ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ



Η Πρωτη φωτογραφια περι ελληνικων σχολειων την αναδημοσιευουμε απο αρθρο των Σωματείο Εργαζομένων του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων Ελλαδος (ΟΣΚ) στο λινκhttp://www.paidevo.gr/teachers/?p=1453

Πριν μερικους μηνες το ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ευρεθη στην Κωσταντινουπολη και ακουσε συνομιλια μεταξυ του Ελληνα Δημοσιογραφου της Θεσσαλονικης κ.Χρηστου Νικολαιδη (TV 100) και Ελληνα της Τουρκιας εκπαιδευτικου
Ο δημοσιογραφος εμεινε εκπληκτος απο τις κτιριακες εγκαταστασεις των ελληνικων σχολειων της Πολης, και ειπε στον εκπαιδευτικο
""Αυτα τα σχολεια δεν τα εχουμε στην Ελλαδα... και πηρε την απαντηση του εκπαιδευτικου
""Σιγα που θα ειχατε τετοια σχολεια στην Ελλαδα . Εμας μονο με τους Αλεξανδρειανους μπορεις να μας συγκρινεις"
ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟ 300 ΕΛΛΗΝΩΝ (ΜΕ ΛΙΓΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ
Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ 

ΑΥΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ στην πατρίδα του Poul Thomsen σήμερα

Ο ΝΕΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ:"ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ". Δόση μέχρι το Νοέμβριο ή χρεοκοπία


Μίνι-εκβιασμός Σαμαρά: Δόση μέχρι το Νοέμβριο ή χρεοκοπία

Οι διατυπώσεις της συνέντευξης Σαμαρά στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt κρύβουν την ουσία. Εκτός από τη διατύπωση των θέσεων του.. "καλού μαθητή" ο Έλληνας πρωθυπουργός επιχείρησε να κάνει και έναν λεονταρισμό με στόχο να πιέσει για την εκταμίευση της δόσης.
Μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς εστιάζει στη ρευστότητα στο σύστημα και επισημαίνει ότι τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.
Αν και η κίνηση να θέσει κόκκινη γραμμή αξιολογείται θετικά εν τούτοις η παρουσία των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας στην Ελλάδα και η διαρκής παρακολούθηση του Γενικού Λογιστηρίου δίνει στους δανειστές καλύτερη εικόνα ίσως ακόμα και από αυτή που μπορεί να έχει ο πρωθυπουργός...
Είναι πάντως σαφές ότι οι διαπραγματεύσεις στην κεντρική πολιτική σκηνή έχουν ανοίξει, όπως φαίνεται από τις εκθέσεις του IIF, τις δηλώσεις αξωματούχων του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.
Επ αυτού προσπάθησε να τοποθετηθεί άλλωστε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνοντας ότι δεν θα αποδόσουν τα μέτρα χωρίς νέα μειωση του χρέους.
Η Γερμανία τοποθετήθηκε στο τραπέζι με "δικαίωμα" καθώς ο Σόιμπλε επιτέθηκε στην Αθήνα για έλλειψη προόδου, ανατρέποντας το σκηνικό που είχε δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα μετά τις παρεμβάσεις της Άγκελα Μέρκελ η οποία συνέστησε χαμηλ΄τοερους τόνους με τη δράση "όποιος μιλάει για την Ελλάδα θα πρέπει να ζυγίζει καλά τα λόγια του".
Όπερ σημαίνει ότι αν και δημοσίως η Γερμανία δεν έχει τοποθετηθεί εν τούτοις έχει σαφή πολιτική καθυστέρησης των εξελίξεων. Ενώ μόλις έσπασε και το μορατόριουμ δηλώσεων.
όλα δείχνουν πως το παιχνίδι αρχίζει τώρα...
Το Sofokleousin.gr έχει καλύψει διεξοδικά το θέμα των διαπραγματεύσεων:
 IIF: Χρόνος και χρήμα αλλά όχι κούρεμα
Ντράγκι: Να κουρευτείτε μόνοι σας
Επιδιώκεται συμβιβασμός
Ο Σόιμπλε «πυροβολεί» πάλι την Ελλάδα

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ



Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καλούμε όλους του Έλληνες πολίτες σε  παράσταση διαμαρτυρίας στην Γερμανική Πρεσβεία (Καραολή Δημητρίου 3 & Υψηλάντου, απέναντι από το Πολεμικό Μουσείο) την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 18:00 για να διατρανώσουμε μπροστά στην Γερμανίδα Καγκελάριο κα Α. Μέρκελ την αντίθεσή μας στην μετατροπή της Χώρας σε γερμανικό προτεκτοράτο.

Στο Γερμανό Πρέσβη θα επιδοθεί Ψήφισμα Διαμαρτυρίας για να απαιτήσουμε τις Γερμανικές Αποζημιώσεις και την επιστροφή του Κατοχικού Δανείου καθώς και την παράδοση στις ελληνικές αρχές της περιβόητης «Λίστας Χριστοφοράκου».










Γιατί ψάχνουν το φλασάκι και δεν ψάχνουν το cd της περιβόητης λίστας;


 Γιατί ψάχνουν το φλασάκι και δεν ψάχνουν το cd της περιβόητης λίστας;
Οι απίστευτες περιπέτειες ενός cd που μεταμορφώθηκε σε «στικάκι»
Η Λαγκάρντ παρέδωσε στο βαψομαλλιά Παπακωνσταντίνου την λίστα των Ελλήνων καταθετών στην Ελβετική τράπεζα σε ένα CD, προφανώς, μη επανεγγράψιμο.
Έκτοτε το CD ως δια μαγεία μετετράπη σε «στικάκι… ΚΑΡΓΑ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΨΙΜΟ!!!»
ΤΟ CD της Λαγκάρντ το αναζήτησε ο κύριος Πεπόνης;

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία παρουσίασης των Windows 8

image111 Ανακοινώθηκε η ημερομηνία παρουσίασης των Windows 8
Μονοπωλεί το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού η Microsoft, τουλάχιστον την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου αφού μετά την ανακοίνωση της παρουσίασης των Windows Phone 8 η εταιρεία απέστειλε και δεύτερη πρόσκληση στον Τύπο, αυτή τη φορά για τα Windows 8 και το Microsoft Surface.
Η παρουσίαση του νέου λειτουργικού και της νέας σειράς tablet της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη στις 10 το πρωί τοπική ώρα, 5 το απόγευμα ώρα Ελλάδος δηλαδή, με το Surface να κυκλοφορεί στα καταστήματα των Ηνωμένων Πολιτειών τα μεσάνυκτα της ίδιας ημέρας.

Απαγχονίστηκε 65χρονος πατέρας πέντε παιδιών


 Ρόδος: Απαγχονίστηκε 65χρονος πατέρας πέντε παιδιών
Τέλος στη ζωή του έβαλε με απαγχονισμό ο Μ. Χ. 65 χρονών κάτοικος Προφύλιας. Ο αυτόχειρας είχε πέντε παιδιά. Δύο από τον πρώτο γάμο του και τρία από τον δεύτερο.
Ο 65χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος πριν από 1 ώρα από τη γυναίκα του στην αποθήκη του σπιτιού τους που βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία του χωριού.
Αυτή την ώρα αστυνομικοί βρίσκονται στο σπίτι και προσπαθούν να διαλευκάνουν τα αίτια που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία.

EROS RAMAZZOTTI NOI NUOVO ALBUM NOI USCITA 13 NOVEMBRE 2012 IN TUTTO I...(ένα τραγουδάκι από μια καλή φίλη)

4 Ήμερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη (Tasionas Travel)


Tasionas Ttravel
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ & ΒΟΣΠΟΡΟΣ

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΟΚΤΟΒΡΙΟΥ 4 ΗΜΕΡΕΣ (2 νύχτες)

1η μέρα

Kατερίνη- Κωνσταντινούπολη
Αναχώρηση από Κατερίνη στις 21.00. Κάνοντας της απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στα σύνορα των κήπων, έλεγχος διαβατηρίων και ελεύθερος χρόνος στα αφορολόγητα είδη. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας στην ανατολική Θράκη, περνώντας έξω από την Κεσάνη –Μάλγαρα –Ραιδεστό ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της θάλασσας του μαρμαρά.

2η μέρα
Κωνσταντινούπολη

Άφιξη το πρωί στην Κωνσταντινούπολη. Θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με τη ‘Βασιλεύουσα’ από το ιστορικό κέντρο όπου θα δούμε τον Βυζαντινό Ιππόδρομο με τον Αιγυπτιακό οβελίσκο, την ελικτή στήλη των Δελφών, την γερμανική κρήνη του 1898, την στήλη του Κωνσταντίνου, το μπλε τζαμί, την βυζαντινή υπόγεια δεξαμενή του Ιουστινιανού Και θα καταλήξουμε στην περίφημη Αγ. Σοφία. Θα δούμε επίσης καθ’ οδών τον σταθμό Σίρκεζι οπού κατέληγε το Όριεντ Εξπρές, το Γενι τζαμί, το Μίλιον και τα λουτρά της Ρωξάνης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος να περιηγηθείτε στην πλατεία Ταξίμ, στην οδό Πέρα και στα όμορφα γραφικά στενά. Το βράδυ σας προσφέρουμε πανοραμική νυχτερινή περιήγηση στην ιστορική πόλη όπου θα δούμε τα περίφημα τείχη φωταγωγημένα, από τα οποία αξιόλογα μνημεία της πόλης, θα σταματήσουμε για αναμνηστικές φωτογραφίες στην αγία σοφία, θα περάσουμε από την γέφυρα του γαλατά, τα ανάκτορα Ντολμά Μπαξέ, το Μπεσίχτας και θα φτάσουμε στην πρώτη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Αφού θαυμάσουμε την υπέροχη θέα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο.

3η μέρα
Κωνσταντινούπολη

Πρόγευμα και αναχώρηση για επίσκεψη στα εντυπωσιακά ανάκτορα Ντολμά Μπαξέ, από τα νεότερα που δημιουργήθηκαν κατά την Οθωμανική περίοδο, σε στυλ μπαρόκ, μεγαλοπρεπή, με εξαιρετική πολυτέλεια. ‘Έπειτα προαιρετική κρουαζιέρα στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου, Συνεχίζοντας θα περάσουμε από τον Κεράτιο κόλπο και τη γέφυρα του γαλατά και θα καταλήξουμε στην Μονή της χώρας με τα μοναδικά παγκοσμίως ψηφιδωτά. Η σημερινή μας περιήγηση ολοκληρώνεται με επίσκεψη στην φημισμένη σκεπαστή αγορά με τα 4000 καταστήματα το Καπαλί Τσαρσί. Αμέτρητα προϊόντα όπως δερμάτινα είδη αναμνηστικά, αντίκες είδη δώρων κ.α. είναι στην διάθεση σας εξασκώντας πάντα τις διαπραγματευτικές σας ικανότητες, επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε νυχτερινό κέντρο με οριεντάλ μουσική, ανατολικούς χορούς και τραγούδια.

4η μέρα
Κωνσταντινούπολη – Κατερίνη

Πρόγευμα και αναχώρηση για το οικουμενικό Πατριαρχείο στο φανάρι. Θα θαυμάσουμε τη στήλη φραγγελώσεως όπου μαρτύρησε ο Ιησούς και σώζετε μέχρι σήμερα, τα λείψανα του Χρυσόστομου και του Γρηγορίου θεολόγου, τον πατριαρχικό θρόνο, την εικόνα της Παναγίας της Κυζίκου και θα δούμε από μακριά τη μεγάλη του γένους σχολή. Συνεχίζουμε για το αγίασμα της μονής των Βλαχερνών όπου ψάλθηκε για πρώτη φορά το 626 μ.χ. ο Ακάθιστος ύμνος στην Υπερμάχων Θεοτόκο ως ευχαριστήρια για τη σωτηρία της πόλης από τους Αβαρούς. Καταλήγουμε στο Αγίασμα της ζωοδόχου πηγής (Μπαλουκλί) με τους τάφους των πατριαρχών, τα ψάρια της παράδοσης της άλωσης και την εκκλησία. Περνώντας τον δρόμο της επιστροφής θα περάσουμε από Σιλιβρία (γενέτειρα του αγίου Νεκταρίου) και θα κάνουμε στάση στην παραλία της Ραιδεστού. Άφιξη στα σύνορα και επιστροφή στην πόλη μας κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις όπου χρειαστεί.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 140€

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ: Διαβατήριο καινούριο ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
1. Μεταφορά με υπερυψωμένο πολυτελή λεωφορείο.
2. Τη διαμονή σε ξενοδοχείο 4**** .
3. Πρωινό.
4. Ξεναγήσεις του προγράμματος.
5. Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου.
6. Τοπικό ξεναγό.
7. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
Τα επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, προαιρετικές εκδρομές, εκδηλώσεις ή άλλες παροχές.Τα φαγητά στις ταβέρνες και την κρουαζιέρα

Μακεδονικές Αγγελίες

Μακεδονικές Αγγελίες [κοινοποιηστε το σε γνωστους σας ανεργους ]
Ζητείστε σημερα στα περίπτερα όλης της Μακεδονίας & Θράκης,
την εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ" που κυκλοφορεί 
και διαβάστε αποκλειστικά στις σελίδες των προσλήψεων,

Δείτε τις 83 κενές θέσεις εργασίας που ΙΣΧΥΟΥΝ στα ΚΠΑ ΟΑΕΔ σε όλο τον Νομό Θεσσαλονίκης για τις εξής ειδικότητες: 
(Ανειδίκευτοι εργάτες, Φύλακες Αποθηκών, Οδηγοί ταξί και μικρών φορτηγών,
Γραμματείς-δακτυλογράφοι, υπάλληλοι γραφείου για πλήρη και για μερική απασχόληση, 
πωλητές πόρτα-πόρτα, προϊστάμενοι πωλήσεων εμπορικών-βιοτεχνικών καταστημάτων , 
βοηθοί λογιστών, βοηθοί αισθητικών, 
Οδοντίατροι ΑΕΙ-ΤΕΙ έως 35 ετών, Χειριστές φωτοτυπικών μηχανημάτων ΑΕΙ-ΤΕΙ, Ψηστες Σφολιάτας, Ψυκτικοί, 
Πωλητές Ζαχαροπλαστείου, Βοηθός Κομμώτριας με 6ετη προυπηρεσία, Ηλεκτροσυγκολλητές, 
Ηλεκτρολόγοι εγκαταστάσεων, Σερβιτοροι, 
Εφαρμοστές-Συναρμολογητές Μηχανουργικών εργαλειων, Νοσοκόμοι
Λογοθεραπευτές, Διανομείς πακέτων και άλλων αντικειμένω

Απίστευτα επεισόδια από τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή! Διακόπηκε η συνεδρίαση


 Απίστευτα επεισόδια από τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή! Διακόπηκε η συνεδρίαση
Ένταση στη συνεδρίαση της Ολομέλειας. «Είστε λαμόγια», φώναζαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, «δεν θα περάσουν τα τάγματα εφόδου», απάντησε ο Γ.Μανιάτης.
Ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής αποφάσισε ο αντιπρόεδρος, Θ.Νάκος, μετά την ένταση που σημειώθηκε και τιςκραυγές των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
«Είστε λαμόγια και κλέφτες. Κλέβατε τη χώρα επί 20 χρόνια», κραύγαζαν οι βουλευτές της ΧΑ, για να πάρουν την απάντηση, σε υψηλούς τόνους, από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Γ.Μανιάτη: «τα τάγματα εφόδου δεν θα περάσουν. Η Δημοκρατία θα νηκήσει όσο και αν κάποιοι την πολεμούν».

Στη δημοσιότητα οι μισθοί των γενικών γραμματέων της κυβέρνησης


 Στη δημοσιότητα οι μισθοί των γενικών γραμματέων της κυβέρνησης
Στις 5.000 ευρώ μηνιαίως ανέρχονται οι αποδοχές των γενικών γραμματέων της κυβέρνησης σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης.
Όπως ειδικότερα, ενημερώνει ο κ. Μανιτάκης για τις μεικτές μηνιαίες αποδοχές, ο βασικός μισθός του γενικού γραμματέα ανέρχεται σε 3.700 ευρώ και τοεπίδομα θέσης ευθύνης σε 1.000 ευρώ, ενώ τα έξοδα παράστασης σε 300 ευρώ. Σύνολο, δηλαδή, 5.000 ευρώ μηνιαίως.
Για τους ειδικούς γραμματείς υπουργείων και τις μηνιαίες μεικτές αποδοχές τους, ο βασικός μισθός είναι 3.200 ευρώ, το επίδομα θέσης ευθύνης 950 ευρώ, τα έξοδα παράστασης 100 ευρώΣύνολο, δηλαδή, 4.250 ευρώ μηνιαίως.

Από τον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης. Ειδικές ρυθμίσεις για την κυκλοφορία



Κατά τη διάρκεια του αγώνα δρόμου "Τρέχω για την Κατερίνη"
Ο Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης ανακοινώνει ότι την Κυριακή 07 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 11:00 π.μ., θα διεξαχθεί στην πόλη μας ο αγώνας δρόμου «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ».

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των «100 χρόνων ελεύθερης πόλης», είναι αφιερωμένος στην μνήμη του δασκάλου του στίβου Τάκη Παρασκευόπουλου και θα έχει ως αφετηρία (ώρα 11:00 π.μ.), το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας, ενώ τερματισμός θα είναι η κεντρική πλατεία της Κατερίνης.

Ο αγώνας συνδιοργανώνεται με τον ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ Πιερίας «ΖΕΥΣ», σε συνεργασία με συλλόγους και εθελοντικές οργανώσεις της πόλης.

Ως εισηγήτρια στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για το Διεθνές Ίδρυμα Κλασσικώ.ν Σπουδών και Ερευνών με την επωνυμία "Olympic School of Mythology-Olympic Academy of Classical Studies." Σοφία Μαυρίδου: "Στόχος μας η αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων του Ολύμπου για μια αειφορική ανάπτυξη της περιοχής"



Ως εισηγήτρια παρέστη η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, με θέμα το "Διεθνές Ίδρυμα Κλασσικών Σπουδών και Ερευνών με την επωνυμία "Olympic School of Mythology-Olympic Academy of Classical Studies", μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Επιτροπής, κ. Γεωργίου Καλαντζή και με τη συμμετοχή και άλλων φορέων του νομού.
Μετά από έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας- Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία "ΣΧΟΛΗ ΟΛΥΜΠΟΥ - ΠΙΕΡΙΩΝ", με προτεινόμενους μετόχους τους τρεις Καλλικρατικούς Δήμους της Πιερίας, το Επιμελητήριο Πιερίας, την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας και φυσικά πρόσωπα, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, υπεραμύνθηκε στη συνεδρίαση, της πρότασης για "γέννηση" του ιδρύματος, με έδρα την Πιερία που θα αποτελέσει -όπως τόνισε- τον ακρογωνιαίο λίθο για την επιστημονική τεκμηρίωση εφαρμογής αναπτυξιακών, οικονομοτεχνικών πολιτικών με βάση τον Όλυμπο, θα προωθήσει την έρευνα, τη διδασκαλία και τη μελέτη των ορεινών οικοσυστημάτων, ενώ παράλληλα θα ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σε θέματα προστασίας και διαχείρισης του περιβάλλοντος.

ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ


 Απαιτούμε την άμεση κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό στην ΕΠΑ.Σ. Κατερίνης, σύμφωνα με τα κενά που δόθηκαν από τη σχολική μονάδα στο ΠΥΣΔΕ. Σε κάθε περίπτωση, νόμιμο για μας είναι η πλήρης κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αναγκών.
Κατερίνη, 4-10-2012
Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ!!! Σας καλούμε το Σάββατο 6 Οκτώβρη στις 6 το απόγευμα στο δημοτικό σχολείο Παραλίας!


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Επειδή η κατάσταση με το παραεμπόριο έχει φτάσει πια στο απροχώρητο.
Επειδή η πολιτεία δεν θέλει να λύσει το πρόβλημα.
Επειδή κάθε μέρα χάνουμε έσοδα και τουρίστες.
Επειδή πληρώνουμε κάθε είδους ανικανότητα.
Επειδή μας παίρνουν φόρους-τέλη-εισφορές.
Επειδή μας έχουν αφήσει στο έλεος του θεού.
 
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
Σας καλούμε το Σάββατο 6 Οκτώβρη στις 6 το απόγευμα στο δημοτικό σχολείο Παραλίας σε μια δυναμική συγκέντρωση δια μαρτυρίας και συζήτηση για τις κινήσεις αντίδρασης και προστασίας μας τη νέα χρονιά.

Τα ΔΣ Ξενοδόχων – Ενοικιαζόμενων Δωματίων – Τουριστικών Πρακτόρων Παραλίας
Επιτροπή αγώνα Ολυμπιακής Ακτής
Σωματείο Ελεύθερων Επαγγελματιών ΔΔ Παραλίας
Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Ολυμπιακής Ακτής

Η παρουσία σας είναι επιβεβλημένη.

Παραλία Κατερίνης : Αρχίζουν σήμερα oι διήμερες εργασίες του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Εφοδιαστικής Αλυσίδας




     Αρχίζουν σήμερα οι διήμερες εργασίες του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Εφοδιαστικής Αλυσίδας ( 2nd Olympus ICSC 2012) που διοργανώνεται από το Παράρτημα Κατερίνης του ΑΤΕΙΘ στο ξενοδοχείο Mediterannean Village στην Παραλία Κατερίνης

Απολαύστε!


Μαρμελάδα σύκο

Συνταγή για 3-4 βαζάκια

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:
1280γραμ. ώριμα σύκα
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
640γραμ. ζάχαρη

Εκτέλεση:
Πλένουμε τα σύκα και τα ξεφλουδίζουμε.

Τα κόβουμε με ένα μαχαίρι και τα ζυμώνουμε με καθαρά χέρια για να λιώσουν.

Βάζουμε τα λιωμένα σύκα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι.

Βράζουμε έως ότου η μαρμελάδα πέφτει από το κουτάλι σε πυκνή πλατιά μάζα οπότε έχει δέσει και είναι έτοιμη.

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Χρησιμοποιούμε βαζάκια τα οποία αποστειρώνουμε κοχλάζοντας τα σε καθαρό νερό και τα οποία αφήνουμε να στεγνώσουν καλά. Βάζουμε την μαρμελάδα σύκου στα βαζάκια και κλείνουμε ερμητικά. Διατηρούμε σε δροσερό και ξηρό μέρος για ένα ολόκληρο χρόνο.

Σερβίρετε τη μαρμελάδα σας με φρέσκο ψωμί. Απολαύστε!

Η αλήθεια για την τιμή του υγραερίου κίνησης

Φωτογραφία για Η αλήθεια για την τιμή του υγραερίου κίνησης

Η φημολογία για επικείμενη αύξηση-φωτιά που αφορά στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης του υγραερίου κίνησης, δημιούργησε αναστάτωση στην αγορά χωρίς ωστόσο να ανταποκρίνεται στα πραγματικά δεδομένα Από το ρεπορτάζ του autotriti προκύπτει: καταρχήν ότι δεν υπάρχει, τη δεδομένη στιγμή, καμία ειλημμένη απόφαση και συνεπώς επίσημη ενημέρωση προς όλους τους ενδιαφερόμενους (πρατηριούχους, εγκαταστάτες, κ.ο.κ.) για την φημολογούμενη εκτόξευση, κατά 164%, του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) του υγραερίου κίνησης. Κατά δεύτερον,ακόμα κι αν υπάρξει ανατίμηση -με τη ρευστότητα που χαρακτηρίζει τη λήψη επιπρόσθετων οικονομικών μέτρων- στο υγραέριο, επιβεβαιώνεται μαθηματικά, ότι σε καμία περίπτωση, το εναλλακτικό καύσιμο LPG, που έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές την περίοδο της κρίσης, δεν πρόκειται να γίνει ασύμφορο για τον καταναλωτή. Ούτε ως προς το χρονικό ορίζοντα της απόσβεσης, ούτε ως προς τα πλεονεκτήματα της οικονομίας και της αυτονομίας.

Αυξήσεις φωτιά στα τιμολόγια της ΔΕΗ το 2013


pimageshop.com


Η ΔΕΗ δημοσιοποίησε τις προτάσεις της για την απελευθέρωση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος που οδηγεί σε αυξήσεις 25% με 30% για τους καταναλωτές.
Οι παρατηρήσεις της ΔΕΗ ΑΕ έχουν αποσταλεί στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) με βάση τη σχετική πρόσκληση που είχε απευθύνει για τη Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με την αναδιοργάνωση της Εγχώριας Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Κινητοποίηση μέσω twitter για την εύρεση της Έϊπριλ Τζόουνς

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η κινητοποίηση για τον εντοπισμό της πεντάχρονη Έϊπριλ Τζόουνς, η κοινότητα του twitter συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια εύρεσής της.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, έχει κάνει αρκετά tweets, στα οποία προωθεί τα hashtags #apriljonesκαι #findapril και καλεί τον κόσμο να βοηθήσει στις προσπάθειες συγκέντρωσης πληροφοριών. Χαρακτηριστικό είναι το tweet του επίσημου λογαριασμού της αστυνομίας στο οποίο ζητά από εθελοντές να ερευνήσουν δεκαπέντε χωριά περιμετρικά του Μαχάινλεθ, στο οποίο εξαφανίστηκε το πεντάχρονο κορίτσι.
Πέρα από τις αρχές και τα ΜΜΕ, χρήστες του twitter συμμετέχουν στη διάδοση της φωτογραφίας της μικρής για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενημέρωση του κοινού. Αυτές τις ώρες, προτεραιότητα για την βρετανική

Ανθελληνικός ρατσισμός και εκμετάλλευση: Δουλεύουν χωρίς να παίρνουν λεφτά οι Έλληνες, πληρώνονται οι αλλοδαποί!


Για άλλη μια φορά έζησα την εκμετάλλευση του έλληνα στο πετσί μου, στον δύσκολο δρόμο της αναζήτησης δουλειάς εφόσον φέτος πρώτη φορά στην ζωή μου βρέθηκα απολυμένη στον χορό της επιβίωσης και των χαρατσιών που δεν διστάζει το κράτος να τα στέλνει και στους άνεργους!

ΑΝ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΛΙΣΤΑ ΤΟΤΕ .... ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ..


ΑΝ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΛΙΣΤΑ ΤΟΤΕ .... ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ .. 

ΤΩΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΟΥΒΕΛΗ... ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΗ" ΛΙΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΤΗΣ Κ. ΛΑ ΓΚΑΡΝΤ

Tο έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού





  • Ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, τόσο με τη συγγραφή βιβλίου όσο και με τηλεοπτικές παρουσίες του, περιγράφει το πώς οργανώθηκε το έγκλημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων και της λεηλασίας της περιουσίας τους.
  • Αυτό που γίνεται εμφανές είναι ότι οι πολιτικοί ήταν τα πιόνια και οι τραπεζίτες οι ηθικοί αυτουργοί και οι πραγματικοί αποφασιστικοί παράγοντες στην εξέλιξη.

ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠ' ΤΗ ΜΙΖΑ !


ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ…!!!   Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ…!!!     Σ Τ Η Μ Ε Ν Ο    Π Α Ι Γ Ν Ι Δ Ι

Σχόλια απο THOUREIOS:

Πόσο ακόμα θα κοροϊδεύουν και θα χλευάζουν οι πολιτικοί τον Ελληνικό λαό βάζοντας και τα παπαγαλάκια, τους δημοσιογράφους να τον υπνωτίζουν και να τον έχουν αποκοιμίσει για τα καλά όλα τα χρόνια.;

Κανένας, μα κανένας επώνυμος δημοσιογράφος, που εργάζεται σε γνωστό κανάλι δεν είναι που να μην υπηρετεί το σύστημα σε περιφερειακό, κεντρικό η διεθνές σύστημα!!
Μα είναι δυνατόν οι ασκούντες την δημόσια διοίκηση να περιμένουν την ΛΑΓΚΑΡΝΤ για να μπορέσουν να ελέγξουν τα χρήματα που εξέρχονται από την χώρα, χωρίς αυτά να κινούνται μέσω διατραπεζικών συστημάτων, και να μην γνωρίζει τις διαδικασίες τα ποσά και τους κατόχους η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!! ΝΟΜΟΣ Νόμος 4052 "ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ"


" Οι παράνομοι διαμένοντες... μπορούν να απασχολούνται..." στις ΕΟΖ!!!

"…Οι παράνομα διαμένοντες ….. μπορούν να απασχολούνται…!"

Νόμος ύπ.άριθμ. 4052
 

Σεπτέμβριος 19, 2012
 


Στις 19/09/2012 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Πάνος Παναγιωτόπουλος, ανακοινώνει το κλείσιμο και τη συγχώνευση 55 – 57 στρατοπέδων σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.(σκοπός η μείωση δαπανών του υπουργείου Άμυνας).
 

«Καλή η κίνηση του Χάμιλτον»

 «Καλή η κίνηση του Χάμιλτον»
Φυσιολογική και αναμενόμενη χαρακτήρισε ο Φερνάντο Αλόνσο την απόφαση του Λιούις Χάμιλτον να αποχωρήσει από την McLaren για να συνεχίσει την καριέρα του στη Mercedes.
Ο Ισπανός πιλότος τόνισε πως αυτές οι αλλαγές είναι για καλό, παρά το γεγονός ότι πάντα προκαλούν έκπληξη όταν συμβαίνουν σε μεγάλες ομάδες.
«Επειδή ταξίδευα δεν είχα άμεση πληροφόρηση για το τι συνέβαινε κάθε στιγμή. Έχω πληροφορηθεί για τη μετακίνηση του Χάμιλτον στη Mercedes και του Πέρες στη McLaren. Προφανώς είναι μεγάλη έκπληξη όταν οι μεγάλες ομάδες αλλάζουν τους πιλότους τους», ήταν τα λόγια του Ισπανού πιλότου για να χαρακτηρίσει φυσιολογική την απόφαση του Χάμιλτον:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ









''Εδά θα ρακοπίνουμε, ώσπου να 

ξημερώσει κι ο ήλιος εις το κούτελο 

ώσπου να μασε δώσει..."


Γλυκάνισος Τηλ.2351024014 & κιν.what's up:6980510566











Η ασπιρίνη «θωρακίζει» το μυαλό


Καθυστερεί την έκπτωση των νοητικών λειτουργιών στους ηλικιωμένους
Μια ασπιρίνη την ημέρα αποτελεί «ασπίδα» για τον εγκέφαλο, ιδίως των ηλικιωμένων γυναικών, σύμφωνα με νέα μελέτη
Λονδίνο 
 Η ασπιρίνη «θωρακίζει» το μυαλό
Η ασπιρίνη μπορεί να καθυστερήσει την έκπτωση των νοητικών λειτουργιών των ηλικιωμένων, σύμφωνα με σουηδική έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο BMJ Open.
Κυρίως για ηλικιωμένες γυναίκες με καρδιαγγειακό κίνδυνο
Οι ερευνητές του Τμήματος Ψυχιατρικής της Ακαδημίας «Σαλγκρένσκα» στοΠανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η καθημερινή χρήση ασπιρίνης επιβραδύνει τη σταδιακή έκπτωση των νοητικών λειτουργικών ιδίως των ηλικιωμένων γυναικών, που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

«Κυριακή στο δάσος Αλλιώς»


 «Κυριακή στο δάσος Αλλιώς»
Διασκέδαση και ενημέρωση επιφυλάσσει για το κοινό, η εκδήλωση «Κυριακή στο δάσος Αλλιώς» που διοργανώνει η Parallaxi, στο πλαίσιο της δράσης της «Θεσσαλονίκη Αλλιώς», με τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης την Κυριακή, από τις 11:00 το πρωί στο περιαστικό δάσος της πόλης, Σέιχ Σου.
Κατά τη διάρκεια της «Κυριακής στο δάσος Αλλιώς» στην οποία συμμετέχουν επίσης ο Οργανισμός Ρυθμιστικού και το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων, επεμβάσεις καθαρισμού της περιοχής από εθελοντές, παιδικές και περιβαλλοντικές δράσεις αφηγήσεις παραμυθιών, οικολογικά παιχνίδια, περιπατητικές ξεναγήσεις, συμμετοχικό πικ-νικ, γνωριμία με τον ζωολογικό κήπο και ξενάγηση στα μουσεία φυσικής ιστορίας και ερπετών του κήπου.

Τραγωδία με μαθητές

 Τραγωδία με μαθητές στην Κίνα
Δεκαοκτώ μαθητές ενός Δημοτικού σχολείου της νοτιοδυτικής Κίνας, οι οποίοι συμπλήρωναν στη διάρκεια σχολικών διακοπών τα μαθήματα που είχαν χάσει έπειτα από ένα πρόσφατο σεισμό, σκοτώθηκαν χθες Πέμπτη από μια κατολίσθηση, μετέδωσαν τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.
Η καταστροφή σημειώθηκε χθες στις 08:00 (τοπική ώρα, 03:00 ώρα Ελλάδας) στο χωριό Ζενέ, στην ορεινή επαρχία Γιουνάν, τη στιγμή που οι μαθητές έφθαναν στο σχολείο, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.
Το πτώμα του τελευταίου παιδιού ανασύρθηκε από τα ερείπια από τους διασώστες σήμερα το πρωί, ανέφερε στον ιστότοπό του ο δημόσιος κινεζικός ραδιοσταθμός. Εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη ενός χωρικού, σύμφωνα με το ραδιοσταθμό, ενώ ένας άλλος έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Εφιαλτικά σενάρια ρωσοτουρκικού θερμού επεισοδίου λόγω Συρίας

Εφιαλτικά σενάρια ρωσοτουρκικού θερμού επεισοδίου λόγω Συρίας

Η Μόσχα στηρίζει απροκάλυπτα τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ

Αυτοκτόνησε ο πρώην υφυπουργός εσωτερικών του ΠαΣοΚ Λεωνίδας Τζανής

Αυτοκτόνησε ο πρώην υφυπουργός εσωτερικών του ΠαΣοΚ Λεωνίδας Τζανής
Περιλαμβανόταν στη λίστα με τους 36 που ελέγχει το ΣΔΟΕ

Στους δρόμους του πουθενά




     Της Μάρως Σαρίφ

      Κοιτάζω γύρω μου ανθρώπους
που 'χουν πάψει να γελούν
μόνοι μες στους πέντε δρόμους
κοιμούνται και ξυπνούν

Άνθρωποι εξαθλιωμένοι
και τόσα παιδιά ορφανά
κανείς δεν τους περιμένει
στους δρόμους του πουθενά


Τα δυό τους μάτια σαν κοιτάξεις
την απόγνωση θα δεις
το πόνο πως να ξεχάσεις
και συμπαράσταση να βρεις
       Δώσε φως στην ελπίδα
να λάμψει ο ήλιος ξανά
κάνε την αγάπη πυξίδα
με μια γλυκιά αγκαλιά

Με 'να χαμόγελό σου
και με μια πράξη απλή
δείξε το σ' αγαπώ σου
ουράνιο τόξο να φανεί
κάνε κάτι τώρα και συ

Πολιτικοί και κυβερνήσεις
σκοτώσαν την χώρα αυτή
αχ Ελλάδα γλυκιά μου αγάπη
σε αφήσανε μισή

Έχουν διώξει τα παιδιά σου
σ' άλλους τόπους μακρινούς
άφησαν άδεια την αγκαλιά σου
και σε στείλαν στους εχθρούς

Το θαύμα της ζωής παραμερίζει τον πόλεμο



«Ενώ έτρεχα να σωθώ από τους βομβαρδισμούς στη Συρία, προσευχόμουν να επιβιώσω με τα παιδιά και το αγέννητο μωρό μου.»
Η Kholoud ήταν επτά μηνών έγκυος, όταν πέρασε από τη Συρία στην Ιορδανία με τον σύζυγο και τα παιδιά τους προκειμένου να ξεφύγουν από τη βία.
Πρόσφατα γέννησε τη Rania, ένα υγιές κοριτσάκι, σε μια κινητή κλινική που υποστηρίζεται από την UNICEF. Μια εκπαιδευμένη μαία την βοήθησε να φέρει στον κόσμο την μικρούλα πέντε λεπτά μετά την είσοδό τους στην κλινική.
Οι θάνατοι των εγκύων γυναικών αυξάνονται ραγδαία σε καταστάσεις καταστροφών - ωστόσο, μπορούν να προληφθούν. Παρακαλούμε μοιραστείτε την καλή είδηση της ασφαλούς γέννας της Rania προκειμένου να γίνουν γνωστές στη διεθνή κοινότητα οι επείγουσες ανάγκες των εγκύων γυναικών σε περιοχές κρίσεων!


Πηγή: Unicef