ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Πας μη Έλλην, βάρβαρος



Είναι αλήθεια, οι Νεοέλληνες δεν είμαστε τίποτα. Τίποτα μπροστά σε αυτά που κληρονομήσαμε μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο, από τους προγόνους μας. Δεν είμαι υπερήφανος γι αυτό. Δεν με τιμά να επικαλούμαι τις διδαχές και τα κατορθώματα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και να καμαρώνω, επειδή δεν έχω άλλο επιχείρημα για να δικαιολογήσω τη σημερινή κατάντια, του νεοέλληνα, τη δική μου. 

Ανησυχούν για το ευρώ και όχι για την Ελλάδα!


Tου Θεόδωρου Δίζελου

Επί τρία συνεχή χρόνια όλα τα ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας εφημερίδας ασφαλώς, ασχολούνται καθημερινά με τις εξελίξεις της σημαντικής οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας. Κάθε κρίση βέβαια περνάει διάφορες φάσεις.

Εξώδικη διαμαρτυρία στην Αστυνομία και στην Γερμανική Πρεσβεία


 Εξώδικη διαμαρτυρία στην Αστυνομία και στην Γερμανική Πρεσβεία  Εξώδικη διαμαρτυρία στην Αστυνομία και στην Γερμανική Πρεσβεία
Σε σημερινή κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Διοικούσας Επιτροπής του Κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, η οποία συνεκλήθη εκτάκτως κατόπιν απόφασης του προέδρου Πάνου Καμμένου, αποφασίστηκαν ομόφωνα τα ακόλουθα:
Η επίδοση μέσω δικαστικού επιμελητή εξώδικης διαμαρτυρίας προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Παπαγιαννόπουλο, με κοινοποίηση στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Τέντε, σύμφωνα με την οποία το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ καταγγέλλει αιτιολογημένα και στοιχειοθετημένα ως παράνομη την χθεσινή απόφαση απαγόρευσης που εξέδωσε ο ΓΑΔΑ, ενώ γνωστοποιείται επίσης ότι θα ασκηθεί κάθε συνταγματικό και νόμιμο δικαίωμα.

Κέντρο της Αθήνας – Είμαστε ακόμη ελεύθεροι


 Κέντρο της Αθήνας   Είμαστε ακόμη ελεύθεροι
Τεράστιος αριθμός Ελλήνων έχει κατακλύσει τους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα. Οι Έλληνες διαμαρτύρονται για μια ακόμη φορά, ενάντια στην ευρωπαϊκή και κυβερνητική λογική της ισοπέδωσής τους.
Δυστυχώς, όμως, οι Ελληνικές σημαίες λείπουν. Κυρίαρχο χρώμα είναι το… εμπριμέ και τα παραταξιακά συνθήματα αποτελούν το θλιβερό μοτίβο μίας από τις ύστατες προσπάθειες του πολίτη να ακουστεί.

LIVE εικόνα από το Σύνταγμα...





Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Ε.Κ.Α.Β. : Εξαιρέσιμα μηνών Δεκεμβρίου 2011 και Μαρτίου 2012



ΚΟΙΝ: ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 05-10-2012
& ΚΟΙΝ.ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 
 ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΚΑΒ
Κ. ΣΙΑΛΜΑ ΜΑΡΙΟ Κ. ΒΑΧΑΒΙΟΛΟ ΠΑΝ.
ΜΕΛΗ-ΣΩΜΑΤΕΙΑ

κε Πρόεδρε

όπως γνωρίζετε, παρά τις επανειλημμένες μας οχλήσεις, δεν έχουν ακόμη καταβληθεί ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις των μελών-εργαζομένων της Π.Ο.Π.Ε.Κ.Α.Β οι οποίες συνίστανται στην μη καταβολή του ανταλλάγματος για την παροχή εργασίας εκ μέρους των εργαζομένων ΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗ και λοιπές ΑΡΓΙΕΣ για το διάστημα 01-12-2011 έως 31-12-2011 και 01-03-2012 έως 31-03-2012. 
 
Σας δηλώνουμε λοιπόν ότι από την Τετάρτη 10-10-2012, διακόπτουμε την αναστολή της επίσχεσης και συνεχίζουμε να ασκούμε το δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας έως ότου εκπληρώσετε πλήρως τις υποχρεώσεις σας προς τα μέλη-εργαζόμενους της Π.Ο.Π.Ε.Κ.Α.Β.
Σας γνωστοποιούμε δε ότι παρόλο που δεν υφίσταται υποχρέωση μας, λόγω αυξημένης κοινωνικής ευαισθησίας, κατά το διάστημα της επίσχεσης εργασίας τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται με ποσοστό 33% .



-Ο- -Ο-

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΜΟΥΡΙΔΗΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ

Ένταση στο Σύνταγμα πριν από λίγο [video]


Πριν λίγα λεπτά υπήρχε ένταση στο Σύνταγμα. Δείτε παρακάτω το τρία βίντεο.

Προσήγαγαν μαθητές στο Σύνταγμα!- VIDEO

Οι προσαγωγές αναμένεται να συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας...

 
Προσήγαγαν μαθητές στο Σύνταγμα!- VIDEO
Μόνο τα περιστέρια επιτρέπονται να πετούν ελεύθερα στο Σύνταγμα και στους δρόμους όπου έχουν απαγορευθεί οι συναθροίσεις...

Απόδειξη ότι οι αστυνομικές που έχουν λάβει θέσεις από νωρίς προχωρούν σε προσαγώγές... ακόμα και μαθητών!



Πλήθος κόσμου κατά της Μέρκελ... όπου επιτρέπεται

Σε πλήρη εξέλιξη τα συλλαλητήρια των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ...
 
Πλήθος κόσμου κατά της Μέρκελ... όπου επιτρέπεται
Παρά το «διάταγμα» που απαγορεύει «κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της Πόλεως Αθηνών», με εξαίρεση το Σύνταγμα και την Ομόνοια, τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας για την πολιτική της άκρατης λιτότητας που επιβάλλεται στην Ελλάδα, με τις ευλογίες της Μέρκελ, είναι σε πλήρη εξέλιξη από το μεσημέρι της Τρίτης.

Ήδη στους δρόμους που επιτρέπεται η κυκλοφορία, στο Σύνταγμα και την Ομόνοια, έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου. Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ συνεχίζεται η προσέλευση διαδηλωτών, οι οποίοι υπολογίζονται περί τα 80.000 άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ . Η επίσκεψη της Α.ΜΕΡΚΕΛ... από άλλη σκοπιά!!.....ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ (ΜΑΣ)



Δηλαδή, αντί όλοι αυτοί οι αριστερο-δεξιο-κεντρώοι σύντροφοι, οι κατευθυνόμενοι κονδυλοφόροι, οι ανούσιες κομματικές & συνδικαλιστικές πανίδες & ορισμένα παπαγαλάκια των Μέσων Μαζικού Εκμαυλισμού,  να απαιτούν την καταδίκη, την διαπόμπευση & την αποπομπή των  διεφθαρμένων, των φαύλων & άθλιων, που οδήγησαν τον τόπο στην σημερινή κατάντια, καταφέρονται κατά της επίσκεψης της Α. Μέρκελ, που ως πραγματική Ηγέτης, που αγαπάει & τιμάει  τη χώρα της, (σε αντίθεση με κάτι δικούς μας) θέλει να εξασφαλίσει & να προασπίσει τα συμφέροντα του λαού & του τόπου της.

Η ΜΕΡΚΕΛ ΗΡΘΕ...ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ!! ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΙΔEΟΛΟΓΙΚΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥΣ


 Λάβαμε και αναρτούμε την "παρατήρηση" από έναν φίλo.
=======================================
 Γ.Δ.
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΟΕΟΟΟΟ.....
ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ!!!! ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!!!!
ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΟΥΣΩ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ....

ΚΩΛΟΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΚΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΑΚΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΓΛΥΨΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΙΟΣΑ....

ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΠΟΥ ΣΥΣΤΗΣΑΤΕ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ....

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΧΟΥΝΤΑ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ.....

ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Ή ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ....

ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Ή ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ....

ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Ή ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΙΑΣ....

ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ....

ΝΑΖΙΣΤΗΚΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΤΕ ΩΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΝΕΤΑΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΣ ΚΙΟΣΑΣ.....

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.....

Operation Solidarity with Greece... Κυβέρνηση της Ελλάδας, Είμαστε οι Anonymous...


Κυβέρνηση της Ελλάδας, Είμαστε οι Anonymous. Παρακολουθούμε τα γεγονότα στην Ελλάδα και πραγματικά είμαστε συγκλονισμένοι. 4.000 αυτοκτονίες, 2.000.000 άνεργοι, 500.000 άστεγοι, νοσοκομεία χωρίς τα απαραίτητα υλικά, μισθοί και συντάξεις στα όρια της πείνας και...

Αυτή τη φορά μη φοβάστε!



Υποσιτισμένα πολλά παιδιά στα δημοτικά σχολεία της Ξάνθης


 Υποσιτισμένα πολλά παιδιά στα δημοτικά σχολεία της Ξάνθης
Περισσότερα από 300 παιδιά που φοιτούν σεδημοτικά σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης υποσιτίζονται σύμφωνα με τα στοιχεία της καταγραφής που διενήργησε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Σε δηλώσεις του, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάββας Μελισσόπουλος τόνισε ότι η καταγραφή ξεκίνησε πέρυσι, όταν διαπιστώθηκε το πρόβλημα, και συνεχίστηκε φέτος όπου το πρόβλημα παρουσιάζει όξυνση καθώς αυξήθηκε ο αριθμός των μαθητών που έρχονται στα σχολεία υποσιτιζόμενα.

Στα 868 εκατ. οι υποσιτιζόμενοι παγκοσμίως


 Στα 868 εκατ. οι υποσιτιζόμενοι παγκοσμίως
Ένας στους οκτώ ανθρώπους στον πλανήτη είναι χρόνια υποσιτιζόμενος ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), προειδοποιώντας ότι ο ρυθμός προόδου στις προσπάθειες για τη μείωση της πείνας επιβραδύνεται από το 2007/08, όταν οι υψηλές τιμές των τροφίμων προκάλεσαν ταραχές σε αρκετές φτωχές χώρες.
Ο αριθμός των ανθρώπων που υποφέρουν από πείνα στον κόσμο μειώθηκε τα τελευταία χρόνια για να φθάσει τα 868 εκατομμύρια, ποσοστό σχεδόν 12,5% του παγκόσμιου πληθυσμού, κάτι το οποίο ωστόσο παραμένει απαράδεκτο, επισημαίνει ο FAO.

Προς κατάργηση η εισφορά υπέρ του ΤΕΑΠΥΚ


 Προς κατάργηση η εισφορά υπέρ του ΤΕΑΠΥΚ
Την κατάργηση της εισφοράς υπέρ του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων «ΤΕΑΠΥΚ» που μέχρι σήμερα πληρώνουν οι καταναλωτές προωθεί ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης με νομοθετική πρωτοβουλία, που θα κα­τατεθεί άμεσα στη Βουλή.
Η εισφορά συνίσταται σε ποσοστό 4,950 τοις χιλίοις επί των ανά λίτρο προ ΦΠΑ τιμών των βενζινών, των πετρελαίων (εκτός πετρελαίου θέρμανσης και φωτιστικού) και του υγραερίου υπέρ του Τομέα «ΤΕΑΠΥΚ» του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΟΑΕΕ.

Μέρκελ μόλις μπήκε στο Μαξίμου: «Αυτό δεν είναι το γραφείο του ….Καραμανλή;»


 Μέρκελ μόλις μπήκε στο Μαξίμου: «Αυτό δεν είναι το γραφείο του ….Καραμανλή;»
Με το που μπήκε η γερμανίδα καγκελάριος στο Μέγαρο Μαξίμου έκατσε και κοίταζε γύρω γύρω, επεξεργαζόμενη τον χώρο της πρωθυπουργικής οικίας, ο οποίος κάτι της …θύμισε!
Εκεί έκανε και την απίστευτη ερώτηση:
«Αυτό δεν είναι το γραφείο του …Καραμανλή;» είπε, καθώς όπως αναφέρει το parapolitika.gr, την προηγούμενη φορά που είχε έρθει πριν 5 χρόνιαήταν για συνάντηση με τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή

Σαλατα με αγριο ρυζι και κουκια



100g κουκιά φρέσκα καθαρισμένα
3-4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 πρέζα μπούκοβο
175g άγριο ρύζι, μαγειρεμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
1 ώριμο αβοκάντο, χωρίς φλούδα και κουκούτσι, κομμένο σε φέτες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
4 ραπανάκια, κομμένα σε φέτες
Λίγο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα κουκιά σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για 3-5 λεπτά. Στραγγίζουμε και ανανεώνουμε τη κατσαρόλα μας με κρύο νερό.
Όταν κρυώσουν αρκετά ώστε να μπορούμε να τα χειριστούμε, αφαιρούμε το φύλλο από τα κουκιά προσεκτικά με ένα μαχαίρι.
Για να κάνουμε το ντρέσινγκ σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το μπούκοβο και προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Σε μια πιατέλα ανακατεύουμε το άγριο ρύζι τα κουκιά, το αβοκάντο τα κρεμμυδάκια και τα ραπανάκια, προσθέτουμε το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε απαλά.
Καλή Όρεξη!

Κάλεσμα για συμμετοχή στο Εναλλακτικό Φεστιβάλ Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στο Ελληνικό στην Αθήνα


Καλησπέρα σε όλους!

Όπως ήδη θα γνωρίζετε οι περισσότεροι, 16 ομάδες/συλλογικότητες συνδιοργανώνουν το Εναλλακτικό Φεστιβάλ Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας που θα πραγματοποιηθεί στις 19-20-21 Οκτωβρίου στο Ελληνικό. Το φεστιβάλ αυτό θα βασιστεί σε τρεις θεματικές ενότητες (Αλληλέγγυα κοινωνική οικονομία, Εγχειρήματα εργασιακής αυτοδιαχείρισης-κολεκτίβες εργασίας και Τοπικοποίηση, κοινωνικοποίηση, απομεγέθυνση), οι οποίες θα περιλαμβάνουν ομιλίες, συζητήσεις, εργαστήρια, συνελεύσεις των συλλογικοτήτων, παρουσιάσεις διάφορων ομάδων και δράσεων. Επίσης, θα υπάρχουν καλλιτεχνικά δρώμενα (προβολές, έκθεση φωτογραφίας, δημιουργική απασχόληση παιδιών, μουσική, θέατρο, κλπ), συλλογική κουζίνα με προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς, ανταλλακτικό παζάρι.
(για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ: http://athensfest-economyofsolidarity.weebly.com/)

Μια σκέψη που έχουμε είναι να διοργανώσουμε και ανταλλακτήριο σπόρων κατά τη διάρκεια του τριημέρου ώστε να δώσουμε έμπρακτα το παράδειγμα της αυτοδιαχείρισης της τροφής στους ανθρώπους της πόλης. Σκεφτόμαστε λοιπόν, να καλέσουμε τον κόσμο που θα επισκεφτεί το φεστιβάλ να φέρει τους σπόρους που διαθέτει (από τα χωριά του, κλπ) και να τους ανταλλάξει αλλά κ οι περισσότεροι που δεν έχουν σπόρους, να έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν δωρεάν μέσω των συλλογικοτήτων που θα προσφέρουν τους δικούς τους σπόρους. Ακόμη, θα δοθεί η δυνατότητα στις συλλογικότητες που δρουν στον τομέα της σποροανταλλαγής να συναντηθούν όλες μαζί κ να ανταλλάξουν εκτός από σπόρους, πληροφορίες, τεχνογνωσία και γνώση πάνω στις διαδικασίες της φυσικής καλλιέργειας και τους τρόπους διατήρησης κ διάδοσης των ντόπιων/παραδοσιακών σπόρων.

Αν η παραπάνω ιδέα σας φαίνεται ενδιαφέρουσα και θέλετε να συμμετάσχετε στο εγχείρημα, είτε σα συλλογικότητα είτε σα μεμονωμένα άτομα, παρακαλώ πολύ συμπληρώστε τη φόρμα που σας στέλνω συνημμένα ώστε να γνωρίζουμε τι διαθεσιμότητα σε σπόρους έχουμε και να δούμε αν μπορεί να πραγματοποιηθεί αυτό το ιδιαίτερο ανταλλακτικό παζάρι.Επειδή ο χρόνος πιέζει πάρα πολύ κ πρέπει να βγάλουμε την αφίσα του φεστιβάλ (στην οποία θα κάνουμε κ κάλεσμα στον κόσμο να φέρει τους σπόρους που διαθέτει για ανταλλαγή) θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα την όσο το δυνατό συντομότερη απάντησή σας.
 
Το μόνο που με προβληματίζει είναι -και αν κάποιος έχει κάποια ιδέα, ας με ενημερώσει σχετικά- είναι πως θα διασφαλίσουμε την προέλευση των σπόρων που θα φέρουν οι επισκέπτες...

Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκρισή σας!

Κατερίνα Αποστολίδου
Τράπεζα Χρόνου Πλατείας Συντάγματος
Τηλ. 6981018085

--Οικολογική Ομάδα "Μητέρα Γη"

Περισσότεροι από 400 αθλητές και αθλήτριες έτρεξαν για την Κατερίνη Όλη η πόλη μια μεγάλη αθλητική γιορτή



Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Τάκη Παρασκευόπουλου
Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από πολλές περιοχές της χώρας, αλλά και από την Κύπρο πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία το πρωί της περασμένης Κυριακής ο αγώνας Δρόμου «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ», που διοργάνωσαν ο Δήμος Κατερίνης, ο Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας "ΖΕΥΣ", σε συνεργασία με συλλόγους και εθελοντικές οργανώσεις της Πιερίας.
400 και πλέον δρομείς όλων των ηλικιών έτρεξαν σε μια μοναδικής ομορφιάς διαδρομή με φόντο τα Πιέρια, κάτω από εξαιρετικές καιρικές συνθήκες με τον κόσμο να τους καταχειροκροτά, τόσο κατά μήκος της, όσο και στον τερματισμό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του δασκάλου του στίβου Τάκη Παρασκευόπουλου και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων Ελεύθερης πόλης.
Πριν την εκκίνηση του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Τάκη Παρασκευόπουλου.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ
Η εκκίνηση του αγώνα έγινε στο Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας, από τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους με τη διοργάνωση εθελοντές για την συμβολή τους στην ομαλή και επιτυχή διεξαγωγή της, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες.
Επιπλέον, όπως σημείωσε: «Όπως είναι γνωστό ο αγώνας δρόμου 8 χιλιομέτρων αφιερώνεται στην μνήμη του Τάκη Παρασκευόπουλου, ενός ανθρώπου που αφιέρωσε τη ζωή του στην ανάπτυξη του αθλητισμού στην περιοχή μας.
Η ευτυχής συγκυρία του εορτασμού της επετείου των 100 χρόνων Ελεύθερης πόλης δίνει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στον αγώνα που συμβολικά έχει αφετηρία, μια περιοχή, όπου έγινε η τελευταία μάχη κατά την απελευθέρωση της Κατερίνης».
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΠΠΑΠ ΘΩΜΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Θωμάς Παπαδημητρίου εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για το οργανωτικό μέρος του αγώνα, ενώ όπως τόνισε: «Είναι ένα αθλητικό γεγονός που προστίθεται στην αλυσίδα των διοργανώσεων του Δήμου στον αθλητικό - πολιτιστικό τομέα και φιλοδοξία μας είναι να καταστεί θεσμός».
Παράλληλα τόνισε την σημαντική συμβολή των εθελοντών στην αίσια έκβαση της διοργάνωσης.

Κινητοποιήσεις από τους Βενζινοπώλες σήμερα στην Εφορία



Ζητούν να μην αυξηθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης
Στον συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας θα προχωρήσουν σήμερα στις 11 οι βενζινοπώλες της Πιερίας στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης που ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος.
Με αφορμή την κινητοποίηση ο πρόεδρος και τα μέλη του σωματείου πρατηριούχων υγρών καυσίμων και εκμεταλλευτών πλυντηρίων - λιπαντηρίων Ν. Πιερίας πραγματοποίησαν το βράδυ της Κυριακής ενημερωτική συνάντηση με κοινωνικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις ώστε όπως είπε ο πρόεδρος του σωματείου Σταύρος Ανανιάδης να συμπαραταχθούν μαζί τους.
Άλλωστε οι αυξήσεις στα καύσιμα έχουν ως τελικούς αποδέκτες τους καταναλωτές.
Το ψήφισμα
Το Σωματείο Πρατηριούχων Υγρών Καύσιμων και Εκμεταλλευτών Πλυντηρίων - Λιπαντηρίων Ν. Πιερίας, μαζί με τα σωματεία και φορείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του, Συνταξιούχοι του Τ.Ε.Β.Ε., Συνταξιούχοι του ΙΚΑ, Ο.Ε.Β.Ε.Π., Σωματείο Επισκευαστών Αυτοκίνητων, Σωματείο Εργολάβων Ηλεκτρολόγων, Συνδικάτο Ιδ. Υπαλλήλων Ν. Πιερίας, το μέλος του Δ.Σ. των οικοδομών από τον συνδυασμό Εργατική Ταξική Ενότητα Οικοδομών Κατερίνης και το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων από τον συνδυασμό Αγωνιστική Ενότητα Γονέων στην ανοικτή σύσκεψη που πραγματοποίησε την Κυριακή ώρα 20:00μμ στα γραφεία της Ο.Ε.Β.Ε.Π. συναποφάσισαν ότι.
Η αύξηση των φόρων στα καύσιμα που επιβαρύνουν τους καταναλωτές μας βρίσκουν εντελώς αντίθετους. Ειδικότερα θεωρούμε απαράδεκτη την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης η οποία μπορεί να έχει βαρύτατες συνέπειες στην κοινωνία.

Περισσότερα από 3,5 εκ. ευρώ τα χρέη του πρώην Δήμου Παραλίας



Ομόφωνα ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης η παραλαβή της καταγραφής των χρεών του πρώην Δήμου Παραλίας που αφορούν περισσότερα από 2.000 τιμολόγια και περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια ευρώ, στοιχεία που διαπιστώθηκαν μετά από έλεγχο που έκαναν ορκωτοί λογιστές, βρίσκοντας πολλές παραβάσεις και ελλείψεις στην οικονομική διαχείριση του Δήμου.
Το Συμβούλιο αποφάσισε να παραλάβει τη λίστα του ελέγχου των Ορκωτών Λογιστών και να αποσταλεί στην Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση ώστε μελλοντικά να διερευνηθούν πιθανόν άλλες ευθύνες που υπάρχουν στα πολιτικά πρόσωπα και σε υπαλλήλους.
Ο κ. Σατραζέμης
Ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης Ζήνων Σατραζέμης που έκανε την εισήγηση αναφέρθηκε τόσο στο σκεπτικό της καταγραφής που έγινε, τονίζοντας ότι πλέον θα δοθεί και μια απάντηση στους ψιθύρους που υπήρχαν και σε ότι σκίαζε αυτό το θέμα.
Ο αντιδήμαρχος είπε ότι κατά τη διαδικασία της απογραφής προβλεπόταν να γίνει καταγραφή όλων των μη εξοφλημένων παραστατικών των Δήμων, τιμολογίων και αποδείξεων, που δεν είχαν πληρωθεί και όσα ήταν σε εκκρεμότητα.
Από τους Δήμους Πιερίων, Ελαφίνας, Κορινού και Πέτρας τα παραστατικά δόθηκαν στον νέο Καλλικρατικό Δήμο Κατερίνης, κάτι που δεν συνέβη με τον Δήμο Παραλίας και συνεπώς ολοκληρώθηκε η λογιστική απογραφή αλλά παρέμεινε εκκρεμής η φυσική απογραφή με αποτέλεσμα να υπάρχουν ερωτηματικά για τα τις πραγματικές υποχρεώσεις του Δήμου που πέρασαν στον νεοσύστατο Δήμο.

Ο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΔΩΣΕ ΛΙΣΤΑ "ΗΜΕΤΕΡΩΝ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΣΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ


Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στις 17:00 το απόγευμα, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, κ. Νίκος Φωτόπουλος, σχετικά με την καταγγελία ότι έχει στοιχεία πως "το χαράτσι της ΔΕΗ το πληρώνουν μόνο τα κορόιδα", τονίζοντας ότι οι φτωχοί πληρώνουν και οι πλούσιοι απέχουν.

Που βρίσκεται ένας τέτοιος Ηγέτης και για την Ελλάδα;


Να κάτσουμε να τους αντιμετωπίσουμε ή να πάμε στην Αυστραλία;
Χρειαζόμαστε ηγέτες σαν αυτή την Κυρία!
Μάλιστα!
Η Αυστραλιανή Πρωθυπουργός Julia Gillard
Η Αυστραλία λέει ΟΧΙ – Είναι η δεύτερη φορά που το κάνει!

Οφείλει κανείς να παραδεχτεί και να εκτιμήσει την πίστη της στα δικαιώματα των συμπατριωτών της.
Είναι παρήγορο να βλέπει κανείς κάποιον πραγματικό ηγέτη.

Όλος ο κόσμος χρειάζεται τέτοιους ηγέτες!

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 ΠΡΟΣΠΆΘΗΣΑΝ ΝΑ ΚΛΈΨΟΥΝ ΤΟ ΑΤΜ 

ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ ΜΕΡΚΕΛ...(όπως παλιά..ο κόσμος πάει ΠΛΑΤΕΙΑ) vid





Βασίλης Νούσης


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz28mHJTkFv

«Από μία κλωστή κρέμεται το πολιτικό μέλλον του Σαμαρά»



«Η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα μπορεί να είναι εκρηκτική», καθώς τα συνδικάτα αλλά και τα πολιτικά κόμματα καλούν τον κόσμο να βγει στους δρόμους, σχολιάζει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα του Βελγίου, «Ντε Μόργκεν».

Στο δημοσίευμα γίνεται εκτενής αναφορά στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί κατόπιν των εντολών του Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ώστε να αποσοβηθεί ο κίνδυνος να μετατραπούν οι δρόμοι της Αθήνας σε πεδίο μάχης. Η βελγική εφημερίδα αναφέρει, επίσης, ότι οι Έλληνες θεωρούν τη Γερμανίδα καγκελάριο ως την κατεξοχήν υπαίτιο για τα δεινά που αντιμετωπίζουν και την πτώση του βιοτικού τους επιπέδου, λόγω της πολιτικής λιτότητας που έχει επιβάλει. 

Αν η αστυνομία επιλέξει το δρόμο της βίας, έγκυροι αναλυτές εκτιμούν ότι η κλιμάκωση της έντασης δεν θα έχει γυρισμό.




Στην επέτειο του Γερμανικού βομβαρδισμού της Αθήνας έρχεται η Μέρκελ!



H miesens είναι το θέμα. Η Μέρκελ είναι υπάλληλος της siemens και κλητήρας της εδώ η συγκυβέρνηση Τσολάκογλου



Ο ΝΕΟΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Αυτούς τους δωσίλογους, τους σημερινούς απογόνους τους, τους Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη, που "δολοφονούν" και σήμερα "αυτοβούλως" πρέπει να προσέχουμε... όχι μόνο το αφεντικό τους, τη Μέρκελ!


Ώρα ευθύνης!


Πέθανε στα 132 της χρόνια η Χβίτσαβα


 Τιφλίδα: Πέθανε στα 132 της χρόνια η Χβίτσαβα
Η (θρυλούμενη ως) γηραιότερη στον κόσμο
Το γεωργιανό διαβατήριο της Χβίτσαβα με την ημερομηνία γέννησής της να αναγράφει «8 Ιουλίου 1880»

Ήταν ή δεν ήταν 132 ετών; Τα σοβιετικά έγγραφα της γεωργιανής Αντίσα Χβίτσαβα, που πέθανε προ ημερών σε ηλικία 132 ετών, γράφουν πως γεννήθηκε στις 8 Ιουλίου του 1880, ωστόσο η ηλικία της αμφισβητήθηκε, παρόλο που γείτονες και φίλοι της επιβεβαιώνουν πως όντως ήταν ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Καλημέρα; Πιερία



Σαραπέντε χρόνια από την δολοφονία του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα


 Σαραπέντε χρόνια από την δολοφονία του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα
Πέρασαν 45 χρόνια από τηην εν ψυχρώ δολοφονία του Τσε Γκεβάρα στις 9 Οκτωβρίου 1967 στο δημοτικό σχολείο του χωριού Λα Ιγκέρα της Βολιβίας όπου είχε μεταφερθεί μετά τη σύλληψή του από τον Βολιβιανό στρατό, με τη βοήθεια της CIA.
Την προηγούμενη ημέρα είχε πέσει σε ενέδρα με τους 17 αντάρτες που του είχαν απομείνει. Εκτελεστής του θεωρήθηκε ο λοχίας Μάριο Τεράν, που έδωσε μάχη με τους συναδέλφους του για το ποιος θα έχει την τιμή να σκοτώσει τον διακεκριμένο αιχμάλωτο.
Στην Κούβα, ο Φιντέλ Κάστρο κράτησε αρχικά επιφυλακτική στάση απέναντι στην είδηση του θανάτου του, ωστόσο στις 15 Οκτωβρίου, αποδέχτηκε το γεγονός, μετά από την εμφάνιση φωτογραφικών αποδείξεων.

Επιστροφή στη δραχμή… Έφτασε η ώρα;


 Επιστροφή στη δραχμή... Έφτασε η ώρα;
Το ευρώ σώζει τη Γερμανία
“Ο χρηματιστηριακός τεχνικός αναλυτής Πάνος Παναγιώτου, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche, μιλά για την κρίση που πλήττει την Ελλάδα και το ρόλο της ευρωπαϊκής και κυρίως της γερμανικής πολιτικής σε αυτή. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «η Γερμανία υποδέχτηκε στο ευρώ όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες, παραβλέποντας την πραγματική τους ικανότητα να προσχωρήσουν σε αυτό και στη συνέχεια χρησιμοποίησε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ως αντλία που τις φούσκωνε με φθηνό ρευστό ώστε με την πλεονάζουσα ρευστότητα τους να μπορούν να αγοράζουν τα ακριβά γερμανικά προϊόντα”.
Ακολουθεί η συνέντευξη του κ. Παναγιώτου:

Η πρόσκληση Γλέζου στη Μέρκελ που προκαλεί ανατριχίλα


 Η πρόσκληση Γλέζου στη Μέρκελ που προκαλεί ανατριχίλα
Ανατριχίλα και άσχημες αναμνήσεις προκαλεί η πρόσκληση που απηύθυνε ο Μανώλης Γλέζος στην Γερμανίδα καγκελάριο. Ο βουλευτής προσκάλεσε την Άνγκελα Μέρκελ να επισκεφθεί εκτός από το Μέγαρο Μαξίμου και το σκοπευτήριο της Καισαριανής όπου είχαν μαρτυρήσει πολλοί Ελληνες από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής.
«Την προσκαλούμε να πάμε μαζί στο σκοπευτήριο Καισαριανής για να δει ότι ακόμα και σήμερα το χορτάρι δεν φυτρώνει εκεί που έχει χυθεί τόσο αίμα» είπε ο Μανώλης Γλέζος θυμίζοντας εποχές

Μόλις ο ένας αυτοκτόνησε, ο άλλος άεχισε να μιλάει! Τυχαίο;


 Μόλις ο ένας αυτοκτόνησε, ο άλλος άεχισε να μιλάει! Τυχαίο;Το γράψαμε και πριν. Αυτά που (δεν) έχει παραδεχτεί ο Άκης είναι ψίχουλα εμπρός στο πανηγύρι των εξοπλιστικών. 

Το ότι ο Άκης δεν ήταν μόνος του, το ξέρουν και οι πέτρες.
Το ότι κάποιος που θέλει να αυτοκτονήσει δεν πάει στην Τζακάρτα για να το κάνει, το ξέρουν και αυτό τα κοτρώνια της Ινδονησίας.
Αντιθετα, στην στρατοκρατούμενη Τζακάρτα πάει για να φυλαχθεί από κανένα κακό συναπάντημα.

Μειώθηκε κατά 41,2% η κυκλοφορία νέων οχημάτων στο 9μηνο


Συνολικά 60.419 αυτοκίνητα (καινούρια ή µεταχειρισµένα εξωτερικού) κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά κατά το διάστηµα Ιανουαρίου-Σεπτεµβρίου 2012, παρουσιάζοντας µείωση 41,2% ως προς την αντίστοιχη περίοδο του 2011, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή.


Μείωση 35,1% είχε παρουσιάσει το εννιάµηνο Ιανουαρίου - Σεπτεµβρίου του 2011 σε σχέση µε το αντίστοιχο του 2010. 

Έφυγε από την ζωή ο σύζυγος της Λίζας Δουκακάρου


Τραγικές στιγμές για την Λίζα Δουκακάρου.

Η δημοσιογράφος έχασε τον αγαπημένο της σύζυγο εντελώς ξαφνικά. Είναι απαρηγόρητη και ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει τον άδικο χαμό του. Η Λίζα Δουκακάρου και ο επιχειρηματίας σύζυγός της, Στέλιος Εμβαλωμένος βρισκόντουσαν στο σπίτι τους και περίμεναν φίλους τους για να πάνε για φαγητό. Κάποια στιγμή εκείνος ένιωσε έντονη δυσφορία και αμέσως καλέσανε τις πρώτες βοήθειες. Η διάγνωση ήταν καρδιακό επεισόδιο.