ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Το φάντασμα του εμφυλίου στοιχειώνει τη Βηρυτό



Ο έντρομος πολίτης κοιτάζει κατάματα τον τηλεοπτικό φακό λίγα λεπτά μετά την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου στον καθολικό τομέα της Βηρυτού. «Μου θυμίζει τις παλιές ημέρες» ψελλίζει, αναφερόμενος στην πολυετή βαρβαρότητα του εμφυλίου πολέμου στον Λίβανο. Γύρω του τα συντρίμμια, τα πτώματα και οι κραυγές των τραυματισμένων φέρνουν στο νου τις εικόνες ολοκληρωτικής καταστροφής στο «Παρίσι της Ανατολής» από τον πόλεμο που διήρκεσε από το 1975 έως το 1990.

Γυμναστείτε χορεύοντας!


Ο χορός είναι μια δραστηριότητα δημιουργική, γεμάτη έκφραση και πλήθος συναισθημάτων που αποδίδονται με την κίνηση. Όλοι θαυμάζουμε την μπαλαρίνα με τις φανταστικές πιρουέτες της, τον παρτενέρ της που την κρατάει με τόση σιγουριά και σταθερότητα στον αέρα, καθώς κάνουν τις φιγούρες τους . Όλοι αναρωτιούνται πώς το κάνουν όλο αυτό με τόση χάρη. Φαίνεται ότι πατούν σε πούπουλα και πετάνε στα σύννεφα σε κάθε άλμα τους. Είναι τόσο λεπτεπίλεπτοι που νομίζεις ότι αν τους ακουμπήσεις θα σπάσουν.

Ποιοι άνδρες έχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν προβλήματα στύσης;


 Οι άνδρες που λαμβάνουν πολλά φάρμακα για την αντιμετώπιση διάφορων ιατρικών προβλημάτων ίσως έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας, σύμφωνα με τα ευρήματα πρόσφατης μελέτης. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη αύξηση κινδύνου δεν εξηγείται καλύτερα από τα ίδια τα προβλήματα υγείας, για την αντιμετώπιση των οποίων λαμβάνεται η φαρμακευτική αγωγή.

Παύονται από τα καθήκοντά τους όλοι οι προϊστάμενοι εφοριών, τελωνείων και ΣΔΟΕ


Θα γίνει νέα αξιολόγηση



Παύονται από τα καθήκοντά τους οι σημερινοί προϊστάμενοι των εφοριών, των τελωνείων και του ΣΔΟΕ , με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Μετά από αξιολόγηση θα τοποθετηθούν νέοι προϊστάμενοι, ενώ θεσπίζεται ανά τρίμηνο έλεγχος των ποσοτικών και ποιοτικών στόχων.

Σε περιπτώσεις μη επίτευξης στόχων, τότε θα παύονται από τα καθήκοντά τους.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνεται στο πακέτο των μέτρων που θεωρούνται προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρ
ώ

Είκοσι έξι νεκροί σε τροχαίο


Είκοσι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαίο, όταν το πούλμαν στο οποίο επέβαιναν ανετράπη αργά χθες βράδυ σε αυτοκινητόδρομο της επαρχίας Χουζιστάν, στο...
νοτιοδυτικό Ιράν, μετέδωσε σήμερα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Δεκατέσσερις επιβάτες τραυματίστηκαν στο τροχαίο αυτό κατά το οποίο το πούλμαν παρεξέκλινε της πορείας του για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ανετράπη και έπεσε σε χαράδρα.Οι δρόμοι στο Ιράν που γενικά δεν έχουν καλή σήμανση θεωρούνται από τους πιο επικίνδυνους στον κόσμο, λόγω της έλλειψης πειθαρχίας των οδηγών στους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και της κακής κατάστασης πολλών οχημάτων.

Τον πάτησε τρακτέρ και.. δείτε τι έγινε!


Ο Leo είχε πάει βόλτα με το σκούτερ που του αγόρασε η οικογένειά του, με τον πατέρα του να τον παρακολουθεί από κοντά, όταν...
προσπάθησε να διασχίσει ένα δρόμο απ' όπου εκείνη τη στιγμή περνούσε ένα τρακτέρ!

Ο πατέρας του παρακολουθούσε με τρόμο το γιο του να παρασύρεται κάτω από τις ρόδες του τρακτέρ, κοντά στο σπίτι τους στο Melton του Leicestershire.

Το ΧΩΝΙ μίλησε με το ηρωικό πλήρωμα του Estelle! Ακούστε τη συνομιλία


Clipboard012 300x195 Το ΧΩΝΙ μίλησε με το ηρωικό πλήρωμα του Estelle! Ακούστε τη συνομιλία
Ισραηλινοί κομάντος ανέβηκαν στο Estelle, 31 μίλια από τις ακτές της Γάζας και συνέλαβαν το πλήρωμα (ανάμεσα τους και πέντε Έλληνες). Το ΧΩΝΙ συνομίλησε με τον Βαγγέλη Πισσία, επικεφαλής της ελληνικής αποστολής, λίγες ώρες πριν το χτύπημα!
Το ΧΩΝΙ επικοινώνησε λίγο µετά τις 8 το βράδυ της Παρασκευής µε το «Καράβι για τη Γάζα» και συνοµίλη-σε µε τον επικεφαλής της ελληνικής αποστολής, Βαγγέλη Πισσία.  Η σύνδεση ήταν κακή… Το δορυφορικό τους τηλέφωνο, από το οποίο περίµεναν όλοι να µιλήσουν  µε φίλους  και συνα- γωνιστές, δηµιουργούσε πολλά προ- βλήµατα.
Η φωνή του Βαγγέλη  ήταν όµως δυνατή και σίγουρη… «Το κλίµα εδώ είναι καλό. Τώρα κάνουµε την εκ-παίδευση µας ώστε να είµαστε έτοιµοι να αντιµετωπίσουµε κάθε επίθεση των Ισραηλινών. ∆εν πρόκειται να το παραδώσουµε  το πλοίο», µας λέει και συνε- χίζει «έχουµε δικαίωµα να πάµε εκεί. Οπως µπορούµε να ταξιδεύουµε σε όλα τα σηµεία του κόσµου µπορούµε να πάµε κι εκεί».

Εκβιασμών συνέχεια… Τι σημαίνουν όλα αυτά;


 Εκβιασμών συνέχεια... Τι σημαίνουν όλα αυτά;
“Η Ελλάδα δεν θα έχει πρόσβαση”… Σε “δεσμευμένο λογαριασμό” τα 31,2 δισ. Την καταβολή της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ σε έναν ειδικό, δεσμευμένο λογαριασμό φέρεται να προκρίνει η γερμανική κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες γερμανικών μέσων ενημέρωσης.
Δημοσιεύματα πολλών μεγάλων ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης ισχυρίζονται πως η καταβολή της δόσης των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στην πραγματικότητα δεν θα δοθεί στην Ελλάδα, αλλά αυτή θα βρίσκεται σε ένα δεσμευμένο λογαριασμό που θα είναι αποκλειστικά διαχειρίσιμος από την τρόϊκα!
Έτσι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών θα μπορεί να ανταποκρίνεται στιςυποχρεώσεις έναντι των δανειστών της χώρας αλλά τα υπόλοιπα χρηματοδοτικά κενά θα πρέπει να καλύπτονται από την ελληνική κυβέρνηση.

Σαμαράς: Ή δίνετε τη δόση ή…


 Σαμαράς: Ή δίνετε τη δόση ή...
Με τον πιο επίσημο τρόπο επιβεβαίωσε ο Αντώνης Σαμαράς τις πληροφορίες ότι έθεσε στους ευρωπαίους ηγέτες το δίλημμα «ή εκταμίευση της δόσης ή απρόβλεπτες κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις» στην Ελλάδα. 
 Η φράση του, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη της Συνόδου, «ή θα πάρουμε τη δόση ή δεν θέλω τώρα να πω τίποτα παραπάνω», προκάλεσε αίσθηση – κυρίως σε όσους αμφισβητούσαν τον διλημματικό χαρακτήρα που θα έδινε στην παρέμβασή του.

Πρώτη στην Ευρώπη και δεύτερη στον κόσμο η Νομική Αθήνας


 Πρώτη στην Ευρώπη και δεύτερη στον κόσμο η Νομική Αθήνας
Πρώτη στην Ευρώπη και δεύτερη στον κόσμο αναδείχθηκε η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο διαγωνισμό εικονικής δίκης για το δίκαιο του Διαστήματος Manfres Lachs, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το International Institute of Space Law.
Όπως ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ήδη από τον περασμένο Απρίλιο οι εκπρόσωποι του, Κατερίνα Πιτσόλη, Στεφανία Βλάχου και Μελίνα Στρούγγη είχαν κερδίσει την πρωτιά στην Ευρώπη, ενώ υπό την επίβλεψη του λέκτορα του Ιδρύματος Γ. Κυριακόπουλου, συμμετείχαν στα Παγκόσμια Τελικά του διαγωνισμού στη Νάπολη. Στη φάση αυτή συμμετείχαν 54 χώρες, με την ελληνική ομάδα να αποκλείει στα ημιτελικά την ‘πρωταθλήτρια’ Αμερικής. Αντίπαλος στον τελικό ήταν η αντίστοιχη ‘πρωταθλήτρια’ της Ασίας (Ινδία), με τις ελληνίδες φοιτήτριες να καταλαμβάνουν τελικά τη δεύτερη θέση στον κόσμο, σύμφωνα με το parapolitika.gr

Στους εξαπατηθέντες Έλληνες ιθαγενείς…


 Στους εξαπατηθέντες Έλληνες ιθαγενείς...
Γράφει ο Δρ Κυριάκος Τόμπρας 
Σήμερα ο ΠΟΡΤΑ – ΠΟΡΤΑ ανάρτησε μια καταπληκτική ανάλυση της PHOENIX CAPITAL RESEARCH, σχετικά με τη συστημική αντιμετώπιση της κατάρρευσης του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος.
ΤΙΤΛΟΣ : H ΚΕΚΤΗΜΕΝΗ ΦΟΥΣΚΑ της ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ σε ΑΡΙΘΜΟΥΣ
Διαβάστε το.
Η ανάλυση στηρίζεται στο ζήτημα των UNFUNDED LIABILITIES.
Τα Unfunded Liabilities αποτελούν σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού και δημοσιονομικού συστήματος.
Με το χρέος και το έλλειμμα να φαντάζουν ανέκδοτα μπροστά στο ζήτημα των Unfunded Liabilities.
Στα Ελληνικά UNFUNDED LIABILITY = ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ.
Ήτοι εφαρμοσμένα:
1. ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ = 600 ΔΙΣ
2. ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ = 233 ΔΙΣ (τουλάχιστον)
————————————————
ΣΥΝΟΛΟ 833 ΔΙΣ
+ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ 382 ΔΙΣ
————————————————
ΣΥΝΟΛΟ 1.215 ΔΙΣ,
δηλαδή 1,2 ΤΡΙΣ!

Ο Βορίδης συμφωνεί να βγούν στο σφυρί τα σπίτια των Ελλήνων για να πάρουν τα λεφτά οι τράπεζες


makis voridis 300x187 Ο Βορίδης συμφωνεί να βγούν στο σφυρί τα σπίτια των Ελλήνων για να πάρουν τα λεφτά οι τράπεζες
Δήλωση βόμβα του βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Real Fm, ο οποίος είναι θετικός στον πλειστηριασμό, ακόμα και της πρώτης κατοικίας, για την αποπληρωμή των δανείων προς τις τράπεζες.
Στη δήλωση που έκανε είπε ότι κάποια στιγμή πρέπει να ληφθούν ξεκάθαρα μέτρα, για να αποπληρωθούν οι οφειλές των πολιτών προς τις τράπεζες.
Άμα ήταν για το δικό σου σπίτι θα 
συμφωνούσες να μείνουν τα παιδιά
 σου στο δρόμο Αλητάκο 
Μάκη Βορίδη;


ΝΕΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΩΝ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Η συνεχής άπνοια του Οκτωβρίου ταλαιπώρησε τους ιστιοπλόους του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης που συμμετείχαν σε διασυλλογικούς αγώνες τα δυο προηγούμενα Σαββατοκύριακα 6-7 και 13-14 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Αυτό βέβαια δεν τους εμπόδισε να πραγματοποιήσουν πολύ καλές εμφανίσεις και να εκπροσωπήσουν τον Ν.Ο.ΚΑΤ. με τον καλύτερο τρόπο, αφού κατέκτησαν συνολικά 4 μετάλλια.
Πιο συγκεκριμένα:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ : ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ


Ανακοινώνουμε, ότι θα λειτουργήσει στην πόλη μας τμήμα ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ, για το έτος 2012-2013.

Γίνονται δεκτοί απόφοιτοι Λυκείου ή Εξαταξίου Γυμνασίου Παλαιού Τύπου.
Οι εγγραφές γίνονται στα γραφεία μας από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή και ώρες 9.00 μέχρι 12.00.
Προθεσμία εγγραφών μέχρι 29.10.2010.

Από το
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Πρωτοσέλιδο 20.10.2012

Πρωτοσέλιδο 20.10.2012

ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ

"Μέσα" ο Ποτουρίδης, έξω ο Καρυοφύλλης

Αρχηγού... παρόντος θα υποδεχθεί η ομάδα του Λεωνίδα Μπίλη την Κυριακή τη Δόξα Κρανούλας για την πρεμιέρα.
Ο έμπειρος μέσος, Γιώργος Ποτουρίδης, εξασφάλισε άδεια από την μονάδα που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία και θα ενισχύσει κανονικά τον Βατανιακό κόντρα στους Ηπειρώτες. Αντίθετα, δεν υπολογίζεται ο Χρήστος Καρυοφύλλης, αφού ο πρώην χαφ της Αναγέννησης Γιαννιτσών ένιωσε ενοχλήσεις στο εγχειρισμένο γόνατό του και θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία. Ο Καρυοφύλλης σε κάθε περίπτωση θα χάσει το ματς με τη Δόξα και εκείνο της Τετάρτης, με τη Νίκη Βόλου για το Κύπελλο.

Την Κυριακή το μεσημέρι, σε έκταση 3.000 στρεμμάτων, στον αύλακα του υγρότοπου Παπαπουλίου

Εγκαινιάζεται το οικοτουριστικό πάρκο «Τηθύς» στους Νέους Πόρους του Δήμου Δίου - Ολύμπου

Από το δήμαρχο κ. Γ. Παπαθανάσιου και από τον προϊστάμενο της Δ/νσης Αγροτικών Υποθέσεων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιαννάκη Ποτιούδη
Ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο έργο δρομολογείται και επίσημα την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, στα όρια του Δήμου Δίου-Ολύμπου. Πρόκειται για την έναρξη λειτουργίας του υγρoτόπου 3000 στρεμμάτων του Παπαπουλίου στους Νέους Πόρους, στις παρυφές του Ολύμπου και των Πιερικών ακτών, ως επισκέψιμο ιχθυοτροφικό - οικοτουριστικό πάρκο (η έγκριση των μελετών και του έργου έγινε από τις αρμόδιες αρχές της χώρας).

Το «Τηθύς» είναι πλέον γεγονός και λειτουργεί στην αύλακα Παπαπουλίου ως επισκέψιμος υγροβιότοπος που αποκτά μέρα με την μέρα την ταυτότητά του και μετατρέπεται σε έναν ελκυστικό προορισμό, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Την Κυριακή 21η Οκτωβρίου 2012, στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Πάρκου «Τηθύς» από τον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, Γ. Παπαθανασίου και τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης Αγροτικών Υποθέσεων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιαννάκη Ποτιούδη.

Από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Συνεχίζεται η διαμαρτυρία ενάντια στις υψηλές τιμές των super market


Σήμερα και ώρα 11:00 στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης
Ενώ εκτεταμένα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας ζουν στα όρια της εξαθλίωσης και επιβαρύνονται καθημερινά από την καλπάζουσα ανεργία και τη βάρβαρη φορολογία, τα νοικοκυριά συνεχίζουν να χρυσοπληρώνουν από το υστέρημα τους ελάχιστες πολυεθνικές, οι οποίες έχουν στήσει σε βάρος όλων μας, ένα μεγάλο φαγοπότι μοσχοπουλώντας τα πάντα σε ανεξέλεγκτες τιμές!

Οι πολίτες -κυριολεκτικά- στο έλεος των ορέξεων 5-6 πολυεθνικών, οι οποίες κυριαρχούν στα ράφια των μεγαλύτερων super market της χώρας μας.

Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί! Θα συγκεντρωνόμαστε κάθε Σάββατο και θα τους υπενθυμίζουμε πως δεν αντέχουμε άλλο. Πως οι τιμές των προϊόντων τους είναι εξωφρενικές. Πως οι μισθοί μας έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ, ενώ οι τιμές στα ράφια συνεχίζουν να ανεβαίνουν.

Καλούμε όλες τις πρωτοβουλίες πολιτών, σε ολόκληρη τη χώρα, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να απαιτήσουμε, όλοι μαζί, άμεση μείωση των τιμών.

Αντιπλημμυρικά έργα και αποκατάσταση κοινοχρήστων χώρων στον Κορινό



Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις της Αντιδημαρχίας Τεχνικών έργων σε ολόκληρο το Δήμο Κατερίνης, με στόχο την αντιπλημμυρική του θωράκιση.
Στόχος είναι να προληφθούν έγκαιρα τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν από τις φθινοπωρινές βροχοπτώσεις. Στο πλαίσιο αυτό, χθες Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012, τα μηχανήματα του Δήμου Κατερίνης εργάστηκαν για τον καθαρισμό και τη συντήρηση των αρδευτικών καναλιών στην ευρύτερη περιοχή του Κορινού.
Ειδικότερα, καθαρίστηκε το κεντρικό αποστραγγιστικό κανάλι της περιοχής, ενώ διανοίχθηκε και ένα νέο αποστραγγιστικό κανάλι στην περιοχή του βιολογικού σταθμού, που θα καλύψει τις ανάγκες της περιοχής, δημιουργώντας επιπλέον αντιπλημμυρική θωράκιση.
Εξάλλου, όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κορινού Αλέξανδρος Καλτσίδης, μηχανήματα του Δήμου Κατερίνης προχώρησαν σε καθαρισμό της περιοχής «Μπέκια» από απορρίμματα και μπάζα που είχαν συσσωρευτεί, ενώ ανάλογες εργασίες πραγματοποιήθηκαν και στην περιοχή του κοιμητηρίου.

Ωριωνίδες: Θα βρέξει αστέρια 20 και 21 Οκτωβρίου



Ωριωνίδες: Θα βρέξει αστέρια 20 και 21 Οκτωβρίου
  Η νύχτα θα λουστεί στο φως τα ξημερώματα του Σαββάτου και της Κυριακής, με τις Ωριωνίδες να ρίχνουν στον ουρανό μια ασημένια βροχή από πεφταστέρια. Μάλιστα οι αστρονόμοι της NASA περιμένουν περίπου 20 έως 25 πεφταστέρια ανά ώρα. Οι Ωριωνίδες θα κορυφωθούν το βράδυ του Σαββάτου και έως την αυγή της Κυριακής 21 Οκτωβρίου.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΟ......ΑΛΗΤΕΣ ,ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ



Στον ΕΟΠΥΥ από 1η Νοεμβρίου γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί και τραπεζικοί

Στον ΕΟΠΥΥ από 1η Νοεμβρίου γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί

Στον ΕΟΠΥΥ εντάσσεται από την 1η Νοεμβρίου, ο Κλάδος Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ) στον οποίο ασφαλίζονται γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργού Εργασίας σε σχέδιο νόμου.

Ο κλάδος Υγείας του Ταμείου επρόκειτο να ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ από τον περασμένο Ιούνιο, αλλά είχε εξαιρεθεί προσωρινά με απόφαση του τότε υπηρεσιακού υπουργού Εργασίας, Αντώνη Ρουπακιώτη.

Η Συνταγή της Ημέρας!


Σουβλάκι Χοιρινό με σουμάκι και πολύχρωμες πιπεριές

Συνταγή για 4 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

1/2kg χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού σουμάκι
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τα μουσικά σχολεία της Θεσσαλονίκης


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αριστοτέλους θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι τα μουσικά σχολεία της πόλης και το καλλιτεχνικό σχολείο. Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας που προγραμματίζονται σε κάθε πόλη από την Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

ΠΑΣΟΚ - Ο γίγαντας που έγινε νάνος - ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΚΑΛΑΪΤΖΗ



Το παραμύθι του γίγαντα και του νάνου, μπορεί να έχει και στην πολιτική τον εκφραστή του.Απτό παράδειγμα το ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με την ιδρυτική του διακήρυξη και τις αποφάσεις της δεύτερης και της πέμπτης συνόδου της Κεντρικής του Επιτροπής, προσπάθησε και έδωσε πράγματι ένα σοσιαλιστικό όραμα στον... Λαό μας, που συσπείρωσε τις πιο προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις της μεταχουντικής περιόδου. Το όραμα αυτό άρχισε να ξεφτίζει, όταν το κόμμα έγινε πολυσυλλεκτικό και το πάνω χέρι πήραν οι δυνάμεις που προέρχονταν από την πρώην Ένωση Κέντρου. Τότε και με δικαιολογία, ότι στόχος είναι η κατάληψη της Κυβερνητικής Εξουσίας στην Ελλάδα, άρχισε να διαγράφει από την ιδεολογία του και από τις αρχές του, ως δια μαγείας και χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες τις βασικές έννοιες του σοσιαλισμού (κυρίως την αλλαγή που πρέσβευε στον τρόπο παραγωγής του πλούτου και το πέρασμα των μέσων παραγωγής στα χέρια των εργαζομένων) και τελικά ενστερνίστηκε πλήρως τις θέσεις και τις αρχές της Σοσιαλδημοκρατίας.  

Χαρτονένιο ποδήλατο αλλάζει τις μετακινήσεις


Φωτογραφία για Χαρτονένιο ποδήλατο αλλάζει τις μετακινήσειςΙσραηλινός επιχειρηματίας οδηγεί αυτό που ο ίδιος αποκαλεί «το μέλλον της οικονομικής και περιβαλλοντικά υπεύθυνης μετακίνησης».

Το μυστικό, όπως υποστηρίζει, βρίσκεται στα υλικά. Το ποδήλατο του video φτιάχτηκε από χαρτόνι, ωστόσο είναι ανθεκτικό και αξιόπιστο.

«Αυτό το ποδήλατο κατασκευάζεται σε ποσοστό 95% από ανακυκλωμένο χαρτόνι, το οποίο είναι το φθηνότερο ακατέργαστο υλικό που θα βρει κανείς στη χώρα», τόνισε σε δηλώσεις του ο Ισραηλινός επιχειρηματίας.

Το "Ηχηρό Χαστούκι" της Ουγγαρίας σε Ε.Ε και ΔΝΤ...κάνει τον γύρο του κόσμου.. «ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ “ΓΔΑΡΑΤΕ” ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ!»

Φωτογραφία για Το Ηχηρό Χαστούκι της Ουγγαρίας σε Ε.Ε και ΔΝΤ...κάνει τον γύρο του κόσμου.. «ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ “ΓΔΑΡΑΤΕ”  ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ!»

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΦΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

 by Amynias   Αδύνατον να χωνέψουν οι Ευρωπαίοι το ηχηρό πολιτικό χαστούκι που έφαγαν η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. από τη νεοεκλεγείσα δεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας, η οποία αρνήθηκε επιδεικτικά να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις τους, προκειμένου να τους χορηγήσουν ένα δάνειο δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιβάλει πρόσθετα μέτρα λιτότητας στον ουγγρικό λαό επειδή έτσι θέλουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί.

Ο κύβος ερρίφθη: Απολύσεις στο δημόσιο


Κλείνει και το μέτωπο των απολύσεων στο δημόσιο στο οποίο επέμενε η τρόικα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι επίορκοι και οι... «κοπανατζήδες» δημόσιοι υπάλληλοι θα απολυθούν και δε θα μπουν στην λίστα διαθεσιμότητας όπως αρχικά είχε αποφασιστεί. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία υπολογίζεται ότι στο τέλος τους έτους θα βρεθούν εκτός δημοσίου περίπου 2000 υπάλληλοι.

Η ΓΣΕΕ στην εποχή του μνημονίου



«Όσο οι αντιμνημονιακές συγκεντρώσεις οργανώνονται από τη ΓΣΕΕ δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα» έλεγε πριν από δύο χρόνια κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός. Και μάλλον ήξερε τι έλεγε. 

Τα δικαιώματα των Ελλήνων εργαζομένων δέχονται τη μεγαλύτερη επίθεση που έχει συμβεί μεταπολεμικά και η ΓΣΕΕ απλώς… παρίσταται. 

Προστατέψτε το παιδί σας από τις ιώσεις


Όλοι ανησυχούμε για τις ιώσεις που μπορεί να ταλαιπωρούν την οικογένειά μας. Ακολουθώντας απλές πρακτικές μπορούμε να ενισχύσουμε...
 την άμυνα του οργανισμού και να θωρακίσουμε τα παιδιά μας ενόψει του χειμώνα που έρχεται.

Γράφει: Παπαδάκη Μαρία, Ειδικευμένη Παιδίατρος

Διατροφή

Κλειστές οι ΔΟΥ Δευτέρα και Τρίτη


To ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των ταμειακών συναλλαγών με το ευρύ κοινό χθες το μεσημέρι στις 13.30, των 127 Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών... των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία από τις 22 Οκτωβρίου. Και τούτο, όπως ανακοινώθηκε, προκειμένου να προβούν στην έγκαιρη κατάθεση των εισπράξεων στις εμπορικές τράπεζες, των οποίων το ωράριο συναλλαγής ολοκληρώνεται στις 14.30.

Όπως εξάλλου επισημαίνεται σε διευκρινιστική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, οι ΔΟΥ στις οποίες μεταφέρεται η καθ' ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητα των ΔΟΥ, που αναστέλλεται η λειτουργία, δεν θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές με το κοινό τη Δευτέρα, 22.10.2012 και την Τρίτη, 23.10.2012.

Άγνωστη η «πηγή του κακού» της μηνιγγίτιδας


Αντιμέτωπες με τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων μιας θανατηφόρας μορφής μηνιγγίτιδας βρίσκονται οι Αρχές πολλών... πολιτειών στις Η.Π.Α., που καλούνται να ερευνήσουν περίπου 1.000 κλινικές οι οποίες είχαν λάβει τις μολυσμένες ενέσεις στεροειδών για τη θεραπεία των πόνων της πλάτης.

Εδώ και εβδομάδες γίνεται προσπάθεια να βρεθούν οι αρχικές παρτίδες των ενέσεων, οι οποίες παρήχθησαν από την εταιρεία «New England Compound Center» (NECC) και συνδέονται με το ξέσπασμα της επιδημίας. Οι παρτίδες είχαν αποσταλεί σε 23 πολιτείες από τη NECC με τις αρχές να εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να εντοπίσουν τους παραλήπτες.

Σφραγίζουν την ταφόπλακα


 Σφραγίζουν την ταφόπλακα
Η θλιβερή παράσταση του τροϊκανού θιάσου - τόσο στη διεθνή όσο και στην εγχώρια πλευρά της σύν­θεσής του – πλησιάζει, έστω και με δυσκολίες, προς την αυλαία. Το περί­φημο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, που ύστερα έγινε 13,5 δισ. και τώρα θα γί­νει 18 δισ., θα πέσει επί τας κεφαλάς δικαίων και αδίκων – κυρίως δικαίων και συνεπών προς τις υποχρεώσεις τους πολιτών – επισφραγίζοντας τη μακρότατη περίοδο φτώχειας, ανα­σφάλειας, ανεργίας και εργασίας με υποτυπώδη εισοδήματα πείνας.

Πειραιώς Σεραφείμ:ΟΧΙ στο στοματικό sex και στην ομοφυλοφυλία


Ο εξάψαλμος του Μητροπολίτη Πειραιά κατά του στοματικού έρωτα και των ομοφυλοφίλων συνεχίζεται, με νέα ανακοίνωσή του μέσω της ιστοσελίδας της Μητρόπολης. 
Ο Μητροπολίτης απαντά και στα σχόλια που ακολούθησαν την πρώτη τοποθέτησή του κατά του στοματικού σεξ και προειδοποιεί ότι «οι λοιδορίες Σας έστω και αν δεν το αντιλαμβάνεσθε προς καιρόν θα είναι ο μεγαλύτερος δήμιός Σας». 
Μιλά για επισκέψεις του στο νοσοκομείο Μεταξά, όπου υποστηρίζει πως είδε νέους και νέες να υποβάλλονται σε αφαίρεση λάρυγγα ή τραχειοστομία γιατί έκαναν στοματικό έρωτα! «Θα έπρεπε όμως προτού σύρετε τις "ωραίες" γραμμές Σας να κάνατε μια "βολτούλα" μέχρι το ογκολογικό Νοσοκομείο "ΜΕΤΑΞΑ" που συχνά επισκέπτομαι για να φρίξετε με νέους και νέες που τους αφαιρούν το λάρυγγα, την υπερώα και που έχουν τραχειοστομία αποτελέσματα της άφρονος παραχρήσεως του σώματός των ή να συζητήσετε με ειδικούς ιατρούς για την "αναβίωση" φοβερών αφροδισίων νοσημάτων και τότε ίσως αντιλαμβανόσαστε και την προσωπική Σας ευθύνη σαν διαμορφωτές της κοινής γνώμης», γράφει. 

Η λίστα Λαγκάρντ και οι ιερές ανταλλαγές του Βατοπεδίου


Τη σύνδεση της «λίστας Λαγκάρντ» που περιέχει 1.991 ονόματα Ελλήνων που έχουν καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες, με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου αλλά και την υπόθεση των δανειοδοτήσεων της Proton Bank, επιχειρούν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ. Πεπόνης και Μουζακίτης, βρήκαν στοιχεία που συνδέουν την περιβόητη λίστα με τη δικογραφία για τις ιερές ανταλλαγές του Βατοπεδίου αλλά και με τη δικογραφία για την Proton. 
Οι εισαγγελείς που ερευνούν τις δύο υποθέσεις θα πρέπει τώρα να ελέγξουν και τη σύνδεση που έχουν με πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα.