ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Διαμαρτύρονται δάσκαλοι και νηπιαγωγοί


    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Τρίτη, 30 Οκτωβρίου και ώρα 13.00 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, μετά από κάλεσμα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ).


Οι εκπρόσωποι του κλάδου θα θέσουν ζητήματα όπως ωράριο, ολοήμερο σχολείο, ασφάλεια,

Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη της ομάδας και των δράσεών της!



Image
 
  Ομάδες εργασίας και τελευταίες οδηγίες για τη διανομή αγροτικών προϊόντων (65 τόνοι αλεύρι) "Χωρίς μεσάζοντες" της 27ης Οκτωβρίου 2012 στο χώρο της εμποροπανήγυρης Κατερίνης

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας
Μεθαύριο, Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012, θα πραγματοποιηθεί η διανομή 65 τόνων αλεύρι σε περίπου 1.800 οικογένειες «Χωρίς μεσάζοντες». Στο κάλεσμά μας, για βοήθεια την ημέρα της διανομής, ανταποκρίθηκαν 54 άτομα, εκ των οποίων τα 21 θα βρίσκονται για πρώτη φορά μαζί μας. Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη της ομάδας και των δράσεών της!

Παρακαλούμε όλους του συμπολίτες μας που έχουν παραγγείλει αλεύρι να τηρήσουν την ακριβή ώρα παραλαβής και να έχουν μαζί τους το ακριβές χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στην παραγγελία τους.
Εδώ μπορείτε να δείτε την ακριβή ώρα παραλαβής των παραγγελιών σας

Σας θίξαμε την Ιερή Αγελάδα της "ψευτοδημοκρατίας" σας τον Γλέζο;Για να δούμε κάποιες αλήθειες όμως...



 Μια παραληρηματική ανακοίνωση εξέδωσε ο παλαίμαχος σταλινολάτρης Μανώλης Γλέζος κατά του κινήματος των Ελλήνων εθνικιστών  στην οποία αφού με φρασεολογία μαρξιστικού υποκόσμου χαρακτηρίζει (το κίνημα) «φασιστικό», «ναζιστικό», «εγκληματική οργάνωση», ακόμα και… αντεθνικό!!! Ιδού το παραλήρημα του γηραλέου νοσταλγού των Γκουλάγκ:
«Η είσοδος της Χρυσής Αυγής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αποτελεί μια από τις μελανότερες σελίδες της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Δεν πρόκειται απλώς για μια οργάνωση φασιστική ή ναζιστική. Είναι ένα κόμμα στην ουσία του αντεθνικό, με χαρακτηριστικά εγκληματικής οργάνωσης, που δεν διστάζει να βυσσοδομεί χυδαία, εκμεταλλευόμενο τα ένστικτα μιας κοινωνίας που καταρρέει.
Η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό, φτωχοποιείται και οργίζεται, ενώ αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία με σκληρότητα και αναλγησία. Αυτό όμως δεν αποτελεί άλλοθι για να φέρνουμε στην επιφάνεια περιθωριακές οργανώσεις, που το μόνο που έχουν προσφέρει είναι η βία, το έγκλημα και η υποκουλτούρα. Ισχυρίζονται ότι τα χέρια τους είναι καθαρά, αλλά δολοφονούν τις Ιδέες του Πολιτισμού, της πραγματικής Δημοκρατίας και των Πανανθρώπινων Αξιών, που αποτελούν το ίδιο το σώμα της Ελλάδας.
Όσοι ψήφισαν αυτό το μόρφωμα και το έφεραν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ας το ξανασκεφτούν και μια και δυο φορές. Η παρουσία του αποτελεί ύβρη στον Ελληνικό Πολιτισμό. Είναι ανάχωμα στην πρόοδο. Είναι πισωγύρισμα σε βάρβαρες και μαύρες μέρες, που μάτωσαν τον Ελληνικό Λαό».
Πιθανολογούμε, ότι ο αμετανόητος νοσταλγός του «πατερούλη» (Στάλιν), του Χότζα και άλλων «αστέρων» του εγκληματικού κομμουνιστικού πανθέου, βρίσκει την ευκαιρία -τώρα που έρχεται η 28η Οκτωβρίου- να μας υπενθυμίσει τον ψεύτικο «ηρωισμό» του. Το έχουμε αναφέρει στο παρελθόν και με την ευκαιρία το επαναλαμβάνουμε και τώρα: είναι τεράστιο ΨΕΥΔΟΣ ότι ο Γλέζος κατέβασε την γερμανική σημαία από την Ακρόπολη! Δηλαδή: ο Γλέζος ισχυρίζεται ότι μαζί με τον Απ. Σάντα εισήλθαν νύχτα στον Ιερό Βράχο και κατέβασαν την «μισητή σβάστικα» που υποτίθεται πως κυμάτιζε στον ιστό της. Όμως, αυτό ήταν αδύνατον καθώς όποιος έχει υπηρετήσει σε οποιονδήποτε στρατό του κόσμου,γνωρίζει οτι, όλοι οι στρατοί  κάνουν έπαρση σημαίας τις πρωινές ώρες και υποστολή με την δύση του ηλίου. Αποκλείεται, λοιπόν, ο γερμανικός στρατός της εποχής εκείνης να μην είχε υποστείλει την σημαία. Άρα, οι Γλέζος και Σάντας ανέβηκαν ανενόχλητοι στην αφύλακτη Ακρόπολη την νύχτα και αφήρεσαν (έκλεψαν) την γερμανική σημαία από κάποιο κουτί, εντός του οποίου ήταν τοποθετημένη και διπλωμένη. Που είναι, λοιπόν, ο ηρωισμός των;
Ωστόσο, πέραν αυτού του φοβερού ψεύδους, ποιος είναι ο Μ. Γλέζος που κατηγορεί την Χρυσή Αυγή ως… αντεθνική; Ας δούμε κάποια σημεία από την… εθνική δράση του συντρόφου Γλέζου:
Ν’ αρχίσουμε από τα πιο πρόσφατα και να πηγαίνουμε σιγά-σιγά προς τα πίσω. Κατ’ αρχάς, λοιπόν, παραθέτουμε την παρακάτω σχετικώς πρόσφατη είδηση:
«Στο δημοτικό συμβούλιο Πάρου της 6ης Σεπτεμβρίου του 2011, συζητήθηκε ο ορισμός ακριβούς θέσης στην περιοχή Θόλου Παροικιάς για την τοποθέτηση προτομής του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο επικεφαλής της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Πάρου κ. Μανόλης Γλέζος ψήφισε αρνητικά στην τοποθέτηση της προτομής του Μεγάλου Αλεξάνδρου γιατί όπως είπε, “από την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου και πιο πριν του πατέρα του Φιλίππου καταργήθηκε η δημοκρατία. Αρνούμαστε λοιπόν την διαστρέβλωση της ιστορίας”».
Πάμε πιο πίσω. Τον Απρίλιο του 1985, ο «πατριώτης» Γλέζος, βουλευτής τότε του ΠΑΣΟΚ, παρέστη στην κηδεία του δημίου του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού Ενβέρ Χότζα. Μάλιστα, όπως εικονίζεται και σε σχετικό βίντεο, περνώντας μπροστά από το φέρετρο αυτού του απηνούς σφαγέα των Ελλήνων (και δικτάτορος, για να μην ξεχνιόμαστε…) σήκωσε την αριστερή γροθιά του στον χολερικό κομμουνιστικό χαιρετισμό, για να αποχαιρετήσει τον νεκρό «σύντροφο».
Πάμε και πιο πίσω, στο 1963. Τότε που ο Μανώλης Γλέζος μετέβη στην «μαμά» Μόσχα για να παραλάβει το βραβείο Λένιν. Εκεί, έδωσε και μια συνέντευξη, ανταπόδοση προφανώς για το βραβείο του συφιλιδικού εγκληματία Λένιν που του έδωσαν οι Σοβιετικοί πάτρωνές του, στην οποία –όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων-ετάχθη υπέρ της «αυτόνομης Μακεδονίας», πιστός στην επαίσχυντη απόφαση της 5ης Ολομέλειας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, του Ιανουαρίου του ’49.
Την εποχή εκείνη της προδοτικής αποφάσεως (1949), ο Γλέζος ήτο καταδικασμένος δις εις θάνατον με το Γ΄ Ψήφισμα και αδικήματα περί τύπου. Ο Γλέζος ισχυρίζεται ψευδώς πως είχε καταδικασθεί για την… συμμετοχή του στην «εθνική αντίσταση». Ιδού, όμως, τι προέβλεπε το Γ΄ Ψήφισμα «περί εκτάκτων μέτρων κατά των επιβουλευομένων την δημοσίαν τάξιν και την ακεραιότητα του κράτους»:
«Όστις θέλων να απόσπαση εν μέρος της Επικρατείας ή να ευκολύνει τα προς το τέλος τείνοντα σχέδια συνώμοσεν εντός του κράτους ή συνεννοήθη με ξένους ή διήγειρε στάσιν ή κατήρτισεν ενόπλους ομάδας, ή μετέσχεν είς αυτάς, τιμωρείται με θάνατον». Ο Γλέζος ήταν στέλεχος του ΚΚΕ, το οποίο είχε σκοπό την απόσπαση μέρους της ελληνικής επικρατείας -της Μακεδονίας και της Θράκης- για να παραδώσει την μεν Μακεδονία στον Τίτο, την δε Θράκη στους Βουλγάρους. Γι’ αυτό κατεδικάσθη. Όσοι αποκήρυσσαν τον κομμουνισμό (π.χ. Μίκης Θεοδωράκης κ.α. πολλοί) αφήνονταν ελεύθεροι…
Δυστυχώς, όμως, και την εποχή εκείνη δεν εφαρμόζονταν οι νόμοι. Έτσι, οι ποινές του Γλέζου μετατράπηκαν σε ισόβια και αφέθη ελεύθερος τον Ιούλιο του 1954, επί κυβερνήσεως Αλέξανδρου Παπάγου.
Το 1958 συνελήφθη μαζί με συνεργάτες του, με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ της ΕΣΣΔ. Η σύλληψή του κινητοποίησε την ΕΣΣΔ, που προέβη σε επίσημη διαμαρτυρία δια του τότε προέδρου του Ανωτάτου Σοβιέτ, αρχιεγκληματία Βοροσίλωφ. Μάλιστα, λίγον καιρό αργότερα τα σοβιετικά ταχυδρομεία ετύπωσαν γραμματόσημο με την μορφή του Γλέζου (μια καλή ιδέα είναι να επανατυπωθούν εκείνα τα γραμματόσημα, για να μπορούμε να τον «τιμούμε» δια εμπτυσμού…). Τελικώς, το 1959 κατεδικάσθη σε 5ετή φυλάκιση, την οποία δεν εξέτισε, καθώς αποφυλακίσθηκε το 1962.
Κατά την διάρκεια της Επαναστάσεως της 21ης Απριλίου, συνελήφθη εκ νέου, αλλά όλως περιέργως αφέθη ελεύθερος το 1971. Λέγεται, πως η απελευθέρωσίς του ήταν ένας εκ των όρων που είχαν θέσει οι Σοβιετικοί στην επαναστατική κυβέρνηση για την επίτευξη μιας επικερδούς κατά τα άλλα εμπορικής συμφωνίας.
Αυτός είναι ο βίος και η πολιτεία του ανθρώπου που χαρακτηρίζει την Χρυσή Αυγή «αντεθνικό» κόμμα! Τα συμπεράσματα δικά σας!
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Τ.Ο ΠΙΕΡΙΑΣ-Γραφείο τύπου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΡΩΜYΛΙΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΟΥ

 


·        
Ν. Λαγδάρη 28 - Τ.Κ. 600 62 - Τηλ & Fax 2351041277 E-mail: sark08@otenet.gr - ΚΟΡΙΝΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η Γιορτή Τσίπουρου από τον Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού.
Η διήμερη εκδήλωση περιελάμβανε την αναβίωση της απόσταξης του τσίπουρου ένα έθιμο που κρατάει χρόνια και συνδέεται άρρηκτα με τη ζωή των ανατολικορωμυλιωτών. Καθώς και παραδοσιακό γλέντι με χορούς και τραγούδια.
Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της εκδήλωσης, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την τελετουργία της παρασκευής του τσίπουρου και να διασκεδάσουν με την παραδοσιακή ανατολικορωμυλιώτικη ορχήστρα, ξεφεύγοντας από την καθημερινότητα και τα προβλήματα που τους απασχολούν.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, η Αντιδήμαρχος Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης Καλλίοπη Τζουμέρκα Μπατάλα, ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας Θωμάς Παπαδημητρίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αντώνης Μάντζιος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Μακρίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Τσιμήτρης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κορίνου Αλέξανδρος Καλτσίδης και ο Δήμαρχος της Μπιάλας Βουλγαρίας Αναστάς Τριανταφύλοφ.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά για την προετοιμασία, το συντονισμό και την άψογη παρουσίαση της εκδήλωσης τα μέλη του σύλλογου για την εθελοντική τους προσφορά, τον Δήμο Κατερίνης για την κάλυψη του ήχου, τον Σύλλογο Ανατολικοθρακών Περίστασης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σεβαστής και όλους όσους με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο βοήθησαν στη μεγάλη αύτη προσπάθεια. 

Το ΠΑΜΕ κλεινει τα εργοστασια της FORD στο Βελγιο και της SONY στην ΙΑΠΩΝΙΑ?



Να, λοιπόν, ποιος κλείνει τα εργοστάσια: Ο καπιταλισμός σε ανάπτυξη και κρίση. Η αναρχία στην καπιταλιστική παραγωγή, που σημαίνει επενδύσεις μόνο σε κλάδους που είναι κερδοφόροι για το κεφάλαιο, ακόμα και αν εχθρεύονται τις σύγχρονες ανάγκες των λαών. Η ΕΕ των μονοπωλίων και οι ελευθερίες της Συνθήκης του Μάαστριχτ, για απρόσκοπτη κίνηση κεφαλαίων, όπου και όταν υπάρχει κέρδος για τον καπιταλιστή.

****
Η Ford κλείνει εργοστάσιο στο Βέλγιο, στο δρόμο χιλιάδες εργάτες


Μέχρι τα τέλη του 2014, το αργότερο, η Ford θα έχει κλείσει το εργοστάσιό της στη Γκενκ.

Η απόφαση προκάλεσε σάλο και θύελλα αντιδράσεων στο Βέλγιο.
Στο εργοστάσιο απασχολούνται περίπου 4.300 εργαζόμενοι και τουλάχιστον 10.500 αν υπολογιστούν και οι εργαζόμενοι στις υποκατασκευαστικές εταιρίες.

Τη στιγμή που τα συνδικάτα και Βέλγοι αξιωματούχοι περίμεναν εδώ και μόλις λίγες εβδομάδες ότι θα άρχιζε στη μονάδα της Γκενκ η παραγωγή του νέου μοντέλου του Mondeo τον Οκτώβριο του 2013, που θα έδινε ζωή στο εργοστάσιο για πολλά ακόμη χρόνια, τελικά η παραγωγή ανατέθηκε στο εργοστάσιο της Βαλένθια, σύμφωνα με τα συνδικάτα.


Συγκεντρωμένοι έξω από το εργοστάσιο σήμερα οι εργαζόμενοι αναλύθηκαν σε δάκρυα όταν η φήμη που κυκλοφορούσε εδώ και μέρες επιβεβαιώθηκε από τους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους, έπειτα από έκτακτη συνάντηση της επιτροπής του εργοστασίου που συγκλήθηκε επειγόντως από την διεύθυνση της Ford.

Ένας εργάτης λιποθύμησε, βρισιές εκτοξεύονταν και οι άνθρωποι έπεφταν ο ένας στην αγκαλιά του άλλου με κενό βλέμμα. Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι είχαν λάβει καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις, αφού η αμερικανική Ford είχε αφήσει να εννοηθεί τον Σεπτέμβριο ότι η μονάδα της Γκενκ θα αναλάμβανε την παραγωγή του νέου Mondeo.

Η πικρία των Βέλγων εργαζομένων μεγαλώνει και από τη στιγμή που δέχτηκαν, πριν δυο χρόνια, μειώσεις στις αποδοχές τους και αύξηση του ρυθμού εργασίας.


Υπολογίζοντας τους εργαζόμενους στις υποκατασκευαστικές εταιρίες, το εργοστάσιο της Ford Genk που παρήγαγε 14 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε 50 χρόνια λειτουργίας, απασχολεί σχεδόν 10.500 εργαζόμενους. Είναι συνεπώς ο πρώτος εργοδότης στη φλαμανδική επαρχία του Λίμπουργκ, στο βορειοανατολικό Βέλγιο.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται την ώρα που ο κυβερνητικός συνασπισμός υπό τον πρωθυπουργό Ελιο ντι Ρούπο αρχίζει την κατάρτιση του κρατικού προϋπολογισμού του 2013, που πρέπει να κλείσει μια τρύπα σχεδόν 3,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Οι Φιλελεύθεροι ζητούν εξοικονόμηση πόρων και μείωση των εξόδων κυρίως για τις επιχειρήσεις, ενώ οι σοσιαλιστές δεν αποκλείουν έσοδα από νέες εισφορές.


***



Κλείνει εργοστάσιο της SONY και καταργούνται 2.000 θέσεις
Ο ιαπωνικός όμιλος ηλεκτρονικών Sony ανακοίνωσε σήμερα στο Τόκιο ότι πρόκειται να κλείσει ένα εργοστάσιο παραγωγής φακών φωτογραφικών μηχανών στο κεντρικό τμήμα της χώρας, κάτι που σημαίνει ότι καταργούνται δύο χιλιάδες θέσεις εργασίας, στο πλαίσιο της επιχειρούμενης αναδιάρθρωσής του.
Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, που καταρτίστηκε για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, ο ιαπωνικός όμιλος θέλει να καταργήσει 10.000 θέσεις εργασίας -- ή 6% από το σύνολο των εργαζομένων του τον Μάρτιο του 2009, σύμφωνα με την τότε απογραφή.

Τον Μάρτιο του 2013 αναμένεται να κλείσει το εργοστάσιο φακών ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών αλλά και κινητών τηλεφώνων, όπου σήμερα απασχολούνται 840 εργαζόμενοι, στην νομαρχία Γκιφού, στην κεντρική Ιαπωνία.

Ο όμιλος, ο οποίος παρουσίασε ζημίες το πρώτο εξάμηνο φέτος, σχεδιάζει να επικεντρωθεί στο εξής στην παραγωγή smartphones --πολυμεσικών, "έξυπνων" κινητών τηλεφώνων.

Ακόμα, ο όμιλος Sony ανέφερε ότι πρόκειται να μεταβάλει τις εργασιακές σχέσεις, αφού δεν θα ανανεώνονται οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Παράλληλα, θα υπάρξουν προγράμματα πρόωρης συνταξιοδότησης, που πρωτίστως θα αφορούν εργαζόμενους σε χαμηλόβαθμες διοικητικές θέσεις στην έδρα του ομίλου στο Τόκιο.

ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ - ΠΑΟΚ 1-3 σε φιλικό παιχνίδι (φωτογραφίες)


 Πριν από λίγη ώρα τελείωσε το φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας στον Κολινδρό, μεταξύ της Νίκης και του ΠΑΟΚ....
Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-3 σετ.
Δείτε φωτογραφίες από το φιλικό παιχνίδι....

«Δεν είναι δυνατόν να ήσαν άνθρωποι με σώας τα φρένας που υπεξήρεσαν εν ώρα νυχτός τη γερμανικήν σημαίαν την ώρα που αυτή εκυμάτιζεν επί της Ακροπόλεως παραπλεύρως της δικής μας ελληνικής σημαίας»



«Κατεχόμενος νότος» η Ελλάδα σύμφωνα με όσα λέει κάθε μέρα από το μικρόφωνο του Real Fm o Γιώργος Τράγκας...
Πολλοί γελάνε και άλλοι πάλι αγνοούν το παραπάνω χαρακτηρισμό και υπάρχουν και αυτοί που επιμένουν πως είναι και υπερβολικός...Είναι όμως;  Και βέβαια όχι.
Οι εξελίξεις που τρέχουν με ταχύτητα και ο τρόπος που την παρουσιάζουν τα Μέσα αποχαυνώνουν ακόμη και αυτόν που έχει κρίση..
.Δυστυχώς η ιστορία των νεότερων χρόνων που δεν διδάχθηκε ποτέ στα σχολειά άφησε κενά στην συνείδηση των Ελλήνων, τόσα που οι εχθροί της, επιβάλουν τις ίδιες τακτικές με αυτές της κατοχής και απ’ ότι φαίνεται τώρα πετυχαίνουν τους στόχους τους.

Συμπολίτες, να είστε έτοιμοι!



Image
 
   Το να αδιαφορεί ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου κ. Παπαθανασίου για τις ανησυχίες των πολιτών σχετικά  με την ταφή βιομηχανικών αποβλήτων στους πρόποδες του Ολύμπου, είναι όχι μόνο αλαζονικό, αλλά και μέγιστη αναίδεια. Χιλιάδες δημότες εκφράζουν επώνυμα την αντίθεσή τους σε μία απόφαση η οποία πάρθηκε μόλις από 16 δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι σε μια δεδομένη χρονική στιγμή, επειδή έτσι το απαίτησε ο αρχηγός της παράταξής τους, παντελώς αδιάβαστοι, σήκωσαν το χέρι και είπαν ένα ξερό «ΝΑΙ».

Είναι απύθμενο το θράσος του Δημάρχου κ. Παπαθανασίου, ο οποίος ανυποχώρητος, επικαλείται την απόφαση αυτή και αγνοεί τις κραυγές αγωνίας χιλιάδων πολιτών, δεκάδων φορέων και των βουλευτών του Ν. Πιερίας. Γιατί άραγε; Τι υποσχέσεις έχει δώσει και δεν μπορεί να δεχτεί τις ενστάσεις των πολιτών από ολόκληρη τη χώρα; Γιατί αυτή η εμμονή;
Η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη και υποπτεύεται, πως πίσω από αυτή τη στάση κρύβονται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα!

Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΓΑΠ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Κρυφή κάμερα κατέγραψε την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ -  Οι δικαιολογίες για τους χειρισμούς του και η παραδοχή ότι ο Π. Ρουμελιώτης έχει δίκιο

Ένας από τους πολιτικούς που μας έχουν φέρει σε αυτό το σημείο, ένας εν ενεργεία Έλληνας βουλευτής, μετακομίζει για τη... σεζόν στο εξωτερικό, προκειμένου να μεταλαμπαδεύσει τις... γνώσεις και την εμπειρία του!
Τελικά φαίνεται ότι ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν εκεί στο Χάρβαρντ, προσκαλώντας τον Γ. Παπανδρέου ως επισκέπτη λέκτορα για να διδάξει την... επιτυχημένη του ''συνταγή''!
Μια από αυτές τις ομιλίες, καταγράφηκε με κρυφή κάμερα.
Είναι η στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός ερωτάται από Ελληνίδα φοιτήτρια για το παρασκήνιο της ένταξης της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με αφορμή όσα υποστηρίζει στο βιβλίο του ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρώην εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ.

Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΠ ΑΞΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΡΕΝΤΙΚΟΛΟΥ


Ο Ντράγκι αδειάζει Στουρνάρα: Καμία απόφαση για Ελλάδα

Σαφής χωρίς περιθώρια παρερμηνείας ήταν σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι επισημαίνοντας ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για την Ελλάδα και δεν πρόκειται να υπάρξει συζήτηση πριν από την ολοκλήρωση του πορίσματος της τρόικας για την κατάσταση και τις προοπτικές της οικονομάις της χώρας. Με τον τρόπο αυτό ο Μ. Ντράγκι διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Έλληνα υπουργού Οικονομικών ότι επετεύχθει συμφωνία για επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής της Ελλάδας κατά 2 έτη.
Σύμφωνα με το Reuters, ο Ντράγκι μιλώντας στο γερμανικό κοινοβούλιο για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ και ερωτηθείς για την Ελλάδα και τα δημοσιεύματα για επιμήκυνση δύο ετών, απάντησε ότι η έκθεση της τρόικας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, οπότε και δε γνωρίζει τίποτα περισσότερο.

Τρισάθλια και ελεεινή επανάσταση




(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)

Πριν λίγες μέρες ζούσαμε το ίδιο ρουτινιάρικο σκηνικό. Οι τροϊκανοί να απαριθμούν τα μέτρα και οι υπάλληλοι τους που παριστάνουν την ελληνική κυβέρνηση να απαντούν το ίδιο μονότονα και βαρετά «Ναι σε όλα».

Και ξαφνικά έγινε το απρόσμενο. Ο πασοκοφώτης βγήκε από την σύσκεψη λέγοντας: εμείς αυτά τα μέτρα δεν τα ψηφίζουμε.

Επανάσταση, σκέφτηκα. Άρχισα να ψάχνω την μπλούζα με τον Τσε για να κατέβω στους δρόμους. Αλλά είμαι άτυχος…

Μέχρι να βρω το μπλουζάκι η επανάσταση είχε λήξει…

Πρέπει να ήταν η πιο σύντομη επανάσταση στην ανθρώπινη ιστορία.

Οι τριετίες είναι το μόνο πρόβλημα του πασοκοφώτη,. Όλα τα άλλα είναι καλά καμωμένα. Και θα ψηφίσει τα πάντα, εκτός από την κατάργηση των τριετιών. Οι οποίες έχουν καταργηθεί από τον Φεβρουάριο καθώς μόνο αν πέσει η ανεργία κάτω από 10% θα ισχύσουν ξανά.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΩΣ ΥΠΟΥΛΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΩΝ


Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΛΙΚΙΑ...



Απίστευτη φαρσοκωμωδία και με τρόπο απροκάλυπτο παίζεται τις τελευταίες ώρες σε βάρος του Ελληνικού λαού.

Το ματσάκι του Αριστερού μαϊντανου που ακούει στο όνομα ΔΗΜΑΡ, καταφεύγει σε διαδικαστικές λαθροχειρίες προκριμένου να ανταποκριθεί στο ρόλο του εφιάλτη αξιοποιώντας στο έπακρο τις μεθοδολογίες της πολιτικής εξαπάτησης.

Τι επιδιώκουν λοιπόν αυτοί οι απίστευτοι πολιτικοί καραγκιόζηδες???...


Να έρθουν για ψήφιση στη βουλή τα εργασιακά ως ξεχωριστό άρθρο προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να υπερψηφίσουν το πακέτο της ντροπής καταψηφίζοντας ενδεχομένως τα εργασιακά, δηλαδή παραπέμποντας ουσιαστικά τον ρυπαρό ιαι αβανταδόρικο ρόλο τους σε μεταγενέστερο χρόνο.

Πολεμάει και ο Βενιζέλος



Αναφερόμενος στις αξιώσεις της Τρόικας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πως οι εταίροι μας και η Τρόικα πρέπει να καταλάβουν πως η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο. Πράγματι, ακόμα και σε ένα προτεκτοράτο, μετά με την υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ήταν στη φυλακή.
(Η ψήφος της πλειοψηφίας των...

Ποιον κοροϊδεύεται ρε μαλάκες, ανθέλληνες, πουλημένα τομάρια…



ΕΠΕΣΕ Η ΑΥΛΑΙΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΞΕΥΤΙΛΑΣ…
«Έκλεισε η συμφωνία με την τρόικα και μάλιστα καλύτερη από αυτή που διέρρεαν μέχρι σήμερα τα κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ. Στουρνάρας μετά από σκληρή διαπραγμάτευση με τον Π. Τόμσεν, πέτυχε σημαντικές αλλαγές στο... πακέτο των εργασιακών και πλέον το πακέτο περνά στα χέρια της ΔΗΜΑΡ η οποία είχε τις περισσότερες αντιρρήσεις.
ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΪΔΥΕΤΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ.
ΑΡΧΙΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΚΟΥΡΕΛΗ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΑΝΔΡΑΠΟΔΑ ΤΗΣ ΡΗΜΑΔ, ΑΝΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΗ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗ…
ΟΥΣΤ, ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ

Απεργούν σήμερα οι τραπεζικοί και οι δικηγόροι


Αλλη μια μέρα μίνι ταλαιπωρίας για τους πολίτες καθώς απέχουν και σήμερα Πέμπτη από τα καθήκοντά τους οι τραπεζικοί.Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι δικηγόροι της Αθήνας.

Οι τραπεζοϋπάλληλοι ζητούν την απόσυρση της τροπολογίας που προβλέπει την ένταξη των Ταμείων Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ.

Την απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας ζήτησε από όλα τα κόμματα της Βουλής αντιπροσωπεία των εργαζομένων και των συνταξιούχων Τραπεζοϋπαλλήλων με επικεφαλής το προεδρείο της ΟΤΟΕ.

Στους λογαριασμούς 670.000 αγροτών η προκαταβολή του 50% των επιδοτήσεων


Για σημαντική ένεση ρευστότητας έκανε λόγο και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Σήμερα πιστώνεται στους λογαριασμούς περίπου 670.000 δικαιούχων αγροτών, η προκαταβολή του 50% των κοινοτικών επιδοτήσεων, που ανέρχεται σε 1,1 δισ. Ευρώ, ενώ η εκταμίευση των χρημάτων θα είναι δυνατή από αύριο, όπως ανακοίνωσαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά την επίσκεψή τους στον ΟΠΕΚΕΠΕ, συνοδευόμενοι από το Γενικό Γραμματέα, Μ. Κορασίδη, τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Δ. Μελά και τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, Α. Θεοχαρόπουλο.

Μείωση τεκμηρίων και κατάργηση φοροαπαλλαγών

 Μείωση τεκμηρίων και κατάργηση φοροαπαλλαγών
Ριζικές ανατροπές επέρχονται στη φορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων, ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων, φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, τα τεκμήρια για κατοικίες και αυτοκίνητα, καταργούνται οι περισσότερες φοροαπαλλαγές, ενώ μπαίνει πλαφόν για την έκπτωση των δαπανών που σχετίζονται με την υγεία.
Ταυτόχρονα, όλα τα επιδόματα θεωρούνται εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες και θα φορολογούνται με την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος.
Διατηρείται ως έχει η κλίμακα για τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων, το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ, ενώ καταργούνται τα πρόσθετα αφορολόγητα για τα παιδιά.

Συλλήψεις για τον πυροβoλισμό της Μαλάλα Γιουσουφζάι


 Συλλήψεις για τον πυροβoλισμό της Μαλάλα Γιουσουφζάι
Εννέα άτομα συνελήφθησαν για την επίθεση κατά της έφηβης ακτιβίστριας
Η 14χρονη ακτιβίστρια νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Βρετανίας
 Σε συλλήψεις εννέα ατόμων προχώρησαν οι πακιστανικές αρχές, για τον πυροβολισμό της 14χρονης ακτιβίστριας Μαλάλα Γιουσουφζάι.
Σύμφωνα με το CNN, η αστυνομία έχει αναγνωρίσει ως κύριο ύποπτο τον Άττα Ουλά Καν, έναν 23χρονο από την περιοχή Σουάτ, όπου και σημειώθηκε η επίθεση κατά της Μαλάλα. Εκτός από άλλους έξι άντρες, συνελήφθησαν η μητέρα, ο αδελφός και η αρραβωνιαστικιά του Καν, αν και οι συγγενείς του υπόπτου δεν φαίνεται να εμπλέκονται με την υπόθεση, αναφέρει μέλος της αστυνομίας στο CNN.

Ολική επαναφορά του Ολυμπιακού

 Ολική επαναφορά του Ολυμπιακού

Η ανατροπή και η μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στη Γαλλία με 1-2 κόντρα στη Μονπελιέ βάζει και πάλι την ομάδα του Πειραιά – τουλάχιστον μαθηματικά – στο παιχνίδι της πρόκρισης στον επόμενο γύρου του Champions League. Σε αυτό συνηγόρησε και η νίκη της Σάλκε επί της Άρσεναλ στο Λονδίνο με 0-2.
Την επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Μονπελιέ στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» και με νίκη εξασφαλίζει οριστικά τη συμμετοχή του στην επόμενη φάση του Europa League. Η δυνατότητα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League θα εξαρτηθεί τόσο από την απόδοση των «ερυθρολεύκων» στο παιχνίδι της πέμπτης αγωνιστικής κόντρα στη Σάλκε, όσο και από την τελευταία αγωνιστική που θα αναμετρηθεί στο Φάληρο με την Άρσεναλ.

Περιορίζονται οι άδειες για τέσσερα τεχνικά επαγγέλματα


 Περιορίζονται οι άδειες για τέσσερα τεχνικά επαγγέλματα
Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τα προεδρικά διατάγματα που ρυθμίζουν την άσκηση των τεχνικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων του υδραυλικού (ΦΕΚ Α’ 197), του τεχνικού καύσης υγρών και αερίων καυσίμων (ΦΕΚ Α’ 199), του χειριστή μηχανημάτων έργου (ΦΕΚ Α’ 198) και του τεχνικού βιομηχανικών εγκαταστάσεων (ΦΕΚ Α’ 200).
Τα διατάγματα αυτά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, αποτελούν την αφετηρία για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας στο χώρο των τεχνικών επαγγελμάτων. Για κάθε ρυθμιζόμενο επάγγελμα καθιερώνονται οι προϋποθέσεις άσκησης των επαγγελματικών δραστηριοτήτων της κατασκευής, συντήρησης, επισκευής και χειρισμού των εγκαταστάσεων, κατά περίπτωση, σύμφωνα με το real.gr

Το ''στριπτίζ'' του Σα(χλα)μαρά!!!


Έχει  ξεπεράσει στο ψέμα, στην υποκρισία και στην μπουρδολογία τον ΓΑΠ.
Ακούστε τι έλεγε στα δυο χρόνια που ήταν στην αντιπολίτευση.

Δείτε το βίντεο

Λίστα Λαγκάρντ, a la «Ίμια»: H EYΠ την βρήκε και την παρέδωσε, οι πολιτικοί την έθαψαν!


Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών βρίσκεται πίσω από την ανακάλυψη και διαβίβαση της λίστας Λαγκάρντ στην κυβέρνηση Παπανδρέου και πλέον βρισκόμαστε ενώπιον «Ιμίων της οικονομίας». 
Όπως η ΕΥΠ είχε την πληροφορία την βραδιά των Ιμίων ότι επίκειται απόβαση σε ελληνικό νησί και η τότε κυβέρνηση Σημίτη αδιαφόρησε, έτσι και τώρα η ΕΥΠ, χωρίς να άπτεται των αρμοδιοτήτων της το όλο ζήτημα, σε μια επίδειξη εθνικής υπευθυνότητας τα στελέχη της κατάφεραν να βρουν την λίστα και να την παραδώσουν, αλλά είχε την ίδια τύχη με την πληροφορία περί απόβασης των Τούρκων στα Ίμια από την πολιτική ηγεσία: 
Ύποπτη διαχείριση που κυμαίνεται μεταξύ εγκληματικής αδιαφορίας και συγκάλυψης των συμμστεχόντων σε αυτή.