ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Είμαστε αντίθετοι με την ταφή των Επικίνδυνων Αποβλήτων στο Λιτόχωρο!


Συντονιστική Επιτροπή Ενεργών Πολιτών Πιερίας 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συμπολίτες-ισσες ,
Το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δίου-Ολύμπου έχει εγκρίνει κατά πλειοψηφία τον ενταφιασμό 82.000 τόνων βιομηχανικών αποβλήτων της εταιρίας ΤΟSOH (ηλεκτρολυτικού διοξειδίου του μαγγανίου, το οποίο αποτελεί βασικό συστατικό μπαταριών), στο χώρο του λατομείου, στους πρόποδες του Ολύμπου.

Πέρα όμως από την ΤΟSOH και το απόβλητό της, η τροποποίηση της Μελέτης Λατομείου Λιτοχώρου ανοίγει την κερκόπορτα ώστε να μετατραπεί η περιοχή σε Χώρο Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ). Με απόβλητα κάθε είδους θέλουν να αποκαταστήσουν σήμερα το χώρο του Λατομείου, αποκατάσταση που όφειλαν να κάνουν σύμφωνα με το καταστατικό της Δ.Ε.Α.Λ από την ημέρα ίδρυσης της. Ούτε η απόφαση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ούτε οι αιτιάσεις για την «αθωότητα» του υλικού μας εφησυχάζουν . Υπάρχουν άλλες τόσες και παραπάνω περί του αντιθέτου.
Η Συντονιστική Επιτροπή κατά της απόθεσης βιομηχανικών αποβλήτων συγκροτήθηκε αμέσως μετά την απόφαση του Δημ.Συμβουλίου και αποτελείται από φορείς, οργανώσεις, ομάδες και κυρίως πολίτες από το Λιτόχωρο και από όλη την Πιερία με στόχο να αποτρέψει την καταστροφική αυτή απόφαση για τη ζωή μας και το περιβάλλον της περιοχής. Οργάνωσε τρεις ενημερωτικές εκδηλώσεις –συνελεύσεις (Λιτόχωρο-Ν.Παντελεήμονας-Βροντού). Κάτι που έπρεπε να είχε κάνει ο Δήμος πριν πάρει την απόφαση. Ταυτόχρονα έχουν μαζευτεί μέχρι τώρα 3000 υπογραφές κατά της απόφασης. Μετά και την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ο δρόμος και του δικαστικού αγώνα είναι απαραίτητος. Προχωράμε λοιπόν σε : α)Προσφυγή στον ΥΠΕΚΑ β) Αίτηση Αναστολής της απόφασης και γ) Αίτηση Ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Θα ακολουθήσουν και άλλες μορφές αγώνα με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και συγκεντρώσεις .
Εμείς δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα γιατί το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το παρόν και το μέλλον, το δικό μας και των παιδιών μας.

Συμπολίτη, συμπολίτισσα
ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ
ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΘΕΣΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ
Επικοινωνία: 
και 
Λιτόχωρο: 
6972559640, 6977235533, 6937274291, 6977735560
Κατερίνη: 6977474295
facebook: Συντονιστική Επιτροπή κατά της απόθεσης βιομηχανικών αποβλήτων στον Όλυμπο

Η Συνταγή της Ημέρας!


Ντομάτες γεμιστές με σολομό και σάλτσα μουστάρδας

Συνταγή για 4 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονι
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα (κατά προτίμηση Dijon)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4 μεγάλες κόκκινες ντομάτες
400γρ σολομό κονσέρβας, στραγγισμένο
1 ώριμο αβοκάντο μέτριου μεγέθους, κομμένο σε κύβους
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Αθλητικές εφημερίδες



Εφημερίδα Sport Day
Εφημερίδα Goal News
Εφημερίδα Derby News
Εφημερίδα Πρωταθλητής
Εφημερίδα Η Πράσινη
Εφημερίδα Φως
Εφημερίδα Η Ώρα των Σπορ
Εφημερίδα Σπορ του Βορρά
Εφημερίδα MetroSport
Εφημερίδα Αθλητικά Νέα
Εφημερίδα Γαύρος
Εφημερίδα Κερκίδα
Εφημερίδα Πατρίς

Πολιτικές εφημερίδες



Εφημερίδα Τα Νέα
Εφημερίδα Έθνος
Εφημερίδα Espresso
Εφημερίδα Αδέσμευτος Τύπος
Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος
Εφημερίδα Βραδυνή
Εφημερίδα Θεσσαλονίκη
Εφημερίδα Ελεύθερη ώρα
Εφημερίδα Δημοκρατία
Εφημερίδα Η Ελλάδα Αύριο

Διευρύνονται οι δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης


Τη διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» σε μια προσπάθεια να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων που θα πάρουν επιστροφή φόρου. 

Το εισοδηματικό όριο που έχει καθοριστεί για τον άγαμο ανέρχεται αυτή τη στιγμή στις 14.000 ευρώ, ενώ για κάθε έγγαμο φορολογούμενο, το εισοδηματικό όριο έχει προσδιοριστεί στις 23.350 ευρώ και προσαυξάνεται κατά 3.000 για τα τρία πρώτα παιδιά.

Σκηνικό αμφισβήτησης του Ευ.Βενιζέλου στήνεται στο ΠΑΣΟΚ


Έντονη κινητικότητα παρατηρείται εντός και εκτός Ιπποκράτους, με στελέχη να αναμένουν την ψήφιση των μέτρων ώστε να θέσουν θέμα… Βενιζέλου, με τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, να μην έχει ακόμα ανοίξει τα χαρτιά του.

Ήδη, ξεχωρίζουν τρεις «δελφίνοι», οι Κώστας Σκανδαλίδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αλλά και ο… Ανδρέας Λοβέρδος που μάλλον συναντά μεγάλες δυσκολίες στην ίδρυση νέου κόμματος και βλέποντας πως ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι με την πλάτη στον τοίχο, συζητά πλέον την διεκδίκηση της ηγεσίας της Ιπποκράτους!

Το θαύμα της ζωής σε επτά λεπτά



Στο απίστευτο από κάθε άποψη βίντεο θα παρακολουθήσετε πως δημιουργείται η ζωή. Θα δείτε με τη βοήθεια της τεχνολογίας, πως κινείται το σπερματοζωάριο και γονιμοποιεί το ωάριο και στη συνέχεια πως αναπτύσσεται και μεγαλώνει από το μηδέν, μέσα στην κοιλιά της μάνας του, το παιδί.

''ΖΕΥΣ'' F16 Block 52 Plus Καραχάλιος Εμ. 28Oct12

Απήχθη 14χρονη ύστερα από γνωριμία στο Facebook


 Ινδονησία: Απήχθη 14χρονη ύστερα από γνωριμία στο Facebook
Τουλάχιστον 27 αντίστοιχες υποθέσεις παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα
Μέσω Facebook εντοπίζουν τα θύματά τους έμποροι λευκής σαρκός

Μέσω Facebook συνεχίζουν τη δράση τους έμποροι λευκής σαρκός στην Ινδονησία. Το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί 129 απαγωγές παιδιών εκ των οποίων οι 27 λόγω παραπλάνησης μέσω του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.
Τελευταίο περιστατικό αποτελεί η απαγωγή ενός 14χρονου κοριτσιού από την Ινδονησία. Η έφηβη δέχτηκε αίτημα φιλίας από ένα μεγαλύτερο άντρα, τον οποίο δε γνώριζε. Το κορίτσι απήχθη από τον άντρα με αποτέλεσμα να κλειστεί σε ένα δωμάτιο όπου βιάστηκε επανειλημμένως. Ο δράστης της είχε υποσχεθεί ότι θα τη στείλει σε ένα νησί όπου ακμάζουν τα σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων, αλλά τελικά απελευθερώθηκε από το βιαστή της.

Χωρίς ενοικιαστές 300.000 σπίτια στην Ελλάδα


 Χωρίς ενοικιαστές 300.000 σπίτια στην Ελλάδα
Από ένα εκατομμύριο ακίνητα που ενοικιάζονται, περίπου τα 300.000 παραμένουν χωρίς ενοικιαστή, δηλαδή ένα στα τρία είναι άδειο.
Οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν να τα μισθώσουν, ακόμα και με αισθητά χαμηλότερο ενοίκιο, τη στιγμή που ταυτόχρονα εξίσου αδύνατη, υπό τις σημερινές συνθήκες, είναι και η πώληση, καθώς η ζήτηση είναι ανύπαρκτη.
Από την άλλη πλευρά, όμως, οι φορολογικές υποχρεώσεις που συνοδεύουν τα εν λόγω ακίνητα

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας


 Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας
Οι αγώνες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού μονοπωλούν το ενδιαφέρον
17:15 Novasports 1 – HD1 ΟΦΗ – Παναθηναϊκός Superleague
19:00 NET Παναθηναϊκός – Ρέθυμνο Α1 Μπάσκετ
19:30 Novasports 1 – HD1 Άρης – Ολυμπιακός Superleague
21:30 OTE Sport 3 Ιγκοκέα – Γιούνιον Ολίμπια ABA Liga
22:30 ΟTE Sport1- HD Ρεάλ Βαγιαδολίδ – Ρεάλ Σοσιεδάδ Primera Division
03:00 Novasports 1 – HD1 Detroit Tigers – San Francisco Giants Final World Series, 4oς αγώνας

ΤΟ USB ΤΗΣ…ΠΑΝΔΩΡΑΣ!!!


 ΤΟ USB ΤΗΣ…ΠΑΝΔΩΡΑΣ!!!
Τζανάκης Μιχάλης
Φιλόλογος
Να συλληφθεί πάραυτα. Να βασανιστεί σκληρά, για παραδειγματισμό. Να δικαστεί και να καταδικαστεί με συνοπτικές διαδικασίες, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο της νεοελληνικής δημοσιογραφίας. Δεν μπορεί ένας «κύριος» Βαξεβάνης να μιαίνει τη διαυγή και αποστειρωμένη από κάθε μικρόβιο,  ελληνική πολιτική σκηνή.
Δηλαδή τι θέλει να παραστήσει ο εν λόγω δημοσιογράφος; Το Χριστόφορο Κολόμβο; Ότι δήθεν ανακάλυψε την Αμερική; Δηλαδή εδώ το μισό  πρώην υπουργικό συμβούλιο κρύβει και φυλάσσει προσεκτικά το «αντικείμενο» (έτσι το λέει ο συνταγματολόγος) και πας εσύ, κύριε Βαξεβάνη, και δημοσιεύεις αυτό που με περισσή επιμέλεια φύλαξε ο Παπακωνσταντίνου και ο Βενιζέλος ο συνταγματολόγος; (τρομάρα του).
Είναι άξιος καταδίκης πραγματικά, αυτός ο θρασύς και περίεργος δημοσιογράφος. Καλά η μαμά του Βαξεβάνη, όταν ήταν μικρός δεν του έλεγε να μην είναι περίεργος; Να μη φυτρώνει εκεί που δεν τον σπέρνουν; Τίποτα, εντελώς ανάγωγος είναι ο τύπος. Απορώ πως έκανε και εκπομπές στην κρατική τηλεόραση, όπως ορθότατα του επισήμανε ο κύριος Βενιζέλος, ο συνταγματολόγος.

Πρόβλεψη ΣΟΚ από τον Άδωνη!


 Πρόβλεψη ΣΟΚ από τον Άδωνη!
«Ηχηρή» πρόβλεψη που θα ταράξει τα νερά της πολιτικής σκηνής έκανε από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, σύμφωνα με την οποία «Ο ελληνικός λαός πιθανόν τελικά… να ζήσει το αντιμνημονιακό του όνειρο. Σας λέω λοιπόν, ότι αν δεν περάσουν τα μέτρα, να θυμάστε όλους όσους σας έλεγαν ότι υπάρχουν και από αλλου λεφτά και όλους όσους έλεγαν ότι δεν έχουμε αλλά να χάσουμε κλπ….»

Το μήνυμα του Γιάννη Βαρουφάκη για τη σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη


 Το μήνυμα του Γιάννη Βαρουφάκη για τη σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη
Την είδηση σύλληψης του δημοσιογράφου, Κώστα Βαξεβάνη για την δημοσιοποίηση της φερόμενης ως λίστα Λαγκάρντ στο περιοδικό του, δημοσιοποίησε με μήνυμα του στην προσωπική του σελίδα στο Twitter ο Γιάννης Βαρουφάκης.
Ο γνωστός οικονομολόγος προτρέπει μάλιστα, τους χρήστες του Διαδικτύου και τους δημοσιογράφους να αναπαράγουν το μήνυμά του, χαρακτηρίζοντας ως «ντροπή για τις ελληνικες αρχές» την εν λόγω σύλληψη.

Η Ελλάδα προ της καταστροφής




Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου*  

Ο πρώτος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ο λόρδος Ισμέι, είχε ορίσει τον σκοπό της Ατλαντικής Συμμαχίας με την ακόλουθη διάσημη φράση: «Να μείνουν οι Αμερικανοί μέσα, οι Γερμανοί κάτω και οι Ρώσοι έξω». Η Βρετανική Αυτοκρατορία παρέδωσε τα σκήπτρα στην Αυτοκρατορία των ΗΠΑ, η Αυτοκρατορία των ΗΠΑ διατήρησε το στέμμα της χάρη στο συνδυασμό της χρηματοπιστωτικής ισχύος και των Αμερικανικών όπλων, η ΕΣΣΔ αυτοκτόνησε, αλλά η αυτοκρατορική «τεχνογνωσία» παραμένει ακέραια. Οι μέθοδοι και οι υποτελείς αλλάζουν, όχι όμως οι θεμελιώδεις στόχοι. Σήμερα, σημαίνον πρόσωπο δεν ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, αλλά ο πρόεδρος της Goldman Sachs Λόιντ Μπλάκφεϊν, ο οποίος είπε κάποτε: «Κάνω τη δουλειά του Θεού».

Έτσι θα γίνουμε αποικία της ΕΕ!




Ανατριχιαστικό κυριολεκτικά είναι το έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών του Τέταρτου Γερμανικού Ράιχ για τη μετατροπή της Ελλάδας σε άθλια αποικία του Βερολίνου και της ΕΕ, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος. «Εξωτερικά διαχειριζόμενος λογαριασμός καταπιστεύματος» είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος που βάζουν οι Γερμανοί, όπου «καταπίστευμα» στη νομική γλώσσα είναι περιουσιακό στοιχείο που μεταβιβάζει κανείς σε κάποιον άλλον με σκοπό τη διασφάλιση απαιτήσεών του. Με άλλα λόγια, σε απλά ελληνικά, η ελληνική κυβέρνηση μεταβιβάζει τη διαχείριση αυτού του δεσμευμένου λογαριασμού στους ευρωπαίους δανειστές.

Του Γιώργου Δελαστίκ

ΟΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΕΟΥ ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ, ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΝΊΚΗ ΜΕ ΣΚΟΡ 1-0 ΕΠΙ ΤΟΥ ΔΙΓΕΝΗ ΑΛΩΝΙΩΝ -ΜΈΣΑ ΣΕ ΈΝΑ ΠΟΛΛΉ ΔΎΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΒΆΡΗ ΤΕΡΈΝ.


 
Ούτε το βαρύ γήπεδο, ούτε η εμπειρία και η δύναμη της φιλοξενούμενης ομάδος μπόρεσαν να σταματήσουν το σερί των μικρών του Εθνικού Ν. Κεραμιδιού, που έδειξαν ότι εκτός απο τεχνική και ταλέντο, έχουν και δύναμη να αντιπαραθέσουν σε δυνατούς αντιπάλους. Έπαιξαν καλά και δυνατά και πέτυχαν την τρίτη σερί νίκη, αυτή...
τη φορά με αντίπαλο τον Διγενή Αιωνίων που τον υπ έταξαν με σκορ 1-0.
Ο Εθνικός  ήταν καλύτερος για άλλο ένα παιγνίδι, έπαιξε και δυνατά και καλά, 
ήταν ο κυρίαρχος 
του παιχνιδιού   και δίκαιος νικητής, χωρίς μάλιστα να κινδυνεύσει ιδιαίτερα η εστία
του, αφού σε δύο καλές φάσεις που δημιούργησε η φιλοξενούμενη ομάδα ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων είπε παρόν και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.
Στο πρώτο ημίχρονο έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες, δεν πέτυχε όμως γκόλ. Παρά το βαρύ τεραίν οι παίκτες του Εθνικού, κυκλοφόρησαν την μπάλα και έδειξαν ότι βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εθνικός στο πρώτο δεκάλεπτο μπήκε λίγο μουδιασμένος και εκεί οι φιλοξενούμενοι απείλησαν την εστία του Τσαουσίδη.
Γρήγορα όμως οι πιτσιρικάδες συνήλθαν, ανέβασαν σιγά σιγά την απόδοσή τους, πήραν τα ηνία του παιγνιδιού, άρχισαν να αναπτύσσονται  σωστά και πίεσαν ψηλά την αντίπαλη ομάδα, που αναγκαστικά έκανε λάθη.
Έχασε δύο καλές ευκαιρίες μία με το Μάριο Χατηκωσταντίνου και μία με τον Σταθακόπουλο.Το δυνατό παιγνίδι των αντιπάλων έφερε πολλά φάουλ υπέρ της τοπικής ομάδος και σε ένα από αυτό ο Γρηγόρης Μυστακίδης σημάδεψε το γάμα του αντίπαλου τερματοφύλακα στο 75 και έκανε το 1-0 , που ήταν και το τελικό σκόρο του αγώνα.
Πολύ καλή απόδοση είχε η διαιτητική τριπλέ τα των κκ  ΑΣΛΑΝΙΔΗ ΠΑΤΣΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ΄
Δηλώσεις Προπονητή Ι.ΜΥΣΤΑΚΙΔΗ-Δεν έχουμε φτάσει ακόμη εκεί που μπορούμε.  Υπάρχει μια νεανική ομάδα στο 95% παιδιά γεννημένα το 1996 - 1997 και έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας. 
Χαμηλά το κεφαλή ,δουλειά στην προπόνηση και πάνω από όλα ταπεινοί και προσγειωμένοι,βλέποντας κάθε παιχνίδι καλύτερα από το προηγούμενο και σεβόμενη κάθε αντίπαλο. 
Συγχαρητήρια  στην ομάδα μου για την νίκη και στην διοίκηση πού στηρίζει αυτήν την προσπάθεια τον παιδιών.

Συνθέσεις: 
ΕΘΝΙΚΟΣ ΝΕΟΥ ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ / Ι.ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ:
ΤΣΑΟΥΣΙΔΗΣ,ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (80 ΑΜΠΑΤΖΙΔΗΣ), ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ,ΤΑΚΟΣ, ΤΣΑΟΥΣΙΔΗΣ ΣΤ, ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ, ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,
ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ,,ΓΚΑΝΑΒΑΣ,
ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΣ,ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Μόνο αν μας χωρίσουν μπορούν να μας νικήσουν...




Κοιτάζω την χώρα μου, την άλλοτε περήφανη να έχει ξεπέσει και από αρχόντισσα τιμημένη και ξακουστή, σήμερα την βλέπω να ξεπέφτει σαν πόρνη και να κυλιέται στα βρωμερά σεντόνια του νεκροκρέβατού της, στο πορνείο της ζωής και στο απόκαμα της ιστορίας, όπου οι νταβάδες ορίζουν την αξία του καθενός και αποφασίζουν -κατά το πώς τους ίδιους συμφέρει- με ποιο βδέλυγμα θα κοιμηθεί η άλλοτε όμορφη κυρά, πόσες φορές θα φτύσει την ψυχή της για την βρωμιά που λούζεται η ίδια, για την ατιμία που περνάνε τα παιδιά της… ελπίζοντας πως κάποια στιγμή θα βρεθεί εκείνος που θά ‘χει το θάρρος να σταματήσει όλους όσους θέλουν επάνω της να βγάζουν τα την βρωμιά της ψυχής τους και τα ανείπωτα γούστα τους Και ξέρει πως όταν οι νταβατζήδες θελήσουν, θα την πετάξουν σε έναν ανθρώπινο βόθρο για να ζήσει ντροπιασμένη…

Θα χτυπήσουν τη Συρία μέσα στο 2012




Σταδιακά επιδεινώνονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας, με αιτία τα όσα δραματικά συμβαίνουν στη Συρία. Η Ρωσία κατηγορεί ανοιχτά τις ΗΠΑ ότι οργανώνουν την μεταφορά όπλων στη Συρία και εξοπλίζουν τους αντάρτες. Ο Αρχιστράτηγος των ρωσικών δυνάμεων Νικολάι Μακάροφ, είπε ότι οι αντάρτες που πολεμάνε τον Άσαντ στην Συρία χρησιμοποιούν αμερικάνικης κατασκευής αντιαεροπορικά βλήματα. 
Η εκπρόσωπος του Στέητ Ντιπάρτμεντ Βικτώρια Νιούλαντ από την άλλη, ενοχλημένη, αρνήθηκε ότι οι ΗΠΑ μεταφέρουν οτιδήποτε στους αντάρτες στην Συρία. "Δεν προμηθεύουμε τίποτα επικίνδυνο στους αντάρτες στη Συρία", δήλωσε, προσθέτοντας ότι τα αντιαεροπορικά που εθεάθησαν να χρησιμοποιούνται απο μαχητές της αντιπολίτευσης είναι "ρώσικες απομιμήσεις".