ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Ζουμερές φτερούγες κοτόπουλου με γλυκό τσίλι

Εμπνευσμένο από την Ταϋλανδέζικη κουζίνα, αυτό το υπέροχο ορεκτικό θα φέρει εξωτικό αέρα στο τραπέζι σας και η απίστευτη νοστιμιά του θα σας κάνει να μην πιστεύετε ούτε οι ίδιοι πως το φτιάξατε μέσα σε λίγα λεπτά.


Υλικά

Η αντίδραση της Σκορδά όταν είδε το ...αποκαλυπτικό της πλάνο στον Θέμο!


Λιάγκας: "Τα 'δειξε όλα"!
Αποσπάσματα από τα βίντεο που έπαιξαν στο 
ΟΛΑ ΜΠΑΧΑΛΟ έβλεπε η Φαίη Σκορδά σήμερα το πρωί, όταν στο μόνιτορ είδε τον εαυτό της και το ...αποκαλυπτικό της ατύχημα στην κουζίνα του Πρωινό mou.

Όταν ολοκληρώθηκε το βίντεο, η Φαίη ισχυρίστηκε ότι δεν φάνηκε τίποτα, ο Γιώργος Λιάγκας όμως είχε διαφορετική άποψη. Οι συνεργάτες της, με τη σειρά τους, φρόντισαν να φέρουν σε δύσκολη θέση την παρουσιάστρια, με τα σχόλιά τους.

Δείτε το βίντεο:

Κοντά σε Μιτόσεβιτς. Αρνήθηκε βοηθός του ο Καμπερίδης



Μία ανάσα λοιπόν ο Πιερικός από τον Ντούσαν Μιτόσεβιτς. Ο Σέρβος προπονητής έρχεται στην ομάδα της Κατερίνης με «βαρύ» βιογραφικό και με θητεία σε αγώνες τσάμπιονς λίγκ με την Κυπριακή Ανόρθωση.
Βέβαια εκεί υπήρχαν άλλες «σταθερές» οι οποίες βοήθησαν στο έργο του ενώ εδώ θα βρει συγκεκριμένα πράγματα τα οποία θα χρειαστεί τη συνδρομή της διοίκησης για να διευθετήσει.
Σε αντίθετη περίπτωση τα πράγματα δε θα παρουσιάσουν κάποια ιδιαίτερη διαφορά από τη σημερινή.
Το σίγουρο είναι ότι ο έμπειρος τεχνικός έχει τις δυνατότητες και την εμπειρική ικανότητα να ξαναβάλει την Πιερική μηχανή σε λειτουργία. 

Μια μηχανή που χρειάζεται ένα «ηλεκτροσόκ», «καλό λάδωμα και γρασάρισμα» καθώς και «βενζίνη» για να ξαναμπεί σε κίνηση. Γιατί διαφορετικά και ο Μουρίνιο να έρθει στην Κατερίνη, μπορεί να κάνει ίσως Χριστούγεννα αλλά το αρνί θα το φάει στην... Πορτογαλία…
Σημειώνεται πως προτάθηκε στον Γιώργο Καμπερίδη να σταθεί στο πλάι του Ντούσαν Μιτόσεβιτς στον πάγκο του Πιερικού (σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με τον Σέρβο τεχνικό τελεσφορήσουν), ωστόσο ο Έλληνας κόουτς αρνήθηκε ευγενικά την πρόταση αυτή. Μάλιστα, δήλωσε σχετικά στη mikriliga.com.
«Ευχαριστώ τον πρόεδρο και τη διοίκηση για την πρόταση, ίσως συνεργαστούμε στο μέλλον. Ο Πιερικός είναι η ομάδα της καρδιάς μου. Πιστεύω ότι δεν θα αργήσει ο καιρός που θα τον υπηρετήσω».

Την έγκριση 2.000.000€ για την ολοκλήρωση των δράσεων των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων σε Ομάδες Παραγωγών της Πιερίας εισηγήθηκε η Π.Ε.Πιερίας στο ΥπΑΑΤ



 
   Τους προβλεπόμενους ελέγχους στα πενταετή Επιχειρησιακά Σχέδια για την περίοδο 2013-2017 της αναγνωρισμένης Ομάδας Παραγωγών "ΖΕΥΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ Α.Ε." και της προαναγνωρισμένης Ομάδας Παραγωγών "Α.Σ. ΡΑΧΗΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ" -που έχουν καταφέρει να αξιοποιήσουν τις ενισχύσεις του προηγούμενου πενταετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό- πραγματοποίησε η τριμελής επιτροπή παραλαβής των δράσεων των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας, που συστήθηκε με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και που εισηγήθηκε την έγκρισή τους στην αρμόδια Διεύθυνση ΠΑΠ Δενδροκηπευτικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Ο αγροτοδιατροφικός τομέας μπορεί να τονώσει την απασχόληση και να ενισχύσει την τοπική αγροτική οικονομία. Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πιερίας, είναι δίπλα στον αγροτικό κόσμο, στηρίζει τις ομάδες παραγωγών για την παραγωγή προϊόντων ποιότητας. Στο πλαίσιο της σωστής αγροτικής ανάπτυξης στην Πιερία επιβάλλεται να εγκρίνουμε την υλοποίηση επιχειρησιακών προγραμμάτων στον τομέα των οπωροκηπευτικών. Επιβάλλεται με τα εργαλεία που διαθέτουμε να χρηματοδοτήσουμε την παραγωγική διαδικασία, ώστε να έχουμε σύγχρονες και αποδοτικές καλλιέργειες», επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.

3ωρη στάση εργασίας απασχολούμενων εκπαιδευτικών της ΔΙΔΕ Πιερίας : Όχι σε φαντάρους- ζητιάνους-εκπαιδευτικούς


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΑΣ-ΟΤΑ) : ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΕ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ
  Να μην επιτρέψουμε να εφαρμοστεί το τερατούργημα της κυβέρνησης.
  Μπλόκο στις απολύσεις και σ’ όλα τα αντιλαϊκά μέτρα!
Τα μέτρα και το πολυνομοσχέδιο, που μόλις πρόσφατα ψηφίστηκαν στη Βουλή περνούν βαριές αλυσίδες στο λαό. Χτυπούν όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Τους οδηγούν πίσω ολοταχώς, στον εργασιακό μεσαίωνα. 
 
Κυβέρνηση, πλουτοκρατία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΔΝΤ προχωράνε συνεχώς σε βάρβαρα για το λαό μέτρα για να διασώσουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα κέρδη του κεφαλαίου.
Αυτή είναι η επαναδιαπραγμάτευσή τους, αυτό σημαίνει παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτά είναι τα «ισοδύναμα» μέτρα και «οι ρήτρες αντικατάστασης».
     Ελάχιστοι παράγραφοι του πολυνομοσχεδίου αρκούν για να ανατρέψουν τη ζωή χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων και να μας οδηγήσουν σε μια ζωή χωρίς δουλειά, χωρίς δικαιώματα, χωρίς αξιοπρέπεια, να υποβαθμίσουν παραπέρα τις προσφερόμενες στο λαό κοινωνικές υπηρεσίες, να διευκολύνουν τις ιδιωτικοποιήσεις των «φιλέτων» του δημοσίου. Με το πολυνομοσχέδιο :
  προωθούν πάνω από 30.000 απολύσεις δημ. υπαλλήλων μέσα στο 2013 και 150.000 μέχρι το 2015.
  οδηγούν μέσα σε 5 μέρες σε απόλυση – μέσω διαθεσιμότητας – όλους τους ΔΕ υπαλλήλους ΙΔΑΧ των διοικητικών ειδικοτήτων, που δεν προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ ή άλλου διαγωνισμού.
  με μετατάξεις οδηγούν σε απόλυση – μέσω διαθεσιμότητας – όλο το πλεονάζον προσωπικό, του δημοσίου, των ΟΤΑ, των Νομικών Προσώπων, Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, μετά την αξιολόγηση και την κατάργηση των οργανικών θέσεων.
  με μετάταξη οδηγούν τον υπάλληλο σε μεταβολή της υπηρεσιακής του σχέσης, σε κατώτερη ή προσωρινή θέση σε οποιοδήποτε φορέα χρειάζεται στη χώρα.
  εντάσσουν τις μετατάξεις στους περιορισμούς των προσλήψεων 1 προς 5 αποχωρήσεις στο δημόσιο και απαγορεύουν τις προσλήψεις ΔΕ και ΥΕ για 4 χρόνια στους ΟΤΑ.
  μετατάσσουν υποχρεωτικά, δηλ. απολύουν τους υπαλλήλους, που εργάζονται στους ΟΤΑ, των οποίων τα οικονομικά βρίσκονται στο «κόκκινο».
  περιορίζουν τη διάρκεια ισχύος των πινάκων διοριστέων του ΑΣΕΠ σε 3 χρόνια.
  • οδηγούν σε αργία κάθε υπάλληλο, που αγωνίζεται για ένα άλλο Σύνταγμα και την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων ( Ζ3, παρ.1-ε), που δίνει άλλο περιεχόμενο στην έννοια της πατρίδας. Θέλουν να έχουν λυμένα τα χέρια για πολιτικοσυνδικαλιστικές διώξεις και να «τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτί» ανά πάσα στιγμή κάθε υπάλληλο, που δεν είναι πειθήνιο όργανο εκτέλεσης των αντιλαϊκών επιλογών του αστικού κράτους.

Συνάδελφοι, όλοι μαζί μια φωνή μια γροθιά να μην επιτρέψουμε να εφαρμοστεί αυτό το τερατούργημα.
Χρειάζεται κίνημα και αγώνας που θα παρεμποδίσει τα μέτρα, θα τα μπλοκάρει στη πράξη.
Κίνημα και αγώνας, που θα αντιπαλεύει τις αντιλαϊκές πολιτικές και όλες τις αναδιαρθρώσεις που διαμορφώνουν μια κρατική διοίκηση, πιο αυταρχική, πιο συγκεντρωτική, πιο επιτελική, πιο στενά δεμένη με τους μηχανισμούς της Ε.Ε., πιο επιθετική απέναντι στο εργατικό λαϊκό κίνημα.
                                 ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ                       10-11-12

Συγκεντρώθηκαν 600 κιλά τρόφιμα για το "Κοινωνικό Παντοπωλείο" Κατερίνης



Image 

  Χθες, Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012, στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου PlayZone διεξήχθη φιλικός αγώνας μεταξύ των συλλόγωνπαλαιμάχων ποδοσφαιριστών Πιερικού και Ηρακλή, με στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης μας.
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ευχαριστεί θερμά όλους τους ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στον αγώνα, τη διεύθυνση της Ακαδημίας PlayZone για τη φιλοξενία και την πρωτοβουλία οργάνωσης της εκδήλωσης, όλους τους συμπολίτες μας που προσέφεραν τρόφιμα και φάρμακα, όπως και όλες και όλους που βοήθησαν για να πραγματοποίηθεί η εκδήλωση αυτή.

Συγκεντρώθηκε μεγάλη ποσότητα τροφίμων (600 πεερίπου κιλά) τα οποία θα παραδωθούν άμεσα στις δικαιούχες οικογένειες του "Κοινωνικού Παντοπωλείου".
Ο αγώνας έληξε 5-2 υπέρ του Πιερικού. Όμως ελάχιστη σημασία έχει το αποτέλεσμα. Οι θεατές, μεταξύ αυτών πολλά μικρά παιδιά, απόλαυσαν έναν όμορφο αγώνα.
Σας ευχαριστούμε όλους σας για την προσφορά σας.
Κάντε κλικ εδώ  για να δείτε φωτογραφίες από τη χθεσινή εκδήλωση.Αμέσως μόλις εμφανιστεί η πρώτη φωτογραφία, για πλήρη οθόνη, πατήστε το πλήκτρο F11 του πληκτρολογίου σας.
-- 
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)

«Πλησιάζει η ώρα που ο λαός θα δώσει δημοκρατική λύση»


«Πλησιάζει η ώρα που ο λαός θα δώσει δημοκρατική λύση»

 

  Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση και ΚΚΕ

 
  Οι διεργασίες που συντελούνται στο πολιτικό σκηνικό με επίκεντρο τα σενάρια για την ίδρυση νέων κομμάτων ή τον σχηματισμό μίας μεγάλης παράταξης μέσω συνεργασιών στο λεγόμενο «μνημονιακό μπλοκ» θα αποτύχουν, εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «είναι λίγα τα ψωμιά της μνημονιακής βαρβαρότητας και των κυβερνήσεων που την προωθούν».

Κύκλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποτιμώντας τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με επίκεντρο τις ψηφοφορίες για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό, επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να σταθεί για πολύ ακόμη και ότι «πλησιάζει η ώρα που ο λαός θα δώσει δημοκρατική λύση δικαιοσύνης, κυριαρχίας και αξιοπρέπειας», αναφέρει δημοσίευμα του ΑΜΠΕ-ΜΠΕ.

Ιππικός Όμιλος Πιερίας : Νέοι αθλητές και νέες επιτυχίες


   Στους Τελικούς Παμβορειοελλαδικούς Αγώνες Ιππασίας-υπερπήδησης εμποδίων που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στις  εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ιππασίας Θεσσαλονίκης, δύο νέοι αθλητές για πρώτη φορά και ολοκλήρωσαν επιτυχώς τον αγώνα.
Η Ροδιανή Βακαλοπούλου και η Έφη Γεροβασιλείου.
Στις άλλες Κατηγορίες ο Λεωνίδας Παλέγδας για μια ακόμη φορά κατέκτησε Κύπελλο, ο DanillKullolli και πάλι ήταν στους διακριθέντες και ο Διογένης Παλέγδας πρωταγωνιστεί στις μεγάλες Κατηγορίες.

20 πράγματα που με εκνευρίζουν στα αντρικά περιοδικά


Jerry Seinfield έλεγε «Υπάρχουν πολύ λίγες συμβουλές στα αντρικά περιοδικά, γιατί οι άντρες νομίζουν πως τα ξέρουν όλα. [...] Οι άντρες σκέφτονται «ξέρω τι κάνω, απλά δείξε μου κάποια γυμνή». Έχω τις ενστάσεις μου - και ως προς τις συμβουλές και ως προς τις γυμνές.
Πριν με λιντσάρεις στα comments, να σου υπενθυμίσω πως είμαι το ίδιο άτομο που έγραψα τα 30 ψέματα που μου είπαν τα γυναικεία περιοδικά και το οποίο θα μπορούσα ανά πάσα στιγμή να το ξαναγράψω με άλλα 30 ψέματα ή ηλιθιότητες που ταΐζουν τα γένους θηλυκού έντυπα τις αναγνώστριες τους. Αλλά ας είμαστε δίκαιοι: Τα αντρικά περιοδικά δεν πάνε πίσω, ακόμη και αν δεν περιλαμβάνουν άρθρα όπως «52 τρόποι να τον ανάψετε». Διάβασε τη λίστα με τα 20 εκνευριστικότερα πράγματα στα αντρικά περιοδικά και αν πάλι διαφωνείς, feel free να με λιντσάρεις.
20 πράγματα που με κάνουν έξαλλη στα αντρικά περιοδικά 

Η κλιμακτήριος της μητέρας δείκτης για τη γονιμότητα της κόρης



Οι γυναίκες που οι μητέρες τους είχαν πρώιμη εμμηνόπαυση διέθεταν λιγότερα ωοθυλάκια
Η ηλικία εμμηνόπαυσης μίας γυναίκας μπορεί να αποτελεί ένδειξη για τη γονιμότητα της κόρης της, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Όπως αποδείχτηκε, οι γυναίκες των οποίων οι μητέρες είχαν πρώιμη εμμηνόπαυση, διέθεταν λιγότερα ωοθυλάκια στις ωοθήκες τους απ’ ό,τι εκείνες των οποίων οι μητέρες είχαν εκδηλώσει εμμηνόπαυση σε μεγαλύτερη ηλικία.

Τα ωοθυλάκια «φιλοξενούν» τα ωάρια και όταν είναι μειωμένα, υποδηλώνουν λιγότερες πιθανότητες σύλληψης.

Η νέα μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 527 εθελόντριες ηλικίας 20 έως 40 ετών, δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση «Human Reproduction».

Για να υπολογίσουν την ωοθηκική εφεδρεία των εθελοντριών τους, χρησιμοποίησαν δύο αποδεκτές μετρήσεις: την μέτρηση των επιπέδων της αντι-μυλλερίου ορμόνης (ΑΜΗ) στο αίμα και την αξιολόγηση των αντριακών ωοθυλακίων (AFC) με διακολπικό υπερηχογράφημα.

Η ωοθηκική εφεδρεία, όπως αναφέρουν «Τα Νέα», είναι τα αποθέματα των ωοθηκών σε ωοθυλάκια και, συνεπώς, σε ωάρια. Οι γυναίκες διαθέτουν συγκεκριμένο αριθμό ωοθυλακίων, ο οποίος φυσιολογικά μειώνεται κατά ένα κάθε μήνα έως ότου αρχίσει η εμμηνόπαυση.

Οι μετρήσεις των AMH και AFC παρέχουν στους γιατρούς μια αρκετά ακριβή εικόνα για το πόσο ωάρια μπορεί ακόμα να απελευθερώσουν οι ωοθήκες.

Γυναικείες παραξενιές





Σας έχω δείξει και άλλες φορές, παράξενα να τα πω, ιδιόρρυθμα να τα πω, πρωτότυπα τέλος πάντων αντικείμενα για εσάς τις γυναίκες. Επειδή βέβαια η εφευρετικότητα του ανθρώπου είναι μεγάλη, και οι γυναίκες είναι αποδεδειγμένα πάντα οι καλύτερες πελάτισσες, έχουμε διαρκώς νέες παραλαβές. Ορίστε λοιπόν, νέα αντικείμενα, που χρηστικά ή όχι, πάντως δεν θα σας κάνουν να περνάτε απαρατήρητη:

Nude μπικίνι με pixels
Εάν δεν θέλεις να αφήνεις και πολλά στη φαντασία, τότε μπορείς να δοκιμάσεις αυτό το μπικίνι. Εκτός από όλα τα αντρικά βλέμματα, θα δηλώσεις και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι έχεις μπει για τα καλά στην ψηφιακή εποχή. Χιλιάδες μικρopixels είναι επάνω σε όλο το κορμί σου και είναι έτσι σχεδιασμένα, ώστε να μην προδίδουν αυτά που πρέπει να κρυφτούν.  Not bad…

Οδηγώντας δίπλα σε μια νεκρή φάλαινα



























Το ασυνήθιστο φορτίο μεταφέρονταν δια μέσου των εθνικών οδών
Ενώ οδηγείς αμέριμνος και κοιτάς μπροστά, ξαφνικά η συνηθισμένη εικόνα των οχημάτων διακόπτεται από κάτι, που δεν περίμενες να δεις στη μέση του δρόμου: το κουφάρι μιας τεράστιας φάλαινας!

Κάπως έτσι, θα περιέγραφε ένας οδηγός στη Νότια Αφρική το σκηνικό που συνάντησε.

Το τεράστιο κήτος ξεβράστηκε στην Capricorn Beach της Κέιπ Τάουν και οι Αρχές κλήθηκαν να την απομακρύνουν.

Έτσι φόρτωσαν το κουφάρι της, στην καρότσα ενός μεγάλου φορτηγού και τη μετέφεραν, όπως θα γίνονταν με οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο- δια μέσου των εθνικών οδών. Το «ασυνήθιστο φορτίο», όπως σημειώνει και η πινακίδα του φορτηγού, ωστόσο προκάλεσε το ενδιαφέρον των οδηγών.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το ζώο δέχτηκε την επίθεση λευκών καρχαριών. Έτσι, εξηγείται το γεγονός ότι αρκετά κομμάτια σάρκας λείπουν. 

«Να μη βγει κανένα σκουλήκι έξω φώναζαν τα... ποντίκια»


K. Ζούλας: Προπηλάκισαν δημοσιογράφο του MEGA οι υπάλληλοι της Βουλής! 
Με αφορμή τη χαρακτηριστική φράση που ειπώθηκε στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου από τους εν εξάλλω υπαλλήλους της Βουλής το βράδυ της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, «Να μη βγει κανένα σκουλήκι έξω», ο δημοσιογράφος της Καθημερινής, Κωνσταντίνος Ζούλας περιγράφει σε άρθρο του την ζοφερή κατάσταση που επικράτησε στη Βουλή. Ο κ. Ζούλας παραθέτει συγκεκριμένα περισταστικά «τραμπουκισμών» που συνέβησαν το επίμαχο βράδυ της περασμένης Τετάρτης στο Κοινοβούλιο από τουςεξαγριωμένους υπαλλήλους. Μάλιστα, αναφέρεται και στον προπηλακισμό δημοσιογράφου...
του MEGA, Δημήτρη Τάκη, ο οποίος επιχείρησε να απαθανατίσει το μπάχαλο που προκλήθηκε.

Στο άρθρο του ο κ. Ζούλας μιλά με σκληρή γλώσσα για την πρωτοφανή συμπεριφορά των υπαλλήλων της Βουλής και παραθέτει την ωμή και υποτιμιτική φρασεολογία που χρησιμοποίησαν οι υπάλληλοι απευθυνόμενοι στους βουλευτές του Κοινοβουλίου. Υπενθυμίζεται ότι κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ο υπουργός Οικονομικών, κατέθεσε διάταξη που προέβλεπε ότι και οι υπάλληλοι της Βουλής θα εντάσσονται στα μισθολόγια του Δημοσίου πυροδοτώντας πρωτοφανείς αντιδράσεις...

Η κόλαση δεν πάει στον παράδεισο...


Με τον εκβιασμό ότι, αν δεν υπερψηφισθεί το πακέτο (με ταμέτρα-πιράνχας), μετά την 16η Νοέμβρη τέρμα τα δίφραγκα, πάμε για στάση εσωτερικών -εν πρώτοις- πληρωμών, χρεωκοπία και επιστροφή στη δραχμή, ο κ. Σαμαράς και οι συν αυτώ Πινόκιο της ελεεινής μορφήςπέρασαν τη νύχτα της 7ης προς το ξημέρωμα της 8ης Νοεμβρίου τοδιάταγμα υπαγωγής της Ελλάδας στιςορέξεις του Βερολίνου.

Την επομένη ο κ. Σόιμπλε τους έκλασε - απτόητοι οι τρεις Πινόκιο της γερμανικής μορφής προχώρησαν στην υπερψήφιση του Προϋπολογισμού που δίνει υπόσταση γκαουλάϊτερ...
στα πιράνχας.

Την επόμενη μέρα η Τρόικα τους έκλασε - δεν ολοκληρώθηκε η έκθεση, να μας ξανάρθετε κουρεμένοι και βλέπουμε. Απτόητη η τριάδα των ανδρεικέλων στέλνει στο Γιούρογκρουπ τον κ. Στουρνάρα με τη μεγάλη φιλοδοξία να εξασφαλίσει για τη χώρα μας μια «πολιτική δήλωση».

Τι «πολιτική δήλωση» ; - α! Αυτό «επαφίεται στο φιλότιμο» των τοκογλύφων.
Αυτά τα γελοία.

Και με τέτοια γελοία θα συνεχίσουμε.

Με ψέματα τύπου «στις 18 Σοσιαλισμός», στις «17 χρεωκοπούμε», με λεονταρισμούς απέναντι στον λαό, με γαλυφιές απέναντι στους Δυνατούς, με σοφιστείες όταν διαψεύδονται οι εξαγγελίες, μεκουτοπονηριές και μιξοπαρακάλια.

Εξέγερση στην Ελλάδα βλέπουν κάποιοι Γερμανοί


Σοκ προκαλούσε ο τίτλος του άρθρου της γερμανικής εφημερίδας στην ηλεκτρονική της έκδοση: «Ελλάδα – Λαϊκή εξέγερση εν όψει»!

Το σημαντικότερο όμως δεν ήταν αυτός καθαυτός ο τίτλος, ο οποίος θα μπορούσε να υπάρχει φυσιολογικά σε κάποιο αριστερίστικο έντυπο, αλλά η εφημερίδα στην οποία εμφανίστηκε αυτό το άρθρο: επρόκειτο για τη γερμανική έκδοση των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», της σημαντικότερης δηλαδή οικονομικής εφημερίδας της Ευρώπης!

Ουδέποτε, φυσικά, έχουν κατηγορηθεί οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς Ντόιτσλαντ» για... αριστερίστικες παρεκκλίσεις ή για κρυφοαριστερές συμπάθειες. Εκφράζουν με απόλυτη συνέπεια τα συμφέροντα του...
μεγάλου ευρωπαϊκού και γερμανικού κεφαλαίου και μάλιστα ιδίως του χρηματοπιστωτικού τομέα, οπότε τα γραφόμενά τους έχουν  ιδιαίτερη βαρύτητα σε ένα θέμα σαν αυτό.

«Τα πνεύματα είναι οξυμμένα, κάθε πακέτο λιτότητας σπρώχνει τους Ελληνες βαθύτερα στην απελπισία. Ακόμη οι ταραχώδεις σκηνές διαδραματίζονται στο Κοινοβούλιο. Ομως το αργότερο στην αρχή του επόμενου χρόνου, όταν θα επενεργήσουν πλήρως οι νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, βλέπουν ακόμη και ανεξάρτητοι παρατηρητές τον κίνδυνο επανάστασης», ανέφερε επί λέξει η γερμανική εφημερίδα στον υπότιτλο του άρθρου της, το οποίο ήταν διαποτισμένο ολόκληρο από το πνεύμα που συμπυκνώνεται στις προαναφερθείσες αράδες.

«Η συζήτηση στην Αθήνα περιστρέφεται γύρω από την εξέγερση και την ανατροπή», ισχυρίζεται ο αρθρογράφος και συνεχίζει: «Ο αρχηγός της κυβέρνησης, Σαμαράς, μπόρεσε να παραμερίσει προσωρινά τις ανακοινώσεις Γερμανών πολιτικών γύρω από την Grexit – την πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Τουλάχιστον έτσι φαίνεται.

Είπε το αυτονόητο, και έγινε… χαμός


«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, που υπογράψατε τα μνημόνια, να περάσετε από ειδικό δικαστήριο. Αυτό σας εύχομαι και εγώ προσωπικά, παρά να βρείτε ορισμένοι από εσάς το τέλος του πρεσβευτή των ΗΠΑ πριν λίγους μήνες στη Λιβύη. Καλή σας τύχη»είπε ο Στάθης Παναγούλης μέσα στη Βουλή (στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό) απειλώντας έμμεσα με Ειδικό Δικαστήριο ή εκτέλεση όσους υπέγραψαν τα Μνημόνια! και έγινε της πουτάνας.  ο Σ. Κεδίκογλου υιός αχριπασοκάρας και νυν νεοδημοκράτης κάλεσε τον  Τσίπρα να διαγράψει τον βουλευτή του μην επιτρέποντας στον βουλευτή του,  Παναγούλη να προσθέτει λιντσαρίσματα και φόνους που οδηγούν σε εμφυλίους πολέμους. 
Όμως του ψευτοπολιτικού δεν του προκάλεσε Σοκ ο τίτλος του άρθρου της γερμανικής εφημερίδας «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», στην ηλεκτρονική της έκδοση: «Ελλάδα - Λαϊκή εξέγερση εν όψει»! γράφοντας ότι  «Τα πνεύματα είναι οξυμμένα, κάθε πακέτο λιτότητας σπρώχνει τους Έλληνες βαθύτερα στην απελπισία. Ακόμη οι ταραχώδεις σκηνές διαδραματίζονται στο Κοινοβούλιο.

Βρετανοί στον Σαμαρά: Τα νέα μέτρα αντιβαίνουν τις Συνθήκες της Ε.Ε


Την οργή και τον αποτροπιασμό του για τα νέα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα, εξέφρασε με επιστολή του προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων της Βρετανίας (TUC).

Τα νέα μέτρα «θα πλήξουν τους ασθενέστερους και θα δυσχεράνουν περαιτέρω την ήδη δραματική κοινωνική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα», αναφέρει η επιστολή. Η επιστολή του Μπρένταν Μπάρμπερ, που συντάχθηκε κατόπιν αιτήματος ελληνικών συνδικάτων, απεστάλη στην Αθήνα ενόψει της πανευρωπαϊκής Ημέρας Δράσης στις 14 Νοεμβρίου, ημέρα διαμαρτυρίας κατά της λιτότητας και υπέρ της απασχόλησης και της ανάπτυξης. Αφού συνοψίζει τα μέτρα, ο κ. Μπάρμπερ τονίζει ότι θα επηρεάσουν όχι μόνο τους Έλληνες πολίτες αλλά και όλους τους Ευρωπαίους εργαζόμενους, «δημιουργώντας έναν αρνητικό ανταγωνισμό προς τα κάτω σε πανευρωπαϊκό επίπεδο». Το TUC αντιτίθεται έντονα σε αυτά τα μέτρα «που αντιβαίνουν κατάφωρα τις αρχές των ευρωπαϊκών συνθηκών» υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει ήδη επικριθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης «για παραβίαση της Κοινωνικής Χάρτας του 1961 με μια σειρά νομοθετημάτων υπό την απαίτηση της τρόικα». Τέλος, ο κ. Μπάρμπερ εκφράζει την αλληλεγγύη των βρετανικών συνδικάτων με τους Έλληνες εργαζόμενους και τον ελληνικό πληθυσμό, οι οποίοι υφίστανται τα «άδικα και αντιπαραγωγικά»  μέτρα.
Σχέδιο «Μάρσαλ» προς την Ελλάδα ζητούν οι Γερμανοί συνδικαλιστές

Κατέσχεσαν το σπίτι άνεργου με τρία παιδιά για 934 ευρώ




Ξεκίνησαν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο και, απ' ότι φαίνεται το υπουργείο Οικονομικών δεν θα δείξει έλεος σε κανέναν οφειλέτη. Ούτε σε έναν άνεργο με τρία παιδιά, ο οποίος χρωστά στο Δημόσιο το ποσό των 934,34 ευρώ.

Το υπουργείο έδωσε εντολή στην εφορία της Μυτιλήνης να κατάσχει την κατοικία του οφειλέτη, η οποία σημειώνεται ότι είναι η πρώτη. Ωστόσο, ο  πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας απαγορεύεται για οφειλές προς τις τράπεζες και τους ιδιώτες, αλλά όχι προς το Δημόσιο.

Παγίδα για τους πολίτες η χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης;




Με προβλήματα αναμένεται να αρχίσει η διαδικασία χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης. Σύμφωνα με την Καθημερινή, το υπουργείο Οικονομικών αναζητά λύσεις αναφορικά με όσους πολίτες το προηγούμενο οικονομικό έτος δεν είχαν υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης λόγω χαμηλών εισοδημάτων, με αποτέλεσμα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων να δυσκολεύεται να εντοπίσει τα πραγματικά τους στοιχεία δεδομένου... ότι δεν είναι καταχωρημένοι στο Taxis.

Μήπως λοιπόν είναι μια ευκαιρία να τους ...εντοπίσει (και να τους φορολογήσει), πέφτοντας κατ' αυτόν τον τρόπο οι ίδιοι οι πολίτες στην παγίδα της;

ΕΟΖ: Ιδιωτικές πόλεις, ιδιωτικές πλατείες, ιδιωτικοί πεζόδροµοι, ιδιωτικοί νόμοι!!!




Γράφει η Βάλια Μπαζού

Ιδιωτικές πόλεις, ιδιωτικές πλατείες, ιδιωτικοί πεζόδροµοι

Ας προσπαθήσουµε να κάνουµε µια προβολή στο µέλλον και ας υποθέσουµε ότι τα κυβερνητικά σχέδια για την αξιοποί­ηση του Ελληνικού λάµβαναν σάρκα και οστά και στην παρα­λιακή ζώνη χτιζόταν µια καινούργια πόλη µέσα στην πόλη, µε ένα καινούργιο πάρκο, το µεγαλύτερο της Ευρώπης. Ας υποθέσουµε ότι είναι καλοκαίρι, βραδάκι, και επιχειρείτε να γνωρίσετε από κοντά τη «Ριβιέρα της Αθήνας» και να κάνετε τη βόλτα σας στη νέα όαση πρασίνου. Εκεί, λοιπόν, που απολαµβάνετε τα απτά αποτελέσµατα της «σωτηρίας» της χώρας και θέλετε να µπείτε στο πάρκο, µια ταµπέλα σάς προειδοποιεί: «Παρακαλείσθε να απολαύσετε την ιδιωτική περιουσία µε διακριτικότητα» και ένας κύριος µε στολή σεκιουριτά σας πληροφορεί ότι έχετε µόνο µία ώρα στη διάθεσή σας γιατί µετά ο χρόνος σας τελειώνει και ο ιδιώτης θέλει την ησυχία του…
Η εικόνα που σας περιγράφουμε, αν και µπορεί να σας φαίνεται τραβηγµένη από τα µαλλιά, δεν είναι, αφού αυτά συµβαίνουν στη Βρετανία και στις ΗΠΑ, όπου ο δηµόσιος χώρος, πλατείες, πεζόδροµοι και δρόµοι, παραδίδονται σε ιδιώτες που, ως κράτος εν κράτει, αναλαµβάνουν τη διαχείρισή τους.

Κι όμως, τον Κόσμο τον αλλάζουν οι λίγοι Τρελοί κι Ονειροπόλοι.

62727_444456293837_110302948837_5156186_6811732_n



«…ουδεμίαν αρχην πράγματος ηγητέον μικράν, ην ου 
ταχύ ποιείν μεγάλην το ενδελεχές…»¹
Πλουτάρχου -Ιούλιος Καίσαρ.
Του netakia
Τα τελευταία δυο χρόνια προσπαθούν μας επιβάλουν να πιστέψουμε ότι ο μονόδρομος των μνημονίων είναι η μόνη ελπίδα σωτηρίας μας, ότι το πρόβλημα της χώρας είναι μόνο οικονομικό , ότι οι αριθμοί και η κακή διαχείριση αυτών, στα χρόνια του Σημιτικού Μεσαίωνα, από τότε δηλαδή που μπήκαμε στο Ευρώ, είναι το κυριότερο ελάττωμα που μας οδήγησε στην καταστροφή.
Για να γίνουμε, «σοβαρό» κράτος ,λένε, πρέπει να γίνουμε πειθαρχημένοι και αποτελεσματικοί σαν τους Βορειο-Ευρωπαίους ή ανταγωνιστικοί σαν τους Κινέζους και για να επιβιώσουμε στο νέο Παγκόσμιο χωριό πρέπει να είμαστε ο,τιδήποτε άλλο από αυτό που…είμαστε!

Το εθνικό ακαθάριστο πνευματικό πολιτικό προϊόν



 Περί συνειδήσεως ή σπουδή σε νεκρά φύση

Γράφει η Δέσποινα Β. Τσαμόγλου
Δικηγόρος
 
Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθήσαμε όλοι τηλεόραση. Όλοι. Ακόμη κι όσοι την μετατρέψαμε σε οθόνη προβολής οπτικών δίσκων, σε οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή ή την χρησιμοποιούμε ως βάση για τη γυάλα με τα χρυσόψαρα, αρνούμενοι να υποστούμε κατάπνιξη της νοημοσύνης μας παρακολουθώντας τις «ειδήσεις των οκτώ» ή να καφροποιηθούμε* μέσω των τουρκικών σίριαλ. 

Φρένα για αρχάριους σκιέρ

 Φρένα για αρχάριους σκιέρ

Ένας εφευρέτης από την Αμερική είχε μια φαεινή ιδέα για το πώς να σταματάει ένα πρωτάρης σκιέρ χωρίς να χτυπήσει.
Ο σκιέρ έχει ένα αδιάβροχο κομμάτι υφάσματος, πιασμένο από τα δύο κοντάρια του σκι και προσκολλημένο στο τζάκετ με βέλκρο. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να ανοίξει διάπλατα τα χέρια, οπότε το ύφασμα τεντώνεται, σχηματίζοντας κάτι που μοιάζει με φτερά πεταλούδας και ασκεί αντίσταση στον αέρα, επιβραδύνοντας έτσι την ταχύτητα.

Από την 1η Δεκεμβρίου ξανά στον αέρα το Alter!


alter ktirio 2012 Από την 1η Δεκεμβρίου ξανά στον αέρα το Alter!
Μια πολύ σημαντική εξέλιξη, για τα μέσα ενημέρωσης αλλά και για τους εργαζόμενους σε αυτά, έχουμε αυτή την ώρα!
Αφού περισσότεροι από 300 εργαζόμενοι του ΑΛΤΕΡ, βρίσκονται τώρα στο Μπουρνάζι, στα στούντιο του σταθμού, και υπογράφουν συμβιβαστική συμφωνία με την διοίκηση !
Η νέα συμφωνία προβλέπει πως οι εργαζόμενοι που θα υπογράψουν, θα εισπράξουν ένα μέρος των οφειλομένων από το κανάλι και από αύριο θα εργαστούν

Ψήφισαν στα κρυφά νέο χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ


psifisan sta kryfa neo xaratsi meso ton logariasmon tis dei 1 315x236 300x224 Ψήφισαν στα κρυφά νέο χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ
Πριν προλάβουμε να εξοφλήσουμε το χαράτσι της ΔΕΗ και να στρέψουμε την προσοχή μας στο Ενιαίο Τέλος Ακινήτων, μας φορτώνουν νέο χαράτσι στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Το ψήφισαν κιόλας στα… μουλωχτά, μέσω του μεσοπρόθεσμου. Οι δήμοι αποκτούν το δικαίωμα ακόμη και να…10πλασιάσουν το ΤΑΠ που καταβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Ήδη, έχει ξεσηκωθεί το σύμπαν ενώ η ΠΟΜΙΔΑ με ανακοίνωσή της έχει δώσει παραδείγματα για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό το χαράτσι στην πράξη:
Δείτε την ανακοίνωση:

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για την σέξι 40αρα της παραλιακής


gynaik 300x179 Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για την σέξι 40αρα της παραλιακής
Μια 40χρονη καλλονή και πρώην μοντέλο έχει μετατρέψει σε κόλαση τη ζωή των θυμάτων της, καθώς έχει «γδύσει» τις τσέπες ιδιοκτητών, αλλά και θαμώνων νυχτερινών κέντρων διασκέδασης στην παραλιακή Λεωφόρο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso που φέρνει στο φως της δημοσιότητας τις άγνωστες πτυχές από τη δράση της γυναίκας-«φάντασμα», η οποία φροντίζει να εξαφανίζεται από προσώπου γης αμέσως μόλις ξαφρίσει τον «στόχο» της. Η εντυπωσιακή σαραντάχρονη, με τις καυτές καμπύλες, απλώνει το μακρύ της χέρι στο… παραδάκι χωρίς το θύμα της να καταλαβαίνει τι ακριβώς συμβαίνει!
Το μοντέλο κατά το παρελθόν είχε κάνει φωτογραφήσεις σε περιοδικά, αλλά και επιδείξεις ρούχων σε πασαρέλες και χρησιμοποιεί ως «πολιορκητικό κριό» τα ομολογουμένως πλούσια σωματικά της προσόντα ώστε να τα παίρνει δανεικά και… αγύριστα.
ΤΟ ΚΟΛΠΟ
Το κόλπο της εντυπωσιακής σαραντάρας με τις πλούσιες αναλογίες είναι απλό: διασκεδάζει πρώτο τραπέζι πίστα σε γνωστά νυχτερινά κέντρα των νοτίων προαστίων προετοιμάζοντας το έδαφος

Στο μικρόβιο «κλεψιέλα» οφείλεται ο θάνατος νεογνών στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου...




  Έλεγχος του ΚΕΕΛΠΝΟ – Έχουν προσβληθεί και άλλα 3 βρέφη...
Στο μικρόβιο «κλεψιέλα» οφείλεται ο θάνατος τριών νεογνών στη Νεογνολογική Κλινική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με όσα προέκυψαν ύστερα από τον επιτόπιο έλεγχο κλιμακίου του ΚΕΕΛΠΝΟ και όπως…
αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και άλλα τρία νεογνά έχουν προσβληθεί από το ίδιο μικρόβιο, ενώ συνολικά στη Νεογνολογική Κλινική νοσηλεύονται 32 βρέφη.
Προς το παρόν αποφασίσθηκε τα νεογνά που έχουν προσβληθεί να τεθούν απομόνωση και να πραγματοποιηθεί εκτεταμμένη απολύμανση στο χώρο. Προληπτικά στα υπόλοιπα βρέφη χορηγείται αντιβίωση.

Πρόσκληση | Forum για την Πιερία



ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ : Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι αγρότες


        Το ενδεχόμενο να «κατέβουν» σε κινητοποιήσεις σκέφτονται οι αγρότες, μετά από την σύσκεψη που πραγματοποίησαν στον Πλαταμώνα.

Με την ομόφωνη απόφαση το Πανελλαδικό Όργανο αποφάσισε να ζητήσει συνάντηση με στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών. Εάν από τις διαβουλεύσεις δεν προκύψουν λύσεις στα ζητήματά τους, τότε θα ξεκινήσουν τις κινητοποιήσεις...