ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

To πλήρες κείμενο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016…

Όπου κι αν πάτε, το ξύλο θα το φάτε…



Πίνακας ζωγραφικής από την καινούρια εικαστική δουλειά του Χάρρυ Κλυνν που περιλαμβάνει 
10 πίνακες μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων, υπό τον γενικό τίτλο «ΗΜΕΡΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ»


Όσοι και όσες ψήφισαν τα μνημόνια και μεσο-μακρο-πρόθεσμα πρέπει να κάτσουν και θα κάτσουν στο σκαμνί... Τώρα αγορεύουν στα παράθυρα!!!

Εγώ στο σχολείο έμαθα ότι η αφαίρεση γίνεται μεταξύ ομοειδών. Δε μπορούμε δηλαδή να αφαιρέσουμε δύο μήλα από τέσσερεις μπανάνες. Aυτά τα μνημονιακά καθίκια πως τα καταφέρνουν και αφαιρούν δισεκατομμύρια από άδειες τσέπες, δε μπορώ να το Καταλάβω!

Tα παιδιά γεννιούνται με κάλους στα χέρια. Kάνουν ό,τι μπορούν για να μην έρθουν σ' αυτόν τον κόσμο.

Ηλίθιοι δεν είναι όσοι περιμένουν απαντήσεις από τους πολιτικούς αλλά πρωτίστως όσοι ακόμη τους θέτουν ερωτήσεις... που οι απαντήσεις τους δεν κρύβουν καμία έκπληξη πέρα από το ψέμα.

Πάνω από 350.000 οικογένειες θα φωτίζονται με κερί και θα ζεσταίνονται με ξυλόσομπες




Σοκαριστικά στοιχεία για την κατάσταση των ελληνικών νοικοκυριών, έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθρούρος Ζερβός, κι αν πράγματι ισχύουν τότε επιβεβαιώνουν ότι η κοινωνία είναι στα όρια του κραχ.

Πιθανότατα να είναι υπερβολές καθώς σύμφωνα με τη ΔΕΗ, κάθε μήνα γίνονται 30.000 διακοπές ρεύματος λόγω χρέους, αυτό σημαίνει ότι σε 12 μήνες πάνω από 350.000 οικογένειες θα φωτίζονται με κερί και θα ζεσταίνονται με ξυλόσομπες. Σύμφωνα με το έγγραφο του κ. Ζερβού προς τη Βουλή που αφορά την περιοχή του Θριασίου «στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας στην οποία εντάσσεται και το Θριάσιο Πεδίο, οι διακοπές που πραγματοποιούνται στο σύνολο των οικιακών και εμπορικών πελατών δεν ξεπερνούν μηνιαίως τις 280 περιπτώσεις, όταν πανελλαδικά πραγματοποιούνται ανά μήνα περί τις 30.000 διακοπές ρεύματος λόγω χρέους».

Μνημόνιο αιματόβρεκτο



  • Η κυβέρνηση των εταίρων με πολιτικά επινοήματα και διασπορά ψευδολογιών περί “πτώχευσης” και καταποντισμού της χώρας, εξασφάλισε την απαιτούμενη πλειοψηφία στη Βουλή, ώστε να ψηφιστούν τα επαχθή και αντιλαϊκά μέτρα του πολυνομοσχεδίου και ο κρατικός προυπολογισμός, που θα προκαλέσει περαιτέρω “αιμορραγία” στους δεινοπαθούντες Έλληνες.

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν.Πιερίας


   Με τη μαζική συμμετοχή των δημοτικών υπαλλήλων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Κατερίνης η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν.Πιερίας.
Παράλληλα, από το πρωί οι εργαζόμενοι κατέλαβαν σήμερα τα κατά τόπους Δημοτικά καταστήματα του νομού, αντιδρώντας στις επικείμενες απολύσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ομόφωνα η συνέλευση αποφάσισε ως εξής:

Να αποστείλει άμεσα έγγραφα προς τους Δημάρχους των Δήμων Κατερίνης, Δίου - Ολύμπου και Πύδνας - Κολινδρού, στα οποία θα ζητηθεί:

απόφαση Δημάρχου και Δημοτικών Συμβουλίων για επ' αόριστον αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών των Δήμων.

Παράλληλα, με άλλο έγγραφο θα γνωστοποιείται στους Δημάρχους ότι τελούν υπό κατάληψη (επ' αόριστον) τα γραφεία προσωπικού των τριών Δήμων.

Ταυτόχρονα, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε να γίνει κατάληψη του Δημαρχιακού Μεγάρου και του αμαξοστασίου(δημοτικό γκαράζ) Κατερίνης κατά τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα.

Επιπλέον, σε ό, τι αφορά στους Δήμους Δίου - Ολύμπου και Πύδνας – Κολινδρού, αύριο Παρασκευή από την έναρξη του ωραρίου και έως τις 11:00 π.μ. θα γίνει κατάληψη στα κατά τόπους Δημαρχεία.
Αμέσως μετά, οι εργαζόμενοι αποφασίστηκε να μεταβούν για τη συνέχιση της κινητοποίησής τους στο Δήμο Κατερίνης.

Η περαιτέρω μορφή των κινητοποιήσεων θα διαμορφώνεται κατόπιν των σχετικών αποφάσεων που θα λαμβάνει η ΠΟΕ – ΟΤΑ, το Δ.Σ. του Συλλόγου και οι έκτακτες συνελεύσεις των εργαζομένων.

Επαγγελματικό συμβόλαιο οι Ιωαννίδης και Λύρας





  





Μετά τον Λευτέρη Χουτεσιώτη, υπέγραψαν   επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και   δύο ακόμη ποδοσφαιριστές των Κ20.
Συγκεκριμένα, οι Νίκος Ιωαννίδης και Γιώργος Λύρας υπέγραψαν επαγγελματικά συμβόλαια διάρκειας τριών ετών! Την  Τρίτη το πρωί αμφότεροι πέρασαν από τα γραφεία της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Ιωαννίδης είναι και μέχρι τώρα πρώτος σκόρερ των «ερυθρόλευκων» Νέων στο πρωτάθλημα της Superleague Κ20, ενώ παράλληλα δεν έχει χάσει ούτε έναν αγώνα, μέχρι τώρα τουλάχιστον και είναι μέλος της εθνικής Νέων!
Ο  Λύρας ήρθε στον Ολυμπιακό πέρυσι το καλοκαίρι και πέρυσι αγωνιζόταν και πάλι στους Νέους του Θρύλου, σε μία χρονιά που είχε παίξει μέχρι και στα δεξιά της άμυνας, αλλά η φυσική του θέση είναι στα δεξιά της μεσαίας γραμμής.
Φέτος  βέβαια έχει καθιερωθεί από τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Μπερντ Στορκ, στην αριστερή γραμμή της μεσαίας γραμμής και μάλιστα τα πάει αρκετά καλά, αν και δεν είναι λίγες οι φορές που αλλάζει πλευρές με τον εκάστοτε ποδοσφαιριστή που βρίσκεται στην άλλη πλευρά του γηπέδου.
 www.xaros7.gr

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ



ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΎΝΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΊΧΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΣΑΣ

http://www.hitwebcounter.com

BLOG EDO PIERIA

TΡΑΓΩΔΙΑ: Αυτοπυρπολήθηκε 20χρονη άνεργη στα Μελίσσια


 ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Αυτοπυρπολήθηκε 20χρονη άνεργη στα Μελίσσια
Φρικτό τρόπο επέλεξε η νεαρή κοπέλα για να δώσει τέλος στη ζωή της. Μετά τη φρίκη αποκαλύφθηκε η τραγωδία σε ένα σκοτεινό στενό των Μελισσίων. Η 20χρονη κοπέλα που αυτοπυρπολήθηκε ήταν άνεργη.
Γύρω στις 9 το βράδυ της Τρίτης η αστυνομία ειδοποιήθηκε από κατοίκους ότι κοντά στο ρέμα των Μελισσίων, πίσω από το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ, άκουσαν μια γυναικεία κραυγή στο σκοτάδι και είδαν μια λάμψη ακούγοντας παράλληλα έναν υπόκωφο θόρυβο.
Κάποιοι αντιλήφθηκαν ένα μαύρο αντικείμενο να βρίσκεται ακίνητο στο δρόμο. Οι πιο τολμηροί που πλησίασαν πάγωσαν στη θέα του απανθρακωμένου πτώματος.
Το πρωί ένας μεσόκοπος γείτονας πήγε να δηλώσει την εξαφάνιση της 20χρονης κόρης του. Του έδειξαν την ανατριχιαστική φωτογραφία του εγκληματολογικού. Ο πατέρας κλαίγοντας αναγνώρισε την κόρη του.

Αυτοκτονία νεαρής στο Παγκράτι: Βουτιά στο κενό από τον 6ο όροφο


 Αυτοκτονία νεαρής στο Παγκράτι: Βουτιά στο κενό από τον 6ο όροφο
Η αδερφή της προσπάθησε να την αποτρέψει αλλά δεν τα κατάφερε
Τέλος στη ζωή της έβαλε μία νεαρή κοπέλα, πηδώντας από τον έκτο όροφο πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Υμηττού και Τιμοθέου 7-11 στο Παγκράτι.
Η άτυχη κοπέλα, η οποία εργαζόταν ως νοσοκόμα,οδηγήθηκε σε αυτή την κίνηση απελπισίας μετά την πρόσφατη απόλυση της.
Η αδερφή της προσπάθησε να την αποτρέψει από την αυτοκτονία, κρατώντας την, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει και να τη χάσει κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια της.

Η φωτογραφία της Βουλής που κάνει το γύρο του Διαδικτύου!

giros34 625    Η φωτογραφία της Βουλής που κάνει το γύρο του Διαδικτύου!

Την ώρα που για τους περισσότερους νέους η Βουλή έχει συνδυαστεί με τα επώδυνα μέτρα που ψηφίζονται αλλά και τα επεισόδια που τείνουν να αμαυρώνουν κάθε ειρηνική διαδήλωση, μία φωτογραφία κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του Διαδικτύου.
Η φωτογραφία, με τα χιλιάδες like και κοινοποιήσεις σε Facebook και Twitter, απεικονίζει ένα νεαρό ζευγάρι μπροστά από την ελληνική Βουλή σε μια πολύ τρυφερή στιγμή με το αυθόρμητο μήνυμα να είναι πιο σαφές από ποτέ…
Αγαπηθείτε γιατί χανόμαστε…

Ρουκέτες πλήττουν το Τελ Αβίβ


Ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις πλήττουν με ρουκέτες την πρωτεύουσα του Ισραήλ Τελ Αβίβ.

Από τις δύο ρουκέτες οι οποίες εκτοξεύθηκαν, η μία κατέληξε τελικώς στη θάλασσα.

Την ευθύνη για την επίθεση φέρεται να έχει αναλάβει η Ισλαμική Τζιχάντ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Τελ Αβίβ ήχησαν σειρήνες για πρώτη φορά από το 1991, περίοδο του πρώτου πολέμου στον Περσικό Κόλπο.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη τρεις Ισραηλινοί έχουν χάσει τη ζωή τους από χτύπημα ρουκέτας νωρίτερα σήμερα, ενώ ο συνολικός αριθμός των Παλαιστινίων οι οποίοι έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες δύο ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας ξεπερνά τους 15.

esperino eppal. katerinis 15-11-2012

ΕΠΑΛ ΕΣΠΕΡΙΝΌ 15-11-2012. ΓΙΟΡΤΉ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΊΟΥ(foto-video)






Πιερικός

"Παρουσίασε" τον Ντούσαν Μιτόσεβιτς


Στην επίσημη παρουσίαση του Ντούσαν Μιτόσεβιτς προχώρησε την Τετάρτη η διοίκηση του Πιερικού. Τι δήλωσε ο Σέρβος τεχνικός και ο πρόεδρος, Κώστας Παπαδόπουλος. Στο τεχνικό τιμ των μελανόλευκων και ο Μάκης Δεληγιάννης...
Νέος προπονητής του Πιερικού και επίσημα είναι από χθες ο Ντούσαν Μιτόσεβιτς. Ο έμπειρος Σέρβος προπονητής παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης από τη διοίκηση, τονίζοντας στις πρώτες δηλώσεις του: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος για την πρόταση από μια τόσο ιστορική ομάδα, όπως ο Πιερικός. Χαίρομαι που επιστρέφω στην Ελλάδα, είναι η αγαπημένη μου χώρα. Δούλεψα εδώ, όπως και στην Κύπρο. Θα βοηθήσω με την εμπειρία μου και τις γνώσεις, για να αποφύγουμε τη θέση που είμαστε τώρα. Ελπίζω να βοηθήσουν όλοι, παίκτες, διοίκηση και οι συνεργάτες μου, για να πετύχουμε. Ο κόσμος πρέπει να έχει υπομονή. Η Κατερίνη ξέρει από ποδόσφαιρο. Θέλουμε να παίξουμε καλή μπάλα και να μαζέψουμε βαθμούς, για να αναρριχηθούμε βαθμολογικά. Μας περιμένει πολλή δουλειά, δεν πρέπει να λέμε πολλά λόγια, για να ξεφύγουμε από τη θέση που έχουμε τώρα. Συνέλλεξα πληροφορίες για τους παίκτες. Θα τους βοηθήσω να πιστέψουν στον εαυτό τους και μετά να πάρουμε αυτό που αξίζουμε. Δούλεψα με νεαρούς παίκτες σε Ηρακλή και Πανσερραϊκό, θα βοηθήσω να αναδειχθούν και εδώ κάποιοι, για να προχωρήσουμε μαζί».

Ιερατική – Μακάριο με κατάληξη την κορυφή «Καλλιάδιο» (ή αλλιώς Αυγό) με υψόμετρο 665m.


Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης
Την Κυριακή στις 18 Νοεμβρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί η πορεία από την Ιερατική στο εγκατελειμένο χωριό Μακάριο με κατάληξη στην κορυφή Καλλιάδιο με υψόμετρο 665m. H πορεία θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου σε μονοπάτι και είναι διάρκειας περίπου 4 ωρών Παρακαλούνται όσοι θέλουν να συμμετάσχουν να παρευρίσκονται το αργότερο μέχρι τις 08.30π.μ. στην Ιερατική Σχολή. Η πορεία θεωρείται μικρού βαθμού δυσκολίας και ενδείκνυται και για παιδιά. Συνιστούμε τη χρήση ορειβατικών υποδημάτων (μποτάκια) όπως επίσης και σα
κίδιο πλάτης το οποίο θα περιέχει αδιάβροχο, νερό, μαύρη σοκολάτα ή παστέλι και ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, φουντούκια ανακατεμένα με σταφίδες) ή φρούτα (μήλα, πορτοκάλι κ.λ.π.). Επίσης λόγω του υψομέτρου αλλά και της φθινοπωρινής διάθεσης του καιρού καλό θα ήταν να έχετε και ζεστά ρούχα όπως χειμερινό μπουφάν ή φλις και οπωσδήποτε χοντρές και ζεστές κάλτσες.
Το πρόγραμμα της Λέσχης μας διανέμεται δωρεάν. Μέλη του Δ.Σ. της λέσχης μας μπορείτε να συναντήσετε στην καφετέρια του ξενοδοχείου «Δημόκριτος» κάθε Τετάρτη από τις 19.00-21.00 να παραλάβετε το πρόγραμμά των αναβάσεων να ενημερωθείτε και να συζητήσετε μαζί μας.
Επίσης για τον ίδιο σκοπό υπάρχει και το email: olxanthis@yahoo.gr και το blogspot της λέσχης μας olxanthis.blogspot.gr για οποιοδήποτε νέο θέλετε να μάθετε.

Με τιμή το Δ.Σ.


Με κεντρικό σύνθημα "Πρόληψη, Αποτελεσματικότητα & Ενιαία Αντιμετώπιση"

Περιφερειακό μέτωπο ενάντια στα κουνούπια


Τι δήλωσαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου και ο περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Τσιμήτρης
Πρόληψη, Αποτελεσματικότητα & Ενιαία Αντιμετώπιση, το σύνθημα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για την υλοποίηση του προγράμματος "Καταπολέμηση των Κουνουπιών για το 2013", τόνισε ο εκλεγμένος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

"Η διαφάνεια υλοποίησης του προγράμματος είναι πρωταρχικό μέλημα και εξασφαλίζεται μέσα από τις διαδικασίες δημοσιοποίησης - προκήρυξης του προγράμματος, για το οποίο γίνεται διεθνής διαγωνισμός", επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

Στην προσπάθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να βελτιώσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αναφέρθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Πιερίας, Δημήτρης Τσιμήτρης.

Στη σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ΠΚΜ, τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, παρουσία του εκλεγμένου Περιφερειάρχη, κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη με τη συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών Θεσσαλονίκης, Απ. Τζιτζικώστα, ΠΕ Πιερίας, Σ. Μαυρίδου, ΠΕ Ημαθίας, Κ. Καραπαναγιωτίδη, ΠΕ Κιλκίς, Χ. Γκουντενούδη, ΠΕ Σερρών, Ι. Μωϋσιάδη, εκπροσώπων των Αντιπεριφερειαρχών Χαλκιδικής και Πέλλας, των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών Ανάπτυξης, Ε. Φωτόπουλου, Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Δ. Ευθυμιάδη, του Εκτελεστικού Γραμματέα της ΠΚΜ Δ. Λευκόπουλου, εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων, Γενικών Διευθυντών Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και της Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της ΠΚΜ καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων, συζητήθηκε η αναγκαιότητα σύστασης ενιαίου φορέα για την καταπολέμηση κουνουπιών σε περιφερειακό επίπεδο, υπό την εποπτεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τους κατά τόπους δήμους.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, τόνισε χαρακτηριστικά ότι η διαφάνεια υλοποίησης του προγράμματος είναι πρωταρχικό μέλημα και εξασφαλίζεται μέσα από τις διαδικασίες δημοσιοποίησης - προκήρυξης του προγράμματος, για το οποίο γίνεται διεθνής διαγωνισμός. Με δεδομένο ότι η Πιερία είναι μία χωρική ενότητα στην οποία καταγράφονται μεγάλες εκτάσεις καλλιέργειας ρυζιού αλλά και ευαίσθητων φυσικών οικοσυστημάτων, αποτελώντας μεγάλες και σημαντικές εστίες παραγωγής κουνουπιών, υλοποιείται με επιτυχία το έργο της καταπολέμησης κουνουπιών εδώ και 12 έτη, σε συνεργασία με την τοπική αναπτυξιακή εταιρεία (ως φορέας υλοποίησης του έργου).

Παρουσία εκπροσώπων του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου

Εγκαινιάστηκε το καταφύγιο της Πετρόστρουγκας


Τα εγκαίνια του καταφυγίου της Πετρόστρουγκας πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής, παρουσία εκπροσώπων του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου.
Το καταφύγιο της Πετρόστρουγκας βρίσκεται στην βορειοανατολική πλευρά του Ολύμπου, χτισμένο στα 1900 μέτρα μέσα σε ένα πανέμορφο δάσος ρόμπολου. Η ανάβαση γίνεται από τη τοποθεσία "Γκορτσιά" (14ο χιλιόμετρο της διαδρομής Λιτόχωρο - Πριόνια) μετά από 2.30 ώρες περίπου πεζοπορικής διαδρομής, μέσα από ένα καλά σηματοδοτημένο μονοπάτι.

Το καταφύγιο μπορεί να φιλοξενήσει 60 άτομα, διαθέτει οργανωμένη κουζίνα και θα είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, που έχει τη διαχείριση του.

Εκτός από υπαλλήλους του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους τοπικοί φορείς του Ν. Πιερίας και πλήθος μελών της ορειβατικής κοινότητας.

Αποκάλυψη – βόμβα από τον Μαγκούφη του ΠΑΣΟΚ: Η συμμορία του Σημίτη έβγαλε στο εξωτερικό 65 δις Ευρώ από το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου! (βίντεο)


Μία αποκάλυψη μεγατόνων έκανε ο τ. βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πραίτορας του ΓΑΠ, Χρήστος Μαγκούφης.

Σήμερα (14/11/12) το πρωΐ ήταν καλεσμένος της Πόπης Τσαπανίδου λόγω της “διαμάχης” που έχει ξεσπάσει μεταξύ Σημίτη και Παπανδρέου. Ο Πόπη τον είχε καλέσει επειδή ο Μαγκούφης είχε χαρακτηρίσει παλαιότερα τον Σημίτη “πολιτικό νάνο”. Και έβγαλε λαυράκια.

Ο Χρήστος Μαγκούφης επιβεβαίωσε με τον ηχηρότερο τρόπο αυτό που υποστηρίζουμε εδώ και χρόνια:...
Η κατάρρευση της Ελλάδας ήταν σχεδιασμός μίας συγκεκριμένης συμμορίας που ακόμα και σήμερα κρατά τα ηνία.

“Από το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, χάθηκαν 33 τρις δραχμές εκ των οποίων τα 22 τρις, σημερινής αξίας 65 δις Ευρώ, έφυγαν στο εξωτερικό”!

Καταλαβαίνετε για τί μιλάμε; Αναλογιστείτε αυτό το ποσό σε παραγωγική ρευστότητα, να μπαίνει σε βαλίτσες κάποιων επιτήδειων και να βγαίνει ΕΚΤΟΣ ΧΩΡΑΣ! Εκείνη την περίοδο μάλιστα που η αγοραστική – επενδυτική αξία ήταν απείρως χαμηλότερη! Μιλάμε για ταφόπλακα στην ανάπτυξη και την παραγωγή.

Και όμως, γι’ αυτό το σκάνδαλο δεν τιμωρήθηκε κανένας. Οι ένοχοι όμως είναι ακόμα εδώ. Και δεν μιλάμε μόνο για τους πολιτικούς, αφού μόνοι τους δεν θα μπορούσαν να τελέσουν αυτό το εθνικό έγκλημα.

Υπάρχουν ακόμα οι τραπεζίτες που υπέθαλψαν, επέτρεψαν και έδωσαν μάλιστα μετοχοδάνεια στον κοσμάκη για να διογκωθεί ο τζίρος του πλιάτσικου. Αυτοί που δήλωναν ότι το χρηματιστήριο θα πάει στις 7,000 μονάδες, λίγο πριν την κατάρρευση. Αυτοί που έβγαλαν εκατομμύρια στο εξωτερικό, ως διοικητές χρεοκοπημένων κρατικών οργανισμών. Αυτοί που μετέπειτα έγιναν και πρωθυπουργοί για να ολοκληρώσουν το έργο τους με το δολοφονικό PSI…

Υπάρχουν τα ΜΜ”Ε’ που οδηγούσαν και κάλυπταν αυτό το εθνικό έγκλημα με τις φυλλάδες τους: “Η Κλωνατέξ θα πάει στις 500,000, σίγουρη η πληροφορία”!

Υπάρχει και η ροή του χρήματος. Ο Πανταλάκης του σκανδάλου της Γενικής Αποθηκών είναι μόνο ένα δείγμα. Για 9 τουλάχιστον χρόνια, έβγαιναν λεφτά με βαλίτσες από εισηγμένες, με το πρόσχημα αγορών Οφσορ εταιρειών που δεν είχαν κανένα ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ περιουσιακό στοιχείο. Εάν τα ψάξετε, θα βρείτε στα διοικητικά συμβούλια αυτών των εταιρειών, βαρύγδουπα ονόματα, “ιστορικών” πολιτικών οικογενειών. Παραμένουν ατιμώρητοι.

Τα άλλα που συμπλήρωσε ο κύριος Μαγκούφης απλώς συμπληρώνουν το κάδρο: Αποκάλεσε τον Σημίτη “εκβιαστή”, μίλησε ευθέως για ψεύτικα στοιχεία και σκανδαλώδη εισαγωγή της χώρας στην ΟΝΕ, είπε για το σκάνδαλο των Ολυμπιακών αγώνων και άλλα πολλά.
Δυστυχώς και αυτός, τόσα χρόνια σιωπούσε και ψήφιζε τα μνημόνια που έφερνε ακριβώς η ίδια η συμμορία. Όπως λησμόνησε να μας πει, ποιός “διεφθαρμένος, απατεώνας και εκβιαστής” έκανε τον Γιώργο Παπανδρέου πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δίνοντας του το βρώμικο δαχτυλίδι…

Μπουμπούκος: "Πολύ συμπαθής ο Φούχτελ" !!! (video)


"Εξαιρετικά συμπαθητικό άνθρωπο", βρίσκει τον Χανς Φούχτελ ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μάλιστα - μιλώντας στο πρωινό του Antenna - είπε ότι ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας κάνει στην Ελλάδα "μια πολύ χρήσιμη δουλειά"...

Αυτές του οι ατάκες, βεβαίως, προκάλεσαν...
την μήνιν των παρευρισκόμενων στο στούντιο.

Ένα εκατ. ευρώ λογαριασμός για κινητά!



Πάνω από 1.000.000 ευρώ πληρώνουν τα Υπουργεία κάθε χρόνο για κινητά τηλέφωνα. Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις Υπουργείων σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Ψυχάρη, ο οποίος ζήτησε στοιχεία από κάθε Υπουργείο ξεχωριστά :

«Τα περισσότερα κινητά διαθέτει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αφού ο αριθμός συνδέσεων φτάνει τις 1000 με ετήσιο κόστος 476.814 ευρώ. Δεύτερο σε ύψος δαπάνης είναι το Υπουργείο Εξωτερικών με 105.895, το οποίο όμως αρνήθηκε να δώσει στοιχεία για τον αριθμό των κινητών που χρησιμοποιούν οι υπηρεσίες του. Το Υπουργείο με το μικρότερο κόστος για χρήση κινητού τηλεφώνου είναι το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης με μόλις 2000 ευρώ και ένα κινητό που χρησιμοποιεί ο Υπουργός.

Μέχρι σήμερα στοιχεία δεν έχουν αποστείλει τέσσερα Υπουργεία: Δικαιοσύνης, Εργασίας, Υγείας και Τουρισμού. Άρα μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι με τις δαπάνες και αυτών των Υπουργείων το ετήσιο κόστος για κινητά τηλέφωνα που πληρώνει το δημόσιο ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ».

Ξεπεράστε την μιζέρια σας


 Ξεπεράστε την μιζέρια σας
Του Γιώργου Κράλογλου
Οι κερδισμένοι της δόσης που εξασφαλίσθηκε είναι οι δανειστές. Οι ωφελημένοι, κάπως, οι Τράπεζες και ο κρατικός κορβανάς. Οι «αιμοδότες» της δόσης μισθωτοί, συνταξιούχοι και άνεργοι δεν κερδίζουν τίποτε. Τους μένει μόνο η ελπίδα του αύριο αν αξιοποιηθεί σήμερα το θετικό κλίμα των εξελίξεων. Δώστε την με πέντε θετικές κινήσεις.
Η πρώτη κίνηση είναι να ξεπεράσετε την πολιτική σας μιζέρια με δύο τρόπους. Πρώτον να πείτε στο λαό την αλήθεια για το τι σημαίνει η δόση που θα πάρουμε ή θα αρχίσουμε να παίρνουμε γύρω στα Χριστούγεννα και ότι αυτά τα λεφτά δεν είναι για να τα δανείσουμε ή να τα χαρίσουμε στους ψηφοφόρους. Γιατί υπάρχουν πολλοί ακόμη στον τόπο που νομίζουν ότι «είναι τα λεφτά του Σαμαρά» όπως το 1981 τα δανεικά και τα λεφτά της ΕΟΚ τα λέγανε «τα λεφτά του Παπανδρέα» και τρέχανε να γεμίσουν τις τσάντες τους και να την αράξουν στα καφενεία… Δεύτερον να πείσετε τον ελληνικό λαό ότι είστε πράγματι κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και ότι τα «παπατζιλίκια» και τα «καραγκιοζιλίκια» των «πονεμένων» βουλευτών για τον λαό και τα προβλήματά του όπως αυτά με την ψήφιση των μέτρων και του προϋπολογισμού θα σταματήσουν εδώ. Οι διαγραφές ήταν μια καλή αρχή. Και η στάση του κ. Φ. Κουβέλη ήταν μια άριστη συνέχεια. Ο λαός που δεν είναι «ιθαγενείς», όπως πιστεύετε από το 1974 και μετά, έχει δικαίωμα να ελπίζει ότι δικαίως σας ψήφισε. Εάν επιτρέψετε σενάρια εκλογολογίας και ανασχηματισμολογίας (που ήδη ψιθυρίζονται στα παρασκήνια) τα κόμματα που σχηματίζουν την κυβέρνηση θα είναι τουλάχιστον κατάπτυστα.

Διεθνής ανησυχία για την κατάσταση στο Ισραήλ



 Διεθνής ανησυχία για την κατάσταση στο Ισραήλ
Οι αντιδράσεις Νετανιάχου, Μπαν, Ομπάμα και άλλων αξιωματούχων
H Χαμάς εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες χθες προς το Ισραήλ

Πολλαπλές οι αντιδράσεις για τη χθεσινή επίθεση στη Γάζα.
Κάλεσμα στις ΗΠΑ να «παρέμβουν άμεσα για να σταματήσει η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα» απηύθυνε η Αίγυπτος, ενώ την ίδια ώρα ζήτησε επισήμως έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να εξεταστεί η ισραηλινή «επίθεση» εναντίον της Γάζας, ανακοίνωσε το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών.   
Ο πρεσβευτής της Αιγύπτου στον ΟΗΕ έστειλε επίσημο αίτημα στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν και τον πρεσβευτή της Ινδίας, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας αυτή την περίοδο.    
Το Συμβούλιο Ασφαλείας συνεδρίασε εκτάκτως χθες βράδυ για να συζητήσει για τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κατά της Λωρίδας της Γάζας, αλλά δεν έλαβε καμιά απόφαση.      

Η Συνταγή της Ημέρας!


Χοιρινό ψαρονέφρι στο φούρνο με αρωματικά και σκόρδο

Συνταγή για 2 άτομα

Από το:  xs-recipes.com

Υλικά:
2 κομμάτια χοιρινό ψαρονέφρι,(περίπου 500 γραμ)
6 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι διάφορα ψιλοκομμένα βότανα, όπως μαϊντανό, θυμάρι, φασκόμηλο, δεντρολίβανο
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση:

Ποιοι λόγοι οδηγούν έναν άνδρα στην απιστία;


Χώρισες?
Κατάφερε να κερδίσεις τον/την πρώην Μέσα σε λίγες μέρες από τώρα.Δες!

Ένα προκλητικό νέο βιβλίο υποστηρίζει ότι η απιστία και ο γάμος είναι δύο έννοιες αλληλένδετες! Ο Eric Anderson, συγγραφέας του βιβλίου, ισχυρίζεται ότι οι άνδρες απιστούν όχι γιατί δεν αγαπούν τη γυναίκα τους, αλλά για τον ακριβώς αντίθετο λόγο: επειδή δηλαδή τις αγαπούν!

Ο δρ Anderson, καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Winchester, πήρε συνεντεύξεις από 120 άνδρες και ανακάλυψε ότι αυτοί απάτησαν επειδή «ήθελαν μια αλλαγή στη σεξουαλική τους ζωή» και όχι επειδή δεν αγαπούσαν τη σύντροφό τους.

«Αποχωρώ για να προστατέψω τον ΠΑΟ»!

"ΑΔΡΑΞΤΕ" ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ, ΤΟ ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΟ ΜΑΣ ΝΟΜΙΣΜΑ!


[ ΔΡΑΧΜΗ=ΔΡΑΤΤΩ+ΑΙΧΜΗ ]

Δημήτρης Καζάκης: Τι θα γίνει με επιστροφή στη δραχμή;

"....ολόκληρη η ιστορία της δημόσιας οικονομικής, έχει γραφτεί από «γραφικούς» και «ασήμαντους» που μπροστά στους σημερινούς Στουρνάρες, Χαρδούβελους, Μπαρουφάκηδες και λοιπούς θιασώτες του «ισχυρού νομίσματος» σε δεξιά και αριστερά δεν πιάνουν μπάζα." (!...)
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2012/11/blog-post_1886.html
draxmiΠροφανώς θα πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει. Η Ελλάδα θα γίνει Αλβανία του Εμβέρ Χότζα ή Βόρεια Κορέα του Κιμ Ιλ Σουνγκ. Ακριβώς δηλαδή όπως ήταν πριν μπει στο ευρώ. Διότι, αν δεν με γελά η μνήμη μου, η Ελλάδα δεν δημιουργήθηκε την ημέρα ένταξης στο ευρώ. Ήξερε να πορεύεται και πριν έρθει το παντοδύναμο ευρώ. Είχε διεθνείς σχέσεις και πριν το ευρώ και μάλιστα καλύτερες, με περισσότερες χώρες και πιο προσοδοφόρες. Και παρά το γεγονός ότι το εθνικό νόμισμα, δηλαδή τη δραχμή, την μεταχειρίζονταν οι κυβερνήσεις με κύριο σκοπό να διευκολυνθεί η κερδοσκοπία και να αυξηθεί η λεγόμενη ανταγωνιστικότητα με διαρκείς υποτιμήσεις, είχε ορισμένα τρελά αποτελέσματα:...
• Τα εξωτερικά ελλείμματα της χώρας ποτέ δεν έφτασαν στα ύψη που βρέθηκαν επί ευρώ. Μάλλον ήταν αδιάφορο σ’ όλους όσοι εμπορεύονταν με την χώρα η κατάσταση της δραχμούλας.
• Παρά τον πληθωρισμό και τις διαρκείς υποτιμήσεις οι εξωτερικοί όροι εμπορίου της χώρας ήταν πολύ καλύτεροι απ’ ότι την δεκαετία του ευρώ. Το ίδιο και η εσωτερική αγοραστική δύναμη της οικονομίας.
• Χάρις στη δραχμούλα το χρέος ήταν απολύτως διαχειρίσιμο και παρά την εκτίναξή του επί Μητσοτάκη και Σημίτη δεν μας οδήγησε σε χρεοκοπία. Κι ούτε θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε στη σημερινή χρεοκοπία, όσο διατηρούσαμε τη δραχμή.
Αυτά είναι γεγονότα. Αν θέλει κανείς να τα αγνοεί, πρόβλημά του. Να θυμίσουμε μόνο ότι από την υποτίμηση της δραχμής έναντι του δολαρίου επί Μαρκεζίνη (1954), το εθνικό νόμισμα έχασε 10 φορές την αξία του έως ότου μπήκαμε στο ευρώ. Καταστράφηκε η οικονομία; Μήπως χρεοκόπησε και δεν το γνωρίζουμε; Χάθηκαν οι καταθέσεις; Εξαφανίστηκε το νόμισμα; Κατέρρευσαν οι εξωτερικές οικονομικές δοσοληψίες; Τίποτε απ’ όλα αυτά. Γιατί άραγε;
Επιπλέον, μήπως χρεοκόπησε ποτέ η Ελλάδα λόγω εθνικού νομίσματος; Ποτέ! Το 1893 η Ελλάδα χρεοκόπησε λόγω υπερδανεισμού σε χρυσό φράγκο, λόγω της ένταξης στην Λατινική Ένωση, η οποία διαφημίστηκε και τότε ως ιδανική για φτηνά δάνεια προς το δημόσιο. Το 1932 η Ελλάδα χρεοκόπησε λόγω χρυσής δραχμής και υπερδανεισμού σε χρυσές λίρες, μιας και τότε ανήκε στην νομισματική ένωση της χρυσής λίρας στερλίνας.
Όμως, τίποτε απ’ όλα αυτά δεν παίζει κανένα ρόλο, διότι πολύ απλά δεν υπάρχουν καν στις οικονομικές σπουδές της χώρας, μιας και όλοι αυτοί οι καθηγηταράδες των οικονομικών σχολών που περιδιαβαίνουν τα μέσα μαζικής προπαγάνδας για να διαρρήξουν τα ιμάτιά τους με την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, είναι παντελώς αγράμματοι ως προς τα οικονομικά. Το μόνο που ξέρουν είναι μόνο εφαρμογές ποσοτικών μεθόδων σε Business και Finance. Για να αποβλακωθεί ο κόσμος, οι οικονομικές σπουδές έχασαν κάθε έννοια κλασσικής οικονομικής παιδείας που κάποτε αποτελούσε τον ακρογωνιαίο λίθο της οικονομικής επιστήμης. Η πνευματική καταστολή στην οποία υποβάλουν τους σπουδαστές της οικονομίας τα προγράμματα σπουδών, τους κάνει να χάνουν κάθε έννοια αιρετικής σκέψης, μετατρέποντας τους σε αυτόματα μιας οικονομικής θεολογίας όπου τον μόνο που υπάρχει είναι να το κυνήγι του εύκολου χρήματος. Κάποτε η οικονομική θεωρία είχε ονομαστεί από τον Άγγλο φιλόσοφο Κάρλαϊλ, dismal science, επιστήμη του ζόφου, γιατί με μεγάλη ευκολία μπορούσε να δικαιολογήσει κάθε απάνθρωπη και αντικοινωνική πρακτική στην κοινωνία. Σήμερα ο αμερικανός Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, γιος του Τζον Κένεθ, είπε πολύ εύστοχα ότι η οικονομολογία έχει καταντήσει στις μέρες μας σε επάγγελμα και μάλιστα ατιμασμένο. Έχει χάσει όλα τα επιστημονικά της στοιχεία και πρέπει να υπαχθεί υπό την εποπτεία της εγκληματολογίας. Ίσως μάλιστα η οικονομική θεωρία να πρέπει να μετονομαστεί σε οικονομική εγκληματολογία.
Δεν θα αναφερθώ στο περίεργο γεγονός ότι οικονομικοί αναλυτές σαν τον Νουριέλ Ρουμπίνι, τον νομπελίστα Πολ Κρούγκμαν και γενικά το σύνολο της παγκόσμιας οικονομικής κοινότητας, με εξαίρεση τους παρατρεχάμενους των ευρωπαϊκών τραπεζών και τους τροφίμους των ευρωπαϊκών κονδυλίων, επαναλαμβάνουν αυτό που κάποτε ήταν αυτονόητο στα δημόσια οικονομικά: σε περίπτωση κρίσης υπερχρέωσης, διαγράφεις το μεγαλύτερο μέρος έστω του δημόσιου χρέους και επιβάλεις εθνικό νόμισμα. Δεν πρόκειται να αναφερθώ γιατί όλοι αυτοί, ολόκληρη η ιστορία της δημόσιας οικονομικής, έχει γραφτεί από «γραφικούς» και «ασήμαντους» που μπροστά στους σημερινούς Στουρνάρες, Χαρδούβελους, Μπαρουφάκηδες και λοιπούς θιασώτες του «ισχυρού νομίσματος» σε δεξιά και αριστερά δεν πιάνουν μπάζα.
Εντελώς τυχαία μόνο, θα άξιζε τον κόπο να αναφέρω ότι ο Τζον Μέϊναρτ Κέϊνς, που παπαγαλίζουν ορισμένοι σύγχρονοι idiotus ignoramus με πανεπιστημιακού τίτλους, όταν βρέθηκε σε μια ανάλογη παγκόσμια κρίση χρέους, τι πρότεινε; Όταν μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, όλα τα εμπόλεμα κράτη βρέθηκαν καταχρεωμένα κυρίως προς την μόνη χώρα πιστωτή που είχε απομείνει, τις ΗΠΑ, ο Κέϊνς ξάφνιασε το αστικό κατεστημένο με δυο καίριες προτάσεις: Αφενός, ισχυρίστηκε ότι τα χρέη είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν και προκειμένου να επιβάλλουν οι εξεγερμένοι λαοί τη διαγραφή τους, θα έπρεπε να πειστούν οι ΗΠΑ να προβούν αυτές σε διαγραφή των χρεωστικών της απαιτήσεων. Αφετέρου, να καταργηθεί ο χρυσός κανόνας, οι σταθερές ισοτιμίες και το ιδιωτικά εκδιδόμενο χρήμα και οι οικονομίες να μεταβούν τάχιστα σε εθνικό νόμισμα που εκδίδει το οικείο κράτος με βάση τις ανάγκες του.
Όταν τόλμησε να τα προτείνει για πρώτη φορά το 1920, αντιμετωπίστηκε ως «γραφικός» και ανόητος. Μα είναι δυνατόν να λειτουργήσει η οικονομία χωρίς σταθερό νόμισμα με παγκόσμιο αντίκρισμα; Θα εξαφανιστεί το διεθνές εμπόριο. Θα χαθούν οι αποταμιεύσεις και κανείς δεν θα θέλει να συναλλάσσεται με ένα πληθωριστικό εθνικό νόμισμα, το οποίο το μόνο που θα κάνει είναι να υποτιμάται διαρκώς. Αυτά κι άλλα πολλά, σαν σήμερα, επικαλούνταν όσοι θεωρούσαν τον Κέϊνς τρελό, γραφικό και ανόητο που προτείνει τέτοια πράγματα.
Βέβαια ο Κέϊνς πίστευε ότι μπορεί να πείσει τις κυβερνήσεις και κυρίως τις ΗΠΑ να το κάνουν από μόνες τους, πριν προλάβουν να το επιβάλουν οι λαοί. Όπως κάποιοι σήμερα πώς μπορούν να πείσουν την ΕΕ και την ΕΚΤ να ασκήσει άλλη πολιτική από αυτή που ασκεί και να κρατήσει άλλη στάση από αυτήν που κρατά.
Το κλου της ιστορίας είναι ότι η κρίση του 1929 έφερε όλα αυτά που οι πολέμιοι του Κέϊνς χρέωναν ως δήθεν αναπόφευκτες συνέπειες των προτάσεων για διαγραφή του χρέους και αποκατάσταση του εθνικού νομίσματος. Οι λαοί εξεγέρθηκαν τελικά και οι ίδιοι που δεν ήθελαν με τίποτε να δουν να χάνονται τα χρηματιστικά κέρδη τους, έφεραν τον φασισμό και τον ναζισμό οδηγώντας τον κόσμο στο ολοκαύτωμα του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.
Το ίδιο θα συμβεί και σήμερα, αν αφήσουμε τις ίδιες δυνάμεις της ανοιχτής δικτατορίας του χρηματιστικού κεφαλαίου να επιμείνουν στην εξυπηρέτηση του χρέους και στην κατοχύρωση του «ισχυρού ευρώ».
Όπως και να έχει, η πρόταση για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα έχει να κάνει με δυο άμεσες συνθήκες: Την μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους, αφενός και αφετέρου, την επαναφορά ενός εθνικού νομίσματος σε ριζικά διαφορετική λογική από αυτήν που υπήρχε την εποχή της παλιάς δραχμής.
Τι θα συμβεί; Καταρχάς δεν θα το κρατήσουμε κρυφό. Δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και ούτε χρειάζεται να γίνει. Η γνώση, η εγρήγορση και η συμμετοχή του λαού είναι βασικό στοιχείο μιας τέτοιας δραστικής αλλαγής. Επίσης η υιοθέτηση του νέου εθνικού νομίσματος δεν γίνεται μέσα σ’ ένα σαββατοκύριακο. Χρειάζονται έξη με οχτώ μήνες προετοιμασία. Το μεσοδιάστημα αυτό για να κρατηθεί η νομισματική κυκλοφορία στο ελάχιστο δυνατό θα πρέπει άμεσα να γίνουν τα εξής:
 Να εθνικοποιηθεί η Τράπεζα της Ελλάδας και να απαιτηθεί ο επαναπατρισμός του νομισματικού χρυσού της χώρας.
 Να εθνικοποιηθούν οι μεγαλύτερες ιδιωτικές τράπεζες που έτσι ή αλλιώς επιδοτούνται αδρά σήμερα από το δημόσιο. Η εξυπηρέτηση όλων των δανείων παγώνει και διαγράφονται υποχρεώσεις και οφειλές προς το εξωτερικό.
 Να δεσμευτούν τα ρευστά διαθέσιμα και ο χρυσός που υπάρχουν στους επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά και σε ιδιωτικά χέρια. Αυτό θα γίνει με την εγκατάσταση επιτροπών ελέγχου στους επιχειρηματικού ομίλους με μικτή σύνθεση κράτους-εργαζομένων.
 Να καταργηθούν όλες οι επιχειρηματικές μορφές ευκαιρίας (υπεράκτιες, χαρτοφυλακίου, κοκ) και να δεσμευτούν από το δημόσιο το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας που διαθέτουν στην ελληνική επικράτεια.
 Να απαγορευτεί η εξαγωγή κεφαλαίου μέχρι νεωτέρας και να επιβληθεί έκτακτη εισφορά επί του κεφαλαίου (capital levy) με καταβολή εντός δυο μηνών από όλες τις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις και ιδίως τις πολυεθνικές.
 Να αποτραπεί το δόλιο κλείσιμο επιχειρήσεων με επιβολή ειδικών απαγορευτικών προστίμων και δήμευση περιουσιακών στοιχείων.
 Να περιοριστεί δραστικά το σκουπιδαριό που εισάγεται στην χώρα από τις πολυεθνικές και να επιβληθεί υψηλός δασμός εισαγωγής σε πολυτελή είδη και προϊόντα.
 Να συναφθούν ειδικές προγραμματικές συμφωνίες διακρατικής συνεργασίας για όσα εισαγόμενα αγαθά είναι απαραίτητα για την οικονομία και την εσωτερική κατανάλωση (καύσιμα, πρώτες ύλες, τρόφιμα, φάρμακα, κοκ)
 Να αξιοποιηθεί η δυνατότητα παραγωγής μεταποιημένου χρυσού 9 τόνων ετήσια, αφού εθνικοποιηθούν τα ορυχεία, με την έκδοση από την κεντρική τράπεζα ειδικών ομολόγων χρυσού για την εισροή συναλλάγματος.
 Να εθνικοποιηθεί ο ορυκτός πλούτος της χώρας (νικέλιο, βωξίτης, λιγνίτης, κοκ) και να αξιοποιηθεί για συμφωνίες με το εξωτερικό για την παραγωγική τους αξιοποίηση και την άμεση εισροή συναλλάγματος.
 Να ανοίξουν άτοκοι αλληλόχρεοι λογαριασμοί με τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, οι οποίες κι αυτές θα τεθούν υπό άμεσο κρατικό και εργατικό έλεγχο.
Μέτρα σαν κι αυτά έχουν σαν σκοπό να διαφυλάξουν την νομισματική κυκλοφορία για το μεσοδιάστημα που χρειάζεται έως ότου είμαστε έτοιμη να εισάγουμε το εθνικό νόμισμα. Από την στιγμή που το εθνικό νομισματοκοπείο θα αντικαταστήσει το ευρώ σαν εσωτερικό νόμισμα, θα γίνει δυνατή η εφαρμογή ορισμένων άμεσων πολιτικών:
1. Αποκατάσταση της νομισματικής «μαύρης τρύπας» που έχει δημιουργήσει το ευρώ και ανέρχεται περίπου στα 30 δις ευρώ ετήσια.
2. Δραστική αύξηση λαϊκών εισοδημάτων και εργατικών αμοιβών με σκοπό την αντίστοιχη άνοδο του τζίρου της αγοράς και την δημιουργία ροπής προς αποταμίευση.
3. Εγγύηση και σταδιακή αποκατάσταση των λαϊκών καταθέσεων στις τράπεζες που σήμερα είναι μόνο μια λογιστική εγγραφή χωρίς αντίκρισμα.
4. Διαγραφή όλων των ιδιωτικών χρεών (νοικοκυριών και μικρομεσαίων) που δεν μπορούν να αποπληρωθούν και θεσμοθέτηση πλαφόν στην πληρωμή των υπολοίπων στο 25% επί του αρχικού κεφαλαίου.
5. Ανεξάρτητη χρηματοδότηση μιας αυτοδύναμης ανάπτυξης της παραγωγής (κυρίως και με προτεραιότητα της πρωτογενούς, αγροτικής, παραγωγής) στην βάση των πιο άμεσων ζωτικών αναγκών του πληθυσμού, της οικονομίας και των διεθνών σχέσεων της χώρας.
6. Επιβολή καθεστώτος ελέγχου της κίνησης (εισαγωγής-εξαγωγής) του κεφαλαίου, καθώς και του εξωτερικού εμπορίου ώστε να περιοριστεί δραστικά το καθεστώς ασυδοσίας που υπάρχει σ’ αυτούς τους τομείς.
Οι πολιτικές αυτές εξασφαλίζουν ότι η έκδοση εθνικού νομίσματος και πρόσθετη κυκλοφορία νομίσματος δεν θα λειτουργήσουν πληθωριστικά. Επιπλέον η υποστήριξη του νομίσματος με τέτοιες πολιτικές, αλλά και το γεγονός ότι δεν πρόκειται να το μετατρέψουμε σε αντικείμενο κερδοσκοπίας της διεθνούς αγοράς νομισμάτων, θα επιτρέψουν στο νόμισμα να είναι σταθερό και να απηχεί τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας.
Τέλος, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι στα πλαίσια μια τέτοιας πολιτικής δεν είναι αναγκαία η πολιτική των διαρκών υποτιμήσεων, ούτε το νόμισμα θα δεχτεί τρομαχτικές υποτιμητικές πιέσεις. Άλλωστε η αξία ενός νομίσματος το οποίο δεν παίζει στις διεθνείς αγορές νομισμάτων, καθορίζεται από την δυναμική της εσωτερικής παραγωγής και την έκταση των διεθνών οικονομικών δεσμών και σχέσεων, που σήμερα είναι σε τραγικό επίπεδο. Η διαδικασία αυτή εξασφαλίζει μια ομαλή μετάβαση από το ευρώ στο νέο εθνικό νόμισμα, χωρίς βίαια τραντάγματα και σε αντιστοιχία με τις ανάγκες των εσωτερικών συναλλαγών.
Από κει και πέρα ο δρόμος είναι ανοιχτός για ένα ευρύτατο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας και πλήρους απασχόλησης. Θα έχουμε επιτέλους τα χρηματοδοτικά μέσα, αλλά και τα μακροοικονομικά εργαλεία για να το κάνουμε πράξη.
Δημήτρης Καζάκης
Η Αθήνα ήταν ανάμεσα στις πρώτες Ελληνικές πόλεις, οι οποίες έκοψαν δικά τους νομίσματα. Τα ορυχεία ασημιού του Λαυρίου είχαν μεγάλα αποθέματα. Τα πρώτα νομίσματα δεν είχαν επιγραφές, παρά μόνο έφεραν εμβλήματα.
Κατά τον 6ον αιώνα π.Χ., οι Αθηναίοι έκοψαν καινούργια τετράδραχμα με την κεφαλή της θέας Αθηνάς, προστάτη της πόλεως, στην πρόσοψη και την Γλαύκα, το πουλί της σοφίας, με το όνομα της πόλης στην άλλη πλευρά. Αυτός ο σχηματισμός δεν άλλαξε επί 400 χρόνια. Το αθηναϊκό τετράδραχμο αποτέλεσε το πιο διαδεδομένο νόμισμα την περίοδο της ακμής της Αθήνας τον 5ο αιώνα π.Χ. ως και την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου επικράτησαν τα Μακεδονικά νομίσματα.Γινόταν δεκτό στις συναλλαγές σε όλον τον ελληνικό κόσμο, ακόμα και στις πόλεις εκείνες οι οποίες δεν κρατούσαν φιλική στάση προς την Αθήνα.
Αργυρό τρίδραχμον Κορίνθου, περ. 390 π.Χ.


Αρχείο:Tetradrachme.wmt.jpg
Μακεδονικό τετράδραχμο στο οποίο
απεικονίζεται ο Μέγας Αλέξανδρος.

Γ.Παπαθανασίου: Είμαι αντίθετος με εργασιακή εφεδρεία και απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων


 
   ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ
ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ
 

  Με αφορμή τα τελευταία μέτρα που ψηφίστηκαν στη βουλή στο πλαίσιο του «Μνημονίου ΙΙΙ», ορισμένα εκ των οποίων αφορούν α) εργασιακή εφεδρεία στους δήμους – αυτοδιοίκηση, αλλά και β) τη συγκρότηση καταλόγου προς απόλυση, ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

«Όπως είναι γνωστό, στο κατά σειράν τρίτο μνημόνιο μεταξύ των άλλων που προβλέπονται, τίθενται σε εφαρμογή το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας στην αυτοδιοίκηση καθώς επίσης και ζητείται η κατάρτιση καταλόγων με σκοπό την απόλυση υπαλλήλων. 


Θέλω να υπενθυμίσω ότι ο δήμος Δίου-Ολύμπου έχει εκφραστεί αρνητικά μέσα από το δημοτικό του συμβούλιο (23/9/2011), μάλιστα με ομόφωνη απόφασή του, για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, ύστερα από σχετική συζήτηση που είχε γίνει στην οποία παρίστατο και ο τότε πρόεδρος του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων Πιερίας, Διονύσης Πουρλιώτης.
Επειδή δε, τις τελευταίες ημέρες, τα ζητήματα αυτά έχουν γίνει αντικείμενο έντονης συζήτησης μεταξύ αιρετών της διοίκησης, μεταξύ δημοτικών υπαλλήλων αλλά και μεταξύ δημοτών, έχω ήδη παράσχει διαβεβαιώσεις ότι δεν έχει παραδοθεί μέχρι σήμερα ούτε πρόκειται στο μέλλον να παραδοθεί κατάλογος ονομάτων υπαλλήλων του δήμου, είτε για εργασιακή εφεδρεία, είτε για οριστική απόλυση».

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΚΑΒ



 
    Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες της Πιερίας, ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Ε.Κ.Α.Β. στις 14/11/2012 και μετά την καταβολή των πρόσθετων αμοιβών για τους μήνες Δεκέμβριο 2011,Ιούλιο και Αύγουστο 2012 και εν αναμονή της καταβολής των πρόσθετων αμοιβών του μηνός Μαρτίου 2012 και της εξόφλησης όλων των αποζημιώσεων για τις εκτός έδρας μετακινήσεις για το έτος 2011 και εξόφληση των πρώτων μηνών του 2012, αναστέλλεται η επίσχεση εργασίας έως 20/12/2012 οπότε και θα αξιολογηθούν τα νέα δεδομένα. 
Επίσης νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους τους πολίτες του νομού καθώς και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που συμμετείχαν στους αγώνες μας, δείχνοντας την ευαισθησία τους ως προς το έργο και την προσφορά των Διασωστών του ΕΚΑΒ.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ


Αγαπητοί συμπολίτες

Μετά την ψήφιση των νέων μέτρων ξημέρωσε μια άλλη μέρα για όλους μας.
Μια μέρα με ανεργία, με πολλαπλάσιους φόρους, με φτώχεια
Χωρίς υγεία, χωρίς παιδεία, χωρίς κοινωνικές παροχές.

Μια ζωή χωρίς αξιοπρέπεια
Μια ζωή ευτελισμένη!!!

Τα νέα μέτρα επιβάλλουν επιπλέον στους Δήμους:
  • Είσπραξη δυσβάστακτων δημοτικών τελών και φόρων από τους δημότες.
  • Δυσβάστακτη φορολογία στους ήδη επιβαρυμένους ελεύθερους επαγγελματίες (αφανισμός της τοπικής αγοράς).
  • Κατάργηση προνοιακών δομών ( παιδικοί σταθμοί, βοήθεια στο σπίτι, ΚΑΠΗ, ΚΗΦΗ, πολιτιστικές δράσεις κ.λ.π.) με τραγική μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων.
  • Ιδιωτικοποίηση και κατάργηση υπηρεσιών προς τους δημότες ( καθαριότητα , υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης κλπ)
  • Ομαδικές απολύσεις εργαζομένων χωρίς κριτήρια
  • Αυξήσεις στις κοινωνικές υπηρεσίες (ΔΕΗ, ΔΕΥΑΚ (ΥΔΡΕΥΣΗ), φορολογία πετρελαίου κ.ο.κ.)
Η τοπική αυτοδιοίκηση καταρρέει. Οι Δήμοι γίνονται στρατηγεία των Τροϊκανών δανειστών και οι Δήμαρχοι υπάλληλοί τους, που θα περιορίζονται σε έναν εισπρακτικό ρόλο.

Συμπολίτες
Πορευόμαστε ΟΛΟ ΜΑΖΙ, στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο.
Κι αν δεν μας ανήκει τίποτα άλλο, η ΕΛΠΙΔΑ και Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μας ανήκει και για αυτήν θα παλέψουμε!!!
Σας καλούμε όλους μαζί μας:
Να αγωνιστούμε για να σώσουμε ότι ανήκει σε κάθε δημότη
Να αγωνιστούμε για να σώσουμε ότι δικαιούται ο κάθε δημότης
Να αγωνιστούμε να δώσουμε ΕΛΠΙΔΑ στους ΝΕΟΥΣ

Συμπολίτες ξεκινάμε και σας θέλουμε μαζί στους αγώνες μας για:
Καταλήψεις Δημοτικών κτιρίων
Κλείσιμο Δήμων.
Λαϊκές συνελεύσεις σε γειτονιές και πλατείες μαζί με τους Δημάρχους και τα Δημοτικά συμβούλια
Πορείες διαμαρτυρίας στους δρόμους και στις Πλατείες του Δήμου μας
Η ταλαιπωρία σου στη διαμαρτυρία είναι προσωρινή, αλλά αν περάσουν τα μέτρα θα είναι μόνιμη.
Σήμερα ΕΓΩ αύριο ΕΣΥ!!
Όλοι εμείς
Όλοι εμείς, απέναντι σ΄ αυτούς.