ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Βίντεο της ΚΝΕ για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑΣ
 ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!
ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ - ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!


ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ:

·       ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ - ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.
·       ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΩΝ 5 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ.
·       ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ, ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΕΡΓΟ ΟΙΚΟΔΟΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.
·       ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1.400 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΕΡΓΟ ΟΙΚΟΔΟΜΟ.
·       ΝΑ ΑΝΑΣΤΑΛΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΚΡΙΣΗ - ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ(ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ).
·       ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΑΝΕΡΓΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 11 πμ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


"Εδώ Πολυτεχνείο": H "εσχάτη πλάνη" της δημοκρατίας, χείρων -της πρώτης- της στρατοκρατίας, ως "απαρχής" της μεγαλύτερης ληστείας των Ελλήνων.



"Εδώ Πολυτεχνείο": H "εσχάτη πλάνη" της δημοκρατίας, χείρων -της πρώτης-της στρατοκρατίας, ως "απαρχής" της μεγαλύτερης ληστείας των Ελλήνων.
["Η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου .... .θα έπρεπε να καταλήγει στην Βουλή, γιατί εκεί μέσα βούλιαξαν όλα τα όνειρα, οι ιδέες και τα οράματα." του Έθνους.]
Από εδώ "ξεπήδησαν" -δεν είναι υπερβολή- εξαργυρωτές ιδεών και οραμάτων, που τσάκισαν όσους δεν "συνέπραξαν" τα επόμενα χρόνια, στις λαμογιές τους και όσους δεν δέχθηκαν να ξεπουλήσουν την συνείδηση τους όπως αυτοί, στο βωμό του χρήματος και της αρπαχτής.
Σήμερα, από σας ρε διαπιστευμένα κομματόσκυλα όλων των αποχρώσεων, κλαίω και οδύρομαι, όχι μόνον εγώ, ....γιατί έχω τον "αδερφό μου" άστεγο και άρρωστο να ψάχνει στα σκουπίδια και τα "παιδιά μου"άνεργα και πεινασμένα να φεύγουν στην ξενιτιά.
Ναι χούντα υπήρξε, βασανιστήρια έγιναν και θάνατοι συνέβησαν, αλλά αυτό που ζούμε σήμερα -3500 αυτοκτονίες μέχρι τώρα και αύξηση της θνησιμότητας του Ελληνικού λαού- εξ' αιτίας σας ή με την ανοχή και την σύμπραξή σας, είναι χειρότερα και απ'αυτά που έζησαν οι πατεράδες μας και οι μανάδες τις μέρες της Κατοχής.
Τι χούντα Παπαδόπουλου και "τρικολόρε άλογα", ας το καταλάβουμε επί τέλους, ....καμιά σχέση με το σήμερα!
"Απλώνω, εξ αιτίας σας ρε ψευδοεπαναστάτες της λαμογιάς, την πενιχρή μου σύνταξη καιπερνάω με εκατό € τον μήνα, για να μην "αξιωθώ" να δω γύρω μου, παιδιά πεσμένα από την ασιτία!
Είθε !... Να καταχωνιαστείτε από τον λαό.... εσείς τα "τρωκτικά της πανούκλας" ....στην άβυσσο των υποχθόνιων στοών που υπηρετείτε και στις ....μαύρες γωνιές της κόλασης που ανήκετε και να σβήσει δια παντός (ὄρσε Θεέ νοῦσον κακήν....) η βρώμικη φύτρα σας, αν για χάρη της κλέβετε και πεθαίνουν τα παιδιά των άλλων.
"Μπουμπούκια" ένα κι' ένα και υποκριτές, ΠΟΥ στις πορείες των αμέσως επόμενων ετών κρατάγατε την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου ΚΑΙ σήμερα κρατάτε τιμόνια από "θηριώδη"ΤΖΙΠ MERCEDES ή BMW -με φαρδιά δερμάτινα καθίσματα ρε χοντροκώλια- "παραγωγής" της κας Μέρκελ, που -δήθεν- την βρίζετε (σκασίλα μου), πετώντας-τεχνηέντως- την μπάλα στην εξέδρα, δηλαδή στους ξένους -θυμήσου "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο"- ως μόνους και μόνιμους υπεύθυνους των μεγάλων συμφορών μας, παραπλανώντας έτσι την κοινωνία και κυρίως τους νέους ανθρώπους που δεν ΓΝΩΡΊΖΟΥΝ την ΚΆΛΠΙΚΗ ιστορία σας!...
Δυστυχώς για τον Ελληνικό λαό, έχετε ακόμα, πολλούς αφελείς και "κοπίδεμους" που σας ακολουθούν και σας πιστεύουν....ΝΑΙ ακόμα και ΤΩΡΑ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΆ!...
ΣΥΝΗΜΜΈΝΑ ΔΥΟ ΦΩΤΟ. ["Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ" ΝΟΈΜΒΡΙΟΣ 1997]
H πορεία της «πορείας του Πολυτεχνείου»
Αποκλειστικές φωτογραφίες από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
ΔΙΕΥΚΡΊΝΗΣΗ.
ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΉΝ ΠΑΡΕΞΗΓΉΣΕΩΝ, ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ -ΟΠΩΣ ΕΔΩ ΚΑΤΑΤΊΘΕΝΤΑΙ-ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΟΎΝ ΓΕΝΊΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ή ΜΗ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΑΛΛΆ ΕΜΠΕΙΡΊΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΚΡΑΤΆΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ.

Ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ του ΚΚΕ για το Πολυτεχνείο





Το ΚΚΕ καλεί τις νέες, τους νέους, τους εργαζόμενους, να τιμήσουν την εξέγερση του λαού και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο το 1973, τους νεκρούς του Νοέμβρη, υψώνοντας ψηλά τη σημαία της πάλης για την ανατροπή της δικτατορίας των μονοπωλίων και της ΕΕ. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να αποκρούσουν και να βάλουν τέλος στα βάρβαρα μέτρα που συνεχώς τους επιβάλουν οι κυβερνήσεις που υπηρετούν την καπιταλιστική κερδοφορία, για να μην πληρώνουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, αλλά και της καπιταλιστικής ανάπτυξης που σήμερα απαιτεί φτώχεια και εξαθλίωση για τους εργαζόμενους.
Το ΚΚΕ είναι περήφανο για τα μέλη και στελέχη του, τους ΚΝίτες και τις ΚΝίτισσες, τους φίλους και οπαδούς του, τα μέλη της ΑντιΕΦΕΕ, που πήραν μέρος στην αντιδικτατορική πάλη, που έμειναν όρθιοι στα κρατητήρια της Ασφάλειας, δεν λύγισαν από τα βασανιστήρια στο ΕΑΤ - ΕΣΑ, στη Μπουμπουλίνας, στις φυλακές, τις εξορίες και τα στρατοδικεία, σε κάθε τόπο μαρτυρίου. Για τη συμβολή του Κόμματος και της ΚΝΕ στις καταλήψεις της Νομικής και του Πολυτεχνείου, στη σκληρή πάλη για να αναπτυχθεί η αντίσταση του λαού και της νεολαίας για να σπάσει ο φόβος, ο συμβιβασμός και η μοιρολατρία.
Οι νέες, οι νέοι, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι, ιδιαίτερα τα παιδιά των εργατικών και φτωχών λαϊκών οικογενειών, έχουν δικαίωμα και πρέπει να μάθουν την αλήθεια για την εξέγερση στο Πολυτεχνείο το Νοέμβρη του '73, τις καταλήψεις της Νομικής που προηγήθηκαν. Για το ρόλο της στρατιωτικής δικτατορίας υπέρ του ΝΑΤΟ και της πλουτοκρατίας. Η λάσπη και η συκοφάντηση που εξαπολύει η ναζιστική Χρυσή Αυγή και άλλοι που θέλουν να διαστρεβλώσουν την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου και τη μεγάλη συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ συνολικά στον αντιδικτατορικό αγώνα, πρέπει να αποκρουστεί αποφασιστικά. Το Πολυτεχνείο απέδειξε ότι ο λαός και η νεολαία όταν υψώνουν το αγωνιστικό τους ανάστημα μπορούν να παρεμβαίνουν και να καθορίζουν τις εξελίξεις προς όφελός τους. 
Η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, μπορούν με τη δική τους συμμαχία να κατακτήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους στο δρόμο της οργάνωσης και της πάλης για τη ριζική ανατροπή, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, όλες τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, για την εργατική - λαϊκή εξουσία.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ και της ΚΝΕ  ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΙΣ 5:30 το απόγευμα
ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΝΤΙ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ




ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 5:30 το απόγευμα
ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ και της ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΝΤΙ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΥΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ


Ξεσηκωμός! Με ταξικό αγώνα την ιστορία γράφει ο λαός

          Απ’ το μεγάλο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του ’73 βγάζουμε συμπεράσματα: Ο λαός, η νεολαία δεν μπορούν να είναι θεατές στη σφαγή τους. Με την αποφασιστική, την οργανωμένη δράση τους μπορούν να βάλουν τη δική τους σφραγίδα, να επιβάλουν το δικό τους δίκιο, ενάντια στο ζυγό των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού.

Ποιοι και γιατί επέβαλαν τη στρατιωτική δικτατορία;

 
        Η διακυβέρνηση της χώρας, την 21η Απριλίου 1967, πέρασε από τα αστικά κόμματα σε τμήματα δυνάμεων του στρατού. Το πραξικόπημα έγινε στο όνομα του υποτιθέμενου “κομμουνιστικού κινδύνου”. Αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά πως ο αντικομμουνισμός είναι πάντοτε προπομπός συνολικότερων αντιλαϊκών σχεδίων, έχει στο στόχαστρο συνολικά το λαό.
          Οι λόγοι που επέβαλαν τη δικτατορία ήταν η εξυπηρέτηση εσωτερικών αναγκών του συστήματος, καθώς υπήρχαν αντιθέσεις ανάμεσα σε αστικά κόμματα και το Παλάτι, που υπήρχε ακόμα και ήταν μέρος του αστικού πολιτικού συστήματος, αλλά και για να στηριχθούν οι επιδιώξεις του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην περιοχή.
          Η εξουσία δεν άλλαξε χέρια, την κρατούσαν οι καπιταλιστές, τα μονοπώλια. Αυτό που άλλαξε ήταν η μορφή άσκησής της. Η δικτατορία ήταν ένα καθεστώς τρόμου – με εξορίες, βασανιστήρια, φυλακές, εκτελέσεις – που υπεράσπιζε την εξουσία των μονοπωλίων. Το κεφαλαίο, τα μονοπώλια βγήκαν ενισχυμένα απ’ τη χουντική διακυβέρνηση. Τα κέρδη τους εκτινάχθηκαν, ενώ εντάθηκε η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, τσακίστηκε το εργατικό κίνημα με το βούρδουλα της καταστολής.
          Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ οργανώνουν τον αντιδικτατορικό αγώνα
Η αδυναμία του λαϊκού κινήματος να αντιτάξει άμεσα αντίσταση, παρ’ ότι τα σχέδια της δικτατορίας ήταν γνωστά, ώστε με καλύτερους όρους να οργανωθεί από την αρχή η αντιδικτατορική πάλη, αποδεικνύουν πως μονάχα ένα γερά οργανωμένο εργατικό–λαϊκό κίνημα που αντιπαλεύει την εξουσία των μονοπωλίων μπορεί να είναι έτοιμο για να αντιμετωπίσει τα σχέδια σε βάρος του λαού.
          Βασική προϋπόθεση για να μπορέσει το εργατικό–λαϊκό κίνημα να ανασυνταχθεί και να οργανωθεί, όπως αποδείχτηκε και από την περίοδο του αγώνα ενάντια στη δικτατορία, είναι το δυνάμωμα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.
          Το εργατικό–λαϊκό κίνημα μπορεί να αποκτήσει γιγάντια δύναμη όταν απορρίψει και αφήσει τις λογικές διαχείρισης του σημερινού σάπιου συστήματος, τους υπουργούς και τις κυβερνήσεις της μιας ή της άλλης πολιτικής δύναμης, που τάχα θα του λύσουν το πρόβλημα. Όταν συναντηθεί και γράψει στις σημαίες των αγώνων του αιτήματα ρήξης και ανατροπής του ίδιου του εκμεταλλευτικού συστήματος.
          Εύκολες λύσεις χωρίς αγώνα και θυσίες ποτέ δεν έρχονται. Ο μαζικός ηρωισμός καλλιεργείται πρώτα και κύρια από τους πρωτοπόρους, τους κομμουνιστές. Έτσι και σήμερα. Γι’ αυτό χτυπάνε πρώτα τους κομμουνιστές για να τους λυγίσουν, να τους αποκόψουν από το λαό.
          Ο λαός ακόμα κι αν είναι «μικρός», όταν είναι οργανωμένος και ενωμένος, όταν ξέρει γιατί παλεύει και «πολεμά» είναι ανίκητος! Συνεχίζουμε την πάλη για να ανατρέψουμε τη δικτατορία των μονοπωλίων, για να κατακτήσει ο λαός την εξουσία και να γίνει κυρίαρχος του πλούτου που παράγει!

Μας την φόρεσαν κανονικά


Μιχαλού

Δυο γάιδαροι τσακώνονται για τον δικό μας αχυρώνα…. Η φράου Άνγκελα απέρριψε, για άλλη μια φορά τη λύση του «κουρέματος» του δημοσίου χρέους της χώρας και ζητά άλλη λύση από το ΔΝΤ. Η Λαγκάρντ διαμηνύει ότι μόνο ένα κούρεμα του χρέους θα σώσει την Ελλάδα και εμείς καθόμαστε αποσβολωμένοι να πάρουν μια απόφαση για μας για να σωθούμε!!! Όποιο όμως φάρμακο και να μας δώσουν το μόνο που θα καταφέρουν είναι να επιδεινώσουν την κατάσταση μας .
Άλλωστε ακόμα και τη δόση να εγκρίνουν δεν πρόκειται να έρθει ούτε η ανάπτυξη ούτε η ευημερία… Τα χρήματα θα κατατεθούν στο ειδικό ταμείο για στήριξη των προβληματικών χωρών της ΕΕ με αποτέλεσμα να  μετακινούν  τα ίδια κεφάλαια, που δεν εκταμιεύονται, ούτε για την αποπληρωμή των δικών τους οφελών, πολύ περισσότερο για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας, από Μνημόνιο σε Μνημόνιο, διογκώνοντας τις σχέσεις εξάρτησης της Ελλάδας, από την ζώνη του ευρώ.
Και έτσι στην ψωροκώσταινα θα συνεχίζουν να κλείνουν καθημερινά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι άνεργοι θα φθάσουν ή και θα ξεπεράσουν τα 2 εκατομμύρια… Ενώ οι οικογένειες που δεν θα βάζουν ούτε ευρώ στο σπίτι θα φθάσουν να ακουμπήσουν το 50% του πληθυσμού…
Κατάφεραν και άνοιξαν τον δρόμο για την κατάρρευση μας με ό, τι αυτή συνεπάγεται και στο οικονομικό-κοινωνικό και στο γεωπολιτικό επίπεδο.
 

Να μην ξεχάσω, σήμερα ...χρεοκοπούμε



Στην πορεία της ιστορίας και ανά την υφήλιο εμφανίζονται διάφοροι τύποι που τρομοκρατούν τους πολίτες για τον ερχομό της συντέλειας του κόσμου και τη «Δευτέρα Παρουσία». Κάθε φορά διαψεύδονται, αφού δεν διστάζουν να
δώσουν συγκεκριμένες, κοντινές ημερομηνίες, αλλά η αποτυχία τους, δεν πτοεί άλλους να ακολουθήσουν το έργο τους και να διατυπώνουν προβλέψεις για το τέλος του κόσμου.

Σε μια παραλλαγή, την ίδια αίσθηση, αναδύουν και οι προβλέψεις για το τέλος των ταμιακών διαθεσίμων και τη χρεοκοπία της Ελλάδας, που ξεκίνησε από τον περασμένο Μάιο και συνεχίζεται έως τις μέρες μας.
 

Σύμφωνα με την τελευταία προειδοποίηση του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών, σήμερα, στις 16 Νοεμβρίου η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Πριν ψηφιστούν μεσοπρόθεσμο και προϋπολογισμός, διαμήνυσαν ότι, αν μέχρι τις 16 Νοεμβρίου δεν ψηφιστούν τα μέτρα και η Ελλάδα δεν λάβει τη δόση, θα χρεοκοπήσει, δεν θα μπορεί να εισάγει φάρμακα, τρόφιμα και οι ξένοι δανειστές θα κατάσχουν τα ελληνικά πλοία στα λιμάνια του εξωτερικού! Αυτά ειπώθηκαν στη Βουλή και όχι σε χαλαρή κουβέντα ή σε κάποιο καφέ.
 

Γαλλία: «Φόρος Nutella» για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας

O φόρος έχει σκοπό να καταπολεμήσει το φαινόμενο της παχυσαρκίας στη χώρα
Παρά τις αντιδράσεις για την πολυαγαπημένη πραλίνα φουντουκιού, η γαλλική Γερουσία υιοθέτησε σήμερα μέτρο που τριπλασιάζει το φόρο σε φοινικέλαιο, καθώς και άλλα φυτικά έλαια, με σκοπό να καταπολεμήσει το φαινόμενο της παχυσαρκίας στη χώρα.

Ο αποκαλούμενος «φόρος Nutella» θα επηρεάσει όσα τρόφιμα παρασκευάζονται με τα παραπάνω έλαια, ενώ αναμένεται να φέρει στον κρατικό μηχανισμό περίπου 40 εκατ. ευρώ ετησίως. 

Το συγκεκριμένο μέτρο εντάσσεται στο πλαίσιο ευρύτερου νομοσχεδίου, το οποίο έχει σκοπό να χρηματοδοτήσει μέσω του φόρου το γαλλικό σύστημα υγείας, αλλά και να παροτρύνει τους παραγωγούς τροφίμων να παράγουν τα προϊόντα τους με πιο υγιή συστατικά.

Βραζιλία: Θα κλωνοποιήσουν ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση

Γκρι-κοκκινωπός λύκος
Στην κλωνοποίηση οκτώ ειδών ζώων, που απειλούνται με εξαφάνιση, όπως το τζάγκουαρ, σκοπεύουν να προχωρήσουν επιστήμονες στη Βραζιλία.

Στόχος τους είναι να αυξήσουν τον αριθμό των ζώων. 

Τα ζώα που θα κλωνοποιηθούν θα βρίσκονται σε συνθήκες αιχμαλωσίας. 

Οι επιστήμονες επίσης θα προχωρήσουν επίσης σε τεχνητή γονιμοποίηση και την εμφύτευση γονιμοποιημένων εμβρύων. Τα ζώα που θα προκύψουν από αυτές τις δύο διαδικασίες, ενδεχομένως αργότερα να αφεθούν στη φύση. 

Η κλωνοποίηση των ζώων θα είναι προϊόν συνεργασίας του Ζωολογικού Κήπου της Μπραζίλια και της κυβερνητικής υπηρεσίας αγροτικών ερευνών Embrapa Cerrado.

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Carlos Frederico Martins, ερευνητής της Embrapa Cerrado, στόχος είναι να ξεκινήσουν από ζώα που είτε βρίσκονται σε εξαφάνιση είτε ο αριθμός αναπαραγωγής τους μειώνεται σημαντικά, όπως το τζάγουαρ, τον γκρι-κοκκινωπό λύκο και ένα τοπικό είδος ελαφιού. 

Από που πήραν το όνομά τους τα καταστήματα Zara;


«Ελληνικό άρωμα» κρύβεται πίσω από το όνομα των γνωστών ισπανικών καταστημάτων ρούχων Zara. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά τοfashion.telegraph.co.uk, είναι λογικό κάποιος να θεωρεί ότι πίσω από το όνομα Zara κρύβεται μία φλογερή Ισπανίδα, τύπου Πενέλοπε Κρουζ και κανείς δε φαντάζεται εύκολα ότι κρύβεται ένας έλληνας άνδρας, επίσης με φλογερό ταμπεραμέντο, αλλά και με... μουστάκι.

Πηγή έμπνευσης του ιδρυτή Αμανίθιο Ορτέγα ήταν ο γνωστός μας Ζορμπάς και πιο συγκεκριμένα η ομώνυμη ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη. 

Σύμφωνα με όσα είπε στους New York Times ο υπεύθυνος επικοινωνίας του οίκου, Χεσούς Ετσεβαρία, όταν το 1975 ο ιδρυτής της αλυσίδας καταστημάτων αποφάσισε να ανοίξει το πρώτο μαγαζί στη Λα Κορούνια, θέλησε να το ονομάσει Zorba. Πολύ κοντά όμως υπήρχε ένα μπαρ με το ίδιο όνομα και ο ιδιοκτήτης του μπαρ είπε στον Ορτέγα ότι δεν μπορούν στην ίδια περιοχή να υπάρχουν δύο μαγαζιά με το ίδιο όνομα. 

ΗΠΑ: Απεβίωσε ο Ντένις Άβνερ, ο «άνθρωπος τίγρη»

O Ντένις Άβνερ
Απεβίωσε, σε ηλικία 54 ετών, ο Ντένις Άβνερ, γνωστός χάρη στις πολυάριθμες τροποποιήσεις στις οποίες είχε προβεί στο σώμα και το πρόσωπό του για να μοιάζει με τίγρη. Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του και εκτιμάται ότι αυτοκτόνησε.

Ο Ντένις Άβνερ άρχισε να αλλάζει την όψη του το 1985, προσπαθώντας σταδιακά να προσεγγίσει την εξωτερική του εμφάνιση σε εκείνη της τίγρης. Γι’ αυτό έκανε τατουάζ με ρίγες, ακόνισε τα μπροστινά του δόντια, ενώ έφτασε ακόμη και στο σημείο να κάνει εμφύτευση τεχνιτών κυνοδόντων. 

Προχώρησε επίσης σε σειρά από χειρουργικές επεμβάσεις, όπως να διαχωρίσει το χείλος του και να κάνει τα αυτιά του μυτερά. Πάνω από το άνω χείλος του είχε τοποθετηθεί μεταλλική βάση στην οποία είχαν εμφυτευτεί… πλαστικά μουστάκια. Ο «άνθρωπος τίγρη» συμμετείχε συχνά σε τηλεοπτικές εκπομπές, που ήταν αφιερωμένες σε ασυνήθιστους ανθρώπους και σε όσους έχουν την εμμονή για διαρκή τροποποίηση του σώματός τους.

ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΤΣΙΟΥ - "Το Πουλάκι Τσίου"

Το πραγματικό ταξίδι του Οδυσσέα και γιατί μας το έκρυψαν


Η περιπλάνηση του Οδυσσέως.
α) η μελέτη της Εριέττας Μέρτζ
Η πρώτη που ετόλμησε να έρθει αντιμέτωπη προς την επικρατούσα άποψη ότι οι περιπλανήσεις του Οδυσσέως έγιναν ...μέσα στην Μεσόγειο ήταν η Αμερικανίδα Εριέττα Μέρτζ (Henrietta Mertz) η οποία το 1965 εξέδωσε στο Σικάγο των Η.Π.Α. το βιβλίο " The Wine Dark Sea" (τίτλος στα Ελληνικά "ΟΙΝΩΨ ΠΟΝΤΟΣ" εκδόσεις ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ -1995)και αργότερα το 1967 τα "Αργοναυτικά" δια των οποίων με μεγάλη πειστικότητα -στηριζόμενη στις δικές της προσωπικές έρευνες και εξερευνήσεις στην Β. και Ν. Αμερική- διατυπώνει την θέση ότι το ταξίδι του Οδυσσέως είχε και ένα σημαντικό σκέλος εκτός Μεσογείου. Η άποψη της κ. Μέρτζ είναι ότι ο Οδυσσέας ταξίδεψε μέχρι τις ακτές της Αμερικής βοηθούμενος από τα θαλάσσια ρεύματα. Η κ. Μέρτζ εντόπισε τα μέρη που επισκέφθηκε ο Οδυσσέας με βάση την ταχύτητα που κινούνται τα θαλάσσια ρεύματα και την διάρκεια των ταξιδιών από σταθμό σε σταθμό όπως αναφέρονται στην Οδύσσεια. Οι απόψεις της κ. Μέρτζ ενισχύονται και από αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν βρεθεί στην Αμερικανική ήπειρο.

Vodafone… Ἡ ἀποθέωσις τῆς Νεοταξικῆς προπαγάνδας! Μαυρίστε τους!


ΠΟΥΣΤΟ-ΒΟΝΤΑΦΟΝ
 Vodafone… Ἡ ἀποθέωσις τῆς Νεοταξικῆς προπαγάνδας! Μαυρίστε τους!
από την Σεμέλη
 Vodafone… Ἡ ἀποθέωσις τῆς Νεοταξικῆς προπαγάνδας! Μαυρίστε τους!
Την Vodafone την ξέρουμε δα,τι «ρόλο βαράει» στην Ελλάδα!
Ουκ ολίγες φορές ,έχει δηλώσει τι μέρος του λόγου είναι..
Μια με τις υποκλοπές ,μια με  την διαφήμιση με την σημαία της Ανεξάρτητης Κρήτης,μια με τις διαφημίσεις της στα Greeklish , που  απευθύνονται στην νεολαία ,ήρθε και το αποκορύφωμα της Νεοταξικής προπαγάνδας που πουλάει αφειδώς το εν λόγω μαγαζάκι!
Koιμισμένοι,αποχαυνωμένοι νέοι,οι οποίοι ξυπνούν με το μικρόβιο να αλλάξουν τον κόσμο και το κάνουν…κάπως έτσι! 
Αλλάζεις τον κόσμο,ξεκολλώντας απο περιττές συντηρητικότητες ..Όλοι μαζί, μπορούμε να φτιάξουμε μια κοινωνία σε ροζουλί αποχρώσεις,ακαθόριστα φύλα,ακριβώς όπως επιτάσσει η Νέα Τάξη που έρχεται κι εμείς υπηρετούμε πιστά! Ετσι Vodafone ;;
 Vodafone… Ἡ ἀποθέωσις τῆς Νεοταξικῆς προπαγάνδας! Μαυρίστε τους!Σεμέλη

Μήνυμα του αντιπροέδρου της Βουλής για το Πολυτεχνείο μπροστά σε… πέντε βουλευτές!

 Μήνυμα του αντιπροέδρου της Βουλής για το Πολυτεχνείο μπροστά σε... πέντε βουλευτές!
Με μια περιεκτική παρέμβαση του προεδρεύοντος της συνεδρίασης στη Βουλή Λεωνίδα Γρηγοράκου και παρουσία πέντε βουλευτών, καθώς η σημερινή είναι ημέρα που έχει προγραμματιστεί κοινοβουλευτικός έλεγχος και δεν απαιτεί πολυάριθμη παρουσία βουλευτών για ψηφοφορία, η Βουλή αναφέρθηκε στην επέτειο του Πολυτεχνείου.
Ο κ. Γρηγοράκος είπε ότι η σημερινή είναι ημέρα μνήμης για όσους έζησαν στην περίοδο της χούντας και ημέρα για να μαθαίνουν οι νεότεροι από το μήνυμα των ηρωικών πράξεων εκείνης της εποχής που πρέπει να παραμένει αναλλοίωτο και να αγκαλιάζει ολόκληρη την κοινωνία.

Καθημερινή λήψη πολυβιταμινών: ασπίδα προστασίας έναντι διαφόρων μορφών καρκίνου σε άνδρες


Η καθημερινή λήψη πολυβιταμινών φαίνεται ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου σε άνδρες σύμφωνα με αποτελέσματα μεγάλης έρευνας.
Μετά από 11 χρόνια έρευνας φάνηκε ότι η χορήγηση πολυβιταμινών οδήγησε σε μέτρια αλλά στατιστικά σημαντική μείωση – της τάξης του 8 % – της συχνότητας εμφάνισης διαφόρων μορφών καρκίνου.

Σχετικές πληροφορίες δίνει στο www.Life2day.gr η Ελένη Σολωμού, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, BSc . Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας (ΕΛ.ΔΕ).Επιστημονική Υπεύθυνη Διαιτολογικής Μονάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Ληξούρι Κεφαλλονιάς .Εξωτερική συνεργάτης Διαβητολογικού τμήματος Τζανείου Νοσοκομείου.

Θηλυκό ντύσιμο και στη δουλειά


Στη δεκαετία του '90, η γυναίκα που ήθελε να την «πάρουν» σοβαρά στον χώρο εργασίας της ήταν υποχρεωμένη να υιοθετήσει ένα ανδρόγυνο look.

Το κυρίαρχο σκεπτικό ήταν ότι όσο πιο πολύ η εμφάνισή της παρέπεμπε σε άνδρα, τόσο περισσότερο σεβασμό θα ενέπνεε στους γύρω της. Έπρεπε, λοιπόν, να κυκλοφορεί με το κλασικό ντύσιμο, σακάκι-παντελόνι. Μάλιστα, σε εξαιρετικές περιπτώσεις φορούσε και γραβάτα. Τα χρώματα που επέλεγαν κυρίως οι γυναίκες ήταν το διαχρονικά κλασικό μαύρο, το μπεζ, το γκρι και πιο σπάνια το καφέ.

Η Συνταγή της Ημέρας!


Εύκολα και γρήγορα φαχίτας

Συνταγή για 4 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:
500γρ. ψαχνό κρέας χοιρινό, ή 2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε λωρίδες
4 τορτίγιας
1/3 φλιτζανιού κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζάνι πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι τυρί τσένταρ, τριμμένο
1/2 φλιτζάνι από μια πικάντικη σάλτσα ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Ημερίδα ποδοσφαίρου και χαράς για τα παιδιά της Προόδου Π. Κεραμιδίου και του Ταύρου Ελάφου



Πλημμύρισε από γέλια, φωνές και λιλιπούτειους ποδοσφαιριστές το γήπεδο του Π. Κεραμιδίου το περασμένο Σάββατο 10 Νοεμβρίου.
Τα παιδικά τμήματα της τοπικής Προόδου Π. Κεραμιδίου, αγωνίστηκαν σε φιλικά παιχνίδια που έγιναν με τα αντίστοιχα του Ταύρου Ελάφου, σε μια όμορφη αγωνιστική ημερίδα που έδωσε το δικαίωμα στα παιδιά να διασκεδάσουν και να χαρούν το ποδόσφαιρο.

Όλοι τα παιδιά αγωνίστηκαν και όλα έδειξαν ότι πάνω από όλα κερδίζουν με τη συμμετοχή τους στη χαρά και το παιχνίδι.

Το διοικητικό συμβούλιο της Προόδου του Παλαιού Κεραμιδίου, ευχαριστεί τους γονείς των παιδιών που στηρίζουν την κίνηση που γίνεται ώστε να έρθουν τα παιδιά στο γήπεδο και κοντά στον Αθλητισμό, (το δείχνει άλλωστε η παρουσία τους στις κερκίδες του γηπέδου) και ζητάει τη συμπαράσταση τους ώστε αναγκαστούν να σκύψουν οι αρμόδιοι φορείς επάνω από την προσπάθεια και να βάλουν πλάτη στην περιοχή και τις εγκαταστάσεις του γηπέδου, οι οποίες δυστυχώς έχουν μείνει πολύ πίσω σχετικά με άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας και γενικότερα του νομού.

Πρωτοσέλιδο 16.11.2012

Πρωτοσέλιδο 16.11.2012

Από το Κέντρο αποκαταστάσεων και συντηρήσεων Δήμου Κατερίνης

Αποκατάσταση οδοστρωμάτων στην Κατερίνη



Στην ασφαλτόστρωση τμημάτων οδών στην πόλη της Κατερίνης, επικεντρώθηκαν χθες, οι παρεμβάσεις του Κέντρου Αποκαταστάσεων και Συντηρήσεων του Δήμου Κατερίνης και της ΔΕΥΑΚ.
Ειδικότερα με την ασφαλτόστρωση στις οδούς Τερζοπούλου, Ξάνθου, Ηρακλείτου, Επισκόπου Μακαρίου Κίτρους, Γιαννουλάδη, Ανδρέα Κάλβου, Σιδηροδρομικού Σταθμού, Παπανδρέου, επέκταση Ρήγα Φεραίου έγινε αποκατάσταση τόσο των φυσικών φθορών του οδοστρώματος, όσο και των φθορών που προκλήθηκαν από εργασίες για την αντιμετώπιση βλαβών στο δίκτυο αποχέτευσης.

Όπως είναι γνωστό το ΚΑΣ είναι μια υπηρεσία άμεσης παρέμβασης σε αναφορές, κλήσεις ή επισημάνσεις - υποδείξεις των δημοτών.

Στο Κέντρο Αποκαταστάσεων και Συντηρήσεων μπορούν να απευθύνονται οι δημότες καλώντας τον αριθμό 11123 για να αναφέρουν το πρόβλημα που έχουν εντοπίσει, και αφορά μικρά και μεγάλα προβλήματα, που σχετίζονται με τις υποδομές της πόλης.

Γιορτή Πολυτεχνείου 2012 - 7ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης



Αστείες και διασκεδαστικές εικόνες με θέμα τα αγάλματα

Μια σειρά από όμορφες και διασκεδαστικές φωτογραφίες τραβηγμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνουνε μια άλλη χάρι στον πρωταγωνιστή τους που είναι τα αγάλματα.

ένας άνθρωπος κάθετε δίπλα σε ένα άγαλμα
Πιάνοντας κουβέντα με το άγαλμα




γάτα με άγαλμα που διαβάζει ένα βιβλίο
τι ενδιαφέρον βρήκε η γατούλα στο βιβλίο του αγάλματος

άγαλμα και περιστέρια που προσγειώνονται
Ένα άγαλμα διάδρομος προσγείωσεις για τα περιστέρια

άγαλμα που σκέφτεται
Περιμένουν την συμβουλη του αγάλματος τα μικρά

άγαλμα με αεροπλάνο
μια φωτογραφία οφθαλμοπάτη

άνθρωπος κοιτάει απο μια γέφυρα
Έτοιμη του την έχει

γάτα με φόντο το πέλαγος
Βρήκε την άλλη γατούλα

Δεν επιτρέπεται η είσοδος


άνθρωπος με κινητό δίπλα σε άγαλμα που κρυφακούει
Ένα άγαλμα που κρυφακούει

Κάτι ξέρει ο μικρός

Η μητέρα θα αναρωτιέτε που θα κρύφτηκε

Το παιδάκι επικοινωνεί με τα αγάλματα

Τι και αν σου λείπουν χέρια και πόδια, η ζωή είναι ωραία.


Πραγματικά συγκινητικό.
Ο Νίκολας Βούτζισιτς (γεν. 1982) είναι ένας κήρυκας και εμψυχωτής ομιλητής από την Αυστραλία γεννημένος με το σύνδρομο tetra-melia, μία σπάνια γεννετική πάθηση που χαρακτηρίζεται από την απουσία και των 4 άκρων (χεριών και ποδιών). Σαν παιδί, υπέφερε συναισθηματικά, ψυχολογικά και πνευματικά όπως και σε φυσικό επίπεδο αλλά τελικά αντιμετώπισε την αναπηρία του και σε ηλικία 17 ετών άρχισε τον δικό του μη κερδοσκοπικό οργανισμό "Η ζωή χωρίς άκρα"


Ο Βούτζισιτς μιλάει σε μεγάλο κοινό σε εμψυχωτικές ομιλίες σε όλο τον κόσμο για την ζωή με αναπηρία, για την ελπίδα και για την εύρεση της σημασίας της ζωής. Επίσης μιλάει για την πεποίθησή του ότι η δύναμη της πίστης στον Θεό σε συνδιασμό με την βούληση του κάθε ανθρώπου να αλλάξει την ζωή του είναι αρκετά για να ξεπεράσεις κάθε πρόβλημα στην ζωή ή κάθε αναπηρία.
Γεννήθηκε στο Brisbane της Αυστραλίας και δεν είχε άκρα, χωρίς δηλαδή χέρια από το ύψος του ώμου και χωρίς πόδια εκτός από ένα πέλμα δύο δαχτύλων στην αριστερή του πλευρά. 

Η ΕΙΚΌΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ(ΤΟ ΒΗΜΑ)


ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
'
ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Ένας παλαιστίνιος, υπάλληλος του BBC στη Γάζα, κρατά το άψυχο σώμα του γιου του μετά από τις αεροπορικές επιδρομές των ισραηλινών δυνάμεων