ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Δείτε ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στο Πολυτεχνείο από την εκπομπή "Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα"


Aφιέρωμα στο Πολυτεχνείο


Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973 ήταν η κορυφαία αντιδικτατορική εκδήλωση και ουσιαστικά προανήγγειλε την πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών
Στην εκπομπή της ΝΕΤ,"Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα",το Νοέμβρη του 2002 παρουσιάστηκε ένα πλήρες...
αφιέρωμα στα γεγονότα του Πολυτεχνείου,αλλά και σε ό,τι προηγήθηκε. Ένα απ τα καλύτερα αφιερώματα στην εξέγερση του Πολυτεχνείου με εμπεριστατωμένη έρευνα, συνεντεύξεις με τους πρωταγωνιστές (και των δυο πλευρών) και σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό.
Από zeidoron, βίντεο από petrokol

Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ



Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ
και μυρσίνη συ δοξαστική
μη παρακαλώ σας μη
λησμονάτε τη χώρα μου! ...
Αετόμορφα έχει τα ψηλά βουνά
στα ηφαίστεια κλήματα σειρά
και τα σπίτια πιο λευκά
στου γλαυκού το γειτόνεμα!

Τα πικρά μου χέρια με τον κεραυνό
τα γυρίζω πίσω απ' τον καιρό...
τους παλιούς μου φίλους καλώ
με φοβέρες και μ' αίματα!

Στίχοι: Οδυσσέας Ελύτης
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Πρώτη εκτέλεση: Γρηγόρης Μπιθικώτσης

Κάποτε στην... Ελλάδα


Spiegel: Ετσι ζουν οι έλληνες κροίσοι σε καιρό κρίσης


Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας 
«Οι πιο πλούσιοι Ελληνες δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει κρίση. Πολλοί δεν πληρώνουν καθόλου φόρους, και κάποιοι προτιμούν να φοροδιαφεύγουν», γράφει το γερμανικό περιοδικό Spiegel online σε ανταπόκριση από την Αθήνα με τίτλο «Πώς ζει το 1% των Ελλήνων».

«Ευχαρίστως να συζητήσει μαζί σας για τέχνη», λέει η εκπρόσωπος του μεγαλύτερου έλληνα εφοπλιστή, στην είσοδο της βίλας του στο Μαρούσι. «Ισως μας πει τις σκέψεις του για τη συλλογή του, και το έργο του Μποτέρο που αγόρασε προσφάτως με 330.000 ευρώ», γράφει...
η ρεπόρτερ του Spiegel.

«Αλλά ο δισεκατομμυριούχος Γιώργος Οικονόμου θα προτιμούσε να μην συζητήσει καθόλου για την πατρίδα του. Εξηγεί, τσιμπώντας κάτι από τον μπουφέ στα εγκαίνια της πρώτης έκθεσης με τη συλλογή του, ότι βλέπει την τέχνη σαν κάτι περισσότερο από επένδυση. Το μικρό κομμάτι στον παράδεισο του Οικονόμου προστατεύεται καλά, από πύλη ασφαλείας, φρουρά και ένα μηχάνημα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων. Μέσα στη Mercedes της, η κόρη του Αλεξάνδρα λέει ότι η Ελλάδα δεν είναι τόσο ασφαλής όσο παλιά. Φοβάται ότι μπορεί να πέσει θύμα απαγωγής. Ναι, ακόμη και οι πλούσιοι στην Ελλάδα, έχουν τα βάσανά τους», γράφει το ρεπορτάζ.

Ανοιγμα Καμμένου σε ΣΥΡΙΖΑ‏ (vid)



Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και ζήτησε...


άμεσα εκλογές αφού πιστεύει ότι «μέχρι την άνοιξη δεν βγαίνουμε. Εμείς θέλουμε εκλογές τώρα». Παράλληλα ο κ. Καμμένος ερωτηθείς για ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως θα μπορούσε να υπάρξει ένας δρόμος συνεννόησης. Μιλώντας στο ΣΚΑΪ «ο κ. Τσίπρας προεκλογικά μιλούσε για διαγραφή του χρέους, μετά τις εκλογές άρχισε να μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση. Εμείς πιστεύουμε στη διαγραφή του χρέους και εκεί πιστεύω ότι μπορεί να βρεθεί ένας δρόμος συνεννόησης».

"ΞΥΠΝΑ ΛΑΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΜΕΤΑ ΣΟΥ, ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΣΟΥ",




ΕΛΛΑΣ - ΔΝΤ - Συμμαχία.


Πριν δυο μέρες, η κα Lagarde βρέθηκε στην Κουάλα Λουμπούρ, στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας. Εκεί προέβη σε δηλώσεις που, κατ’ ουσίαν, αποτελούν επίσημη συγγνώμη για την ανάλγητη συμπεριφορά.... του ΔΝΤ κατά την Κρίση του 1997 που έπληξε τις χώρες της ΝΑ Ασίας. «Γνωρίζω ότι το ΔΝΤ δεν έχαιρε πάντοτε εξαιρετικής φήμης, ιδίως σε αυτή την γωνιά της γης και ιδίως σε αυτή την χώρα», είπε κάνοντας το συνήθως συγκρατημένο και συντηρητικότατο κοινό της συγκεκριμένης χώρας να ξεσπάσει στα γέλια. Και για να μην αφήσει καμία αμφιβολία ότι θεωρεί πως για αυτό φταίχτης ήταν το ίδιο το ΔΝΤ, η κα Lagarde σημείωσε στην ομιλία της πόσο ορθά έπραξε η Μαλαισιανή κυβέρνηση το 1997 όταν, παρά την οικονομική κατάρρευση της χώρας, αντί να στραφεί στα δάνεια-μετά-Μνημονίου που την πίεζε να δεχθεί το ΔΝΤ, η Κουάλα Λουμπούρ επέλεξε πολιτικές που το ΔΝΤ έκανε τα πάνδεινα να αποτρέψει: π.χ. την επιβολή περιορισμών στην ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων προς και από την χώρα. «Με αυτή σας την επιλογή», παραδέχθηκε η κα Lagarde, «η Μαλαισία απεδείχθη ότι ήταν ένα βήμα μπροστά από εμάς τους υπόλοιπους».

Να γιατί δεν θα λυγίσουν ένα λαό! όσους κι αν αγοράσουν, όσοι κι αν ξεπουληθούν!



Γάζα... η εθνοκάθαρση ενός Λαού από τους σιωνιστές του ισραηλινού ναζιστικού καθεστώτος, με την συμπαράσταση της "πολιτισμένης" δύσης των τραπεζιτών

Και μην τολμήσετε να μιλήσετε για αντισημιτισμό! Σιωνισμός=Ναζισμός!



Αυτό είναι το έργο των σιωνιστικών γουρουνιών στη μαρτυρική Γάζα! 
-  Η ράτσα μας είναι εκείνη των κυρίαρχων... Είμαστε διαφορετικοί από τις κατώτερες ράτσες...

Σαν σήμερα το 1980 οι μπάτσοι δολοφονούσαν Κουμή και Κανελλοπούλου...



Σαν σήμερα, το 1980 δολοφονήθηκαν από μπάτσους των ΜΑΤ η 20αχρονη εργάτρια Σταματία Κανελλοπούλου και ο 26χρονος Κύπριος φοιτητής της Νομικής Ιάκωβος Κουμής.
Οι μπάτσοι δολοφόνοι δεν βρέθηκαν και δεν τιμωρήθηκαν ποτέ.
Η ΕΔΕ που...
διατάχτηκε, όπως συμβαίνει συνήθως σ' αυτές τις περιπτώσεις δεν είχε κανένα αποτέλεσμα

Πινόκιο: Σαμαράς Βενιζέλος Μέρκελ...



Eυάγγελος Βενιζέλος: "Ήμουν κι εγώ στο Πολυτεχνείο"!




bre ante kai g................................@@@@@2

Το θανάσιμο πλήγμα εναντίον της ελληνικής βιομηχανίας



  • Eκατοντάδες τα λουκέτα και οι μεταναστεύσεις εταιρειών
Πάρα πολλά τα λουκέτα στη βιομηχανία που μετρά τα τελευταία χρόνια η χώρα μας, καθώς άλλοτε ισχυρές επιχειρήσεις, λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, αναγκάστηκαν να κατεβάσουν ρολά και να αφήσουν στο δρόμο εκατοντάδες εργαζομένους.

Ένας από τους λόγους για το κλείσιμο των άλλοτε ισχυρών βιομηχανιών αποτέλεσε η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών που μείωσε την παραγωγή και έφερε στην επιφάνεια τους κακούς χειρισμούς της εκάστοτε διοίκησης. Επίσης δεκάδες εργοστάσια επιδοτήθηκαν με δημόσιο χρήμα ώς και στο 80% της επένδυσης, για να κλείσουν λίγους μήνες αργότερα ή να μεταφερθούν στα Βαλκάνια. Πακέτα επιχορηγήσεων, φοροαπαλλαγές και άλλα προνόμια μοιράζονταν προκλητικά στον κάθε επιχειρηματία, πολλές φορές πριν καν παραχθεί η πρώτη παρτίδα των επιδοτούμενων προϊόντων..

«Γιορτάζουμε το ΟΧΙ, γιατί αν γιορτάζαμε τα ΝΑΙ, θα είχαμε κάθε ημέρα επέτειο»



Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
Δάσκαλος, Κιλκίς

Στα «ταλαίπωρα» τα λεξικά της ελληνικής γλώσσας κάποιες λέξεις διατηρούν ακόμη την εύσημο θετική σημασία τους, ενώ, όταν δραπετεύουν από την αντίστοιχη σελίδα τους, χάνουν εντελώς την σημασία τους, καταντούν αγνώριστες, κακόσημες, στα όρια της βλασφημίας. Παράδειγμα η χιλιοβασανισμένη λέξη «εκσυγχρονιστής». Η λεξικογραφική της σύσταση είναι εξαιρετική. Διαβάζουμε για υγιείς μεταρρυθμίσεις και προσαρμογή στις νέες συνθήκες και απαιτήσεις και λοιπά ηχηρά παρόμοια. Προσωπικώς, όπως και πολλοί άλλοι, όταν θέλω να προσβάλω κάποιον «ασυστόλως» και «βαθέως», τον χαρακτηρίζω …«εκσυγχρονιστή». Έτερον παράδειγμα.

Αν τολμήσεις και πεις την φράση «Ελληνική Δημοκρατία», οι πάντες χαχανίζουν. Καλύτερα «λωποδυτοκρατία». Αγορεύει από το βήμα της Βουλής, πελιδνός και αξιοδάκρυτος, ο φερόμενος ως πρωθυπουργός και ομιλεί γιά «ανάπτυξη». Ανάπτυξις ή ανάπτυσις, όπως θα έλεγαν οι καθαρολόγοι; Υπάρχει το ουσιαστικό «πτύξις», που σημαίνει δίπλωση ή πτυχή, άρα ανάπτυξη είναι το ξεδίπλωμα, η αύξηση, το μεγάλωμα, και έχουμε το ουσιαστικό «πτύσις», που είναι το φτύσιμο. Άρα «ανάπτυσις» είναι το ξαναφτύσιμο.

2 απόπειρες δημιουργίας ελληνικής κρίσης

Άκου Ελληνάκο ΙΙ - Εσύ πρέπει να δώσεις τη μάχη σου




Μην με παρεξηγείς επειδή δεν σε συμπαθώ. Σκέψου ποιόν συμπαθείς εσύ Ελληνάκο. Σκέψου τους γιατρούς, τους επιχειρηματίες, τους φαρμακοποιούς, τους ταξιτζήδες, τις νοσοκόμες, τους οδηγούς βυτιοφόρων, τους ψιλικατζήδες, τους καφετζήδες, τους δημόσιους υπαλλήλους, τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, τους υπαλλήλους της Βουλής, τους εργάτες, τους μηχανικούς, τους καλλιτέχνες, τους εμπόρους, τους βιοτέχνες, τους δικηγόρους, τους αγρότες, τους ασφαλιστές, τους αθλητές, τους νεκροθάφτες και όποιον άλλον έχει τύχει να γνωρίζεις ή να έχεις έρθει σε επαφή.

Κίνημα δεν πληρώνει κανείς τα τέλη .Εμείς ως Έλληνες αδυνατούμε πλέον!

Ας  μαζευτούμε και να πούμε  όχι επιτέλους  όλοι μαζί ΕΛΛΗΝΕΣ. 
ΚΆΝΤΕ LIKE ΣΤΗΝ  ΑΝΆΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΞΕΚΙΝΉΣΟΥΜΕ ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ ΜΠΟΡΟΎΜΕ .
 
ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΏΝΟΥΜΕ   

Κασιδιάρης-Παπαχρήστου στην παραλία


Λένε ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Πολλά γράφτηκαν και ειπώθηκαν το καλοκαίρι για το ειδύλλιο του Ηλία Κασιδιάρη με την Βούλα Παπαχρήστου. Το love story ανάμεσα στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής και της αθλήτριας του τριπλούν επιβεβαιώνει η νέα σαββατιάτικη εφημερίδα που δημοσιεύει αποκλειστικές φωτογραφίες από τις διακοπές του ζευγαριού.
«Έρωτας και με τη Βούλα», είναι ο τίτλος και αξίζει να σημειωθεί ότι στο σχετικό δημοσίευμα φιλοξενούνται και οι ευχές του προέδρου του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου για το ζευγάρι.
4236ba907ba45e1407303d18dd1a0284 Κασιδιάρης Παπαχρήστου στην παραλία

Αναγνώστης τύπωσε τα τέλη κυκλοφορίας με το όνομα αυτής που θα τα πληρώσει…


…μιας και εμείς ως Έλληνες αδυνατούμε πλέον! 
Δείτε παρακάτω…
asdo644 Αναγνώστης τύπωσε τα τέλη κυκλοφορίας με το όνομα αυτής που θα τα πληρώσει...

Επιστολή – βόμβα απειλεί Σαμαρά

 Επιστολή   βόμβα απειλεί Σαμαρά
Ελάχιστα 24ωρα πριν από την ψήφιση των μέτρων 13,6 δισ. ευρώ στο Κοινοβούλιο, επτά βουλευτές της ΝΔ έστειλαν επιστολή προς τον Αντώνη Σαμαρά, εκφράζοντας την πρόθεσή τους να μη δώσουν θετική ψήφο. Από αυτούς, οι δύο το υλοποίησαν και έχουν ήδη διαγραφεί. Ο λόγος για τους κυρίους Νίκο Σταυρογιάννη και Γιώργο Κασαπίδη. Οι υπόλοιποι πέντε υπαναχώρησαν και είπαν «ναι σε όλα».
Πρόκειται για τους βουλευτές Δημήτρη Κυριαζίδη από τη Δράμα, Κωνσταντίνο Κλειτσιώτη από την Καβάλα, Ασημίνα Σκόνδρα από την Καρδίτσα και Ανδρέα Μαρίνο από το νομό Ηλείας. Ουσιαστικά, όπως αναφέρει η εφημερίδα Παραπολιτικά, οι πέντε αυτοί βουλευτές που δεν ακολούθησαν μέχρι τέλους το παράδειγμα των συναδέλφων τους, ήταν και εκείνοι που κράτησαν όρθια στην κυβέρνηση Σαμαρά, καθώς τα μέτρα στη Βουλή πέρασαν με 153 ψήφους.
Στην επιστολή τους οι βουλευτές έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για την περαιτέρω συρρίκνωση του κόμματος στην κοινωνία, η οποία, όπως ανέφεραν, «βράζει».
Στην ίδια επιστολή έθιγαν το ζήτημα της αναντιστοιχίας ανάμεσα στις προεκλογικές δεσμεύσεις της Ν.Δ. και στην πολιτική που ακολουθήθηκε όταν έγινε κυβέρνηση.

Tο πρωτοσέλιδο από Το ΧΩΝΙ της 18ης Νοεμβρίου


Οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής αυτό που ξέρουν καλά είναι να λένε στεγνά ψέματα.




Οταν ρωτούσαν τον Γκέμπελς για την εξολόθρευση των Εβραίων, απαντούσε:
«Αδύνατον, αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα το γνώριζα»!
Επομένως τίποτα το πρωτότυπο από τα ναζιστικά αποβράσματα της Χρυσής Αυγής, που ως απόγονοι των ταγματασφαλιτών, ως επίγονοι του φασίστα Μεταξά και ως υπερασπιστές της χούντας των συνταγματαρχών, ισχυρίζονται πως δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο και πως οι νεκροί του Πολυτεχνείου είναι «μύθος».
Προφανώς «η Γη γυρίζει»...
Αλλά αυτό το «προφανές» κάποιες φορές δεν αρκεί. Υπάρχουν ιστορικές στιγμές που πρέπει να επαναβεβαιώνεται ακόμα και το αυτονόητο. Οτι δηλαδή «η Γη γυρίζει». Μια τέτοια στιγμή είναι όταν ο φασισμός επιδιώκει να φυλακίσει τη «Γη», την Ιστορία και το μυαλό των ανθρώπων στο βάλτο του.
Δεν θα αναφερθούμε στους 88 εκ των δολοφονημένων από τη χούντα που μνημονεύονται στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Ούτε σε προσωπικές μαρτυρίες (πλην αυτής που αφορά στον δολοφόνο Ντερτιλή). Ούτε στους (πιστοποιημένα) 1.103 τραυματίες των γεγονότων του Πολυτεχνείου.
Θα σταθούμε μόνο στο κομμάτι της ιστορικής έρευνας του «Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών» με τίτλο «Τεκμηριώνοντας τα γεγονότα του Νοεμβρίου 1973» που αφορά στους νεκρούς του Πολυτεχνείου κατά τη διάρκεια της εξέγερσης και αμέσως μετά την καταστολή της.
Σύμφωνα με τα τεκμήρια, από τη χούντα κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου δολοφονήθηκαν δεκάδες άνθρωποι. Να μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις:
Διομήδης Κομνηνός του Ιωάννη, 17 ετών, μαθητής, κάτοικος Λευκάδος 7, Αθήνα. Στις 16/11/1973, μεταξύ 21.30 και 21.45, στη διασταύρωση των οδών Αβέρωφ και Μάρνη τραυματίστηκε θανάσιμα στην καρδιά από πυρά της φρουράς του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Μεταφέρθηκε νεκρός στο «Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών».

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ «39 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ»



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ð     ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΙΝΤΕΟ
ð     ΑΠΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΙΗΜΑΤΩΝ
ð     ΟΜΙΛΙΑ
ð     ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ
ð     ΕΝΑΡΞΗ ΠΟΡΕΙΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΩΡΑ 17:30






                

ΣΗΜΙΤΗΣ, ΑΡΣΕΝΗΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΊΟ ΜΕ ΟΜΠΡΈΛΕΣ ΓΙΑ Τ' ΑΥΓΆ! {ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 1998}

Αγγελος Αγγελίδης ….η Δημοκρατία είναι μεγάλη και φτιάχτηκε για όλους.


Eυχαριστίες για τις εκλογές του ΚΥΣΔΕ             
Κατερίνη 15-11-2012
 
Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος γιατί η καταμέτρηση με φέρνει Πρώτο Πανελλαδικά σε ψήφους στο ψηφοδέλτιο ¨ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ¨ για τις εκλογές του ΚΥΣΔΕ της 5ης Νοεμβρίου 2012.
Είμαι συγκινημένος διότι οι συνάδελφοι μας εμπιστεύτηκαν, σε μια δύσκολη περίοδο για την πορεία της Ελληνικής Παιδείας και της Πατρίδας.
¨ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ¨ που συμμετείχαμε στο αγωνιστικό ψηφοδέλτιο πιστέ-ψαμε στην ανιδιοτελή ενότητα που κατάφερε να δώσει σάρκα και οστά στην σύγχρονη επιθυμία των συναδέλφων. Εκαναν έτσι λογικό στόχο τις πραγ-ματικές ανάγκες της Εκπαίδευσης μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.
Ευχαρισώ θερμά όλους τους Συναδέλφους στην Πιερία και στις άλλες  Διευθύνσεις που μας τίμησαν με την ψήφο τους και υπόσχομαι προσωπικά ότι δεν ξεφύγω από τις βασικές μας αρχές. 
Τα αποτελέσματα της 5ης Νοεμβρίου 2012 για το ΠΥΣΔΕ, το  ΑΠΥΣΔΕ και το ΚΥΣΔΕ αποδεικνύουν την ουσιαστική ανησυχία των ανθρώπων της σκέψης, του μόχθου και της καθημερινότητας. Οι εκπαιδευτικοί είναι και λειτουργοί και γονείς και φορολογούμενοι. Οι σιωπηλοί παρατηρητές των όσων κατά καιρούς συμβαίνουν περιμένουν με υπομονή και πολιτισμένα να μιλήσουν και να εκφραστούν με την γλώσσα της κάλπης. Εξ άλλου η πίτα της Δημοκρατίας είναι μεγάλη και φτιάχτηκε για όλους.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ 
για την φιλοξενία στο BLOG

έντιμα 
Αγγελος Αγγελίδης  

Π.Α.ΜΕ - Video το ΠΑΜΕ μαζί με τους εργαζόμενους του δήμου


ΠΑΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΕΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της γραμματείας Πιερίας του Π.Α.ΜΕ, Από κινητοποίηση στο δημαρχείο της Κατερίνης.




Η γραμματεία Πιερίας του Π.Α.ΜΕ και το συνδικάτο ιδιωτικών υπαλλήλων νομού Πιερίας η «Πρωτοπορία» πραγματοποίησαν συλλαλητήριο συμπαράστασης στους εργαζόμενους των δήμων και όλων των δημόσιων υπηρεσιών που απειλούνται με άμεσες απολύσεις εξαιτίας των μνημονικών πολιτικών της δικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), της πολιτικής της ΕΕ, του ΔΝΤ.
       Διαβάστηκαν ψηφίσματα συμπαράστασης της γραμματείας Πιερίας του Π.Α.ΜΕ και του συνδικάτου ιδιωτικών υπαλλήλων νομού Πιερίας η «Πρωτοπορία». Τα στελέχη και τα μέλη του Π.Α.ΜΕ έδωσαν υπόσχεση για κλιμάκωση του αγώνα σε ενιαίο ταξικό μέτωπο εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και με όρους κοινωνικής συμμαχίας να γκρεμίσει ο εργαζόμενος λαός τα μνημόνια και τις πολιτικές του κεφαλαίου και να διεκδικήσει ο ίδιος την εξουσία.