ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Ποιές επισφάλειες 15%, ρε τραπεζιταράδες;




Tου “Αλιέως”

Γιατί δεν δίνετε στην δημοσιότητα τα αναλυτικά στοιχεία των ελέγχων της Black Rock, κ. Προβόπουλε;

Μήπως επειδή θα αναδειχθεί το μέγεθος του προβλήματος, το "πάρτυ" των θαλασσοδανείων, τα ανοίγματα των ΜΜΕ, τα προσωπικά δάνεια μεγαλόσχημων και τις χωρίς εγγυήσεις χορηγήσεις σε ανθρώπους της αρεσκείας των τραπεζών; Η υπόθεση της Proton Bank και του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου όπως πανθομολογεί η πιάτσα.

Ενδεικτικά ρωτάμε τόσο την ΕΕΤ όσο την διοίκηση της ΤτΕ. Αληθεύει η πληροφορία, πως το άνοιγμα υποχρεώσεων/δανείων των τραπεζών προς επιχειρηματίες- του κλάδου εισαγωγών/αντιπροσωπειών αυτοκινήτων- φθάνουν στα 5,2 δισ. ευρώ. Σωστά διαβάσατε 5,2 δισ. ευρώ δόθηκαν σε επιχειρηματίες του κλάδου, που έχει καταρρεύσει ενώ ηχηρά ονόματα (λ.χ. Λαινόπουλος) έχουν "σκάσει" αφήνοντας το σύνολο των επισφαλειών φορτωμένο στις τράπεζες.

Εύλογο το ερώτημα λοιπόν, όχι πως και με ποιές προυποθέσεις, εγγυήσεις δόθηκαν αυτά τα δάνεια αλλά ΠΟΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ είναι ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΕΠΙΣΦΑΛΕΣ; Γιατί αν κρίνουμε από την τραγική κατάσταση στον κλάδο του αυτοκινήτου, τα "κανόνια" και το ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντες το μεγαλύτερο μέρος των 5,2 δισ. ευρώ θα πρέπει να γραφτεί ως ΚΟΚΚΙΝΟ, μήπως και τα 5,2 δισ. ευρώ είναι πλέον "καμένα" για τις τράπεζες;

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έβαλε λουκέτο στο βιβλιοπωλείο του


0B29AC6473BE64FF306C967CB4487B3E 300x187 Ο Άδωνις Γεωργιάδης έβαλε λουκέτο στο βιβλιοπωλείο του
Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκλεισε οριστικά το βιβλιοπωλείο του, το οποίο έχει γίνει στόχος επιθέσεων 15 φορές.
Όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας πήρε την απόφαση αυτή αφού δεν άντεχε και οικονομικά να διατηρήσει το βιβλιοπωλείο, καθώς τον τελευταίο καιρό δεν πήγαινε καθόλου καλά.
Μετά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις, ο κ. Γεωργιάδης αποφάσισε να μεταφέρει το βιβλιοπωλείο του από την οδό Σόλωνος, σε άλλο χώρο στην Ακαδημίας, χωρίς όμως να βάλει το λογότυπο των εκδόσεων, προκειμένου να μη γίνει ξανά στόχος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η νέα επιχείρηση δε διαφημίστηκε καλά, δεν πήγε καλά και έκλεισε οριστικά.

Τελ Αβίβ: Ήχησαν σειρήνες προειδοποιώντας για πυραυλική επίθεση


image349 Τελ Αβίβ: Ήχησαν σειρήνες προειδοποιώντας για πυραυλική επίθεση

Σειρήνες ήχησαν σήμερα στο Τελ Αβίβ, προειδοποιώντας για πυραυλική επίθεση κατά της πόλης, ενώ αμέσως μετά ακούστηκε και μια έκρηξη, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.
Ένα σύννεφο καπνού φάνηκε στον ουρανό πάνω από τα νότια προάστια του Τελ Αβίβ, όπου βρίσκεται το εμπορικό κέντρο του Ισραήλ. Ο Ισραηλινός Ραδιοσταθμός μετέδωσε ότι μια συστοιχία αντιαεροπορικών πυραύλων, τύπου “Iron Dome”, αναχαίτισε τον πύραυλο στον αέρα.
Η Ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ότι εκτόξευσε έναν πύραυλο προς την πόλη αυτή, η τρίτη τέτοια επίθεση αφότου το Ισραήλ εξαπέλυσε την αεροπορική του επίθεση στον θύλακο αυτό την Τετάρτη.
Ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε σήμερα προς το Τελ Αβίβ καταρρίφθηκε από την αντιπυραυλική άμυνα