ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΡΑΚΑΛΕΤΑ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΣΗ (ΤΟΥ) ΚΑΙ Ο ΝΤΙΛΕΡ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝΕΙ Νέα Παγιδα: Δίνει την δόση ..αλλά χωρίς το κούρεμα


Νέα παγίδα Σόιμπλε: Δίνει τη δόση, καθυστερεί το κούρεμα

Σε κατά αρχήν συμφωνία κατέληξαν οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας στις Βρυξέλλες για τη χρηματοδότηση της χώρας. Η συμφωνία βασίζεται σε γερμανικό σχέδιο με βασικό κριτήριο την υλοποίηση των δεσμεύσεων της Ευρωζώνης. Αν και deal για τη βιωσιμότητα του χρέους δεν υπάρχει με το ΔΝΤ, οι πολιτικοί ηγέτες διαμόρφωσαν πλάνο εκταμίευσης της δόσης ώστε να στηριχθεί η προσπάθεια της κυβέρνησης.
Το σχέδιο διαρρέουν κύκλοι του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται από τη Γαλλία. Παράγοντες κοντά στις διαπραγματεύσεις κάνουν λόγο για δύσκολο εγχείρημα του Σόιμπλε, ο οποίος επιχειρεί να ποδηγετήσει τη Γαλλία και να φέρει το ΔΝΤ προ τετελεσμένων.
Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε η βήμα, βήμα εκταμίευση της δόσης –ικανοποιώντας απαίτηση του Β. Σόιμπλε-. Σύμφωνα με το σχέδιο που θα τεθεί επί τάπητος στη συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ με τον Φρανσουά Ολάντ σήμερα το απόγευμα προβλέπεται:
- Η κατάθεση σε δεσμευμένο λογαριασμό των 31 δισ. που προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η χορήγησή τους τμηματικά και κατά περίπτωση με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΚΤ και της Κομισιόν
- Η κατάθεση σε δεσμευμένο λογαριασμό ποσού 10 δισ. ευρώ, τα οποία προορίζονται για την αποπληρωμή ομολόγων που λήγουν μέχρι το Μάρτιο

Πάνω από 3.000 αυτοκτονίες ή απόπειρες σε τρία χρόνια!



Πάνω από 3.000 αυτοκτονίες ή απόπειρες σε τρία χρόνια!
Διαστάσεις επιδημίας έχει προσλάβει το φαινόμενο των αυτοκτονιών στην Ελλάδα της κρίσης, όπως δείχνουν τα επικαιροποιημένα στοιχεία για τις περιπτώσεις αυτοκτονιών (που έχουν τελεστεί ή και απόπειρες) την περίοδο από το 2009 έως το τέλος Αυγούστου του 2012, που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη. 


Οι τελεσθείσες αυτοκτονίες ή απόπειρες ανήλθαν το διάστημα από 1/1/2009 έως 23/08/2012 σε 3.124 πανελλαδικά!


Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει συλλέξει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, τα περιστατικά αυτοκτονιών ανήλθαν σε 677 το 2009, σε 830 το 2010, σε 927 το 2011 και σε 690 έως την 23η Αυγούστου του 2012.


Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, μετά από ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης και Νάσος Αθανασίου για τα φαινόμενα υποσιτισμού παιδιών και τις αυτοκτονίες πολιτών, επικαλούμενοι έκθεση της UNICEF που κάνει λόγο για 439.000 παιδιά νηπιακής αλλά και σχολικής ηλικίας που υποσιτίζονται.


Στην απάντηση του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας σπεύδει να επισημάνει ότι δεν υπάρχει μόνο ένας καθολικά αποδεκτός παράγοντας που προκαλεί στον άνθρωπο τέτοιας ακραίας μορφής αυτοκαταστροφικές τάσεις αλλά πρόκειται για ένα φαινόμενο πολυπαραγοντικό που σχετίζεται με εξωγενείς παράγοντες (κοινωνικό, επαγγελματικό, οικογενειακό κλπ) αλλά και με παράγοντες ατομικούς-εσωτερικούς.


Σύμφωνα με τα στοιχεία από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, το 2009 καταγράφονται 265 περιστατικά αυτοκτονιών (τελεσθείσες και απόπειρες), 291 το 2010, 306 το 2011 και 212 έως 23.08.2012. 


Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης έχουν καταγραφεί 55 περιστατικά το 2009, 98 περιστατικά το 2010, 99 περιστατικά το 2011 και 67 περιστατικά το 2012. 


Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχουν καταγραφεί 33 περιστατικά το 2009, 38 περιστατικά το 2010, 35 περιστατικά το 2011, 28 περιστατικά το 2012.


Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας έχουν καταγραφεί 34 περιστατικά το 2009, 42 περιστατικά το 2010, 82 περιστατικά το 2011, 60 περιστατικά το 2012.


Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας έχουν καταγραφεί 13 περιστατικά το 2009, 12 το 2010, 17 το 2011, 12 το 2012.


Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου έχουν καταγραφεί 20 περιστατικά το 2009, 29 περιστατικά το 2010, 19 περιστατικά το 2011, 16 περιστατικά το 2012.

Τα πτώματα δεν διαπραγματεύονται



Σταύρος Χριστακόπουλος 
Η αδυναμία – ή απροθυμία – της κυβέρνησης να διαπραγματευθεί στο προχθεσινό Eurogroup και να παραμείνει ένας απλός και σιωπηλός θεατής δεν εκπλήσσει: από την κυβέρνηση Παπανδρέου έως την κυβέρνηση Σαμαρά η στάση είναι πανομοιότυπη.
Στην πραγματικότητα εκφράζει όχι μόνο αυτό που περιγράφουμε ως πλήρη υποταγή στα κέφια των δανειστών, αλλά και την αδυναμία για την οποία μιλάμε εδώ και πάρα πολύ καιρό: καμιά διαπραγμάτευση δεν μπορεί να υπάρξει εκ μέρους της όποιας ελληνικής κυβέρνησης αν δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο με καθορισμένους στόχους.
Τέτοιο σχέδιο και τέτοιοι στόχοι δεν υπάρχουν διότι οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις κατά τεκμήριο δεν διαθέτουν
● ούτε επαρκή γνώση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας
● ούτε θεωρητικό οπλοστάσιο και πολιτικό - επιστημονικό δυναμικό επαρκές για τη διαμόρφωση σχεδίων και στόχων
● ούτε στελέχη ικανά να αναμορφώσουν το κράτος και να προσανατολίσουν την οικονομία και τους θεσμούς στην πάταξη του παρασιτισμού και την παραγωγική αναδιάρθρωση
● ούτε όραμα για το πώς θέλουν την Ελλάδα
● ούτε, τέλος, τη βούληση να αποκτήσουν τα παραπάνω όπλα και να τα χρησιμοποιήσουν για τον σκοπό της σωτηρίας και της ανόρθωσης της χώρας.
Κατά κανόνα αρκούνται στη διαχείριση ενός διαπιστωμένα καταστροφικού μοντέλου κατανάλωσης, το οποίο στην πραγματικότητα δεν καταναλώνει αγαθά παραγόμενα από τη χώρα, αλλά τις ίδιες τις σάρκες της. Με αναπόφευκτη κατάληξη τη σημερινή χρεοκοπία.
Ας δούμε , για παράδειγμα, πώς εννοεί η κυβέρνηση Σαμαρά την ανάπτυξη: ως παραχώρηση δημόσιων – όχι απλώς κρατικών, αλλά κρίσιμων για το δημόσιο συμφέρον – υποδομών, υλικών και άυλων αγαθών και πλουτοπαραγωγικών πηγών σε ιδιώτες προς εμπορική εκμετάλλευση. Αλλά και ως οικονομική, εργασιακή και ασφαλιστική συντριβή της ελληνικής κοινωνίας προκειμένου να έρθουν ξένοι επενδυτές.
Σε ποια χώρα όμως θα έρθουν αυτοί οι περίφημοι επενδυτές;
● Στην Ελλάδα που ουδείς γνωρίζει αν αύριο θα είναι, έστω, συντεταγμένη ή αν θα έχει παραδοθεί σε ένα χάος βίας;
● Στην Ελλάδα που κανείς δεν ξέρει ποιο νόμισμα θα έχει σε μερικούς μήνες;
● Στην Ελλάδα των πεινασμένων Ελλήνων, με κατεστραμμένη κάθε δυνατότητα κατανάλωσης αγαθών και υπηρεσιών;
● Στην Ελλάδα που, όσο και αν την εξαθλιώσεις, πάντα θα υπάρχει κάποια ακόμη πιο εξαθλιωμένη και φθηνότερη ως χώρα παραγωγής;
● Στην Ελλάδα των εγκληματικών νεοναζιστικών συμμοριών;
● Στην Ελλάδα που γίνεται αποθήκη εξαθλιωμένων μεταναστών επειδή η υπόλοιπη Ευρώπη τους στοιβάζει εδώ για να μην περάσουν στο εσωτερικό της;
Ας θυμηθούμε τι έγινε στη Βουλγαρία, η οποία βρίσκεται κάμποσα στάδια αποδιάρθρωσης... μπροστά από εμάς: κλαίνε με μαύρο δάκρυ για τους επενδυτές που ποτέ δεν πάτησαν το πόδι τους εκεί, με αποτέλεσμα οι Βούλγαροι να είναι ένας από τους ευρωπαϊκούς λαούς με τη μεγαλύτερη φτώχεια και μετανάστευση.
Κατ’ αναλογίαν ποιος θα πατήσει στην Ελλάδα ως πραγματικός επενδυτής κι όχι ως τυχάρπαστος κερδοσκόπος και ως πτωματοφάγος απατεώνας, απ’ αυτούς που ξεκοκαλίζουν τις σάρκες των ανέκκλητα χρεοκοπημένων χωρών;
Πώς να επενδύσεις στα σοβαρά σε μια χώρα με θεσμούς υπό κατάρρευση, με πλήρως διαλυμένη οικονομία, με προχωρημένη κοινωνική αποδιάρθρωση, με τεράστια διαρροή επιστημονικού και εργατικού δυναμικού, μια χώρα ευθέως απειλούμενη με ανθρωπιστική καταστροφή;

Ταφόπλακα στην Υγεία των Ελλήνων με υπογραφή Σαμαρά


Απογοήτευση… Ο πρωθυπουργός συντάχθηκε, τελικά, με τα συμφέροντα των δανειστών μας και των πολυεθνικών τους και «πούλησε» την Υγεία του ελληνικού λαού.

Τελικά, η Ιστορία θα καταγράψει τον Αντώνη Σαμαρά ως τον μοιραίο άνθρωπο. Το έχει η μοίρα του να είναι αυτός ο οποίος καταδικάζει όλες τις υποθέσεις που αναλαμβάνει. Απαριθμούμε:
- Ταφόπλακα 1: Ήταν πρωτοκλασάτος υπουργός και δελφίνος των κυβερνήσεων Μητσοτάκη. Τελικά, έγινε «πατροκτόνος» και προκάλεσε την πτώση της ίδιας του της κυβέρνησης…
- Ταφόπλακα 2: Ιδρυσε την Πολιτική Άνοιξη  για να γίνει στη συνέχεια και παιδοκτόνος, όταν διαπίστωσε ότι το αποστεωμένο πολιτικό του σχήμα δεν «τραβούσε» με τίποτα. Το… σκότωσε και έμεινε για χρόνια στον πάγο.
- Ταφόπλακα 3: Ήρθε στην εξουσία παραπλανώντας τον ελληνικό λαό με υποσχέσεις πως κάτι θα αλλάξει στη ζωή του και πως θα ...........αναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο. Δεν έκανε τίποτε από αυτά, αλλά αρκείται να το παίζει «καλός μαθητής» της Μέρκελ και να βυθίζει τον μέσο Ελληνα όλο και βαθύτερα στον εξευτελισμό, τη φτώχεια, την πείνα. Αξιος συνεχιστής του Γιωργάκη, δηλαδή.
- Ταφόπλακα 4: Αφού έβαλε τη σφραγίδα του στον οικονομικό θάνατο των Ελλήνων, τη βάζει πλέον και στο βιολογικό μας θάνατο. Αποδέχθηκε τη ρύθμιση για τη δραστική ουσία όπως ακριβώς τη ζήτησε η τρόικα, κι ας γνωρίζει πολύ καλά ότι καταδικάζει σε άμεσο θάνατο παιδιά, εγκύους, γέροντες. Κι ας γνωρίζει πολύ καλά ότι κόβει χρόνια από τις ζωές όλων των Ελλήνων.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ Δ.Α.Σ-Ο.Τ.Α ΠΙΕΡΙΑΣ




ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ Π.Α.ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ Η
Δ.Α.Σ-Ο.Τ.Α ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΗ 6μμ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

Εργαζόμενοι, όλοι μαζί μια φωνή μια γροθιά να μην επιτρέψουμε να εφαρμοστεί αυτό το τερατούργημα. Χρειάζεται κίνημα και αγώνας που θα παρεμποδίσει τα μέτρα, θα τα μπλοκάρει στη πράξη.
ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ, ΑΥΡΙΟ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ, ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥ

Το Κτήμα Μπέλλου κερδίζει ένα ευρωπαϊκό βραβείο διεθνούς κύρους


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κτήμα Μπέλλου, μια αγροτουριστική επιχείρηση
στην ανεξερεύνητη πλευρά του δυτικού Ολύμπου,
βραβεύτηκε από το διεθνή οργανισμό
International Property Awards
στην κατηγορία
Best Small Hotel in Greece 2012-2013,
σε μια επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 4 Νοεμβρίου, στο Λονδίνο.
Ο οργανισμός, εγκαθιδρύοντας πριν 18 χρόνια τον θεσμό
International H
otel Awards,
επιλέγει με αυστηρά κριτήρια τα καλύτερα ξενοδοχεία κάθε χώρας.
Κάθε χρόνο, ένας πολύ περιορισμένος αριθμός ξενοδοχείων διακρίνεται
για την υπεροχή του ως προς την ποιότητα,
την οικολογική του ευαισθησία, την αρχιτεκτονική και την αισθητική του
και τυγχάνει παγκόσμιας αναγνώρισης.
Το βραβείο αυτό αποτελεί πολύ σημαντικό επίτευγμα
για το χώρο της Φιλοξενίας στην Πιερία,
καθώς και αφορμή να γίνει περισσότερο γνωστή
η πιο παρθένα πλευρά του βουνού των θεών, ο δυτικός Όλυμπος.
Το Κτήμα Μπέλλου ευχαριστεί θερμά όλους τους επισκέπτες του
που το ανέδειξαν στα μόλις τρία χρόνια ζωής του
και όλους τους συνεργάτες του που ανεβάζουν καθημερινά την ποιότητά του.
Η βράβευση αυτή αποτελεί κίνητρο και δέσμευση για τη συνεχή εξέλιξή του.

Κτήμα Μπέλλου
36ο χλμ. παλαιάς Ε. Ο. Κατερίνης-Ελασσόνας
2351 7 700 21, 697 67 83 461
www.ktimabellou.gr





ΑΚΥΡΩΣΗ έκτακτης γενικής συνέλευσης




Ακυρώνεται η έκτακτη γενική συνέλευση της Κυριακής 25/11 λόγω μη διαθεσιμότητας του χώρου.

Παρακαλώ προωθήστε το!
 
----------------------------------------------------------
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λιτοχώρου
Μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας & Αναρρίχησης
Διεύθυνση: Είσοδος Χαράδρας Ενιπέα / Τ.Θ. 45, Τ.Κ. 60200
Τηλέφωνο & Fax: 23520 82444
Skype: eos.litohorou