ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Παρακολούθηση προπόνησης τής FC Bayern München




Πρόκριση στους 8 στο κύπελλο Γερμανίας!!3-1 Νικη επι της VfB Stuttgart με δυο γκολ του Γιάννη Μυστακιδη



Γνωστό μοντέλο που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας μιλά από τη φυλακή!

Φωτογραφία για Γνωστό μοντέλο που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας μιλά από τη φυλακή!
Όταν έκανε καριέρα μοντέλου, είχε αρχίσει να κατακτά τις πασαρέλες μία προς μία και η ζωή της διαγραφόταν υπέροχη, σαν παραμύθι. Η ίδια όμως περιγράφει τον εφιάλτη που ζει μέσα στη φυλακή αφού εκεί βρίσκεται τους τελευταίους 14 μήνες μιας και οι κατηγορίες που τη βαραίνουν είναι πολύ σοβαρές.

Χρήση ναρκωτικών, οπλοκατοχή και οπλοχρησία και απόπειρα ανθρωποκτονίας του πρώην συντρόφου της είναι ό,τι την βαραίνει και η ίδια δείχνει να είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση αφού είναι έγκλειστη στις φυλακές της Θήβας ενώ πριν από μερικούς μήνες βρισκόταν στον Κορυδαλλό.

Η ίδια μιλώντας για τον Γολγοθά που όπως λέει περνάει, υποστήριξε ότι ένας άντρας από το Αφγανιστάν ο οποίος ήταν ερωτευμένος μαζί της, την έμπλεξε σε αυτή την περιπέτεια. «Ένα βράδυ είχα πάει στο σπίτι του πρώην μου και βγαίνοντας τον πήρα τηλέφωνο να δω που είναι (ο Αφγανός) γιατί με παρακολουθούσε και φοβόμουνα. Πριν το σηκώσει ακούω να λέει από πίσω ο πρώην μου «Πρόσεχε ένας τύπος με μαχαίρι». Δεν πρόλαβα να αντιδράσω, γιατί ήμουν υπό την επήρεια χαπιών» υποστήριξε η ίδια στην εκπομπή «Μίλα».

Η ίδια υποστηρίζει ότι γνώρισε τον κόσμο των ναρκωτικών από τον ίδιο άντρα από το Αφγανιστάν ο οποίος της έδινε χάπια για να είναι ήρεμη. Η ίδια δεν έκρυψε πως πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια ενώ εκμυστηρεύτηκε πως ο αδελφός της είχε επίσης μπλέξει με τα ναρκωτικά.

Δείτε το βίντεο με τις αποκαλύψεις του νεαρού μοντέλου.
VIDEO

Βαρύ το κλίμα στην κηδεία του 13χρονου Δημήτρη

Φωτογραφία για Αχαΐα: Βαρύ το κλίμα στην κηδεία του 13χρονου Δημήτρη
Σε κλήμα βαθιάς οδύνης λένε το τελευταίο αντίο αυτή την ώρα οι γονείς, οι λοιποί συγγενείς και οι φίλοι, στον 13χρονο Δημήτρη Μπακάλμπαση, γιο του τοπικού συμβούλου Ακταίου Χρήστου Μπακάλμπαση.

Η κηδεία πραγματοποιείται στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Τρεχλού Καλαβρύτων.

Ο 13χρονος πάλεψε σκληρά τα τελευταία χρόνια για να αντιμετωπίσει την βαριά νόσο αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και έχασε τη μάχη.

Ο χαμός του 13χρονου βύθισε στη θλίψη όλους όσοι γνώριζαν τους γονείς του, Χρήστο και Γεωργία, αλλά και τον ίδιο τον μικρό.

Βαρύ το κλίμα και στο Γυμνάσιο Καστριτσίου, όπου φοιτούσε νεαρός Δημήτρης, καθώς οι συμμαθητές του προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν την απώλεια του 13χρονου.

Φρικτό τέλος για τη δήμαρχο που πολέμησε τα καρτέλ



article-2238577-16381535000005DC-858_634x395
.Ελίνα Δεβούρου

  «Η ελευθερία φέρνει μαζί και ευθύνες. Ο δρόμος που έχω να κάνω είναι μακρύς –δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Το αποτύπωμα που αφήνουμε στη χώρα μας, εξαρτάται απ ΄τη μάχη που θα χάσουμε και απ' την αφοσίωσή μας σ' αυτήν.» Μ.Σ. Γκοροστιέτα
Νεκρή βρέθηκε πριν λίγες μέρες, η πρώην δήμαρχος της πόλης Τικουιτσέο, δυτικά του Μεξικό. Η 36χρονη Μαρία Σάντος Γκοροστιέτα, γνωστή για τις μάχες της κατά των καρτέλ των ναρκωτικών, είχε δεχθεί στο παρελθόν άλλες δυο επιθέσεις από τις οποίες επέζησε, παρά τα σοβαρά τραύματα.

Τι κέρδισε η Ελλάδα: Χρόνο και... εντυπώσεις!


[ Σχόλιο Γ.Δ ....και την μετακύλιση των χρεών στα παιδιά και τα εγγόνια μας.... ]
Η Ελλάδα φαίνεται να κέρδισε στο προχθεσινό Eurogroup μόνο την πρώτη μάχη σε έναν πόλεμο που θα κρατήσει χρόνια. «Νίκη στο ημίχρονο», που θα έλεγαν και οι ποδοσφαιρόφιλοι…

Αυτό φαίνεται πως είναι το πρώτο συμπέρασμα των αγορών, οι οποίες, έχοντας ήδη προεξοφλήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό μια τέτοια λύση, αντέδρασαν μάλλον αναιμικά στην ανακοίνωση της τελικής απόφασης.

Όσοι βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο υποστηρίζουν πως η Ελλάδα πήρε ό,τι καλύτερο μπορούσε, κόντρα στις εσωτερικές πολιτικές αγκυλώσεις της Γερμανίας και κόντρα στην απροθυμία του ευρωπαϊκού Βορρά να δεσμευθεί ότι θα ενισχύσει με ανάλογο τρόπο και τις άλλες χώρες του Νότου.

Οι απαισιόδοξοι υποστηρίζουν πως η χώρα, έχοντας κερδίσει από το πρόσφατο Eurogroup μόνο τη σαφή πολιτική στήριξη της Γερμανίας και μια περιορισμένη προίκα, καλείται ουσιαστικά να βγάλει μόνη της το φίδι από την τρύπα. Πρέπει δηλαδή να καταφέρει να συνδυάσει την ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας της με την εφαρμογή αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής.

Από τη συγκεκριμένη συμφωνία υπάρχουν και άμεσα και έμμεσα οφέλη για την Ελλάδα, με τα δεύτερα να είναι πολυτιμότερα των πρώτων. Το πρώτο άμεσο όφελος αφορά την είσπραξη των 45 δισ. ευρώ έως τον προσεχή Μάρτιο, ποσό που είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και να οδηγήσει σε μερική αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου προς τους προμηθευτές του (1,9 δισ. έως το τέλος του έτους εκτιμά η Eurobank, συν κάποια άλλα ποσά κατά το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους).
Ένα δεύτερο άμεσο όφελος είναι πως η μείωση των επιτοκίων θα καταστήσει πιο εύκολο τον στόχο της κυβέρνησης για επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων, ξεκινώντας από το 2013.

Τα έμμεσα οφέλη όμως της συγκεκριμένης συμφωνίας είναι πολύ μεγαλύτερα.

Με βάση παράγοντες της αγοράς, τίποτε δεν αξίζει περισσότερο από τη διαφαινόμενη πολιτική βούληση των Ευρωπαίων να διατηρήσουν την Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη. Όσο και αν η «ευρωπαϊκή λύση» θεωρείται ημιτελής και περικλείει κινδύνους, η ουσία είναι πως από την 7η Δεκεμβρίου και μετά (με την προϋπόθεση πως η κίνηση επαναγοράς του ιδιωτικού χρέους θα υλοποιηθεί με επιτυχία):

Πρώτον, ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από τη ζώνη του ευρώ θα είναι περιορισμένος, τουλάχιστον βραχυμεσοπρόθεσμα, και επιπλέον θα είναι αρκετά μικρότερος σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Οι αισιόδοξοι πιστεύουν πως μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει στον επαναπατρισμό κάποιων καταθέσεων από το εξωτερικό, γεγονός που σε συνδυασμό με την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα οδηγήσει σε βελτίωση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.

Και δεύτερον, η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά κερδίζει νέο πολιτικό χρόνο, ώστε να υλοποιήσει τις απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία.


Νέα βοήθεια προς την Ελλάδα

Οι Ευρωπαίοι επίσης (συμπεριλαμβανομένων των Γερμανών) άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας ευνοϊκής ρύθμισης για την Ελλάδα σε βάθος χρόνου και με την προϋπόθεση πως η χώρα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Οι αναλυτές εστιάζουν στο σημείο αυτό, αναμένοντας «κούρεμα» του επίσημου χρέους σε λίγα χρόνια, όταν οι πολιτικές καταστάσεις στην Ευρώπη θα έχουν ωριμάσει.

Οι πλέον αισιόδοξοι όμως πιστεύουν πως δεν χρειάζεται να περάσουν χρόνια για να δούμε νέα ευρωπαϊκή «χείρα βοηθείας» προς την Ελλάδα.

Υποστηρίζουν πως είναι θέμα μηνών να τεθεί στην Ευρώπη το ζήτημα της Ισπανίας, η οποία σήμερα… βρίσκεται σε τεντωμένο σκοινί. Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, τότε θα τεθεί το ζήτημα του ευρωπαϊκού Νότου στην ολότητά του, οπότε οι Γερμανοί θα αναγκαστούν να αλλάξουν πολιτική, επιτρέποντας μεγαλύτερες ανάσες στις δεινοπαθούσες οικονομίες της Μεσογείου…

Μάλιστα, στη συζήτηση αυτή η Ελλάδα θα πάει έχοντας τον χαρακτηρισμό του «καλού παιδιού», που ήδη έχει ανταποκριθεί σε όλες τις δεσμεύσεις της και μέσα στους επόμενους μήνες θα έχει ήδη ξεκινήσει να τις υλοποιεί.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ



Εθελοντικός καθαρισμός στην παραλία Νέας Αγαθούπολης


Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, στις 10 το πρωί. σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε εκδήλωση εθελοντικού καθαρισμού της ακτής της Νέας Αγαθούπολης. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, το Δήμο Πύδνας – Κολινδρού και τους τοπικούς συλλόγους (Πολιτιστικός Σύλλογος Οι Αγάθωνες, ΝΟΝΑΜ, Σύλλογος Εθελοντών «Κυψέλη», Σύλλογος Φίλων Ελεύθερης Κατάδυσης και Υποβρύχιας Αλιείας Τρίτωνες, Αγροτικός Συνεταιρισμός Οστρακοκαλλιεργητών Μακρυγιάλου).

Πρόκειται για ένα πρώτο βήμα που γίνεται για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ρύπανσης από δίχτυα και τα βαρέλια των μυδοκαλλιεργειών, το οποίο συζητήθηκε εκτενώς σε πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Αγαθούπολη. Στόχος είναι να γίνει η… αρχή, ώστε να ακολουθήσουν και άλλες προσπάθειες, με τη συμμετοχή και τη συνεισφορά όλων των αρμόδιων φορέων, των κατοίκων, αλλά και των μυδοκαλλιεργητών.
Το ραντεβού θα είναι στα γήπεδα του τένις, στον ποδηλατόδρομο.
Περισσότερες πληροφορίες για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Αγαθούπολη στις 19 Νοεμβρίου:

Απεργοσπάστες της ΠΑΣΚΕ έφτιαξαν οργάνωση του ...ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΘΕΛ !!



Απ. Κασιμέρης
Διαβάστε την καταγγελία που δημοσιεύει στο σάιτ του το ΞΕΚΙΝΗΜΑ, οργάνωση συνεργαζόμενη με τον ΣΥΡΙΖΑ και βγάλτε συμπέρασμα.
Τον ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν έχετε καταλάβει ακόμα, έχουν καταλάβει οι δυνάμεις του ΕΚΜ, οι Πασοκογενείς εκείνοι που έχουν εμπειρία, γνώση και ..θράσος.

Δείτε πως περιγράφουν με επιστολές τους δυο συνδικαλιστές του ορίτζιναλ ΣΥΡΙΖΑ την κατάληψη και το καπέλωμα που έφαγαν με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν.
ΣΥΡΙΖΑ Ο.ΣΥ. με όρους ΠΑΣΟΚικής γραφειοκρατίας
Δημοσιοποιούμε επιστολή δύο μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ένας από τους οποίους ο Αποστόλης Κασιμέρης, εκλεγμένος στο ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων στην ΕΘΕΛ (μπλε λεωφορεία Αθήνας) προς τη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σαν αντίδραση στην εμφάνιση απεργοσπαστών της ΠΑΣΚΕ να... πρωτοστατούν στη δημιουργία ΣΥΡΙΖΑ στον Ο.ΣΥ. Ο Ο.ΣΥ. (Οδικές Συγκοινωνίες) είναι η εταιρεία που προέκυψε από τη συγχώνευση της ΕΘΕΛ (μπλε λεωφορεία) με τον ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ) με την εφαρμογή του νόμου Ρέππα (Ν. 3920 του 2011). Η επιστολή στάλθηκε στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προχθές Τετάρτη 21 Νοέμβρη.

Παρά την αντίδραση που προκλήθηκε από πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, χτες Πέμπτη 22 Νοεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΟΣΥ συγκροτήθηκε με τους απεργοσπάστες της ΠΑΣΚΕ επικεφαλής και με τους κουβαλητούς της ΠΑΣΚΕ να γιουχάρουν την προσπάθεια να γίνει πολιτική συζήτηση. Τελικά τα πραγματικά μέλη και οι υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν αγανακτισμένοι θεωρώντας πως το παιγνίδι ήταν στημένο και χωρίς νόημα.

Επιστολή στη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ 

Απόστολος Κασιμέρης
Μέλος ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ
Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Παγκρατίου από το 2009
και υποψήφιος με την Ανοιχτή Πόλη στις εκλογές του 2010

Σπύρος Παπασπύρος
Εργαζόμενος ΕΘΕΛ
Μέλος του ΣΥΝ Περιστερίου

Στις αρχές Νοεμβρίου είδαμε να αναρτούνται στα αμαξοστάσια της ΕΘΕΛ ανακοινώσεις, οι οποίες καλούσαν στη «συγκρότηση πολιτικής κίνησης Ο.ΣΥ.-ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ» στις 8/11. Οι ανακοινώσεις, οι οποίες ήταν ανυπόγραφες, καλούσαν σε πρώτη συνάντηση «στα γραφεία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Πλ. Κουμουνδούρου, 3ος Όροφος...».

Στις 8/11 πήγαμε, μαζί με μια σειρά άλλους συναδέλφους, να συμμετέχουμε στη 1η συνάντηση για τη συγκρότηση της πολιτικής κίνησης Ο.ΣΥ.-ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ. Στο θυρωρείο της Κουμουνδούρου μας ενημέρωσαν πως η σύσκεψη θα γινόταν τελικά στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Α Αθήνας (στην οδο Σαρρή).

Από τον ΣΥΡΙΖΑ μας καλωσόρισε ο Ζ. Πεππές, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι αντικαθιστά τον Γ. Γαβρίλη, καθώς ο Γ. Γαβρίλης βρισκόταν εκτάκτως εκτός Αττικής. Τις εβδομάδες που προηγήθηκαν ακουγόταν πως ένα κομμάτι της ΠΑΣΚΕ καθοδηγούμενο από τον Α. Κολλά θα μεταπηδούσε στο ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι δεν μας έκανε ιδιαίτερη έκπληξη όταν ανάμεσα στους συγκεντρωμένους (γύρω στους 40) βρήκαμε μια σειρά γνωστά στελέχη της ΠΑΣΚΕ, μεταξύ των οποίων και τους κάτωθι:
τον Παντώτη Παναγιώτη, εκλεγμένο με την ΠΑΣΚΕ στην ΟΣ.Μ.Ε. (Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος), 3ο αναπληρωματικό για το ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και αναπληρωματικό για το ΕΚΑ, εκπρόσωπος της ΠΑΣΚΕ στο Πρωτοβάθμιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της ΕΘΕΛ (Συμβούλιο που ασχολείται με την αξιολόγηση και τις προαγωγές των εργαζομένων)
τον Γκιουλάκη Ηλία, εκλεγμένο με την ΠΑΣΚΕ στην ΟΣ.Μ.Ε. και 2ο αναπληρωματικό για το ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ,
τον Σιφναίο Αντώνη, εκλεγμένο με την ΠΑΣΚΕ στην ΟΣ.Μ.Ε.
Συνάδελφοι, των οποίων η εκλογή με την ΠΑΣΚΕ είναι πολύ πρόσφατη, καθώς οι εκλογές στην ΕΘΕΛ (Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ) πραγματοποιήθηκαν στις 14 και 15 Μαρτίου 2012(*). Συνάδελφοι που ενσαρκώνουν το «μηχανισμό» του πάλαι ποτέ δικομματισμού με όλες τις πρακτικές του και που έχουν παίξει καθαρά απεργοσπαστικό ρόλο στον κλάδο μας, όχι μόνο κάποια στιγμή στο παρελθόν, αλλά και πολύ πρόσφατα!(**)

Δεν εκπλαγήκαμε από το γεγονός ότι οι συνάδελφοι αυτοί (όπως και άλλοι από την ΠΑΣΚΕ-ΕΘΕΛ) προσπαθούν να πηδήξουν από ένα πλοίο που βουλιάζει, σ' ένα κόμμα που όλα δείχνουν ότι θα αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου μετά τις επερχόμενες εκλογές. Εκπλαγήκαμε όμως από το γεγονός ότι από τα «κεντρικά» του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ υπήρχε συνεργασία και στήριξη στα μέλη της ΠΑΣΚΕ, με στόχο τη δημιουργία ΣΥΡΙΖΑ - Ο.ΣΥ την ίδια στιγμή που μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΥΝ (και μάλιστα μέλη από την εποχές που ο ΣΥΡΙΖΑ έμπαινε-δεν έμπαινε στη Βουλή) ήμασταν στο σκοτάδι, χωρίς την παραμικρή ενημέρωση! Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές κάναμε (και εγώ, αλλά και άλλοι συνάδελφοι, οι οποίοι είναι μέλη του ΣΥΝ) εκστρατεία υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στα αμαξοστάσια. Πέντε μήνες αργότερα, ενημερωνόμαστε για τη συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ - Ο.ΣΥ από ανακοινώσεις - καλέσματα που τοιχοκολλούν στα αμαξοστάσια στελέχη της ΠΑΣΚΕ. Πέντε μήνες αργότερα μας καλεί η ΠΑΣΚΕ στην ...Κουμουνδούρου! Πέντε μήνες αργότερα ακούμε στην 1η συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ - Ο.ΣΥ, το συνάδελφο Π. Παντότη να λέει «δυο μήνες τώρα προσπαθούμε να στήσουμε το ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΘΕΛ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ που επιδιώκουν να στήσουν στην ΕΘΕΛ είναι με όρους ΠΑΣΟΚικής γραφειοκρατίας. Στο αμαξοστάσιο της Πέτρου Ράλλη όπου ο συνάδελφος Η. Γκιουλάκης είναι τμηματάρχης, υπάρχουν ήδη καταγγελίες για μαζικές εγγραφές μελών, όχι στη βάση της κατανόησης των αρχών και των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στη βάση ανταλλαγμάτων, ακόμα και έμμεσων απειλών!
Αυτή η κατάσταση έχει ήδη απωθήσει έναν κόσμο με αγνές προθέσεις που θα μπορούσε να κερδηθεί στις ιδέες της αριστεράς από το να συμμετέχει στον ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΘΕΛ. Την ίδια στιγμή μια σειρά ανένταχτοι αριστεροί αγωνιστές, μια σειρά παραδοσιακοί ψηφοφόροι του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μέλη του ΣΥΝ νιώθουν πως αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ που δημιουργείται δεν τους «χωράει». Νιώθουν ότι αυτό που δημιουργείται «δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ».

Αύριο, 22/11 είναι η 2η συνέλευση ΟΣΥ-ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, η οποία καλείται στις 7.00 μ.μ. στον 3ο όροφο της Κουμουνδούρου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που τοιχοκολλήθηκε και πάλι από τα μέλη της ΠΑΣΚΕ χωρίς οι υπόλοιποι να έχουμε οποιαδήποτε ενημέρωση, σκοπός αυτής της συνέλευσης είναι:
« -Συγκρότηση πολιτικής κίνησης Ο.ΣΥ-ΣΥΡΙΖΑ/ ΕΚΜ
- Εκλογή Γραμματείας
- Εκλογή αντιπροσώπων για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ/ ΕΚΜ»
Η ανακοίνωση μας ενημερώνει επίσης πως «Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εργαζόμενοι της Ο.ΣΥ.»
Είναι εξαιρετικά πιθανό αύριο στον 3ο όροφο της Κουμουνδούρου να εκλεγεί η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - ΟΣΥ στηριγμένη στις προσωπικές «αυλές», τις υποσχέσεις και τις απειλές, παρ' όλες τις προσπάθειες και τις δικές μας αλλά και άλλων συναγωνιστών εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΘΕΛ κινδυνεύει να μετατραπεί σ' ένα «μαγαζί» το οποίο οι επικεφαλής του θα τον χρησιμοποιήσουν για να πουλήσουν «εξουσία». Μια σειρά εργαζόμενοι δίνουμε τη μάχη «από τα κάτω» για να μην γίνει αυτό το σενάριο πραγματικότητα. Γνωρίζουμε πως αυτό δεν είναι αρκετό και ζητούμε από το πολιτικό και συνδικαλιστικό «κέντρο» του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει τις ευθύνες του.
________­­­­­___________________
Σημειώσεις:
(*) Για τα αποτελέσματα των εκλογών δείτε: http://paske-osy.blogspot.gr/2012/04/blog-post_03.html(**) Το Μάρτη του 2011 η ΠΑΣΚΕ είχε χάσει τον έλεγχο των γενικών συνελεύσεων στην ΕΘΕΛ. Οι εργαζόμενοι είχαν ψηφίσει για 2 συνελεύσεις απανωτά αγωνιστικά πλαίσια και συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, καταψηφίζοντας τις προτάσεις και τα πλαίσια του προεδρείου. Αυτό ήταν πρωτόγνωρο για τον χώρο μας. Μετά από αυτά τα αποτελέσματα, η ΠΑΣΚΕ σταμάτησε να καλεί συνελεύσεις (σταμάτησε ακόμα και τη λειτουργία του ΔΣ) και επέβαλλε στον κλάδο ένα «δημοψήφισμα» (Μάρτης 2011) παραβιάζοντας το ίδιο το καταστατικό του σωματείου μας. Στο δημοψήφισμα, όπου οι εργαζόμενοι καλούνταν να απαντήσουν «ναι» ή «όχι» στη συνέχιση των κινητοποιήσεων, ο μηχανισμός της ΠΑΣΚΕ στον οποίο συμπεριλαμβάνονται οι προαναφερόμενοι συνάδελφοι «έδωσε ρέστα». Με υποσχέσεις και φοβέρες κινητοποίησε το σύνολο των ψηφοφόρων της παράταξης υπέρ ...του τερματισμού των κινητοποιήσεων. Καθώς όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν την κατάργηση των συνελεύσεων και το αντικαταστικό/πραξικοπηματικό δημοψήφισμα, η ΠΑΣΚΕ και ο μηχανισμός της νίκησαν με ποσοστά που θα ζήλευε ακόμα και ο Μπεν Αλί. Περισσότερα για το δημοψήφισμα διαβάστε εδώ: http://etheldrivers.blogspot.com/2011/03/blog-post_2094.html

ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΣΙΓΑΛΑΣ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ 2.500 ΕΥΡΩ! Η απόλυτη ξεφτίλα!


ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΣΙΓΑΛΑΣ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ 2.500 ΕΥΡΩ! 

Η απόλυτη ξεφτίλα. Τον άνθρωπο που διέλυσε τον Πειραιά να τον επιβραβεύουν με θέση συντονιστή διευθυντή στο στάδιο Ειρήνης & Φιλίας με 2.500 ευρώ μηνιαίως. Ως αναπληρωτή έβαλαν τον... δημοτικό σύμβουλο Πειραιά Γ. Σιγάλα επίσης με μισθό 2.000... χιλιάδες ευρώ. 

Την ώρα που η κυβέρνηση Σαμαρά δημιουργεί...
χιλιάδες ανέργους από την πίσω πόρτα διορίζει ζάπλουτους Μπασκετμπολίστες σε έμμισθες θέσεις

Η έγκυος Σακίρα ξαπλώνει πάνω στον Πικέ και… δείχνει την κοιλιά της

Η έγκυος Σακίρα ξαπλώνει πάνω στον Πικέ και… δείχνει την κοιλιά της

Την πιο ευτυχισμένη φάση της ζωής περνά η Σακίρα. 

Η Κολομβιανή τραγουδίστρια είναι έγκυος και περιμένει το πρώτο της παιδάκι. Είναι αγοράκι, γεγονός που έχει χαροποιήσει ιδιαίτερα τον Ζεράρ Πικέ, ο οποίος θα έχει έτσι την ευκαιρία να του μάθει όλα όσα ξέρει για το ποδόσφαιρο και ποιος ξέρει;

«Το μόνο που δεν έχουν πει για τον Τσίπρα είναι (σ.σ. ότι αν βγει) θα πηδήξει τις γυναίκες σας», δηλώνει η Ρένα Δούρου


«ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑΩ ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΑΝ ΚΑΜΑΚΙ»
Δικαιολογημένα αίσθηση προκαλεί η παραπάνω δήλωση της Ρένα Δούρου για τον Αλέξη Τσίπρα, την οποία βρήκαμε «θαμμένη» στα πλαίσια ενός -μάλλον ετεροχρονισμένου- θέματος του Αμερικάνικου GQ που μόλις κυκλοφόρησε σχετικά με την ελληνική κρίση.

«Τα πράγματα έφτασαν να είναι πολύ γελοία. Το μοναδικό πράγμα που δεν είπαν ήταν ότι...
ο Τσίπρας θα πηδήξει τις γυναίκες σας». Αυτό δήλωσε η Ρένα Δούρου στον Κρις Χέρθ, δημοσιογράφο του Αμερικάνικου GQ, που της πήρε συνέντευξη στα πλαίσια θέματος με τίτλο «Ζωντανά στην τηλεόραση-Η πτώση της Ελλάδας». Πάντα σε σχέση με τις τακτικές εκφοβισμού που θεωρεί ότι αντιμετώπισε ο ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές.

Αν και, για να είμαστε δίκαιοι, στην συνέχεια η Δούρου ζήτησε συγνώμη στον δημοσιογράφο για τα Αγγλικά της, συγκρίνοντάς τα με αυτά ενός καμακιού. Δίνοντας του ένα γλαφυρό παράδειγμα για να καταλάβει τι εννοεί «Π.χ. ΟΚ. Εγώ, εσύ, όμορφη, πάμε στο κρεβάτι μαζί».

Στα πλαίσια του ίδιου ρεπορτάζ, στα πλαίσια του οποίου επίσης έδωσε συνέντευξη η Λιάνα Κανέλλη και ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Μιχαλολιάκος περιγράφεται ως «ευτραφής μεσήλικας με υπεροπτικό ύφος» και ο Τσίπρας ως «νέος και χαρισματικός».

Ηθοποιός ποστάρει στο twitter σέξι φωτογραφίες!


Ανέβασε σέξι φωτογραφίες στο προσωπικό της λογαριασμό στο twitter! Ο λόγος;

Βαρέθηκε τα αρνητικά σχόλια για το σώμα της και θέλησε να δείξει τις καμπύλες της και όχι μόνο!

«Η αποστασία των διανοουμένων»




Το Ποντίκι
Απόσπασμα από την εισαγωγή του βιβλίου του Γιώργου Καραμπελιά
Προφανώς, η πτώση του σοβιετικού στρατοπέδου, με σύμβολο την πτώση του τείχους του Βερολίνου, θα σηματοδοτήσει το τέλος μιας ολόκληρης ιστορικής εποχής.

Μέσα σε δύο ή τρία χρόνια θα ζήσουμε μια σαρωτική «αλλαγή παραδείγματος», χωρίς ίσως ιστορικό προηγούμενο. Η κατάρρευση του ανατολικού στρατοπέδου θα μεταφραστεί, στην Ελλάδα, στην κατάρρευση του «πατριωτικού» ΠΑΣΟΚ, περνώντας μέσα από το καθαρτήριο της υπόθεσης Κοσκωτά· η ευρωπαϊστική Αριστερά θα κυριαρχήσει στον Συνασπισμό της Αριστεράς, ο κόσμος θα γίνει για δέκα ή είκοσι χρόνια μονοπολικός. Η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας θα ολοκληρώσει την καθολική ανατροπή των παλιών γεωπολιτικών σταθερών. Ο εξαμερικανισμός και η υποταγή στα παγκοσμιοποιητικά ρεύματα του συρμού, θα καταστούν ιδεολογικά κυρίαρχα. Ποιος δεν θυμάται τα αναρίθμητα «Κλικ», τα καινούργια μπαρ, την εισβολή των ιδιωτικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, τις νέες οικολογικές ευαισθησίες, με τους Οικολόγους-Εναλλακτικούς; Ο πατριωτισμός γίνεται ντεμοντέ για τη νεολαία. Ήδη το 1993 θα έχει αναδυθεί ένα νέο ιδεολογικό και πολιτικό τοπίο. Το ΠΑΣΟΚ κατεξοχήν – αλλά και η Δεξιά – θα μεταβληθεί σε κόμμα δυτικόστροφο και εκσυγχρονιστικό, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί με την ανάληψη της ηγεσίας από τον Σημίτη το 1996· στην Αριστερά, ο Συνασπισμός, αφού αποχωρήσει το ΚΚΕ, θα ενσωματώσει τη νεότερη γενιά των στελεχών και των λίγων διανοουμένων του ΚΚΕ, που πλέον έχουν προσχωρήσει στην ευρωπαϊσμό, μετά την κατάρρευση του σοβιετισμού.
 

Στον χώρο των διανοουμένων με την ευρύτερη, αλλά και τη στενή έννοια του όρου, συντελείται μια αληθινή «κοσμογονία». Ο πολλαπλασιασμός των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, η πληθώρα των νέων εντύπων, η εκθετική αύξηση των εκδόσεων, η επέκταση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, η μεταβολή των εκπαιδευτικών στη μεγαλύτερη ίσως κατηγορία εργαζομένων, με δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες μέλη, ο πολλαπλασιασμός των ποικίλων ιδρυμάτων των τραπεζών, των επιχειρήσεων, των κομμάτων, των ξένων ΜΚΟ, με τη συνεπικουρία των ποικίλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αναδεικνύουν, για πρώτη φορά στην ελληνική Ιστορία, τη διανόηση σε μια ισχυρή κοινωνική κατηγορία/οιονεί τάξη, συνδεδεμένη οργανικά με τον εκδυτικισμό και την εγκατάλειψη της «στενής ελληνικής ταυτότητας».
 

Η διανόηση, ως ευρύτερη κοινωνική κατηγορία, αποτέλεσε εν τέλει τη σημαντικότερη κοινωνική βάση του σημιτικού εκσυγχρονισμού, όντας ταυτόχρονα και ο ιδεολογικός εκφραστής της. Γι’ αυτό η παλιά γκραμσιανή αντίληψη των οργανικών διανοουμένων δεν αρκεί πλέον για να περιγράψει το νέο κοινωνικό φαινόμενο της μαζικοποίησης των διανοουμένων. Θα μπορούσαμε μάλιστα να πούμε πως η περίοδος του σημιτικού εκσυγχρονισμού αποτέλεσε την ιστορική φάση της μεταπολίτευσης, κατά την οποία τα διανοούμενα στρώματα κατέστησαν ηγεμονικά στην ταξική συμμαχία μεταπρατών επιχειρηματιών, πολιτικών, κρατικής γραφειοκρατίας και διανοουμένων. Γι’ αυτό και στην ίδια την κυβέρνηση Σημίτη, με επικεφαλής τον ίδιο, θα εκπροσωπείται προνομιακά το καθηγητικό κατεστημένο, με μια πληθώρα εκπροσώπων.
 

Απολαύστε ένα κέικ πραλίνα!


Υλικά
225 γρ. βούτυρο225 γρ. ζάχαρη4 μεγάλα αυγά2 βανίλιες125 γρ. κουβερτούρα100 γρ. φουντούκι καβουρδισμένο και αλεσμένο100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ1 πρέζα αλάτι2 κ. σ. μαρμελάδα Κουβερτούρα για επικάλυψη

Εκτέλεση

Φιλέτο ψαριού με πατατοσαλάτα


Υλικά
800 γραμμ. μικρές πατατούλες ολόκληρες
4 φιλέτα ψαριού (ό,τι ψάρι βρείτε στην αγορά. μπακαλιάρο, σφυρίδα, τσιπούρα κ.λπ.)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Χυμόλεμονιού
αλάτι  φρεσκοτριμμένο
 πιπέρι λίγο
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Αντώνη Σαμαρά, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν




Ναι μπορούμε πλέον να το πούμε... 
Με θαυμασμό θα αντικρύσει ο ιστορικός του μέλλοντος τη μορφή του Αντώνη Σαμαρά.

Η Ιστορία στέκεται δίπλα του έκθαμβη, και παρατηρεί τον άνθρωπο που ξεδιπλώνει το μεγαλείο του.

Είναι εκείνος που έβαλε τις Σιδηρές Κυρίες να τσακωθούν για πάρτη του.

Είναι εκείνος που ότι κι αν είπε ήταν ψέμμα και όποιο στόχο κι αν έθεσε δεν τον πέτυχε..Αλλά παρ'όλα αυτά πανηγυρίζει αναγγέλοντας τον ερχομό μιας νέας μέρας για τη χώρα.

Είναι ο άνθρωπος που αν δε κρατούσε γερά το τιμόνι, η χώρα θα είχε μεγάλες περιπέτειες!
 

Είναι ο άνθρωπος που χάρη στη σκληρή του διαπραγμάτευση, κατάφερε να πετύχει όσα οι Δανειστές του επέβαλλαν.

Ναι, η Ιστορία συγκινημένη τολμά να τον συγκρίνει μόνο με ένα άλλο ιστορικό ηγέτη.

Τον Γιώργο Παπανδρέου.
 

Αντώνη Σαμαρά, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν.

Υ.Γ: Στο μόνο που είχε απόλυτο δίκιο ήταν ότι τα μέτρα που έλαβε ήταν τα τελευταία:Τα επόμενα θα τα πάρουν οι Βρυξέλλες κατευθείαν.

Γιατί η Ελλάδα κατάντησε σκουπίδι και ποια η προοπτική της




Δεν κυβερνούμε, δεν αποφασίζουμε, δεν συμμετέχουμε καν στην διαδικασία διαχείρισης του πλούτου που παράγουμε, ούτε στην διαμόρφωση της σχέσης κεφαλαίου-εργασίας στην χώρα μας. Βιώνουμε την απόλυτη εθνική ομηρία και κοινωνική εξαθλίωση. 

Η Ελλάδα κατάντησε σκουπίδι. Το τσαλακωμένο τενεκεδάκι στον ευρωμονόδρομο, που ο ένας θέλει να κλωτσήσει αριστερά και ο άλλος δεξιά για να συνεχιστεί η διεθνής νομιμοποιητική διαδικασία του αντιπληθωρισμού, ως μοντέλου Νέας Ηγεμονίας στην Ευρώπη. Ή το σκουπίδι που η Γερμανική κυβέρνηση και η βιομηχανική ελίτ της Ευρώπης σπρώχνει με το πόδι κάτω από το χαλάκι.
 

Ποιος όμως κατάντησε την Ελλάδα σκουπίδι; Μα όλοι αυτοί που την οδήγησαν στην πτώχευση εντός του ευρώ και που σήμερα τα δίνουν όλα και τα κάνουν όλα εις βάρος της κοινωνίας και της αγοράς για να πάρουν την «δόση». Τα τελευταία τρία – τέσσερα χρόνια γίναμε μάρτυρες μιας διαδικασίας κατά την οποία ένα προβληματικό καθεστώς ηγεμονίας με την μορφή κράτους της ΕΕ, διολίσθησε από το αμφιλεγόμενο κοινωνικο- οικονομικό στάτους του στο στάτους «σκουπίδι». Δεν μετατράπηκαν απλώς οι μετοχές του ελληνικού κράτους σε σκουπίδια, αλλά έγινε το ίδιο το κράτος και η ελληνική πολιτεία που το ορίζει, σκουπίδι. Για τα σκουπίδια και το κοινοβουλευτικό μας πολίτευμα. Για τα σκουπίδια και οι θεσμοί που ορίζουν το Κράτος Δίκαιου.
 

Αναγνωρίστε τα σημάδια της κατάθλιψης στα παιδιά


Η κατάθλιψη δεν αφορά μόνο τους ενήλικες, καθώς μπορεί να προσβάλλει παιδιά και εφήβους, επισημαίνει η Γερμανική Εταιρεία για το Παιδί και την Εφηβική Ψυχιατρική, Ψυχοσωματική και Ψυχοθεραπεία (DGKJP). 


Είναι λοιπόν σημαντικό οι γονείς να μπορούν να αναγνωρίσουν τα σημάδια της νόσου, ώστε να αντιμετωπιστεί έγκαιρα και αποτελεσματικά. Στην προσχολική και πρωτοβάθμια σχολική ηλικία, η κατάθλιψη μπορεί να εκδηλωθεί ως έλλειψη κινήτρων, φόβο για τα νέα καθήκοντα και ως απομάκρυνση από τους φίλους. Τα παιδιά σε μικρή ηλικία που πάσχουν από κατάθλιψη, ειδικότερα, μπορεί να εμφανίσουν μεγαλύτερη εγγύτητα προς τη.... μητέρα τους, αναφέρει η DGKJP.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η κατάθλιψη έχει σωματικά συμπτώματα, όπως για παράδειγμα όταν ένα παιδί παραπονιέται για πόνους στο στομάχι ή πονοκεφάλους. Εάν αυτά τα συμπτώματα επιμένουν για περισσότερο από δύο εβδομάδες, οι γονείς θα πρέπει να μεταφέρουν το παιδί τους σε ένα γιατρό, ο οποίος θα ελέγξει αν η αιτία των συμπτωμάτων είναι φυσική, αναφέρει η DGKJP. Οι έφηβοι υποφέρουν πιο συχνά από κατάθλιψη από ότι τα παιδιά σε μικρότερες ηλικίες. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν δυσκολία στον ύπνο και απώλεια της όρεξης. Αν ένας έφηβος χάσει πολύ βάρος, ή είναι κυκλοθυμικός και ίσως έχει τάση κατάχρησης αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι της κατάθλιψης. Σύμπτωμα κατάθλιψης είναι και η μειωμένη αυτοπεποίθηση.

Υπομονή ή Επανἀσταση;




Η Τρόικα Εσωτερικού εξαφάνισε την ΑΤΕbank, μέσα στην παγερή -οξύμωρο  σχήμα- σιωπή της καλοκαιρινής ραστώνης. Αυτό μας θύμισε ένας από τους δημοσιογραφικούς πυλώνες αυτής της υπέροχης ελληνικής πολιτικής παράγκας στην οποία συστεγαζόμαστε, εμείς οι Έλληνες. 

Θα συμπληρώσω ότι είδαμε και μια αξιωματική αντιπολίτευση που αφού, για μερικές μέρες, για την τιμή των όπλων, περικύκλωσε με επαναστατικό σφρίγος τα υποκαταστήματα της ΑΤΕbank ανά την Ελλάδα κι αφού οι εκπρόσωποί της εξαπολύσανε τους επαναστατικούς τους μύδρους, το επόμενο σαββατοκύριακο  πήγανε όλοι μαζί να κάνουνε το μπάνιο τους στη θάλασσα. 

Με την επάνοδό τους στο κλεινόν άστυ, οι κ.κ. εκπρόσωποι προσέτρεξαν ξανά, με την «αριστεροσύνη» τους  καρφιτσωμένη στα πέτα των σινιέ ταγιέρ και των τσαλακωμένων τους σακακιών, στις φιλόξενες αγκαλιές των μέσων μαζικής αποχαύνωσης. Αυτών που έχουν «έξυπνα» διαφημιστικά budget και ανοιχτές πιστωτικές γραμμές.

Ζήτω η Ελληνική Τηλεδημοκρατία η δική μας και των κ.κ. εκπροσώπων και των μέσων μαζικής αποχαύνωσης. Συγκοινωνούντα δοχεία με τραπεζική πίστωση. Στην ουρά και τα πολιτικά μας κόμματα, άλλωστε. Πίστωση που στηρίζεται σε μια εξαντλημένη και ισχνή βάση καταθέσεων και πολλές, αλλά πάρα πολλές, υποθήκες. Ανυπολόγιστα διαπλεκόμενα, ενοχικά και εμπράγματα δικαιώματα ...

Tρένο τρέχει με 361 χιλιόμετρα την ώρα!


Μαγνητικά αιωρούμενο πρωτότυπο τρένο που φτάνει σε ταχύτητα τα 361 χιλιόμετρα / ώρα σχεδίασε η Central Japan Railway, σύμφωνα με τη δικτυακή πύλη cnet.com.

Το πρωτότυπο τρένο φέρει την ονομασία Series Lo. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα στην Ιαπωνία.

Χωρίς να ακουμπάει στην πραγματικότητα τις ράγες, το υπερσύγχρονο τρένο έχει τη δυνατότητα να κινηθεί σαφώς πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα.

Η κατασκευάστρια Central Japan Railway σκοπεύει να πραγματοποιήσει σειρά δοκιμών έως το τέλος του 201. Η εταιρεία υπολογίζει ότι το πρώτο τρένο που θα βγει στην παραγωγή θα είναι έτοιμο το 2027. 

Το μαγνητικά αιωρούμενο τρένο θα είναι σε θέση να καλύψει την απόσταση ανάμεσα στο Τόκιο και το Αΐτσι σε 40 λεπτά, την ώρα που τα σημερινά τρένα απαιτούν 90 λεπτά για την ίδια απόσταση.

Νέα δεδομένα στην ψυχολογία εισάγουν οι Έλληνες




Η έλλειψη θυμού ως case study στην πορεία του Έλληνα προς την υποδούλωση 

Είναι βέβαιο ότι στις μεγάλες πανεπιστημιακές έδρες ψυχολογίας το φαινόμενο «Έλληνας» θα αποτελεί το πλέον περιζήτητο μεταπτυχιακό. Πιστός ο Έλληνας στην Ιστορία του καταρρίπτει έναν ακόμη μύθο: Αμφισβητώντας ευθέως τους παραδεκτούς κανόνες της επιστήμης της ψυχολογίας αναδεικνύει νέα επιστημονικά δεδομένα, άγνωστα μέχρι χθές. Ότι στη διαδικασία προς το θάνατο το υποκείμενο είναι δυνατόν να οδηγηθεί από την άρνηση κατευθείαν στην αποδοχή, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕΙ το ενδιάμεσο στοιχείο του ΘΥΜΟΥ που χαρακτηρίζει την τυπική «ψυχολογία της πορείας

Πόσα νομίζετε ότι χρωστούσε 45χρονη στο κράτος;


Το ποσό είναι αστρονομικό και σε καμία περίπτωση δεν πάει το μυαλό σου εκεί...
Η 45χρονη σύμφωνα με πληροφορίες είχε επιχείρηση στην Βόρεια Εύβοια όταν οι αστυνομικοί πήγαν και της χτύπησαν την πόρτα.

Συνελήφθη 45χρονη για οφειλές προς το Δημόσιο μιας και τα χρέη ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ!

Πιο συγκεκριμένα το ύψος των οφειλών της ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 3.296.009,51 ευρώ.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί σήμερα το πρωί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

ΑΠΘ: Αναστέλλεται επ' αόριστον η λειτουργία του τμήματος Αγρονόμων-Τοπογράφων


Την επ’ αόριστον αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου αποφάσισε από σήμερα η Γενική Συνέλευση του τμήματος...

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από πρόταση του διοικητικού του συμβουλίου, καθώς κρίνεται αδύνατη η λειτουργία των αιθουσών διδασκαλίας, εξαιτίας της ύπαρξης σκουπιδιών, λυμάτων, τρωκτικών και τοξικών ουσιών, που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία φοιτητών, καθηγητών και εργαζομένων.
Το Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών θα διακόψει τα μαθήματα μέχρις ότου διαμορφωθούν «αξιοπρεπείς συνθήκες» στους χώρους του, ωστόσο θα συνεχίσει να λειτουργεί διοικητικά και ερευνητικά. Για το θέμα έχουν ενημερωθεί εγγράφως, αλλά και προφορικά οι πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου.

Στοπ στον ρατσισμό στα σχολεία


Παρατηρητήριο για την πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού ιδρύει το υπουργείο Παιδείας, ενώ μελετά το ενδεχόμενο αναβάθμισης του μαθήματος της... Πολιτειακής Παιδείας, με στόχο να συνδράμει στην καταπολέμηση του ρατσισμού.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ. Οπως είπε χθες ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου, σκοπός είναι να ενισχυθεί η Πολιτειακή Παιδεία και τα μαθήματα τα οποία έχουν να κάνουν με τη δημοκρατική ταυτότητα. Ο υφυπουργός εξήγησε ότι γνωστικά αντικείμενα που συνδέονται με την Πολιτειακή Παιδεία, είτε ως μαθήματα κορμού είτε ως μαθήματα επιλογής, θα διατρέχουν τουλάχιστον το λύκειο, ενώ ήδη υπάρχουν στην τελευταία τάξη του γυμνασίου. «Πρόθεσή μας είναι να φτάσουμε σε επίπεδα άλλων ευρωπαϊκών χωρών όπου το μάθημα αυτό ξεκινάει στο δημοτικό και διατρέχει όλες τις βαθμίδες», είπε.

Έρχεται στην Ελλάδα το Big Brother των οργίων!


uktv sex lies rinsing guys danica thrall 300x200 Έρχεται στην Ελλάδα το Big Brother των οργίων!
Πόλεμος δύο καναλιών για το μεγάλο deal!!!
«Δώστε τζάμπα τσόντα στο λαό!». Μπορεί η δόση να αργεί ακόμη, αλλά η…
δόση από «άρτον και θεάματα» που θα πάρουν οι τηλεθεατές όχι μόνο αναμένεται σύντομα αλλά θα είναι και ενισχυμένη! Φαίνεται ότι κάποιοι σκέφτηκαν ότι η ιδανική λύση είναι το κλασικό (και αλάνθαστο) ρητό «φάτε μάτια ψάρια» και ξεκίνησαν μάχη για το μεγάλο deal.
Το «Big Brother» της Φινλανδίας, το «Big Brother» των οργίων που κάνει πάταγο σε όλο τον κόσμο έρχεται στη χώρα μας! Τα ελληνικά κανάλια γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι το πρόγραμμά τους είναι πολύ φτωχό –ασορτί με την τραγική κατάσταση στη χώρα μας- και μέσα στην απελπισία τους είναι έτοιμα να τα δώσουν όλα (ή μάλλον καλύτερα να τα δείξουν όλα) στο τηλεοπτικό κοινό. Εγχείρημα σίγουρα τολμηρό, αλλά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Είπαμε, η λογική «άρτος και θεάματα» σε εποχές κρίσης είναι μια δοκιμασμένη και επιτυχημένη, τουλάχιστον μέχρι πρότινος, συνταγή. Πόσω μάλλον όταν δεν μιλάμε για ένα ριάλιτι όπως αυτά που έχουμε δει στο παρελθόν στην Ελλάδα, όπου οι παίκτες βρίσκονται απλώς σε ένα σπίτι, κάθονται και μιλούν για την καθημερινότητά τους.
Θέλετε να δείτε γυναίκες, θέλετε άντρες; Δεν χρειάζεστε κάποιο κανάλι πορνό. Οι αντιδράσεις που θα υπάρξουν θα είναι και κριτήριο για ένα παρόμοιο concept, αλλά με Έλληνες πρωταγωνιστές αυτή τη φορά. Αυτό το concept, μάλιστα, δουλεύεται ήδη από τα κανάλια που ποντάρουν στην εκτόξευση της τηλεθέασής τους και αναζητούν τα πλέον κατάλληλα άτομα που θα πάρουν μέρος.

Οι «ενοχές και το θράσος» του Γιάννη Βαρουφάκη (φωτό)


 Οι «ενοχές και το θράσος» του Γιάννη Βαρουφάκη (φωτό)
Με ένα σχόλιο στο Twitter ο Γιάννης Βαρουφάκης αποκάλυψε τι έκανε την ώρα που διεξαγόταν το κρίσιμο Εurogroup για την Ελλάδα.
«Ενώ η Ελλάδα πνίγονταν (και πάλι) είχα το θράσος να κατέβω το Grand Canyon. Είχα κάποιες ενοχές, αλλά ένιωσα ευτυχισμένος», έγραψε ο καθηγητής Οικονομικών στο λογαριασμό του στο Τwitter ο Γιάννης Βαρουφάκης, ανεβάζοντας μάλιστα και την σχετική φωτογραφία. 

Δείτε το μισθό του ανθρώπου που αλλάζει τα ποτήρια με το νερό στους βουλευτές και βάλτε τα… κλάματα


66 300x263 Δείτε το μισθό του ανθρώπου που αλλάζει τα ποτήρια με το νερό στους βουλευτές και βάλτε τα... κλάματα
Ο υπάλληλος της Βουλής, ο νερουλάς που αλλάζει το νερό σε κάθε βουλευτή που παίρνει το λόγο από το Βήμα της Βουλής, παίρνει τα ίδια λεφτά πλέον με τον… Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Σχεδόν 3 χιλιάρικα και μετά από 40 χρόνια υπηρεσίας!!!!
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παίρνει σχεδόν 1300 ευρώ λιγότερα από τον παραπάνω κύριο με τα νερά μέσα στη Βουλή! 1600 ευρώ λιγότερα από τον κύριο αυτό παίρνει και ο Καθηγητής Πανεπιστημίου, ενώ ο γιατρός μετά από 10 χρόνια και ο οποίος έχει δαπανήσει άλλα σχεδόν 20 χρόνια για να γίνει γιατρός, παίρνει 1800 ευρώ λιγότερα από τον νερουλά της Βουλής! Την ίδια στιγμή ο γενικός γραμματέας των Υπουργείων παίρνει 400 ευρώ περισσότερα από τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου που σύμφωνα με το Σύνταγμα κανείς δεν μπορεί να παίρνει περισσότερα ούτε καν οι Βουλευτές οι οποίοι παίρνουν τα διπλάσια και αν προσθέσουμε και τα προνόμια των Βουλευτών που ο ΠτΑΠ δεν τα έχει δει ούτε στον ύπνο του, τότε τριπλασιάζονται οι αποδοχές των Βουλευτών οι οποίες θα έπρεπε να είναι τρεις φορές μικρότερες σύμφωνα με το Σύνταγμα εφόσον θα έπρεπε να είναι ισότιμες με αυτές του ΠτΑΠ!!!

Εικόνες ντροπής : Ρέμα Ζηλιάνα, Λεπτοκαρυά (στο ύψος των διοδίων)


Αποκρουστική εικόνα αυθαιρεσίας και πλήρους έλλειψης κοινωνικής και περιβαλλοντικής συνείδησης.
Το εν λόγω ρέμα έχει μετατραπεί σε απέραντη χωματερή !
Συνάνθρωποι μας καταθέτουν καθημερινά την σακούλα τους, τα μπάζα τους, τα παλιά τους έπιπλα κ.ά. συμμετέχοντας έτσι και αυτοί στην δημιουργία αυτών των εικόνων ντροπής... 

Χριστουγεννιάτικα δέντρα χωρίς μεσάζοντες!



   Τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα θα διατεθούν χωρίς μεσάζοντες από την πρωτοπόρο εθελοντική ομάδα δράσης της Πιερίας το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου.
Με σύνθημα "κανένας μόνος του, αυτή την κρίση θα την περάσουμε μαζί" οι εθελοντές της Κατερίνης αποδέχτηκαν την προσφορά ενός μέλους της ομάδας τους ο οποίος δώρισε 200 έλατα στο κοινωνικό παντοπωλείο της περιοχής. 

Οι πολίτες όμως που θα παραγγείλουν τα έλατα με το γνωστό τρόπο που τηρήθηκε και για τα προϊόντα χωρίς μεσάζοντες δε θα καταβάλλουν χρηματικό αντίτιμο αλλά θα προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας (ρύζι, μακαρόνια και άλλα) για το κοινωνικό παντοπωλείο. 
Οι φόρμες παραγγελιών για τους ενδιαφερόμενους θα ανοίξουν απόψε το βράδυ στις 10.00.
Τα έλατα θα έχουν ύψος 1,70μ. έως 3μ. και θα στηρίζονται ήδη σε ξύλινη βάση (σταυρός με τακουνάκι).

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ : Α΄ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


Οι μαθητές σε αναζήτηση της Ιστορίας του τόπου μας. 100 χρόνια ελεύθερης Πιερίας.


Ο Διευθυντής κος Ιωάννης Καζταρίδης και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων και το Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων της Πιερίας
σας καλούμε
την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, ώρα 8.30 π.μ,
στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ),
να παρακολουθήσετε το Α΄ Μαθητικό Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας, με θέμα
«Οι μαθητές σε αναζήτηση της Ιστορίας του τόπου μας. 100 χρόνια ελεύθερης Πιερίας.»

Μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων και των Λυκείων μας θα επιχειρήσουν να μας ταξιδέψουν στην ιστορία του τόπου μας, να μας κάνουν να αναπολήσουμε, να χαμογελάσουμε και να συγκινηθούμε.
Σας περιμένουμε !

40 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ




ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ
 
  Το Δ.Σ του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου προγραμμάτισε ειδική εκδήλωση παρουσίασης του Λευκώματος «40 ΧΡΟΝΙΑ, ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ»
και απονομής τιμητικών διακρίσεων στους δημιουργούς και συντελεστές καθιέρωσης του Φεστιβάλ Ολύμπου ενός εκ των κορυφαίων πολιτιστικών θεσμών της χώρας.

  
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 7:00μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου “ CAVO OLYMPO,LUXURY RESORT & SPA” στην Πλάκα Λιτοχώρου, τηλ 2352022222.
 
  Το Λεύκωμα θα παρουσιάσουν:
 
Κώστας Τσιάνος, Σκηνοθέτης- Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισσας
Γιώργος Σαρηγιάννης, Δημοσιογράφος-Κριτικός Θεάτρου
Αντώνης Κάλφας, Φιλόλογος – Επιμελητής Λευκώματος
 

Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή για τις συνθήκες εργασίας στα Μάρκετ Αρβανιτίδη


Ερώτηση στην Βουλή, προς τον Υπουργό Εργασίας, για τις συνθήκες εργασίας στα Μάρκετ Αρβανιτίδης κατέθεσαν επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Μαρία Μπόλαρη, Ιωάννα Γαϊτάνη, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, Ιωάννης Αμανατίδης, Ιωάννης Σταθάς)στην οποία αναφέρουν:

"Τα τελευταία χρόνια η διεύθυνση της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» επιδίδεται συστηματικά σε αυθαίρετες ενέργειες που καταστρατηγούν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στην επιχείρηση και παραβιάζουν την ισχύουσα εργατική νομοθεσία.

Εκμεταλλευόμενοι το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί από την πολιτική των μνημονίων και με πρόσχημα τη συνεχώς επιτεινόμενη οικονομική κρίση οι υπεύθυνοι της επιχείρησης τρομοκρατούν με την απειλή της απόλυσης και καταπατούν τα δικαιώματα των εργαζόμενων.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να ...

υπερβαίνουν τον καθορισμένο χρόνο εργασίας τους χωρίς να πληρώνονται τις υπερωρίες. Αναγκάζονται να εργάζονται ημέρες αργιών και εκτός της έδρας της επιχείρησης χωρίς να τους καταβάλλονται οι αντίστοιχες αποζημιώσεις, ενώ παράλληλα τους οφείλονται δεδουλευμένα τριών μηνών.