ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Θα καθίσουμε όλοι μαζί στο μεσημεριανό τραπέζι!








Την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012, στις 13:30 το μεσημέρι, ως ένδειξη συμπαράστασης προς τους δημοτικούς υπαλλήλους του νομού μας, θα μαγειρέψουμε φασολάδα και θα γευματίσουμε όλοι μαζί, μπροστά στο Δημαρχείο Κατερίνης.
Καλούμε τους συνδημότες μας να στηρίξουν αυτή τη συμβολική χειρονομία και να καθίσουμε όλοι μαζί στο μεσημεριανό τραπέζι που θα ετοιμάσουν τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.
Καταστηματάρχες, εκπαιδευτικοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, δημόσιοι ή ιδιωτικοί υπαλληλοι, βρισκόμαστε όλοι στην ίδια μοίρα! Αύριο θα έρθει και η δική μας σειρά. Ελάτε να τους δείξουμε πως θα πορευτούμε μαζί, πως δεν φοβόμαστε, πως είμαστε ενωμένοι!
Το δικαίωμα στην εργασία είναι δικαίωμα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και αυτή δεν θα επιτρέψουμε να τη στερηθεί κανένας συνάνθρωπός μας!
Συμπολίτες, μη σας γελά κανείς! Το τεράστιο τσουνάμι των αντιλαϊκών μέτρων έρχεται να μας σαρώσει και να μας πετάξει στον γκρεμό της απόλυτης εξαθλίωσης. Αν δεν αντισταθούμε ενωμένοι, σε λίγο θα βρεθούμε όλοι εκεί!
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας διατρανώνει με κάθε τρόπο την υποστήριξή της στο δίκαιο αγώνα των δημοτικών υπαλλήλων του Ν. Πιερίας και δηλώνει πως βρίσκεται στο πλευρό τους.
Ο αγώνας των εργαζομένων των ΟΤΑ κατά του μνημονίου είναι αγώνας όλων των δημοτών.
Κανείς πλέον μόνος του!

ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΎΟΥΝ ! Διπρόσωπη η τρόϊκα - Έκθεση-σοκ στην WSJ: "Δεν θα υπάρξει ποτέ βιωσιμότητα στο χρέος"!



Έκθεση-σοκ της τρόϊκα που είδε το φως της δημοσιότητας πριν λίγο στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, αποκαλύπτει ότι η απόφαση που ελήφθη τα ξημερώματα για το ελληνικό χρέος ελήφθη απλά και μόνο για να κερδηθεί χρόνος, αφού η υπόθεση "βιωσιμότητα ελληνικού χρέους" θεωρείται χαμένη από τους τροϊκανούς, σύμφωνα με όσα περιέχει η έκθεση!
Η ίδια η τρόικα φέρεται (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ) δείχνει ότι έχει δύο πρόσωπα και ενώ δημοσίως φέρονται να υποστηρίζουν ότι εξασφαλίστηκε η βιωσιμότητα του χρέους στα εσωτερικά τους έγγραφα που διακινούν αμφισβητούν το σχέδιο για τη μείωση του ελληνικού χρέους στο οποίο συμφώνησαν χθες οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο, εκτιμάται ότι "Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι αδύνατον να οδηγήσουν το ελληνικό χρέος στο 124% του ΑΕΠ το 2020. Στην καλύτερη περίπτωση το χρέος να είναι στο 126,6% του ΑΕΠ το 2020 και στο 115% του ΑΕΠ το 2022, υπό ιδανικές συνθήκες, ενώ η επαναγορά ομολόγων θα προσδώσει ελάφρυνση μόλις 9,6 δισ. ευρώ, αντί για 20 δισ. ευρώ που υπολογίζουν"!
Τι σημαίνουν τα παραπάνω: Οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ απλά "έσπρωξαν κάτω από το χαλί" το πρόβλημα για λίγους μήνες ακόμα. ϊσως και λιγότερους απ'ότι φαντάζονται και οι ίδιοι. Πιθανόν για να ωριμάσει η πρόταση του ΔΝΤ για διαγραφή του χρεόυς μέχρι και 50% αλλά και να πλησιάσουμε στις γερμανικές εκλογές ακι στην "τελική λύση".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ. ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ ΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΟ BLOG ΜΟΝΟ!!!


ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ 
ΦΤΗΝΆ ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ  200 ΕΥΡΩ 
ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΡΟΝΟ. 
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ ΜΟΝΟ 50 ΕΥΡΩ ΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ  ΠΡΟΒΟΛΗ  ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΛ. 6945211444








''Εδά θα ρακοπίνουμε, ώσπου να 
ξημερώσει κι ο ήλιος εις το κούτελο 
ώσπου να μασε δώσει..."

Γλυκάνισος Τηλ.2351024014 & κιν.what's up:6980510566







Ασπρισε η Μόσχα από πρωτοφανή για την εποχή χιονιά


 Ασπρισε η Μόσχα από πρωτοφανή για την εποχή χιονιά
Σε ένα 24ωρο έπεσε το 1/3 του χιονιού που έπεφτε όλο το Νοέμβρη
Πενήντα χρόνια είχε να δει τόσα χιόνια το Νοέμβριο η η ρωσική πρωτεύουσα. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko)

Ρεκόρ «εποχής» κατέγραψαν οι χιονοπτώσεις στη Μόσχα. Σύμφωνα με την ρωσική μετεωρολογική υπηρεσία για πρώτη φορά τα τελευταία 50 χρόνια καταγράφηκαν στα τέλη Νοεμβρίου τόσα πολλά χιόνια.
«Μόνο σε ένα εικοσιτετράωρο, αυτό της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου, έπεσε στη Μόσχα το ένα τρίτο της ποσότητας χιονιού που άλλες χρονιές έπεφτε συνολικά στη διάρκεια όλου του μήνα» ανακοίνωσαν οι μετεωρολόγοι.
Την Τετάρτη έκλεισαν πολλοί δρόμοι στα περίχωρα της Μόσχας ενώ προβλήμτα παρουσιάστηκαν στις αεροπορικές συγκοινωνίες, καθώς 70 πτήσεις ακυρώθηκαν και εκατοντάδες άλλες έγιναν με καθυστέρηση, καθώς τα συνεργεία εκχιονισμού των διαδρόμων και των αεροσκαφών δούλευαν πυρετωδώς, ιδίως στο διεθνές αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο

Θα εκμηδενίσει τις συντάξεις η «επαναγορά»;




Πανικό προκάλεσε στα ασφαλιστικά ταμεία ο συνδυασμός των ειδήσεων αφενός ότι η κυβέρνηση Σαμαρά θα προβεί σε επαναγορά ελληνικών ομολόγων που βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών στο 35% της ονομαστικής αξίας τους και αφετέρου ότι το ΔΝΤ αρνήθηκε να δώσει το τμήμα της δόσης προς την Ελλάδα που του αναλογεί αν προηγουμένως δεν εκτιμήσει μετά τις 13 Δεκεμβρίου πώς πήγε η επαναγορά των ελληνικών ομολόγων. Ο πανικός οφείλεται στο ότι ενδέχεται η κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ να δώσει εντολή στις διορισμένες διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων να προσέλθουν και να δώσουν τα ομόλογα που κατέχουν χάνοντας το... 65% της αξίας τους!!! Κάτι τέτοιο θα συνιστούσε πραγματικό όλεθρο για τα ασφαλιστικά ταμεία και τη δυνατότητά τους να δίνουν συντάξεις που να διασφαλίζουν υποτυπωδώς την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των συνταξιούχων.

Η κυβέρνηση έχει ήδη λεηλατήσει με το «κούρεμα» το 53% της αξίας των ομολόγων που κατείχαν τα ασφαλιστικά ταμεία. Αν τα ξαναληστέψει εκ νέου με την «επαναγορά», δεν θα τους μείνει τίποτα σχεδόν για να δίνουν συντάξεις.

Η υπόθεση δεν είναι καθόλου αστεία και δεν προσφέρεται για δημαγωγία. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, υποθέτοντας ότι ένα ασφαλιστικό ταμείο είχε ένα ομόλογο αξίας 100 ευρώ. Με το «κούρεμα» του PSI η κυβέρνηση του έφαγε τα 53 ευρώ. Δεν του έδωσε όμως τουλάχιστον τα υπόλοιπα 47 ευρώ στο χέρι. Οχι. Του έδωσε 15 ευρώ σε διετή ομόλογα με την εγγύηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, τα οποία είναι όντως σίγουρα λεφτά. Τα μόνα σίγουρα, γιατί τα υπόλοιπα 32 που λείπουν του τα έδωσε υποχρεωτικά σε νέα ελληνικά ομόλογα ανύπαρκτης αξιοπιστίας και μάλιστα με μια «μικρή λεπτομέρεια»: Τα πρώτα από αυτά τα ομόλογα συνολικής αξίας 32 ευρώ λήγουν το 2023 και τα τελευταία το 2042!!!

Εμβολιά ........Ζω

«Μάχη» στη Βουλή για το «Μνημόνιο»


 «Μάχη» στη Βουλή για το «Μνημόνιο»
Προς αναβολή φαίνεται να οδεύει η έρευνα για τους χειρισμούς που οδήγησαν την, χώρα στο «μνημόνιο» καθώς, όπως όλα δείχνουν, τα τρία κόμματα που υποστηρίζουν την κυβέρνηση και συγκροτούν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα αρνηθούν – το κάθε ένα για τους δικούς του λόγους – την σύσταση εξεταστικής επιτροπής.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στις 10 το πρωί η Ολομέλεια της Βουλής θα συζητήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 5 το απόγευμα με την ονομαστική ψηφοφορία.
Ειδικότερα,η ΝΔ, εκμεταλλευόμενη και το κλίμα αισιοδοξίας που έχει καλλιεργηθεί από την πρόσφατη απόφαση του Εurogroup, θα επιχειρήσει να κρατήσει χαμηλούς τόνους και γενικότερα να υποβαθμίσει την διαδικασία. Άλλωστε, από την συζήτηση θα απουσιάζει ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Κώστας Τασούλας θα αναλάβει ως εισηγητής να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους το κόμμα του θα καταψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αν και η συγκεκριμένη έρευνα αποτελεί προεκλογική δέσμευση. Σύμφωνα δε με πληροφορίες ο εισηγητής δεν θα δεσμευτεί έναντι των «γαλάζιων» βουλευτών ότι η ΝΔ θα καταθέσει άμεσα δική της συγκεκριμένη πρόταση. Απεναντίας θα προβεί σε μια γενικόλογη τοποθέτηση στην οποία θα αναφέρει ότι όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν και αφού πρώτα μελετηθούν οι δύο δικογραφίες – για τις καταγγελίες Ρουμελιώτη και για την λίστα Λαγκάρντ – θα κατατεθεί πρόταση για συνολική έρευνα.

Γεγονότα και προφητείες… τί ξέρουν οι πολιτικοί;


image550 Γεγονότα και προφητείες... τί ξέρουν οι πολιτικοί;
Σύμφωνα με τα σημεία των καιρών, τις δηλώσεις των προσώπων και την έρευνα πολλών ερευνητών…
Μήπως θα έπρεπε να σκεφτούμε ότι η ώρα έφτασε;
Μήπως είναι ΤΩΡΑ η ώρα για αυτά που οι Άγιοι της Ορθοδοξίας προφήτευσαν;
Μήπως “το ποθούμενον γαρ εγγύς”;
Άλλωστε ο Όσιος Παΐσιος και ο γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός ευθέως δήλωσαν ότι αυτή η γενιά θα ζήσει τον Γ’ παγκόσμιο πόλεμο και την αναλαμπή της Ορθοδοξίας.
Τα συμπεράσματα του καθενός.
Ει Κύριος μεθ’ ημών, ουδείς καθ’ ημών
“Στα θέματα της πίστεως και στα θέματα της πατρίδος δεν χωράνε υποχωρήσεις. Πρέπει να είναι κανείς αμετακίνητος, σταθερός” Όσιος Παΐσιος 

Έφτασαν τους 173 οι νεκροί από την επίθεση στη Γάζα

 Έφτασαν τους 173 οι νεκροί από την επίθεση στη Γάζα
Επτά Παλαιστίνιοι υπέκυψαν στα τραύματά τους από τα τέλη των εχθροπραξιών στις 21 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τις υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης του παλαιστινιακού θύλακα, που ελέγχεται από την ισλαμιστική Χαμάς.
Με τους επτά νέους θανάτους, ο συνολικός αριθμός των απωλειών στην Παλαιστινιακή πλευρά από την επιχείρηση «Αμυντικός Πυλώνας» του Ισραήλ, φθάνει τους 173 νεκρούς. Περίπου 1.300 άνθρωποι υπολογίζεται πως τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επιχείρησης, η οποία ξεκίνησε στις 14 Νοεμβρίου και περαιώθηκε με την συνομολόγηση εκεχειρίας με τις παλαιστινιακές ένοπλες ομάδες την περασμένη εβδομάδα.
Στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι παλαιστινιακές απώλειες αφορούν αμάχους, μεταξύ τους πάνω από 40 παιδιά και τουλάχιστον 13 γυναίκες, σύμφωνα με τις υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης και τις οργανώσεις για τα δικαιώματα του ανθρώπου.
Το Παλαιστινιακό Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (PCHR) στη Γάζα κατέγραψε τουλάχιστον 105 νεκρούς αμάχους.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ 2012 ( ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ 2010)-ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ Α.Α.Κ


ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ:    806  ΕΓΚΥΡΑ:  783
ΑΚΥΡΑ- ΛΕΥΚΑ:       23

ΕΛΑΒΑΝ:                                                                 2010 (ψήφισαν 823)

ΔΑΚΕ 278  (35.5%)   ΕΔΡΕΣ 3                                      331  (40,2%)
ΑΑΚ   195  (24.9%)    ΕΔΡΕΣ 2                                     117  (14,2%)
Ελεύθ.Κίνηση 142   (18.1%)  ΕΔΡΑ 1                           ------------------
ΕΣΑΚ – ΔΕΕ  95   (12.1%)  ΕΔΡΑ 1                               126   (15,3%)
ΠΑΣΚ  73                   (9.3%)                                        249   (30,3%)

Δημήτρης Γάτας

Νίκη Αιγινίου - Μίλων 3-0 (25-19, 25-17, 25-19)





1ο σετ: 5-5, 10-6, 12-8, 16-12, 25-19 σε 24`

2ο σετ: 6-2, 8-2, 14-6, 17-7, 19-11, 21-14, 23-17, 25-17 σε 26`3ο σετ: 2-1, 4-2, 8-6, 9-9, 11-10, 13-11, 14-12, 16-12, 17-12, 18-13, 21-13, 22-15, 22-17, 23-17, 25-19 σε 24`

Μεγάλη και  σημαντική νίκη για τη Νίκη Αιγινίου με 3-0 σετ επί του Μίλωνα στο ΔΑΚ Κολινδρού