ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Θα φάμε με χρυσά κουτάλια.


Τα κατοχικά ΜΜΕ τρελαίνουν το λαό με κατασταλτική προπαγάνδα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα 44 δις ευρώ (που θα δοθούν ως νέο δάνειο στη χώρα μας) θα πέσουν στην ελληνική αγορά και θα ανασάνουμε από την ασφυξία ρευστότητας που μας σκοτώνει όλους. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Δυστυχώς η πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Τα 44 δις στην ουσία θα ενισχύσουν την άρχουσα τάξη και θα ικανοποιήσουν τους δανειστές. Συγκεκριμένα, από την πρώτη δόση των 34,4 δισ. ευρώ που θα εκταμιευθεί μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου (εφόσον επιτύχει η επαναγορά ομολόγων ονομαστικής αξίας 30 δις ευρώ), τα 24 δισ. ευρώ...
θα κατευθυνθούν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, 4 δισ. ευρώ στην αποπληρωμή εντόκων γραμματίων και ομολόγων και περίπου 5 δισ. ευρώ θα χρηματοδοτήσουν το πρωτογενές έλλειμμα του φετινού προϋπολογισμού. Τα υπόλοιπα λιγότερα από 2 δισ. ευρώ θα πάνε για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες, αν και για φέτος είχε προϋπολογιστεί να πληρωθούν οφειλές ύψους 3,5 δισ. ευρώ.

Οι υπόλοιπες οφειλές θα πρέπει να εξοφληθούν από τα 9,3 δισ. ευρώ που θα καταβληθούν σε τρεις δόσεις το πρώτο τρίμηνο του 2013 και εφ' όσον βέβαια καλυφθούν οι υπόλοιπες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας και φυσικά εφόσον προχωρά κανονικά το πρόγραμμα προσαρμογής (φόροι, διαθεσιμότητα στο Δημόσιο, μειώσεις αμοιβών κ.λ.π.).

Όπως βλέπετε, θα φάμε όλοι με χρυσά κουτάλια.
Αυτό που βλέπουμε εμείς, είναι ότι από τώρα πάμε γι’ άλλες δόσεις.
Να είναι καλά η προπαγάνδα της ύπνωσης.

Τα ξεράδια σας ξέρετε!


Βενιζέλος 28/11/2012: “… γνωρίζουμε τι θα πει νάσαι άνεργος, να χάνεις την δουλειά σου …”Αλήθεια; Ξέρεις;
Ξέρεις,…τι θα πεί να σου φωνάζει το αφεντικό για να σου δώσει τα παπούτσια στο χέρι;
…ότι η δική μου απόλυση του μεροδούλη/μεροφάη προκαλεί την θανατηφόρα αγωνία σε μένα, τα παιδιά μου και την γυναίκα μου;

…λόγω έλειψης χρημάτων τρέχω στον μπαμπά και του ζητώ μερίδιο από την κομμένη(από σένα) σύνταξη των 700 ευρώ; Δηλαδή ζητώ από τον πατέρα μου να με γηροκομήσει εμένα και την οικογένειά μου. Το ξέρεις κι αυτό;(χαχαχαχαχαχαχα … ωχ! Κρατήστε με!)
… με τι δύναμη ψυχής θα στείλω το εννιάχρονο μουτράκι νηστικό στο σχολείο;
… πώς να εξηγήσω τα ανεξήγητα στα αθώα παιδικά μάτια “δεν έχω λεφτά για τυρόπιτα”
… πώς να εξηγήσω στον Γιάννη β’ Λυκείου, τέρμα το φροντιστήριο λόγω αδυναμίας πληρωμών εξ αιτίας της ανεργίας της κεντρικής κολώνας του σπιτιού.
… τι θα πει να σου κλείνουν την πόρτα κατάμουτρα και με πλήρη αδιαφορία όλοι όσοι “προσφέρουν δουλειά” και συ να φορτώνεσαι μαζί με τα δυό μουτράκια και την γυναίκα σου με κάθε κλείσιμο απογοήτευση μεγατόννων;.
…τα ομόλογα που μου ενεχείρησε ο πατέρας μου για ώρα ανάγκης να τάχει μειώσει στο μισό ένας ευτραφής συνταγματο/καθηγητο/πολιτικός που τόπαιξε ξερόλας οικονομολόγος και κόμπαζε για επιτυχία μεγατόννων.
…τον συναισθηματικό μου κόσμο σε τι κατάσταση υστερική ήταν μετά την απώλεια της δουλειάς μου και εν συνεχεία της αδυναμίας μου να βρω δουλειά και να εξυπηρετήσω ανάγκες και υποχρεώσεις. Τότε είδα την αποτυχία μου, κι όλα αυτά εξ αιτίας σου. Εσύ δανείστηκες, εσύ τους κάλυψες, κι εσύ θα με σώσεις; Κύριε και θεέ τι είσαι, τρία σε ένα;
…Με νηστικά παιδιά, γυναίκα, χαμένο σπίτι και κάθε είδους αξιοπρέπεια ξέρεις πως είδα τον εαυτό μου να ανεβαίνει στον πέμπτο όροφο της  πολυκατοικίας;. Ύστερα το πεζοδρόμιο νάρχεται με καταπληκτική ταχύτητα προς το μέρος μου. Τόξερες κι αυτό; Για να θυμηθώ τον Μαρίνο πριν πολλά χρόνια στην Πλάκα “ποιος είμαι; Είμαι ο δολοφόνος!”
Και τώρα αλαφρύς σαν άγγελος και ευωδιαστός σαν τίμιο ξύλο σε παρακολουθώ μπροστά σε είκοσι προτεταμένα μικρόφωνα να λες ελαφρά τη καρδία.  “γνωρίζω τι θα πει άνεργος”.
Όχι δεν ξέρεις! Ποτέ δεν ήξερες. Απλά πάντα έπαιζες/παίζατε όλοι σας ευφυέστατο πολιτικό θέατρο όπως και τώρα.
Μας διαλύετε, μας εξοντώνετε. Μην μας δουλεύετε κι από πάνω. Αιδώς!

newsIt.gr Γ. Βαρουφάκης στο ΣΚΑΪ

Και τώρα, έρχονται για τα σπίτια μας…




Και τώρα, έρχονται για τα σπίτια μας…

Πηγή: www.tempo.gr
Κάποτε μας φοβέριζαν ότι θα ‘ρθουν να μας πάρουν τα σπίτια οι Κομμουνιστές. Τελικά, μόλις λίγα χρόνια αργότερα, ορίστε που θα το κάνουν οι ίδιοι που μας προειδοποιούσαν, προσφέροντάς μας τότε απλόχερα μπόλικο χρήμα και πουλώντας μας ψεύτικα όνειρα και πρόσκαιρα μεγαλεία. Οι ίδιοι οι Καπιταλιστές δηλαδή!
Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η τρόικα ζητά να βγουν στο σφυρί 100.000 ακίνητα ιδιοκτητών που αδυνατούν να εξοφλήσουν τα στεγαστικά τους δάνεια. Μάλιστα, ασκούνται πιέσεις, προκειμένου να επιτραπούν εκ νέου οι πλειστηριασμοί ακινήτων, ακόμα και για μικρά ποσά οφειλών από δάνεια.
Υπενθυμίζουμε ότι προς το παρόν απαγορεύονται μέχρι το τέλος τους έτους οι πλειστηριασμοί ακινήτων από τις τράπεζες για ποσά οφειλών έως 200.000 ευρώ, με την τρόικα ωστόσο να μην επιθυμεί νέα παράταση. Το πρόσχημα που χρησιμοποιείται είναι πως αν βγουν όλα αυτά τα ακίνητα στην αγορά, τότε θα οδηγηθούμε σε μεγάλη πτώση τιμών.
Η πικρή πραγματικότητα βέβαια είναι πως πολύς κόσμος θα μείνει χωρίς κεραμίδι στο κεφάλι του και μάλιστα πολύ γρήγορα, αφού, αν επιβεβαιωθεί η είδηση, τα ακίνητα θα αρχίσουν κιόλας να βγαίνουν στον πλειστηριασμό από την αρχή του 2013.
Φυσικά, αυτή είναι μόνο η αρχή των όσων θα ακολουθήσουν στο θέμα αυτό, που, όπως έχουμε γράψει πολλάκις , έχει ως μοναδικό στόχο να πληγεί η ιδιοκτησία του μεροκαματιάρη, ο οποίος πρέπει πάση θυσία να πληρώνει ακόμα και για τον… αέρα που αναπνέει. Όλα αυτά, με την ανοχή και τη συνενοχή των εν Ελλάδι μαριονεττών που -υποτίθεται- κυβερνούν, οι οποίοι έχουν αναλάβει να εκτελούν αναντίρρητα κάθε επιθυμία των μεγάλων αφεντικών τους.
Για το θέμα της ιδιοκτησίας, δεν είναι καθόλου άγνωστες οι προθέσεις τους και αργά ή γρήγορα θα βρούμε μπροστά μας όσα μας ετοιμάζουν. Άλλωστε, μας είχε προϊδεάσει και ο Μόσιαλος για τον τρόπο σκέψης τους και αντιμετώπισης της κατάστασης (δείτε εδώ το σχετικό βίντεο) και, πιστέψτε μας, καθόλου δεν διαφέρουν τα λόγια του από τις θέσεις του Βενιζέλου, του δήθεν ΑριστερούΚουβέλη και του Σαμαρά. Δυστυχώς.

Το «καρφί» του Κανάκη για το δελτίο ειδήσεων του Alpha!


Δεν «μασάει» τα λόγια του ο Αντώνης Κανάκης και όταν έχει να πει κάτι το λέει ευθέως και δημόσια.

Το «καρφί» του Κανάκη για το δελτίο ειδήσεων του Alpha!
Έτσι τουλάχιστον φαίνεται από τη στάση του και τα όσα είπε στην εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα». Οι συντελεστές της εκπομπής και κυρίως ο Αντώνης Κανάκης φαίνεται να ενοχλήθηκαν από τους υπεύθυνους στο δελτίο ειδήσεων του Alpha οι οποίοι πήραν ένα βίντεο από την εκπομπή με τις δηλώσεις του βουλευτή Ταμήλου, «κρύβοντας» το λογότυπο των «Ράδιο Αρβύλα». Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, λοιπόν, ο παρουσιαστής πέταξε το «καρφάκι» του στους... απέναντι.

Υπόθεση Ρόσγουελ με.. εξωγήϊνους στη Κύπρο διηγείται Βρετανός δεκανέας


Πασίγνωστη είναι η υπόθεση «Ρόσγουελ», με τον εξωγήινο που έκανε «ντόρο» το καλοκαίρι του 1947 στις ΗΠΑ. Ένα φιλμ διάρκειας λίγης ώρας που πολλοί αμφισβήτησαν - και δικαιολογημένα - την αυθεντικότητά του.

Υπόθεση Ρόσγουελ με.. εξωγήϊνους στη Κύπρο διηγείται Βρετανός δεκανέας

Όμως γράφει το ikypros μια παρόμοια υπόθεση σαν του «Ρόσγουελ» φαίνεται ότι εκτυλίχθηκε κάποτε και στην Κύπρο! Μάλιστα στην Κύπρο προ της τουρκικής εισβολής, εν έτει 1973. Όλα ξεκίνησαν πριν κάποια χρόνια, όταν ένας Άγγλος στρατιωτικός, ο Τομ Κλαρκ, που υπηρετούσε στις βρετανικές βάσεις του νησιού, δήλωσε δημόσια μερικά ...πολύ παράξενα πράγματα!
Είπε συγκεκριμένα, ότι κάποια νύχτα του 1973 (δεν λέει ακριβώς την ημερομηνία), και ενώ βρισκόταν σε κανονικής ρουτίνας νυχτερινή άσκηση, είδε ...ένα UFO να συντρίβεται πάνω στα βουνά του Τρόοδος της Μεγαλονήσου! Ο Κλαρκ μίλησε για πρώτη φορά για το γεγονός στο μηνιαίο περιοδικό UFO Monthly, το 2005.

Kate & Naomi γυμνόστηθες στο νέο τεύχος του Interview

Kate & Naomi γυμνόστηθες στο νέο τεύχος του Interview

Τα δύο top models τα πέταξαν στο τεύχος Δεκεμβρίου της ρώσικης έκδοσης του Interview.
Αν κάτσουμε να καταγράψουμε τα supermodels της δεκαετίας του '90 η Naomi Campbell και η Kate Mossείναι σίγουρα ανάμεσά τους γραμμένες με ανεξίτηλο μαρκαδόρο. Οι δυο τους, λοιπόν, ανάμεσα στις πάμπολλες υποχρεώσεις τους (η Naomi «γυρίζει» πυρετωδώς το διαγωνισμό μοντέλων «The Face» μαζί με τις Coco Rocha και Karolina Kurkova, ενώ η Kate προμοτάρει το νέο της φωτογραφικό λεύκωμα «Kate: The Kate Moss Book») βρήκαν χρόνο και φωτογραφήθηκαν μαζί γυμνόστηθες από το δίδυμο των Mert Alas & Marcus Piggott για το εορταστικό τεύχος Δεκεμβρίου της ρώσικης έκδοσης του περιοδικού Interview.
Τις δυο τους να ποζάρουν μαζί είχαμε να τις δούμε από το τεύχος Φεβρουαρίου του 2008 της παριζιάνικης Vogue, όπου όμως τις απολαύσαμε στη «ντυμένη» τους έκδοση. Οπότε το εν λόγω τεύχος του Interview έχει και συλλεκτική αξία.

Νόστιμο κέικ καρότου με γλάσο

Νόστιμο κέικ καρότου με γλάσο

Ένα υπέροχο, θρεπτικό κέικ που σας είναι εύκολο να το φτιάξετε και θα λατρέψετε τόσο εσείς όσο και οι καλεσμένοι σας.
Υλικά
2 και 1/2 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 και 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
3 καρότα (περίπου 400 γραμμάρια) καθαρισμένα και τριμμένα
250 γραμμάρια γιαούρτι
125 ml φυτικό λάδι
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
60 γραμμάρια ψιλοκομμένα ψημένα καρύδια
Για το γλάσο
250 γραμμάρια τυρί σε μορφή κρέμας σε θερμοκρασία δωματίου
210 γραμμάρια κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκαλιού
Χοντροκομμένα καρύδια

5+1 λόγοι γιατί οι άντρες λατρεύουν το πορνό

5+1 λόγοι γιατί οι άντρες λατρεύουν το πορνό

Ήρθε η ώρα να κατανοήσουμε βαθύτερα την.. ιδιαίτερη αυτή εμμονή τους!
Koρίτσια ήρθε επιτέλους η ώρα να το παραδεχτούμε: Οι άντρες και οι γυναίκες είναι πλάσματα από άλλο πλανήτη και όσο και αν προσπαθούμε να κατανοήσουμε ο ένας τον άλλο, στο τέλος απλά κάνουμε μία τρύπα στο νερό. Όπως ακριβώς τα αγόρια δεν καταλαβαίνουν γιατί μπορεί να κάτσουμε μισή ώρα μπροστά από μία βιτρίνα και να χαζεύουμε ένα ζευγάρι παπούτσια, έτσι κι εμείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί αγαπούν το ποδόσφαιρο ή λατρεύουν να βλέπουν πορνό! Και αν για το ποδόσφαιρο τα πράγματα είναι απλά, πολλές από εμάς αναρωτιόμαστε τι στο καλό βρίσκουν τα αγόρια στις συγκεκριμένες ταινίες και τις βλέπουν μετά μανίας. Και αυτό δεν ισχύει φυσικά μόνο για τους αδέσμευτους αλλά και για όσους έχουν σχέση! Παρακάτω,αναλύουμε τους επικρατέστερους λόγους αυτής της προτίμησης, για να καταλάβετε εντέλει ότι ούτε τόσο τραγικό είναι, ούτε σημαίνει ο καλός σας βλέπει πορνό επειδή πλέον δεν σας θέλει...
1. Βαριούνται: Όταν εσείς βαριέστε συνήθως τι κάνετε; Βλέπετε τηλεόραση, διαβάζετε ένα περιοδικό, μιλάτε με τη φίλη σας στο τηλέφωνο ή ασχολείστε με τον εαυτό σας. Ε λοιπόν, τα αγαπημένα μας αρσενικά, πολύ απλά βλέπουν... πορνό! Είναι εύκολο να βρεθεί, μία αναζητηση στο ίντερνετ, δεν απαιτεί να βγουν από το σπίτι, ούτε καν να κουνηθούν από το κρεβάτι, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να τρώνε το φαγητό τους ή να απολαμβάνουν το καφεδάκι τους. Μόλις πέρασαν δύο ώρες από τη ζωή τους απλά και κυρίως ευχάριστα!
2. Για να... ξαλαφρώσουν: Ο αντρικός αυνανισμός απέχει έτη φωτός απο το γυναικείο. Ενώ εμείς χρειαζόμαστε την άνεσή μας, τη ζεστασιά και το κρεβατάκι μας για να κάνουμε τη δουλειά όπως πρέπει, οι άντρες μπορούν να κάνουν το συγκεκριμένο ακόμα και σε τουαλέτα καφετέριας!!! Επομένως, όταν είναι σπίτι, και τους έρθει η... επιθυμία, με συνοπτικές διαδικασίες βάζουν την ταινιούλα να παίζει και αυτοί ασχολούνται με την... κληρονομιά τους. Οι μύθοι και τα ψέμματα ότι πρέπει να σκεφτούν τη γυναίκα που γουστάρουν για να αυνανιστούν είναι χαζομάρες που τα λένε οι δεσμευμένοι στις κοπέλες τους. Οι άντρες εκ φύσεως, μπορούν να ερεθιστούν ακόμα και με ένα γυναικείο αστράγαλο!

Αποκτήστε γλουτούς για… βραβείο με 4 ασκήσεις!

Αποκτήστε γλουτούς για… βραβείο με 4 ασκήσεις!

Όλες μπορούμε να τις κάνουμε! Τέρμα οι δικαιολογίες
Γλουτοί. Ένα μέρος του σώματος όπου οι περισσότερες γυναίκες παραπονιούνται ότι είναι αγύμναστο ή με κυτταρίτιδα. Η αλήθεια είναι ότι το να έχεις καλογυμνασμένα και στητά οπίσθια είναι μεγάλο ατού, αλλά αν τα γονίδιά σου δεν είναι και τα καλύτερα, μην απογοητεύεσαι! Υπάρχουν ασκήσεις που αν τις ακολουθήσεις σε καθημερινή βάση, θα δεις το... πίσω σου μέρος να αλλάζει δραματικά!

Πάμε να τις δούμε :

1. Σκουότ: Από όρθια θέση και με τα πόδια ανοιχτά, κατεβάστε τη λεκάνη σας προς τα πίσω και κάτω, σαν να ετοιμάζεστε να κάτσετε σε μια καρέκλα. Κατεβείτε αργά σε βαθύ κάθισμα, σε δύο χρόνους. Κάνετε 3 σετ, από 15 επαναλήψεις το καθένα. Προσοχή να διατηρείτε την πλάτη και τη μέση σας ίσιες. Extra tip: Μην προσπερνάνε τα γόνατά σας, τις μύτες των ποδιών σας. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύετε τα γόνατά σας από τραυματισμούς.

2. Άρσεις ποδιών: Στηριχτείτε στα τέσσερα και σηκώστε αργά το ένα πόδι προς τα πίσω και πάνω, μέχρι ο μηρός να έρθει σε θέση παράλληλη με το έδαφος. Το πέλμα σας θα πρέπει να είναι flex. Κατεβάζετε αργά το πόδι σας σφίγγοντας το. Κάνετε 3 σετ των 15 επαναλήψεων και αλλάζετε πόδι. Μπορείτε να στηρίζεστε στους αγκώνες ή και στους καρπούς σας. Προσοχή να μην κάνετε υπερέκταση και πονέσει η μέση σας. Επίσης, να έχετε πάντα σφιχτούς τους κοιλιακούς σας για extra στήριξη

Ένα αγγελούδι αναζητά θεραπεία και βοήθεια


  Το πανέμορφο αγγελούδι που βλέπετε στη φωτογραφία είναι μόλις 7 μηνών και πάσχει από μια πολύ σπάνια ασθένεια που λέγεται ατρησία χοληφόρων αγγείων.
«Το Αγιορείτικο Βήμα» συνομίλησε με τη θεία του παιδιού, την κα. Ευαγγελία Μπαντάση, η οποία μας είπε ότι...

"Άν το παιδί δεν κάνει μέχρι 2 χρονών τη μεταμόσχευση του ήπατος, δεν πρόκειται να ζήσει. Πρόκειται για μια επέμβαση που δυστυχώς δεν γίνεται στην Ελλάδα".

Η μικρή Χρυσοβαλάντω, την οποία οι γονείς της έταξαν στην Αγία Ειρήνη τη Χρυσοβαλάντω λίγο πριν φύγουν για το εξωτερικό, βρίσκεται ήδη στο Παρίσι και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Necker.

"Όπως καταλαβαίνετε το ποσό που θα χρειαστεί για τη μεταμόσχευση, τη νοσηλία και τη διαμονή στη Γαλλία είναι υπέρογκο για μας, καθώς και οι δύο γονείς της μικρής δεν δουλεύουν πλέον, ώστε να μπορούν να βρίσκονται διαρκώς δίπλα στο αγγελούδι τους", μας εξηγεί η κα. Μπαντάση.

"Αυτές τις στιγμές που μιλάμε, η μπέμπα είναι συνδεδεμένη με σωληνάκι, δεν τρώει και ανησυχούμε πολύ", τονίζει η θεία της μικρής Χρυσοβαλάντω και κάνει, μέσω του «Αγιορείτικου Βήματος» έκκληση προς όλους για βοήθεια.

Ο λογαριασμός της Χρυσοβαλάντω είναι : 814/611005-39, Εθνική Τράπεζα, στο όνομα Μαρσιτοπούλου Ευαγγέλια (είναι η μητέρα της Χρυσοβαλάντω).

Γνωρίζουμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, όμως η ανθρωπιά δεν γνωρίζει από κρίση. Ας βοηθήσουμε όλοι, λοιπόν, από το υστέρημα μας μια ψυχούλα να ζήσει...




Ένα πιάτο φασολάδα για συμπαράσταση


 

  Δίπλα στους υπαλλήλους του νομού Πιερίας οι εθελοντές της ομάδας δράσης

 
  Με ένα πιάτο φασολάδα θέλουν να δείξουν τη συμπαράσταση τους στους αγώνες που πραγματοποιούν οι δημοτικοί υπάλληλοι νομού Πιερίας τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν.Πιερίας.

Για σήμερα, Παρασκευή, στις 1:30 το μεσημέρι προγραμματίζουν να μαγειρέψουν φασολάδα και να γευματίσουν όλοι μαζί σε ένα μεσημεριανό τραπέζι που θα στηθεί μπροστά από το δημαρχείο της Κατερίνης.

Πρόκειται για μία συμβολική χειρονομία σε ένδειξη συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στους δήμους οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις διατάξεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που αφορούν τη διαθεσιμότητα.

Σχολή προπονητών UEFA B' στην Κατερίνη



b_280_280_16777215_0___images_stories_2012_fthinoporo_epo_logo.jpg














    Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι  προγραμματίσθηκε η λειτουργία Σχολής  υποψηφίων προπονητών UEFA B΄ στην Κατερίνη  εντός του 2013 (Ε.Π.Σ. Πιερίας : Τηλ.: 23510/38165, fax: 23510/27565).

Τελικά πόσο άπιστοι Θωμάδες είναι; Έκλεισε και το εργοστάσιο της Σεβαστής



       Δεν εμπιστεύονται τις διαβεβαιώσεις του Σαμαρά, του Βενιζέλου και από κοντά του ασθμαίνοντος συγκυβερνήτη Κουβέλη ότι όλα θα πάνε καλά; Δεν κατανοούν την Εθνική νίκη  που μας έδωσε την δόση; (με όρους και προϋποθέσεις φυσικά αλλά μαθημένοι είμαστε τρία χρόνια τώρα!); Δεν βλέπουν την ανάπτυξη που έρχεται καλπάζοντας σε κάτασπρο άτι και κλείνουν τις επιχειρήσεις τους;

Για τον Φωκά μιλάμε που προσέφυγε στο άρθρο 99 αλλά και για την δική μας μονάδα μονωτικών υλικών στη Σεβαστή που έκλεισε αφήνοντας στο δρόμο 20 δικούς μας ανθρώπους;
Πέρα από τα παχιά λόγια, τις τρελές υποσχέσεις και το παραμύθι, υπάρχει μια σκληρή πραγματικότητα κύριοι της συγκυβέρνησης που είναι παραπέρα ύφεση, παραπέρα απολύσεις, κλείσιμο επιχειρήσεων και αύξηση της ανεργίας.
 Και αυτή την πραγματικότητα ούτε θέλετε ούτε μπορείτε να την αντιμετωπίσετε. Κάντε στην άκρη λοιπόν και μην μας πουλάτε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Α.Μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ. ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ ΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΟ BLOG ΜΟΝΟ!!!




ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ 
ΦΤΗΝΆ ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ  ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΡΟΝΟ. 
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ ΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ  ΠΡΟΒΟΛΗ  ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΛ. 6945211444








''Εδά θα ρακοπίνουμε, ώσπου να 
ξημερώσει κι ο ήλιος εις το κούτελο 
ώσπου να μασε δώσει..."

Γλυκάνισος Τηλ.2351024014 & κιν.what's up:6980510566







Διαστημικός τουρισμός με αερόστατο


Η ιδέα για τουρισμό στο… διάστημα ανέκαθεν γοήτευε τους ανθρώπους. Τώρα, μια νέα δοκιμή αερόστατου ανοίγει το δρόμο... για το πρώτο τουριστικό ταξίδι εκτός του πλανήτη μας ακόμη και το 2014.

Επιστήμονες και μηχανικοί έστειλαν πάνω από τη γήινη ατμόσφαιρα ένα ειδικό αερόστατο μέσα στο οποίο βρισκόταν ένα ανθρωποειδές ρομπότ. Το αερόστατο βρέθηκε σε ύψος 32 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης, λίγα μόλις χιλιόμετρα απόσταση από το σημείο που ο Αυστριακός Φέλιξ Μπάουμγκάρντεν εκτέλεσε το τρομερό του άλμα, πάνω από την ατμόσφαιρα της Γης και προς το έδαφος.

Φιλοδοξία των δημιουργών του αερόστατου Zero 2 Infinity είναι μέχρι το 2014 να προσφέρουν τις πρώτες ξεναγήσεις εκτός του πλανήτη μας.

Στο… πακέτο της ξενάγησης θα προσφέρεται η δυνατότητα προς τους συμμετέχοντες να βγάλουν φωτογραφίες της Γης από ψηλά αλλά και να περάσουν λίγες ώρες σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας.

Νοικοκυριά και επιχειρήσεις κόβουν τα σταθερά τηλέφωνα


 Νοικοκυριά και επιχειρήσεις κόβουν τα σταθερά τηλέφωνα
Με ραγδαίους ρυθμούς φαίνεται ότι εγκαταλείπουν οι Ελληνες από το καλοκαίρι και μετά το σταθερό τηλέφωνο εξαιτίας της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης.
Εγκαταλείπουν οι Ελληνες από το καλοκαίρι και μετά το σταθερό τηλέφωνο εξαιτίας της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης και μειώνουν τη διείσδυση των προσωπικών υπολογιστών και των συνδέσεων Internet
Οι αποσυνδέσεις -σύμφωνα με στελέχη της αγοράς- αγγίζουν πλέον σε ποσοστό τη μία στις δύο γραμμές, γεγονός το οποίο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις επιχειρήσεις που βάζουν λουκέτο και κόβουν τις τηλεφωνικές συνδέσεις αλλά και σε νοικοκυριά που προσπαθούν να μειώσουν τις τηλεπικοινωνιακές τους δαπάνες κόβοντας ακόμα και το σταθερό τηλέφωνο.
Υπολογίζεται ότι το σύνολο των σταθερών γραμμών σήμερα φτάνει περίπου τα 4,9 εκατομμύρια.
Την τάση αυτή είχε καταδείξει και το τελευταίο ειδικό Ευρωβαρόμετρο, σύμφωνα με το οποίο καταγράφεται απότομη μείωση της διείσδυσης των προσωπικών υπολογιστών, των τηλεφωνικών συνδέσεων και των συνδέσεων Internet στα ελληνικά νοικοκυριά.
Στο 47%
Βάσει των στοιχείων, η διείσδυση των Η/Υ στα ελληνικά νοικοκυριά υποχώρησε κατά περίπου 8 ποσοστιαίες μονάδες και διαμορφώθηκε στο 47%.
Ως προς τις τηλεφωνικές συνδέσεις, το Ευρωβαρόμετρο έδειξε ότι οι Ελληνες διακόπτουν τόσο τις συνδέσεις κινητής όσο και τις συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας. Ετσι τηλεφωνική σύνδεση έχει πλέον το 72% των ελληνικών νοικοκυριών.
Τα νοικοκυριά που κάνουν χρήση σταθερού τηλεφώνου μειώθηκαν κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση (82%), ενώ τα νοικοκυριά που κάνουν χρήση κινητού υποχώρησαν κατά 4 π.μ. (89%).

Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΏΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΎ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΊΟ

Ο εξευτελισμός του Ελληνα Εργαζόμενου σε όλο του το μεγαλείο, πατώντας πάνω στην ανάγκη του για δουλειά.

Το Πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας


 Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. (ΙΝΕ/Γ.Σ.Ε.Ε.)

  1. Μισθός 625 ευρω
  2. Χωρίς άδεια 
  3. Πρόσληψη   βάσει  ειδικότητας ,ένσημα ανειδικεύτου εργάτη    
  4. Μετακινήσεις  μέχρι και 30-50 χιλιόμετρα που εννοείται  καύσιμα για τον εργαζόμενο 

Ακούει κανείς υπεύθυνος....................

Αναγνώστης
 
Γ.Τ. 

Ποιά ανάπτυξη φέρνει 1.000.000 θέσεις εργασίας;





Ανεπανόρθωτες είναι οι ζημιές που έχει υποστεί η ελληνική οικονομία αλλά και η εικόνα της Ελλάδας στα μάτια των Ευρωπαίων πολιτών εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο οι ελληνικές κυβερνήσεις χειρίστηκαν την κρίση και της μνημονιακής πολιτικής που κατεξευτέλισε τη χώρα μας σε ολόκληρη τη Γηραιά Ηπειρο. Μόνο ένα πικρό χαμόγελο οίκτου προκαλούν οι πρωθυπουργικοί ισχυρισμοί περί «αποκατάστασης της αξιοπιστίας της χώρας» και περί δήθεν επερχόμενης «ανάπτυξης», η οποία θα αποκαταστήσει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, που συνεχίζει να καταβαραθρώνεται ραγδαία.

Δεν ξέρει πού να κρυφτεί κανείς από ντροπή όταν ακούει να του διηγούνται καθημερινές εμπειρίες απλών Ελλήνων σε ευρωπαϊκές χώρες. Φοιτητές π.χ. που πάνε να νοικιάσουν σπίτι στην Αγγλία και οι ιδιοκτήτες τούς ζητούν... διπλάσιο αριθμό ενοικίων ως εγγύηση από όσα ζητούν σε άλλους ξένους ή αρνούνται εντελώς να νοικιάσουν το σπίτι τους σε Ελληνες! Παρέες Ελλήνων που πάνε να φάνε σε εστιατόριο στην Αυστρία, παραγγέλνουν και το γκαρσόνι απαιτεί να πληρώσουν... προκαταβολικά το φαγητό!

Υπάρχει πλήρης απαξίωση και περιφρόνηση προς οτιδήποτε ελληνικό στην Ευρώπη, όσο κι αν μας πληγώνει αυτό. Μόνο στο μυαλό κυβερνητικών παραγόντων υπάρχει υποτιθέμενη αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας, σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα. Δυστυχώς, θα χρειαστούν δεκαετίας για να αποκατασταθεί αυτή η ζημιά.

Αυτό όμως είναι το λιγότερο, όσο απαξιωτικό κι αν είναι για μας. Το κατά πολύ σοβαρότερο είναι αν και πότε η Ελλάδα θα μπορέσει να συνέλθει και να επανέλθει εκεί που βρισκόταν πριν από το ξέσπασμα της κρίσης. Ας γίνουμε σαφέστεροι. Το 2007 η Ελλάδα είχε κάπου 370.000 ανέργους. Σήμερα κοντεύουν να φτάσουν το 1.300.000 και το 2013, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, θα ξεπεράσουν το 1.500.000. Το ερώτημα είναι απλό και δραματικό: Αυτή η ανάπτυξη που υπόσχεται ο πρωθυπουργός υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσει ένα εκατομμύριο και πάνω θέσεις εργασίας; Η απάντηση είναι εξίσου απλή, αλλά τραγική: Αποκλείεται! Θα χρειαστούν πολλές δεκαετίες.

Το 2013 θα είναι η έκτη συνεχής χρονιά συρρίκνωσης της ελληνικής οικονομίας και μάλιστα βίαιης μείωσης του ΑΕΠ. Δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα θα κλείσουν, προσθέτοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους στους ήδη υπάρχοντες. Σαν να μην έφτανε αυτό, θα αρχίσει και ο δημόσιος τομέας να παράγει δεκάδες χιλιάδες ανέργους μέσω διαθεσιμότητας ή και απολύσεων χωρίς προσχήματα, καθώς και δεκάδες χιλιάδες πρόσθετους συνταξιούχους.

Αντί δηλαδή ο κρατικός τομέας να είναι φορέας ανακούφισης αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, λόγω Μνημονίου, θα μετατραπεί σε ολέθριο καταστροφέα εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας για τα επόμενα χρόνια. Βεβαίως και το κράτος θα γλιτώνει λεφτά καθώς θα απολύει εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους του, θα εξαθλιώνει οικονομικά όσους συνεχίζουν να δουλεύουν στο Δημόσιο πληρώνοντάς τους πολύ λιγότερο, κλείνοντας σχολεία και νοσοκομεία κατακρημνίζοντας στα Τάρταρα την υγεία και τη μόρφωση του λαού μας. Υπάρχει όμως κανένας τίμιος άνθρωπος που να χαρακτηρίζει «ανάπτυξη» αυτό το ζοφερό μέλλον που απεργάζεται για τους Ελληνες η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη;

Οσο για τον βαρύτατα χειμαζόμενο ιδιωτικό τομέα, με τι λεφτά θα αναπτυχθεί; Δειλά δειλά τώρα κυβέρνηση και τραπεζίτες ομολογούν ότι καμιά ρευστότητα δεν θα φέρει αυτή καθαυτή η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Απλώς ελπίζουν ότι θα... ξαναγυρίσουν στις τράπεζες οι καταθέσεις και αυτά τα λεφτά των καταθετών θα δανείσουν οι τραπεζίτες στις επιχειρήσεις για να αναπτυχθούν! Υποκρίνονται ότι δεν αντιλαμβάνονται πως κανένα αξιόλογο ποσό δεν θα ξαναγυρίσει στις τράπεζες, γιατί απλούστατα ο κοσμάκης ξοδεύει όσα είχε στην άκρη προσπαθώντας αφενός να επιβιώσει και αφετέρου να πληρώσει το ληστρικό φορολογικό «γδάρσιμό» του από την κυβέρνηση.

Γιάννης Βαρουφάκης: Απάτη η επαναγορά ομολόγων


"Βαφτίσαμε το παράλογο και τη μη απόφαση, απόφαση και λογικό και όσον αφορά τα περί βιωσιμότητας του χρέους, είναι γελοιότητες".



















Απόλυτα αντίθετος με την εκταμίευση της δόσης, ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον AΝΤ 1 επανέλαβε ότι τα περί ανάπτυξης είναι αστειότητες, δεδομένου ότι η συρρίκνωση δεν αναχαιτίζεται.
"Δεν έπρεπε να την πάρουμε αυτή την δόση. Είμαι αντίθετος, καθώς δεν εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του χρέους. Βαφτίσαμε το κρέας, ψάρι.
Με την πολιτική που ακολουθείται δεν μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη. Έχουμε σημαντική συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας και όλα όσα συζητούνται είναι αστειότητες.
Το τραπεζικό μας σύστημα έχει πτωχεύσει και σύμφωνα με την τελευταία βουλευτική απόφαση, όταν η οικονομία μας φτάνει σε αδιέξοδο, θα περνούν νομοσχέδια νύχτα από την Βουλή, χωρίς να τα συζητάμε.
Έχουμε δηλαδή δεσμευτεί ότι για κάθε υστέρηση, θα υπάρχουν νέα μέτρα. Οπότε πρέπει να περιμένουμε και νέα μέτρα το 2013", σημείωσε στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ 1 ο κ. Βαρουφάκης.
Ο ίδιος αναφέρθηκε στους στόχους της τρόικας και στο τί τελικά έχει συμφωνήσει με την ελληνική κυβέρνηση.
"Στόχος της τρόικας είναι η μείωση του ελληνικού χρέους κατά 40 δισ. ευρώ. Και αυτό θα γίνει με την μείωση του επιτοκίου κατά 1% στα δάνεια που πήραμε τα προηγούμενα χρόνια. Ξέρετε πόσο είναι το ποσό αυτό μέχρι το 2020; Μόλις 2 δισ. ευρώ.
Όσον αφορά στην περίοδο χάριτος της αποπληρωμής των κεφαλαίων του δεύτερου Μνημονίου κατά 15 χρόνια, αλλά και την αναβολή κατά δέκα χρόνια των αποπληρωμών των τόκων, ο κ. Βαρουφάκης σημειώνει ότι πρόκειται για μεγάλη φούσκα. "Αυτό το κάνουν, ώστε το 2020 το χρέος να φαίνεται μικρό, αλλά μετά την πάροδο αυτής της περιόδου, η χώρα μας θα βρεθεί σε δυσχερή θέση".

Υπόσχεση: «Αν πάρει η Μπάρτσα το πρωτάθλημα θα κάνω σεξ με….» Αυτές είναι... δηλώσεις!



Υπόσχεση: «Αν πάρει η Μπάρτσα το πρωτάθλημα θα κάνω σεξ με….»
Η διάσημη πορνοστάρ, Τζανέιρα Βεντούρα, υποσχέθηκε να περάσει μία μαγική βραδιά σεξ με κάποιον οπαδό της Μπαρτσελόνα, σε περίπτωση κατάκτησης του τίτλου από τους "μπλαουγκράνα".
"Εάν πάρουμε φέτος το πρωτάθλημα, δίνω δημόσια υπόσχεση ότι θα περάσω μία νύχτα πάθους με όποιοδήποτε μέλος ή υποστηρικτή της Μπαρτσελόνα το επιθυμεί".
"Πως μπορούν να αποδείξουν ότι υποστηρίζουν την ομάδα; Είναι εύκολο, δείχνοντάς μου την κάρτα μέλους ή φωτογραφίες και εισιτήρια από έναν αγώνα. Θα πρέπει απλά να επικοινωνήσουν μαζί μου μέσω της ιστοσελίδας μου".
Η 27χρονη πορνοστάρ, έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής στην Ισπανία και τώρα ζει στο Τορόντο, ενώ στη συνέντευξη που έδωσε φρόντισε να αποκαλύψει και άλλες "πικάντικες" λεπτομέρειες αναφορικά με το πάθος της για την ομάδα της Καταλονίας:

Βίντεο - ΣΟΚ: Δείτε πώς φτιάχνονται διάσημες μπότες Τις τραγικές και απίστευτης σκληρότητας συνθήκες στα εκδοροσφαγεία της Κίνας καταγγέλλει η Ηumane Society.

Βίντεο - ΣΟΚ: Δείτε πώς φτιάχνονται διάσημες μπότες

Η οργάνωση φέρνει στο φως τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζονται διάσημες μπότες, αποκαλύπτοντας  θανατώσεις ζώων, και ιδιαίτερα του είδους «νυκτερευτής» (Nyctereutes procyonoides), σε εκτροφεία της Κίνας, ώστε να πάρουν το δέρμα τους και να το εξάγουν στην Αυστραλία.
Σύμφωνα με την  οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων «Humane Society International» διενήργησε ελέγχους και αποκαλύπτει πως κατασκευαστές μπότας στην Αυστραλία, προμηθεύονται τη γούνα των «νυκτερευτών» για να τη χρησιμοποιήσουν στις μπότες, ενώ την ίδια στιγμή  στους πελάτες τους δηλώνουν ότι οι μπότες είναι φτιαγμένες από μαλλί προβάτων.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Το βίντεο περιέχει πολύ σκληρές εικόνες

Ψήφισαν όχι στην εξεταστική και ναι στην συνενοχή




Μόνο έτσι μπορεί να εκλάβει ο λογικός νους την απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου, με βάση την οποία δεν έγινε δεκτή η αίτηση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο. Ο απόλυτος παραλογισμός του κοινοβουλευτικού σώματος, ή των 167 μελών του που ψήφισαν κατά της δημιουργίας εξεταστικής επιτροπής για την έρευνα σχετικά με τις συνθήκες και τις πιθανές ευθύνες πολιτικών προσώπων, που οδήγησαν την Ελλάδα σε κατάσταση αποικίας, με απώλεια της εθνικής της κυριαρχίας.

Ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, ο σημερινός πρωθυπουργός της χώρας, εκείνος διεμήνυε πως θα δημιουργήσει ειδική επιτροπή έρευνας, αλλά μόλις κατέλαβε (με τον ό,ποιον τρόπο) την εξουσία, ξέχασε όσα δήλωνε (δεν είναι η πρώτη φορά) και προτίμησε να σκεπάσει – προστατεύσει τους εμπλεκόμενους με το σκάνδαλο (γιατί περί τεραστίου σκανδάλου πρόκειται) της εισαγωγής της χώρας σε καθεστώς μνημονίου.

Τα τρία κυβερνητικά κόμματα αποφάσισαν την συγκάλυψη ενός εγκλήματος εις βάρος της χώρας και εις βάρος του λαού. Αυτή τους η απόφαση σημαίνει συνενοχή, σημαίνει πως δεν θέλησαν ποτέ να πολεμήσουν κατά της διαφθοράς και σημαίνει, τέλος, πως οι πιθανότητες να γνώριζαν και να συμμετείχαν στην οικονομική (και όχι μόνο) υποδούλωση της χώρας, αυξάνονται δραματικά και καθιστούν -όλους όσους αρνήθηκαν την σύσταση της εξεταστικής- το ίδιο ενόχους με τον Γιώργο Παπανδρέου και την παρέα του, που με την ανοχή της Ελληνικής Βουλής θα συνεχίσουν ανενόχλητοι τα ταξίδια τους και θα γελάνε εις βάρος των κορόιδων, δηλαδή όλων των Ελλήνων...

Τελικά, είχε μεγάλο δίκιο εκείνος ο άγνωστος που είχε πει σε κάποια στιγμή"Στην Ιταλία υπάρχει η Μαφία, στην Ελλάδα κυβέρνηση είναι η Μαφία..."

Μαμά να πεις στον ταχυδρόμο ότι αυτό το γράμμα πάει στον ουρανό!




- Κατερινούλα έρχονται Χριστούγεννα και θα έρθει ο Άγιος Βασίλης να σου φέρει το δώρο γιατί ήσουν καλό παιδάκι φέτος! Για να στο φέρει θα πρέπει να του γράψουμε ένα γράμμα και να του πεις τι θέλεις!

- Αλήθεια μαμά; Και ότι του ζητήσω θα μου το φέρει όπως πέρσι; 

 - Ναι Κατερινούλα, όπως πέρσι γιατί ήσουν καλό παιδί!

- Έλα μαμά να σου λέω εγώ και εσύ να του γράφεις!!

«Αγαπητέ μου θεέ…»

- Κατερινούλα στον Άγιο Βασίλη θα γράψουμε το γράμμα, όχι στο θεό.

- Μαμά εγώ όμως θέλω να στείλω ένα γράμμα στο θεό, γιατί ο Άγιος Βασίλης μόνο κούκλες μπορεί να φέρει!

- Καλά αγάπη μου, ότι θες!

- Γράφε μαμά!

«Αγαπητέ μου θεέ!
Με λένε Κατερίνα και μένω σε ένα πολύ όμορφο χωριό. Το ξέρεις το χωριό μου; Αν δεν το ξέρεις να έρθεις μια μέρα να σου το δείξω! Είναι πολύ όμορφα εδώ στο χωριό μου και δεν του λείπει τίποτα! 
Επειδή ήμουν καλό παιδί φέτος θέλω να σου ζητήσω να μου φέρεις για τα Χριστούγεννα χώρο για το χωριό μου. Γιατί δεν χωράμε πια εδώ».

~Τι ζητάς βρε Κατερινούλα από τον θεό; Δεν σου φτιάξαμε μεγαλύτερο δωμάτιο φέτος;

~Περίμενε μαμά!

« Αγαπητέ μου θεούλη εδώ στο χωριό δεν έχουμε χώρο. Κάθε πρωί που ξυπνάω η μαμά τσακώνεται με τον μπαμπά. Η μαμά μου βάζει γάλα και μου λέει άντε ετοιμάσου θα αργήσουμε στο σχολείο. 
Μετά πάω στο σχολείο και η δασκάλα μας κάνει μάθημα αλλά δεν χαμογελάει γιατί είναι κουρασμένη. Ο κύριος της γυμναστικής βαριέται και μας αφήνει να παίζουμε μόνοι μας με την μπάλα. 
Μετά γυρνάω στο σπίτι και η μαμά είναι κουρασμένη από την δουλειά της και δεν χαμογελάει. Όταν γυρνάει και ο μπαμπάς στο σπίτι, τρώμε και λέει ο μπαμπάς στη μαμά «πάλι φακές θα φάμε»; Και η μαμά του λέει δεν έχουμε λεφτά για τίποτα άλλο. Και αυτός τρώει τις φακές, αλλά δεν χαμογελάει. 
Το απόγευμα με παίρνει ο παππούς να με πάει να παίξω. Εκεί μιλάει με άλλους παππούδες και λέει πως φοβάται ότι θα γίνει πόλεμος. Δεν ξέρω τι είναι πόλεμος αλλά έτσι λέει. Ούτε και οι παππούδες χαμογελάνε θεούλη μου. 
Μετά η μαμά με πάει στη θεία να παίξω με τα ξαδέρφια μου. Ο ξάδερφός μου είναι στενοχωρημένος γιατί η μαμά του κλαίει συνέχεια που ο μπαμπάς του έφυγε. Εκεί παίζουμε με τα αυτοκινητάκια του και η ξαδέρφη μου που είναι μεγάλη, μας φωνάζει και μας λέει να κάνουμε ησυχία γιατί θέλει να διαβάσει. Ούτε και αυτή χαμογελάει γιατί όλο κάτι γράφει για το σχολείο. 
Το βράδυ που γυρνάω στο σπίτι ο μπαμπάς και η μαμά πάλι δεν χαμογελάνε γιατί είναι κουρασμένοι. Στην τηλεόραση ο κύριος φωνάζει και λέει ψέματα, μου είπε ένας φίλος μου στο σχολείο, που του το είπε ο μπαμπάς του. 
Ένα βράδυ δεν μπορούσα να κοιμηθώ και μίλαγα με τον φίλο μου που κανένας δεν τον βλέπει. 
Τον ρώτησα γιατί δεν χαμογελάει η μαμά, ο μπαμπάς, ο παππούς, η δασκάλα, η ξαδέρφη μου, ο κύριος στην τηλεόραση και αυτός μου είπε ότι δεν έχουν χώρο. 
Τον ρώτησα τι είναι αυτό και μου είπε πως στο δικό μας χωριό που είναι τόσο ωραία δεν έχει χώρο για χαμόγελα. 
Τον ρώτησα γιατί και μου είπε πως το χωριό έχει γεμίσει με κούραση, με στεναχώρια, με ψέματα, με πόλεμο και δεν έχει μείνει χώρος για χαμόγελο. 
Όμως εγώ καλέ μου θεούλη ξέρω ότι είναι ωραία να χαμογελάμε. 
Φέτος τα Χριστούγεννα θεούλη μου δεν θέλω να μου φέρει δώρο ο Άγιος Βασίλης γιατί αυτός μόνο κούκλες μπορεί να φέρνει. 
Φέτος τα Χριστούγεννα καλέ μου θεούλη θέλω να φέρεις για όλο το χωριό χώρο. Είναι πολύ όμορφο το χωριό μας θεούλη μου, αλλά δεν έχουμε χώρο. 
Και μην ξεχάσεις να το βάλεις στο δέντρο στην πλατεία του χωριού!

Με αγάπη,
Κατερίνα».

Μαμά να πεις στον ταχυδρόμο ότι αυτό το γράμμα πάει στον ουρανό!