ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ινστιτούτο Εργασίας: Κατά 50% μειώθηκε η αγοραστική δύναμη των μισθωτών στην Ελλάδα


Ενας στους δύο έλληνες στο όριο της φτώχειας - Στοιχεία για την τελευταία διετία 
Φθίνουσα πορεία ακολουθούν οι μισθοί στη χώρα μας, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καθώς, ο βασικός μισθός κυμαίνεται σε επίπεδα χωρών που βρίσκονται στη δεύτερη ταχύτητα της Ευρωζώνης, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Μάλτα και η Σλοβενία, ενώ, δείχνει να διολισθαίνει προς τα επίπεδα των χωρών της τρίτης ταχύτητας, όπως οι πρώην ανατολικές χώρες.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, κατά την τελευταία διετία, ο μέσος πραγματικός μισθός μειώθηκε...
από το 84% στο 74% του αντίστοιχου ευρωπαϊκού μέσου όρου, ενώ, κατά την ίδια περίοδο η αγοραστική δύναμη του μέσου μισθού έχει μειωθεί κατά 50%.

Ανησυχητικά είναι και τα ευρήματα για το εύρος της φτώχειας στην Ελλάδα. Με βάση τα δεδομένα του 2011, η Ελλάδα παρουσίασε το 2010 το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό φτώχειας στην ΕΕ των 15 (21,4%), μετά την Ισπανία.

Ενας στους δύο έλληνες βρίσκεται στο όριο της φτώχειας, με ετήσιο εισόδημα μικρότερο από 4.871 ευρώ. Το ποσοστό των ατόμων που αντιμετώπισαν υλική αποστέρηση το 2011, αυξήθηκε στο 28,4% από 21,8% που ήταν το 2008, ενώ, το ποσοστό φτώχειας των ανέργων αυξήθηκε στο 44,2% το 2010, από 37,9% το 2008.

Ακόμη, το 2011 αυξήθηκε στο 20,1% (από 12% που ήταν το 2008), το ποσοστό του πληθυσμού που δηλώνει ότι υπάρχουν προβλήματα λόγω εγκλημάτων, βίας ή βανδαλισμών στη γειτονιά του.

Πριν από τέσσερα χρόνια σκότωσαν τον Αλέξη, για να φοβίσουν τη νεοαλία για να τρομοκρατήσουν το λαό. Σήμερα μας κλέβουν τη ζωή...



Συγκέντρωση - πορεία Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 6 μμ Καμάρα - Θεσσαλονίκη
4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
    6 Δεκέμβρη 2008. Η κυβέρνηση της ΝΔ συντόνιζε την εκδικητική μανία του κεφαλαίου ενάντια στις αγωνιστικές διαθέσεις της νεολαίας που μόλις είχε βγει από ένα νικηφόρο αγώνα στα σχολειά και τα πανεπιστήμια. Οι αλήτες φοιτητές, οι ανεπρόκοποι, οι θαμώνες των Εξαρχείων, αυτοί που διαταράσσουν την τάξη και άλλα τέτοια έφτιαχναν το...
κλίμα καθοδηγούμενα από την κυβέρνηση της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ και σύσσωμα τα ΜΜΕ. Είναι αυτό το αντιδραστικό κλίμα ενάντια στην νεολαία και τον αγωνιζόμενο λαό που όπλισε το χέρι του Σαραλιώτη και δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 16 χρονο Γρηγορόπουλο, που αμέσως έγινε σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς και ενός ολόκληρου λαού. Η δολοφονία που έγινε η αφορμή να εκδηλωθεί ο Δεκέμβρης της νεολαίας.
    Η εξέγερση του Δεκέμβρη έκφρασε την οργή του λαού και της νεολαίας ενάντια στο καπιταλιστικό- ιμπεριαλιστικό σύστημα, ενάντια στις πολιτικές της φτώχειας, της ανεργίας, της μαζικής εξαθλίωσης. Ο λαός και η νεολαία εκδήλωσαν έμπρακτα την οργή τους απέναντι σε ένα σύστημα που τους αλυσοδένει και τους σκοτώνει εν ψυχρώ. Ο Δεκέμβρης έσπασε τον φόβο και τον τρόμο που προσπάθησαν να μας επιβάλλουν έκφρασε τις  διαθέσεις και τις επιθυμίες τον καταπιεζόμενων για μια ζωή με ελευθερίες.

Προκλητικός, κυνικός, αμετανότητος



 
Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ίσως ο πιο προκλητικός, μέχρι σήμερα, υπουργός Οικονομικών. 
Δεν φτάνει που διετέλεσε σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού και βασικού υπεύθυνου για την καταστροφή που υπέστησαν η ελληνική οικονομία και η ελληνική κοινωνία, του Κώστα Σημίτη. 
Δεν φτάνει που προπαγάνδισε με προκλητικό τρόπο την λαοκτόνα πολιτική που σε συνεργασία με την τρόικα επέβαλε στον ελληνικό λαό. 
Δεν φτάνει που ενώ ο ελληνικός λαός οδηγείτο (και οδηγείται) στην εξαθλίωση, εκείνος υποστήριζε ότι αν δεν πάρουμε τη δόση θα πεινάσουμε (όχι ο ίδιος βέβαια. Στο εξωτερικό υπάρχει άφθονο σούσι). 
Δεν φτάνει που δήλωσε δημόσια ότι οι αποκρατικοποιήσεις δεν πρέπει να περνούν από το ελληνικό κοινοβούλιο. 
Δεν φτάνει που έχει πέσει έξω σε όλες του τις προβλέψεις, κάνοντας ακόμη και τους πλέον ειδικούς να αναρωτιούνται με το επίπεδο της οικονομικής του σκέψης. 
 
Ο υπουργός Οικονομικών, αγαπημένο παιδί του Κώστα Σημίτη και… δεξί πλέον χέρι του Αντώνη Σαμαρά στην πορεία για την καταστροφή της χώρας και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας εξακολουθεί και προκαλεί τον ελληνικό λαό.

Το έκανε από την εκπομπή του Αλέξη Παπαχελά. Για άλλη μια φορά, ο άνθρωπος που λίγο έλειψε να πυροδοτήσει την κοινωνική βία δηλώνοντας ότι δεν θέλει να είναι εκείνος που θα κρεμάσουν στο Σύνταγμα, προκάλεσε τον ελληνικό λαό.

Διαβάστε μερικές από τις κορυφαίες ατάκες (όπως τις βρήκαμε στο kourdistoportocali.com). Σε παρένθεση μετά από κάθε φράση σχόλιο.

-Τους είπα αν δεν πάρουμε απόψε απόφαση για την Ελλάδα (στο Eurogroup), αύριο η Ελλάδα δεν θα είναι μια χώρα της Δύσης. Μοιραία θα αναζητήσει αλλού την σωτηρία της... (Ο Γιάννης Στουρνάρας αποκαλύπτει ότι υπάρχει και άλλη δυνατότητα να σωθεί η Ελλάδα, αλλά ο ίδιος συνειδητά οδήγησε το καράβι στην ξέρα …)

-Η πιο δύσκολη στιγμή μου ήταν όταν αφού είχα μιλήσει στη Βουλή για την επιμήκυνση που είχαμε εξασφαλίσει, με ενημέρωσε η Γραμματέας μου ότι με αναζητεί στο τηλέφωνο ο Σόιμπλε και μου είπε ότι υπάρχει και η Γερμανική Βουλή και πως δεν έπρεπε να έχω πει αυτά πριν ενημερώσει ο ίδιος το δικό του κοινοβούλιο. Λίγο μετά είχα συνάντηση με τα τρία κόμματα όπου ο καθένας έλεγε τα δικά του και είχε τις ενστάσεις του. Ακόμη κι εγώ που είμαι ήρεμος και ψύχραιμος άνθρωπος αισθάνθηκα πολύ δύσκολα.(Ομολογεί ο Γιάννης Στουρνάρας ότι λαμβάνει εντολές από τον υπουργό Οικονομικό της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σε ένα κυρίαρχο κράτος, ο υπουργός Οικονομικών μίας κυβέρνησης που θα γνώριζε από διαπραγμάτευση και όχι μόνο από υποτέλεια θα είχε κλείσει το τηλέφωνο στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών. Θα λογοδοτούσε μόνο στον ελληνικό λαό και όχι στους ξένους εντολείς).

-Ζήτησα από την κόρη μου που είναι παντρεμένη και ζει στο εξωτερικό να μην αγοράσει σπίτι-κάτι που είχε προγραμματίσει να κάνει με τον σύζυγό της-ώσπου να περάσει η κρίση στην Ελλάδα.
 (Ο ελληνικός λαός ο οποίος φτωχοποιείται και εξαθλιώνεται έχει συγκλονιστεί. Η κόρη του Γιάννη Στουρνάρα δεν θα αγοράσει σπίτι στο εξωτερικό, την στιγμή που σχεδιάζεται το πλιάτσικο στις ιδιοκτησίες των Ελλήνων …. Εξάλλου υπάρχουν πολυτελή σπίτια, για την οικογένεια, στα βόρεια Προάστια των Αθηνών και στη Σύρο, δίπλα στη βίλα του Γιάννου Παπαντωνίου)

Η αποστασία των διανοουμένων




Του Γιώργου Καραμπελιά 

Στα πρώτα χρόνια της σαρωτικής κρίσης, που άρχισε το 2009, με άδηλο τέλος –σήμερα, τέλη του 2012–, μπροστά στην πανθομολογούμενη ανικανότητα και διαφθορά των οικονομικών και πολιτικών ελίτ, ο ελληνικός λαός αναζήτησε, προς στιγμήν, τη σωτηρία στη λεγόμενη «πνευματική ηγεσία». 

Βρέθηκε, όμως, μπροστά στην «προδοσία των διανοουμένων» και την πλήρη εξάντληση των πνευματικών ρευμάτων που σφράγισαν τη μεταπολιτευτική περίοδο. 
Πρόκειται για ένα φαινόμενο παγκοσμίων διαστάσεων, χαρακτηριστικό πάντως για τον δυτικό κόσμο. Οι διανοούμενοι, άλλοτε «συνείδηση» των λαών τους (Ζολά ή Ντοστογιέφσκι, Τόμας Μαν ή Ζαν Πωλ Σαρτρ, Γκράμσι ή Καμύ), πρωτοπόροι στα νέα πολιτιστικά και πολιτικά ρεύματα, αντίπαλοι ή τουλάχιστον επικριτικοί προς την εξουσία –αρχίζοντας από την παράδοση του Βολταίρου και δημιουργώντας το πρότυπο του επαναστάτη διανοούμενου με τον Ροβεσπιέρο ή τον Σαιν Ζυστ–, σήμερα έχουν σιγήσει. 

Οι προβεβλημένοι διανοούμενοι έχουν μεταβληθεί σε θεράποντες της εξουσίας, σε αστέρες των τηλεοπτικών μέσων και σε φορείς της κυβερνητικής πολιτικής των χωρών τους. 

Επειδή στον χώρο μας συναντώνται και συγκρούονται ο ανατολικός και δυτικός άνεμος, χωρίς εμείς να έχουμε τη δυνατότητα του δημιουργικού μετασχηματισμού τους σε ένα νέο πρόταγμα –όπως κάναμε στις ευτυχέστερες στιγμές της ιστορίας μας–, κινδυνεύουμε να μεταβληθούμε σε ένα απλό συνοριακό σταθμό μεταξύ των δύο κόσμων και να εξαφανιστούμε ως ιδιαίτερο υποκείμενο και ως αυτόνομος πολιτισμός. 

Ο ΔΟΤΟΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ


ΔΟΓΜΑ ΤΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΩΝ : ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ "ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ"


Θρασύτατη επίθεση Στουρνάρα κατά της Δικαιοσύνης!

Από τηλεοράσεως, ο τσάρος της Οικονομίας αμφισβήτησε τον πατριωτισμό των δικαστικών, επειδή τόλμησαν να κρίνουν παράνομο το χαράτσι που εισπράττει η ΔΕΗ!
Σφοδρή επίθεση κατά των δικαστών εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, κατηγορώντας τους ότι δεν κάνουν το πατριωτικό τους καθήκον.
Την ώρα που η κραυγή αγωνίας χιλιάδων Ελλήνων για τα δυσβάσταχτα μέτρα έχει γίνει «φωνή βοώντος εν τη ερήμω», ο κ. Στουρνάρας χωρίς ίχνος σεβασμού στρέφει τα βέλη του κατά των δικαστικών που ... «τόλμησαν» να υψώσουν φωνή αντίστασης στη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική.
Φαίνεται πως ο κ. Στουρνάρας δεν έχει συνηθίσει σε αντιδράσεις που να του αναιρούν τα μέτρα. Εξάλλου όποιος τολμούσε να διαφωνήσει με την κυβερνητική πολιτική, αυτομάτως βρισκόταν εκτός Κοινοβουλευτικών ομάδων και μάλιστα την ίδια ώρα, με συνοπτικές διαδικασίες.
Το τελευταίο ανάχωμα λοιπόν για να αποφευχθεί η λαίλαπα των μέτρων που καταδικάζουν σε φτωχοποίηση τον ελληνικό λαό, είναι οι δικαστές. Η μόνη εξουσία που έχει μείνει για να μπορέσει να υπερασπιστεί τα δίκαια των πολιτών, η μόνη φωνή αντίστασης στα αντιλαϊκά μέτρα.
Στη Δικαιοσύνη στρέφει τώρα τα πυρά του ο κ. Στουρνάρας που με ύφος χιλίων καρδιναλίων κατηγορεί τους δικαστικούς ότι ακυρώνουν την κυβερνητική πολιτική για δικό τους όφελος, επειδή, όπως υποστηρίζει, έγιναν μειώσεις στους μισθούς τους.
Σε τηλεοπτική συνέντευξή του, για την απόφαση του Πρωτοδικείου να μην εισπράττεται από τη ΔΕΗ το χαράτσι, ο κ. Στουρνάρας με θράσος απάντησε ότι «αποφάσεις Πρωτοδικείου υπάρχουν και άλλες», υπονοώντας ότι θα την προσπεράσουμε όπως και τις άλλες.
«Θεωρούν ότι αδικούνται από τις μισθολογικές μειώσεις και δεν κάνουν το πατριωτικό τους καθήκον», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας εξαπολύοντας επίθεση στους δικαστές τους οποίους κατηγορεί για υπονόμευση του κυβερνητικού έργου.

Τροφή στη σκέψη


ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ. ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ ΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΟ BLOG





ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ 
ΦΤΗΝΆ ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ  ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΡΟΝΟ. 
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ ΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ  ΠΡΟΒΟΛΗ  ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΛ. 6945211444








''Εδά θα ρακοπίνουμε, ώσπου να 
ξημερώσει κι ο ήλιος εις το κούτελο 
ώσπου να μασε δώσει..."

Γλυκάνισος Τηλ.2351024014 & κιν.what's up:6980510566







Κατασκευάζονται ειδικά πάρκινγκ για σεξ


Μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν κατασκευαστεί στη Ζυρίχη ειδικά πάρκινγκ για σεξ στα οποία πόρνες θα το κάνουν με τους πελάτες τους μέσα στο αυτοκίνητο. Είναι κάτι σαν τα drive in της Αμερικής μόνο που εκεί τα ζευγάρια δεν θα βλέπουν ταινίες…

Τα λεγόμενα «sex boxes» θα μοιάζουν με μικρά γκαράζ, στα οποία οι οδηγοί θα μπορούν να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους και θα βρίσκονται με τις πόρνες χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς…
Η πόλη πήρε αυτήν την απόφαση καθώς αρκετοί κάτοικοι έκαναν παράπονα για τα σουλάτσα που κάνουν οι πόρνες στους δρόμους. Ετσι αποφασίστηκε να τις «μαντρώσουν»…
Οπως λέει υπάλληλος της κοινωνικής πρόνοιας, οι γυναίκες που κάνουν πεζοδρόμιο δεν θα είναι πια αναγκασμένες να δουλεύουν στο δρόμο. Απλώς κάθε φορά που θα μπαίνουν στο πάρκινγκ θα πληρώνουν πέντε ελβετικά φράγκα (4 ευρώ) για να το χρησιμοποιήσουν… Δηλαδή ο δήμος θα βγάζει φράγκα από την όλη υπόθεση!

Θεσσαλονίκη: Δασκάλα έπεσε και σκοτώθηκε την ώρα που στόλιζε την τάξη


 

   Τραγικό θάνατο βρήκε, σήμερα το πρωί, μία δασκάλα 40 ετών, στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Τούμπας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην προσπάθειά της να στολίσει την τάξη και το χριστουγεννιάτικο δέντρο, έπεσε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, και σκοτώθηκε ακαριαία.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ : Ημερίδα με θέμα «Ενδοσχολική Βία»


 
  Την  Τετάρτη 21.11.2012 και ώρα 18:00μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Κονταριώτισσας του Δήμου Δίου-Ολύμπου Πιερίας, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα  « Ενδοσχολική Βία » εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, για την εκδήλωση αυτή συνεργάστηκε ο Σύλλογος γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου με την Διεύθυνση  και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου και με το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας (Σ.Σ.Ν.Πιερίας).
 
Την Ημερίδα χαιρέτισε ο Δ/ντής της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας κ. Ιωάννης ΚΑΖΤΑΡΙΔΗΣ, ο Δ/ντής του Γυμνασίου Κονταριώτισσας κ. Κων/νος ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ  και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Κονταριώτισσας κ. Δημήτριος ΖΙΩΓΑΝΑΣ.
Εισηγήσεις στην Ημερίδα έκαναν με τη σειρά τους: ο Αντιπρόεδρος του ΣυλλόγουΓονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου κ. Χαράλαμπος ΚΟΥΤΣΙΜΑΝΗΣ με θέμα:(Ενδοσχολική Βία η οπτική των γονέων), ο εκπαιδευτικός και υπεύθυνος του (Σ.Σ.Ν.Πιερίας)  κ. Αθανάσιος ΧΑΡΙΣΗΣ με θέμα: (Οι διαστάσεις της Ενδοσχολικής Βίας). Και  η  Ψυχολόγος Μάστερ στην εκπαίδευση ενηλίκων Υπεύθυνη Σχολών Γονέων Ν. Πιερίας Διδα Ελένη ΡΙΝΤΟΥ με θέμα: ( Ενδοσχολική βία Ο σχολικός εκφοβισμός)
Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσίας τους η Αντιδήμαρχος του Δήμου Δίου-Ολύμπου κα. Τσιμήτρη Μαρία η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κα. Σοφία Ζουρζούρα, ο Πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Κονταριώτισσας κ. Κων/νος Χότζιας  ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Νέας Εφέσου κ. Δημήτριος Κατηρτζής ο Δ/ντής του Δημοτικού Σχολείου Νέας Εφέσου κ. Μπικιαρόπουλος Νικόλαος η Δ/ντρια του Νηπιαγωγείου Κονταριώτισσας κα. Σμαρώ Αγαθόγλου, ο Δ/ντής του Λυκείου Κονταριώτισσας κ. Αθανάσιος Βρακόπουλος πολλοί εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και πολλοί γονείς. Στο τέλος έγινε γόνιμος διάλογος με αποτέλεσμα όλοι να φύγουν ικανοποιημένοι δίνοντας υπόσχεση πως τέτοιου είδους εκδηλώσεις πρέπει όχι μόνο να επαναλαμβάνονται   αλλά και να γίνονται παραδείγματα προς μίμηση κι από άλλα σχολεία.

Προειδοποίηση- σοκ της NASA για το ημερολόγιο των Μάγια


Τις οικογένειες όλου του κόσμου επιχειρεί να προειδοποιήσει αλλά και να ενημερώσει η NASA, ενόψει της 21ης Δεκεμβρίου, όταν και σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγια θα τελειώσει ο κόσμος.
Σύμφωνα με τον οργανισμό παιδιά και έφηβοι είναι τρομοκρατημένα με αυτήν την προοπτικοί και έχουν βυθιστεί στην κατάθλιψη ενώ πολλοί είναι οι νεαροί που σκέφτονται μέχρι και να αυτοκτονήσουν.
Σύμφωνα με την Daily Mail η NASA επιχειρεί να εφιστήσει την προσοχή των γονέων προς τα παιδιά τους για να αποφύγουν τυχόν αναπάντεχες εξελίξεις. Τα παιδιά φαίνεται να είναι τρομοκρατημένα φοβούμενα το τέλος του κόσμου ενώ οι έφηβοι απελπισμένοι που δεν θα ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους. Το ρεπορτάζ φιλοξενεί δηλώσεις εργαζομένων στην οργανισμό οι οποίοι αποκαλύπτουν πως πολλοί νεαροί δεν τρώνε, δεν κοιμούνται και ορισμένοι ερευνούν τρόπους αυτοκτονίας.
Σύμφωνα με τις φήμες περί Αποκάλυψης ένας πλανήτης ονόματι Νιμπούρου, ή Πλανήτης Χ, ο οποίος ανακαλύφθηκε από τους Σουμερίους θα συγκρουστεί με την Γη στις 21 Δεκεμβρίου καταστρέφοντας τα πάντα.

Μια εικόνα μια ολόκληρη ιστορία! [photos]


Ένας Παππούς που αποχαιρετά τον εγγονό του...











- Ο γιος που μεταφέρει ένα μήνυμα προς τον πατέρα του!
- Ποτέ δεν είναι αργά για να ερωτευθείς

- Ένα πάντα που μεταφέρεται αεροπορικός σε ένα άλλο ζωολογικό κήπο

- Μία γιαγιά που ζεσταίνει τα αυτιά του εγγονού της

- Ένας μελλοντικός καλλιτέχνης;

Η Συνταγή της ημέρας!


Σαλάτα ρόκα με τόνο

Συνταγή για 4 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:
1 μεγάλο ματσάκι φρέσκια ρόκα
1 μεγάλη κονσέρβα φιλέτο τόνο (σε νερό)
2 μέτριες ντομάτες, χοντροκομμένες
1 καρότο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
½ κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας λάδι
½ κουταλάκι τζίντζερ, σκόνη
Αλάτι/πιπέρι

Διαδικασία:
Πλένουμε πολύ καλά τη ρόκα, κόβουμε τα κοτσάνια και το υπόλοιπο ματσάκι το κόβουμε σε 2-3 μέρη ανάλογα με το μήκος και τα τοποθετούμε σε μία μεγάλη σαλατιέρα.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, το καρότο και το φιλέτο τόνου, το οποίο στραγγίξαμε από προηγουμένως. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και χωρίζουμε σε 4 ατομικά μπολ ή πιάτα.

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΜΠΑΡΖΟΚΑ




 

  ΟΙ ΚΑΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΩΘΗΣΑΝ ΤΟ ΣΔΕ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΡΩΗΝ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΘΕΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΜΠΑΡΖΟΚΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ  

 "ΑΣΤΡΟΠΥΛΕΣ - ΜΥΣΤΙΚΟΙ ΚΗΠΟΙ & ΟΝΕΙΡΑ".  
ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΙΝΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ κα ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ



Κατερίνη, 05 Δεκεμβρίου 2012

Αξιότιμη κα Αντιπεριφερειάρχη,

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι υπογράφοντες είναι άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί σας κατά το παρελθόν.
Για να φτάσουμε στο σημείο να υπογράφουμε ανοιχτή διά του τύπου επιστολή σημαίνει ότι έχουμε εξαντλήσει περιθώρια και προβληματιστήκαμε ιδιαίτερα με ένα ζήτημα που προέκυψε την Τρίτη 04 Δεκεμβρίου 2012 και σας αφορά. 
 
Το πρωί της συγκεκριμένης μέρας είχαμε προγραμματισμένη επίσκεψη από Λύκειο της περιοχής μας στο πλαίσιο μιας εκπαιδευτικής προσπάθειας για διασύνδεση με το «επιχειρείν». Είναι παραπάνω από αξιέπαινη η προσπάθεια των τοπικών μας Εκπαιδευτικών (λειτουργών), που βλέπουν καθημερινά την ανάγκη οι μαθητές να βγουν από τις αίθουσες διδασκαλίας και να αποκτήσουν πρακτικές εμπειρίες. 
Στις 08:30 διαπιστώσαμε από την ανησυχία και τα λόγια των μαθητών που ήρθαν πρώτοι στο Επιμελητήριο, ότι βρίσκονται εκεί χωρίς την επίσημη έγκριση μετάβασης από την Αντιπεριφέρεια. Μάλιστα αντιληφθήκαμε ότι το σχολείο έφτασε μέχρι την κεντρική πλατεία της Κατερίνης και δέχθηκε εντολή να επιστρέψει πίσω γιατί - όπως ακριβώς το ακούτε - «η κα Μαυρίδου δεν υπογράφει».
Έχουμε μόλις εξέλθει από ένα απαιτητικό τριήμερο Αναπτυξιακό Συνέδριο που δημιούργησε προσδοκίες και τα αποτελέσματα του οποίου θα τεθούν στην κρίση και την αξιολόγηση όλων μας (συνέδριο στο οποίο είσαστε και εισηγήτρια) και έχουμε να παρατηρήσουμε αρχικά το εξής :
Δύο ημέρες μετά την Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας και δύο ημέρες μετά το Αναπτυξιακό Συνέδριο προχωρήσατε την 1η φορά σε στοχευμένη συνέντευξη διά του τύπου και τη 2η σε μια άνευ προηγουμένου απόφαση μη έγκρισης της μετάβασης μαθητών στο Επιμελητήριο.
Αγαπητή κα Αντιπεριφερειάρχη,
Σε μια εποχή που παλεύουμε να βρούμε διεξόδους από τη δίνη της ύφεσης, η επιχειρηματικότητα είναι ο βασικότερος πυλώνας για τα παιδιά μας ώστε να αποφύγουν την οικονομική μετανάστευση.
Δεν μπορούμε να «παίζουμε» με το μέλλον τους και την εκπαίδευσή τους επειδή πιθανόν έχετε κάποια προσωπικά ζητήματα με πρόσωπα και πράγματα στο Επιμελητήριο. Σημειώστε δε πως :
  1. Το αίτημα του σχολείου όπως μας διαβεβαίωσε η Β’θμια Εκπαίδευση Πιερίας έγινε τουλάχιστον δεκαπέντε (15) ημέρες νωρίτερα.
  2. Δεν μπορούμε σήμερα να γνωρίζουμε αν παρόμοιες αποφάσεις μη έγκρισης μετακίνησης σχολείου στο Επιμελητήριο έχουν ληφθεί και στο πρόσφατο παρελθόν ή προτίθεστε να λάβετε στο μέλλον. Μπορούμε όμως να το μάθουμε γιατί επ’ ουδενεί δεν θα επιτρέψουμε να αποκοπεί το Επιμελητήριο από το μέλλον της κοινωνίας μας.
  3. Ο Νόμος 2769/2011 ορίζει ότι οι μετακινήσεις στο εσωτερικό των μαθητών εγκρίνονται από τον οικείο αιρετό Περιφερειάρχη. Μάλιστα διδακτικές επισκέψεις είναι ξεκάθαρο ότι πραγματοποιούνται και στα Επιμελητήρια. Εφόσον λοιπόν δεν τίθεται θέμα κάποιου έκτακτου συμβάντος ή πολιτικής προστασίας, η απόφαση μη έγκρισης επίσκεψης στερείται επιχειρημάτων.
Θεωρείστε ως δεδομένο ότι σε πρώτη φάση δεν θα ενημερώσουμε τα αρμόδια όργανα στο Υπουργείο και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά θα είμαστε αναγκασμένοι να το πράξουμε εφόσον δεν λάβουμε δημοσίως τη διαβεβαίωσή σας ότι αυτή η κίνηση ήταν απλώς μια λάθος απόφαση της στιγμής και δεν θα επαναληφθεί.
Το Επιμελητήριο είναι Ν.Π.Δ.Δ. υπό την σκέπη του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων και όταν έρχεται εδώ ένα σχολείο της περιοχής μας δεν γίνεται διαφήμιση κάποιου ιδιωτικού φορέα - απλώς μεταφέρονται τα παιδιά από την υγιή και χρήσιμη θεωρία στην πράξη.
Οι ψυχές των παιδιών μας κατοικούν, όπως γνωρίζετε, στο σπίτι του αύριο, που εμείς ίσως δεν θα επισκεφτούμε ποτέ…
Με τα λόγια αυτά σας προτρέπουμε από το να χαθείτε μέσα σε γραφειοκρατικά επιχειρήματα και τεχνάσματα, να μπείτε στην ουσία της επιστολής μας και να μας επιβεβαιώσετε ότι το συμβάν αποτελεί μια μη επαναλαμβανόμενη εξαίρεση.

Με τιμή,
Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Πιερίας*

Μάρκος Κουλούμογλου, Α’ Αντιπρόεδρος
Σταματία Βελώνη, Β’ Αντιπρόεδρος
Νικόλαος Ασαρίδης, Γενικός Γραμματέας
Μπατάλας Παύλος, Οικονομικός Επόπτης
Χάιδω Παπαχατζή Μακρίδου, Πρόεδρος Τμήματος Υπηρεσιών
Αθανάσιος Κόκκινος, Πρόεδρος Εμπορικού Τμήματος
Αθανάσιος Ναβροζίδης, Πρόεδρος Μεταποιητικού Τμήματος
Νικόλαος Χουσουρίδης, Ειδικός Σύμβουλος Επιμελητηρίου
Νικόλαος Αποστολόπουλος, Πρόεδρος Ε.Ε.ΣΤ.Ε.Π.

* Λόγω της συνέντευξής σας μετά την 4η ΕΒΕΠ σε εβδομαδιαία εφημερίδα όπου τέθηκε ως υπέρτιτλος προσωπικό θέμα : «Η κόντρα με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου», παρακαλέσαμε τον ίδιο να μη συμμετέχει στην παρούσα απόφαση Διοικητικής Επιτροπής, συνεπώς και στη σύνταξη της συγκεκριμένης επιστολής, καθώς το ζήτημα μαζί σας δεν είναι φυσικά προσωπικό αλλά καθαρά θεσμικό.

Ετοιμάζονται να "φάνε" το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο



Η αποτίμηση των ομολόγων και τα αποτελέσματα της επαναγοράς θα κρίνουν την τύχη του 
Η μοίρα του Ταχυδρομικού Ταμειευτηρίου αποτελεί το βασικό θέμα συζήτησης των τραπεζιτών αυτές τις ημέρες καθώς όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση ετοιμάζει την διάσπασή του και την πώληση του υγειούς τμήματος, στα πρότυπα της ΑΤΕbank. Αν και το εγχείρημα αυτό συνάντησε μεγάλες αντιδράσεις και αντιστάσεις σε όλα τα επίπεδα όταν τέθηκε αρχικά το οικονομικό επιτελείο φέρεται διατεθειμένο να δοκιμάσει ξανά την τύχη του μετά...
την ολοκλήρωση του προγραμματος επαναγοράς ομολόγων.

 Όπως αποκάλυψαν στο Sofokleousin.gr καλά πληροφορημένες πηγές το ΤΤ δεν έχει ελεγχθεί ακόμα από το Ταμείο Χριματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενώ η επιθεώρηση από την Τράπεζα της Ελλάδας δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. 

Θάνατος στο βιώσιμο χρέος


Έχουμε χάσει εντελώς το μυαλό μας και την ικανότητα σκέψης. Δεν εξηγείται αλλιώς. Προφανώς φταίει η εντεινόμενη βίαιη εξαθλίωση σε συνδυασμό με την ψυχολογική τρομοκρατία περί πτώχευσης που εξασκούν πάνω μας. Καθόμαστε όλοι αδρανείς με ανοιχτό το στόμα και παρακολουθούμε τους  «ειδήμονες» - εντολοδόχους του συστήματος στα ΜΜΕ, να μας προτρέπουν να τα θυσιάσουμε όλα για να μείνει το χρέος βιώσιμο.

Είναι διαφορετικό πράγμα να είναι το χρέος βιώσιμο και εντελώς διαφορετικό...
να είναι εξυπηρετήσιμο. Εξυπηρετήσιμο είναι το χρέος όταν ο οφειλέτης πρώτα εξασφαλίζει τη δική του αξιοπρεπή ανθρώπινη επιβίωση και αν μετά από αυτό μπορεί να πληρώσει και το χρέος του, τότε αυτό το χρέος είναι εξυπηρετήσιμο. Αν δεν μπορεί να επιβιώσει αξιοπρεπώς ο ίδιος, απλά δεν πληρώνει το χρέος του. Αντίθετα, όταν ως προτεραιότητα βάζουμε την πάση θυσία επιβίωση του χρέους, τότε είναι επόμενο να οδηγηθεί στο θάνατο ο οφειλέτης, αρκεί να μείνει το χρέος ζωντανό.

Ένα χρέος που δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί είτε το αφήνεις να σκάσει διογκούμενο χωρίς να το πληρώνεις, είτε το διαγράφεις, τουλάχιστον μέχρι του σημείου που θα γίνει αυτό εξυπηρετήσιμο. Όμως ο κ. Παπανδρέου δεν διέγραψε μέρος του δημοσίου χρέους το 2010 όταν του το ζητούσε ακόμα και το ίδιο το ΔΝΤ, αλλά, προκειμένου να το κρατήσει βιώσιμο, προτίμησε να μετατρέψει το χρέος του ελληνικού κράτους προς ιδιώτες, σε χρέος προς άλλα κράτη. Σήμερα ο κ. Σαμαράς που αθώωσε προχθές τον κ. Παπανδρέου, δεν ακούει και πάλι την υπόδειξη του ΔΝΤ για μερική διαγραφή του χρέους, ώστε να καταστεί το υπόλοιπο εξυπηρετήσιμο, αλλά προτιμά και αυτός να το καταστήσει βιώσιμο σε βάρος της ζωής των Ελλήνων.

Όμως, όσο το χρέος μένει βιώσιμο, εμείς μένουμε με αναπνευστήρα στην εντατική μέχρι το θάνατό μας. Τα υπόλοιπα είναι παραμύθια για να κερδίζουν οι κερδοσκόποι.
Ή το χρέος θα θανατωθεί ή εμείς.

Το «κατά συρροή» πειραματόζωο





Η Ελλάδα θα αγοράσει 30 δις € χρέους, πληρώνοντας μόλις 10 δις €. Πρόκειται ασφαλώς για ένα εξαιρετικά «αυστηρό μάθημα», με το μεθοδικό σχεδιασμό της Γερμανίας, στους εντολείς του ΔΝΤ: στις αγορές και στις Η.Π.Α. Προγραμματίζεται λοιπόν προσεκτικά η δεύτερη παραδειγματική τιμωρία όλων όσων δάνεισαν την πατρίδα μας στο παρελθόν, χωρίς να σταθμίσουν το ρίσκο.

Οι μεγάλοι κερδισμένοι της «τιτανομαχίας» μεταξύ της Γερμανίας και των Η.Π.Α., εντός του ελληνικού εδάφους, θα είναι τα κερδοσκοπικά κεφάλαια – τα οποία, έχοντας προφανώς εσωτερική πληροφόρηση, «ρισκάρισαν» την αγορά ελληνικών ομολόγων από τους κανονικούς επενδυτές, σε τιμές κάτω του 20% της ονομαστικής τους αξίας.

Ενδεχομένως δε η διαδικασία αυτή θα επιτύχει – γεγονός όμως που θα σημαίνει ότι, οι νέοι κάτοχοι των ομολόγων είναι πεπεισμένοι πως η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, αφού διαφορετικά δεν θα έχαναν την ευκαιρία να πολλαπλασιάσουν τα ήδη τεράστια κέρδη τους.

Ο μεγάλος τώρα χαμένος φαίνεται πως θα είναι το «κατά συρροή» πειραματόζωο στην όλη διαμάχη – η Ελλάδα. Η αιτία είναι το ότι, με τη συμπεριφορά της αυτή «καίει» στην κυριολεξία όλες τις προοπτικές επιστροφής της στις αγορές, κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον – με αποτέλεσμα να είναι πλέον απολύτως εξαρτημένη από τη χρηματοδότηση της Γερμανίας, η οποία θα απαιτήσει τα πολλαπλάσια ανταλλάγματα εκ μέρους της.

Θύματα Ειρήνης




Ευτυχώς που δεν έχουμε πόλεμο, έτσι μας έμαθαν να λέμε. Αυτό που δε μας λένε όμως είναι ότι στις συνθήκες ειρήνης ο κατάλογος των θυμάτων και των καταστροφών ενός λαού είναι ανάλογες προς τις απώλειες με αυτές ενός πολέμου, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει καμία Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που να τα υπερασπιστεί. 
Τα θύματα της ειρήνης δεν έχουν δικαιώματα, μόνο υποχρεώσεις. 
Τα θύματα της ειρήνης δεν μπορούν να απειλήσουν κανέναν με Δικαστήριο, διότι τους δόθηκε το δικαίωμα να επιλέξουν Δημοκρατικά την Ειρήνη που τους σκοτώνει. 
Αυτή την στιγμή το Κράτος θεσπίζει νόμους οι οποίοι σε περίοδο πολέμου θα ήταν τα αποδεικτικά στοιχεία καταδίκης του. Σου απαγορεύει την περίθαλψη και την φαρμακευτική σου αγωγή εφόσον δεν έχεις το χρηματικό αντίτιμο και το ποσό των 25 ευρώ για να ζητήσεις βοήθεια σε δημόσιο νοσοκομείο. 
Επειδή είσαι σε καιρό ειρήνης δεν μπορείς να το σύρεις σε καμία δίκη για την καταπάτηση του Άρθρου 3 παρ. 2 των Συμβάσεων της Γενεύης, το οποίο ρητά υποχρεώνει την κατέχουσα Δύναμη όχι μόνο να συλλέγει αλλά και να περιθάλπει όλους τους ασθενείς άμαχους ή μάχιμους. 
Δεν μπορείς να τα βάλεις με ένα Κράτος που εσύ επέλεξες να σε διαφεντεύει κι αυτό ας σε φθάνει στα όρια της εξαθλίωσης, της αναξιοπρέπειας, της αυτοκτονίας, του φόνου και της τρέλας. 
Διότι αν είμαστε σε καιρό πολέμου το Κράτος θα ήταν υποχρεωμένο να τηρήσει το Άρθρο 4 παρ.2, που θα του απαγόρευε καθ’ οποιονδήποτε χρόνο και τόπο να επιβάλλεται με βία κατά της ζωής, της υγείας, της φυσικής και πνευματικής ευημερίας των ατόμων καθώς και να προσβάλει την αξιοπρέπεια του κάθε ατόμου. 

Τσογλάνια, δωσίλογοι της κυβέρνησης Τσολάκογλου...



Hγέτης η "Αλέξης Κομανέτσης"; Άρχισε τις κѠλ⓪τούμπες ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, πριν ακόμη γίνει πρωθυπουργός!


Ένας «Κομανέτσης» Νο2 κάνει σιγά σιγά την εμφανισή του στο προσκήνιο. Πρόκειται για τονΑλέξη Κομανέτση τον περίφημο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βρίσκεται στην κορύφωση τουςνεροτσουλήθρας και ετοιμάζεται για την εντυπωσιακή  κѠλ⓪τούμπα που θα συναρπάσει τα πλήθη.
Ο ατρόμητος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ που θα καταργούσε το Μνημόνιο με το που ανέβαινε στην εξουσία -έχοντας στο πλευρό τον... πρώην συνδικαλιστή του ΟΤΕ Στρατούλη, ο οποίος τιμά τιςεπιταγές του λαού της Παιανίας και αγωνίζεται για να επανακρατικοποιήσει τις επιχειρήσεις που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν- έκανε την πρώτη  κѠλ⓪τούμπα και μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, για κοινό μέτωπο των χωρών του Νότου, για κοινή αντιμετώπιση της κρίσης με όλα τα κράτη της Ευρώπης και διάφορα άλλα χαοτικά και αφηρημένα.

Μπούρου-μπούρου [EN+GR]


Αφορμή για την ανάρτηση η αντιμετώπιση σχολίου μου απο μιά φίλη.
Επίσης διότι έχω σιχαθεί την Ιστορία που είναι μεν δική μας αλλα
την έχουμε μόνον για το θέα-Αθήναι και για να παραμυθιαζόμαστε
μεταξύ μας με τους Χρυσούς Αιώνες του παρελθόντος χωρίς να έχουμε
φτιάξει απο τότε ούτε έναν καρόδρομο ή έστω ένα μονοπάτι αντοχής.
Προτρέπω όλους να μήν αποφεύγουμε την Ιστορία όταν δέν συμφέρει.

Θύμησα λοιπόν την υπεροψία των αρχαίων Αθηναίων για να δείξω τον
λόγο της κατάντιας μας και το γιατί δέν κάνουμε απολύτως τίποτε.
Τότε, ασφαλείς τριγυρνούσανε με τις χλαμύδες διαλογιζόμενοι γιατι
με τις πλάτες όλων των υπολοίπων Ελλήνων στα σύνορα, αυτοί είχαν
το ασφαλές περιβάλον που επέτρεπε να μεγαλουργήσουν ανενόχλητοι.
Μπορεί να μεγαλούργησαν γι'αυτούς αλλα κατακρυμνήστηκαν έναντι
όλων των Ελλήνων Παν-Ελλαδικώς διοτι απο τότε συνήθιζαν να αγνοούν
όλες τις προειδοποιήσεις των Ακριτών που κρατούσαν τις "Θερμοπύλες".
Τα γκαβά τους, τους τα άνοιξαν οι Πέρσες όταν κατέφθασαν στην Αθήνα.
Πόσες Πόλεις χρειάστηκε να υποτάξουν σφάξουν οι Πέρσες στη κάθοδό
τους προς στην Αθήνα για να αντιληφθούν ιδίοις όμμασι οι Αθηναίοι
οτι πράγματι υπάρχει κίνδυνος.
Νά και το ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ Ελληνικό Πνεύμα του Εμφυλίου Πολέμου!
Τότε που μόνον η θέα της σκόνης του Περσικού στρατού τους έφερε
στα συγκαλά τους. Και τί έκαναν; Την άρον-άρον ηρωϊκή εκκένωση της
Ιερής Πόλης παρατωντας στην μοιρα τους Ναούς Βωμούς Εστίες για να
κρυφτούν και να γλυτώσουν πίσω απο την Σαλαμίνα. Περίπου το ίδιο
έκαναν και αργότερα όταν οι Σπαρτιάτες "τα πήραν άσχημα" μαζί τους.

Μήπως αυτό το Ιστορικό γεγονός σας θυμίζει κάτι απο το σήμερα;
Μήπως την βλακεία της επικράτησης του διαλέγεσθαι χωρίς σπαθιά,
την επιμονή σε μιά ανεφάρμοστη Δημοκρατία στο σήμερα η οποία έχει
καταλήξει να ορίζεται και να οριοθετείται απο κρυφούς Δικτάτορες,
ή τον αυτο-αφοπλισμό και αυτο-αποποίηση όλων των συστατικών μας
που μας οδηγεί στην Σαλαμίνα, στην υποτέλλεια των νέων Περσών;
Αντί τέτοιων συλλογισμών εμείς εκπαιδευτήκαμε μόνον να μιλάμε, να
αναλύουμε και να γράφουμε ολόκληρες Εγκυκλοπαίδειες για το πώς και
με ποιούς πιθανούς τρόπους θα μπορέσουμε να σηκώσουμε ένα μολύβι
απο εδώ και να το αφήσουμε εκεί. Ακόμη και αυτό έχει καταντήσει
να θεωρείται δύσκολη απόφαση-άσκηση ακόμη και για τα δάχτυλά μας.
Στην Φραπεδο-Ελλάδα το μόνο που κάνουμε έιναι μόνον να μιλάμε.
Κι αυτό ακόμη βαρβαριστί: Μπούρου-μπούρου.

Στον Προθάλαμο του Εμφυλίου...Ιδού οι Υπεύθυνοι...για να ξέρουμε «ποιός το ξεκίνησε»...




γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Οι «καθεστωτικές πονηριές» συνεχίζονται...όλο και πιο θρασύτατα...όλο και πιο αδίστακτα....κι ανερυθρίαστα...

«Ας τελειώσουμε πρώτα με τα επείγοντα και μετά στήνουμε εξεταστικές επιτροπές για να βρούμε τι λάθος έγινε στο παρελθόν»...

Αυτή είναι η προκλητική απάντηση των κυβερνητικών πολιτικών στο λαϊκό αίτημα για διαλεύκανση του «τι συνέβη» και φτάσαμε στο μνημόνιο.

Πάει ακόμη πιο «βαθιά» το πράγμα όμως.

Κάποιοι – απ’ αυτούς τους ίδιους – μίλαγαν προεκλογικά για την ανάγκη να στηθεί εξεταστική επιτροπή για «τα πάντα μετά το ’74»...

Να ανιχνευθεί η διαφθορά, να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να αντιμετωπιστούν από τη Δικαιοσύνη. 

Και να ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ! Όλοι...

Λόγια...και τίποτε παραπάνω....

Οι Κυβερνητικοί Πολιτικοί «αρνούνται σθεναρά» να πράξουν κάτι τέτοιο.

Το «να τελειώνουμε με τα επείγοντα της Κρίσης και μετά ασχολούμαστε και με τ’ άλλα» σημαίνει, πληρώστε τώρα εσείς πολίτες αυτά που «φαγώθηκαν» και μην ελπίζετε σε τίποτε άλλο....

Οι «καρχαρίες» πάντα θα την βγάζουν καθαρή και πάντα θα την πληρώνουν οι «μικροί» κι ανίσχυροι...
 Έτσι ήταν πάντα κι έτσι θα παραμείνει...

Αυτό είναι το «μήνυμα»....

Η ίδια στάση λχ (για να δούμε μια «λεπτομέρεια» από τις πολλές και γλαφυρές) τηρείται και στο θέμα των μικρών ομολογιούχων.

Δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή να το δούμε. Ας βγούμε πρώτα από την Κρίση  και μετά βλέπουμε...

Τα ίδια και στην βαρύτατη φορολόγηση των «μικρών»....

Δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή να το δούμε. Ας βγούμε πρώτα από την Κρίση  και μετά βλέπουμε για την ελάφρυνσή τους...

Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού...κάτσε τώρα να καταστραφείς εσύ χάνοντας κόπους μιας ολόκληρης ζωής και πεθαίνοντας από την εξαθλίωση και βλέπουμε αργότερα για καμιά «ασπιρίνη»...

Και βεβαίως, μην γκρινιάζεις «πολιτάκο» διότι (κάπου εκεί ανάμεσα βάζουν «έντεχνα» οι καθεστωτικοί και το γνωστό) «όλοι μαζί τα φάγαμε»...

Αριστοτεχνικό «Στήσιμο Συνευθύνης» των Πολιτών εν συνόλω...

Έξυπνο...κάντους όλους (με Σοφιστείες) να νοιώσουν «συνυπεύθυνοι» και έχεις κερδίσει το μισό μέρος του παιγνιδιού...

Και καμία μα καμία σημασία δεν δίνουν («αυτοί οι καθεστωτικοί πολιτικοί» - μικροί και μεγάλοι εξίσου) στο ότι «κάποιοι λίγοι προνομιούχοι» πήραν τη μερίδα του λέοντος.

«Εσκεμμένη Εξίσωση» του καρχαρία με την μαρίδα που τρεφόταν με τα ψίχουλα που έπεφταν από το λουκούλιο τραπέζι τους.

«Ανήθικη Εξίσωση» που επιτυγχάνεται με την αμέριστη, αγαστή και σθεναρή υποστήριξη των ΜΜΕ βεβαίως βεβαίως. (Λείπει ο Μάρτης απ’ την Σαρακοστή;)
 Ιδιωτικοποίηση των κερδών, κοινωνικοποίηση των ζημιών...

Μόνοι τους στα κέρδη τις ημέρες των «παχιών αγελάδων» που ξεζούμιζαν το Δημόσιο Ταμείο με απευθείας αναθέσεις ή (στημένους διαγωνισμούς) «υπερκοστολογημένων προμηθειών και Δημοσίων Έργων», όλοι μαζί τώρα στις ζημιές....ή μάλλον, ΜΟΝΟΝ στον «απλό λαό» (και δη, κυρίως στα φτωχότερα στρώματά του) τον «λογαριασμό του μεγάλου γλεντιού δεκαετιών»...

Αντί να ρίξουν «ΕΚΕΙ» τα «Μεγάλα Φορολογικά Βάρη» (έκτακτα και τακτικά) στο «μέτρο της αναλογίας των ευθυνών» και τα «πρέποντα ελάχιστα» στην μεγάλη μάζα των πολιτών. Και βεβαίως, ν’ αφήσουν «ήσυχη» τη φτωχολογιά αντί να καταφεύγουν σ’ αυτήν ως το «μονίμως βιαζόμενο υποζύγιο».

Έτσι άλλωστε δεν λένε μερικοί μερικοί απ’ αυτούς κάθε τρεις και λίγο;

«Αναλογεί ένα βουνό ευθυνών στους Πολιτικούς και στους Προνομιούχους κι ένας κόκκος ευθύνης στους Πολίτες και κυρίως την φτωχολογιά».

Αυτό δεν λένε;

Ε, γιατί λοιπόν δεν το μεταφράζουν αυτό και σε «πράξη»; Τουτέστιν, σε «ακριβοδίκαιη αντίστοιχη ανάθεση ευθυνών».

(Οι «καθεστωτικές σοφιστείες» μάλιστα – μην βλέποντας καμία σοβαρή αντίδραση από πουθενά – φτάνουν πλέον σε αισχρά σημεία. Όταν πχ κανείς κατηγορεί τις τράπεζες, εξεγείρονται μερικοί καλοπληρωμένοι υπερασπιστές τους λέγοντας «...μα ποιές τράπεζες να πληρώσουν την κρίση; Εμείς είμαστε οι τράπεζες. Δεν υπάρχουν πια ιδιωτικές τράπεζες...»....τι άλλο θ’ ακούσουμε πια;)
 
  Ο μεγάλος χαμένος είναι ο Πολίτης....και κυρίως η φτωχολογιά...όπως πάντα....
Αλλά δυστυχώς, δεν τελειώνει εκεί ο Γολγοθάς.