ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-2


Aπό λάθος του Χολέμπας, ο Μαυρίας βγάζει ασίστ στον Τοτσέ και αυτός ισοφαρίζει σε 2-2 για τον Παναθηναϊκό στο 67

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ


Εκδήλωση για τα 95 χρόνια από την Οκτωβριανή – Σοσιαλιστική Επανάσταση
1917-2012
Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2012
Ώρα 7μ.μ
Επιμελητήριο Κατερίνης

Αφιέρωμα στην Μ.Ασία από την Ορχήστρα Νέων Δίου-Συμμετέχει και η Γλυκερία


Η Ορχήστρα Νέων Δίου αποχαιρετά το 2012 με μία συναυλία-αφιέρωμα στη Μ.Ασία  που θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα στις 20.30 στο Mediterranean Vilage στην Παραλία Κατερίνης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό σύλλογο Μικρασιατών Πιερίας.Ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση θα δώσει η χορωδία και το χορευτικό του συλλόγου,με τη συμμετοχή τους. Σημαντικό γεγονός,βεβαίως,είναι η παρουσία και συμμετοχή της Γλυκερίας που θα ερμηνεύσει Σμυρνέικους σκοπούς υπό την διεύθυνση του μαέστρο Νίκου Πατρή.

Είσοδος:10 ευρώ

Στα «πράσα» 18χρονος στο Ηράκλειο με χασίς


 Στα «πράσα» 18χρονος στο Ηράκλειο με χασίς
Συνελήφθη,το απόγευμα του Σαββάτου, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, 18χρονος ημεδαπός, για κατοχή ακατέργαστης κάνναβης (2,3 γρ.).

ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

‎"Οταν ο άνθρωπος-πολίτης καταλήγει στην

 άμεση η

 έμμεση


ΑΥΤΟΤΙΜΩΡΙΑ του,τότε,δυστυχώς,έχει

 ομολογήσει

 την...ΑΘΩΟΤΗΤΑ των πραγματικών

 ενόχων,ηθικών

 αυτουργών μέχρι και ψυχρών εκτελεστών!"


*Ο δε λαός που δεν είναι στρατός-φρουρός των


 Δικαιωμάτων 

του είναι διαπιστωμένο πως κάποια στιγμή δεν

 θα υπάρχει!

Το αδιέξοδο έρχεται!"



 του Δρ. Στέφανου Αβακιάν
  Είναι παράδοξο πως ο λαός αναγκάζεται να εκδηλώσει εμπιστοσύνη και υποστήριξη για αλλαγές που δεν οδηγούν πουθενά. Η λογική του αδιεξόδου μέσα από την συνεχή περικοπή βασικών αγαθών αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια επιβεβαίωσης της αποτυχίας του μνημονίου. 
Η πολιτική που εξασκείται σήμερα είναι βασισμένη στην ιδέα της ‘ευθύνης’. Η λογική είναι η εξής - αφού οι ευρωπαίοι εταίροι μας ζήτησαν να πάρουμε τα διάφορα οικονομικά μέτρα και απέτυχαν τότε αυτοί έχουν ευθύνη. Αυτό βασικά προσπαθεί να γίνει το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης. Δηλαδή η Ελλάδα να μην θεωρηθεί από μόνη της υπεύθυνη για την πτώχευσή της. Το επιχείρημα είναι τραγελαφικό. Ποιος εταίρος θα θεωρήσει την χώρα του συνυπεύθυνη για μια ολική αποτυχία της Ελλάδας;
Η συγκράτηση των κοινωνικών πιέσεων έχει καταντήσει θέμα που οι πολιτικοί μας αντιλαμβάνονται με ακραίους ορισμούς. Δηλαδή, ο φόβος της πτώχευσης χρησιμοποιείται ως μέσο διεύρυνσης της κοινωνικής αντοχής. Αν ο κόσμος χάσει τον έλεγχο τότε θα θεωρηθεί υπεύθυνος γιατί δεν στήριξε τις αλλαγές.
Το ποιος έχει ευθύνη και σε ποιο βαθμό, δεν μπορεί να συνεχίσει να γίνεται αντικείμενο που είναι βασισμένο σε επιχειρήματα και στοχασμούς. Η διαμόρφωση μιας κατάστασης δεν αλλάζει με την χρήση του ‘λόγου’ παρόλο της δύναμης του να επηρεάζει αντιλήψεις και συμπεριφορές.
Είναι βέβαιο ότι η κοινωνική πραγματικότητα με τις ραγδαίες συνέπειες της δεν θα μπορέσει να συγκροτηθεί σε λογικές αναλύσεις και επιχειρήματα. Οι κοινωνικές ανάγκες θα δημιουργήσουν συνθήκες που οι δημόσιοι πολιτικοί λόγοι δεν θα έχουν καμία επιρροή να συγκροτήσουν ή να εξηγήσουν με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην τυφλή δύναμη σε ακραίες δυνάμεις.
Η ιστορία μας διδάσκει ότι υπάρχουν αντοχές στην εξάντληση της κοινωνικής συνείδησης. Ήδη υπάρχει τρομακτική αβεβαιότητα για την τροπή που οι κοινωνικές καταστάσεις θα φέρουν στην χώρα και οι οποίες δεν γίνονται αντιληπτές. Οι μεμονωμένες και διαφορετικές φωνές που προσπαθούν να δημιουργήσουν επαγρύπνηση εξασθενούν στην πολυφωνία.
Η εξάσκηση δύναμης γίνεται τεράστιο εμπόδιο δημιουργίας καινούργιων συνθηκών στην κοινωνία. Το ρεύμα του ‘γιατί’ παραμένει ανανταπάντητο και παίρνει ταχύτητα και θέλει να συγκρουστεί με ότι βρεθεί μπροστά του.
Αν ο λαός φτάσει στο σημείο της αποδοχής του αδιεξόδου τότε η κάθε συνεργασία με το πολιτικό σύστημα θα βασίζεται στον φόβο και την αποφυγή της τιμωρίας. Η σημερινή αποδοχή καταστάσεων γίνεται θέμα ανοχής, ασφυκτικής πίεσης, εξαντλητικής κούρασης, αγάπη για εκδίκηση, αναζήτηση για απόδοση της τιμωρίας.
Ένα σύστημα που χρησιμοποίησε αθέμιτα μέσα για να εξασκήσει την δύναμη της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας δεν μπορεί να προσδοκεί αξιοκρατικές συνθήκες από τους πολίτες.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η δωροδοκία θα καλπάζει και αποφάσεις θα λαμβάνονται άκομψα με μεγαλύτερο γνώμονα τον ατομικό συμφέρον. Η Ελλάδα θα γίνει αποφυγή για επενδύσεις παρά στόχος.
Είναι ευθύνη όλων η πραγματική επαγρύπνηση για το τι γίνεται σήμερα και πέρα από τα ΜΜΕ.
* Ο Στέφανος Αβακιάν είναι καθηγητής στον κλάδο της Οργανωσιακής Συμπεριφοράς και Διοίκησης του Ανθρώπινου Δυναμικού στο πανεπιστήμιο Brighton στην Αγγλία.

Oι υπήκοοι των Γερμανών…



ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΤΗ.... ! ))



BIENTOT LES GRECS ARRETTENT DE PAYER POYR LES CRIMES DES DETTES COMMIS EN LEURS NOMS. LES...
POLITICIENS MAFIEUX SERONT PUNIS SI LE PAYS CONTINUERA D' EXISTER. CEUX EN EUROPE QUI LEURS VERSENT DES POTS DE VIN ESSAYENT DEJA AVEC LES BANKS LA REPETITION DE MEME CRIMES DANS LEURS PAYS. FAITES CIRCULER PARTOUT LE FLAMBEAU DE LA LIBERTE DEMOCRATIQUE ET DES DROITS DES CITOYENS ! ))

Το λεξικό της Τρούμπας (Πειραϊκόν Λεξικόν)


{ ΓΙΑ ΝΑ "ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΌΜΑΣΤΕ" ΣΤΗΝ "ΚΑΘΟΜΙΛΟΎΜΕΝΗ" ....ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΜΕ ΡΕΜΠΈΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΎΔΙΑ ! }



Μορφωθείτε Πειραϊκά από το Μέγα Λεξικόν της Τρούμπας


Αλανιάρα = γυναίκα ρέμπελη του δρόμου
Αλαμπουρνέζικα = αυτά που δεν βγάζεις νόημα. Κατά τον Μπαμπιώτη προέρχονται από την φυλή Μπουρνού του Σουδάν που όταν μιλάνε ακούγονται απλά ήχοι περίεργοι.
Άμπακο = αυτό που δεν έχει τέλος (έφαγε τον άμπακο). Βγήκε από τον Άβακα τον τρόπο που οι άραβες έκαναν υπολογισμούς, κάτι σαν μικρό κομπιουτεράκι, με χάντρες που μπορούν ωστόσο να κάνουν υπολογισμούς τεράστιους άνευ τέλους
Αντάμικα = αντρίκια, θαρραλέα
Αρκουδόμαγκας = ψευτόμαγκας
Ασίκης = ωραίος, λεβέντης

Βλάμης = σταυραδελφός, παλικαράς, κουτσαβάκης, εραστής, γενναίος
Βουβή = μαχαίρι
Βουβουζέλας = αυτός που κάνει θόρυβο (όπως λέμε παπαρδέλας για αυτόν που μιλάει πολύ). Κατά συνέπεια η λέξη βουβουζέλα στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής είναι λέξη "πειραϊκή".

Γιαβάσης = ήρεμος, ψύχραιμος, αποφεύγει εντάσεις
Γιαβουκλού = μνηστή, ερωμένη
Γιαγκίνι = Σφοδρό ερωτικό πάθος
Γιάφκα = πρόκειται για ρωσική λέξη που σημαίνει το παράνομο στέκι που συγκεντρώνονταν οι κομμουνιστές για να προετοιμάσουν την επανάσταση του 1917
Γομάρια = τα γαϊδούρια αλλά στην Τρούμπα είχε την έννοια του σωματοφύλακα, του μπράβου που δεν καταλάβαινε τίποτα. Όπως τα γαϊδούρια που τα φορτώνεις και πάνε, έτσι κι αυτός "εαν τις έτρωγε" δεν έκανε πίσω.

Δαχτυλίθρες = παράνομο παιχνίδι εξαπάτησης, στο οποίο το θύμα έπρεπε να βρει σε ποια από τις τρεις συνήθως δαχτυλίθρες, που είχε ο θύτης, βρισκόταν το στραγάλι, η φακή ή το ρεβύθι
Δερβίσης = Σωστός ιδανικός άντρας, μάγκας
Δίκοπη = Το αμφίστομο μαχαίρι

Εξωφυλαρούχας = το παιδί που είναι άμπαλο, δεν ξέρει μπάλα και γιαυτό όταν επιλέγουν του παίχτες στην αλάνα δεν τον θέλει κανείς και μένει να φυλάει τα ρούχα των υπολοίπων.Επίσης είναι αυτός που κάνει τον "καμπόη" μαζεύει δηλαδή τις μπάλες σκαρφαλώνοντας μάντρες. Στην εξωγηπεδική ζωή είναι αυτός που δεν έχει σοβαρό ρόλο.


Κασσαδόρος = ο διαρρήκτης
Κογιονάρω = εμπαίζω, ειρωνεύομαι
Κουμπούρι = το πιστόλι
Κουσελιάρης = ο κουτσομπόλης
Κατσαβάκης = νταής, παλληκαράς
Κούφιο = το πιστόλι πάλι
Κοψοχρονιά = από τον κοψόχρονο άνδρα, δηλαδή αυτόν που πεθαίνει νωρίς βγήκε η λέξη αυτή που σημαίνει αυτό που φεύγει άδικα και χωρίς λόγο

Λαχανάδες = οι πορτοφολάδες
Λάχανα = τα πορτοφόλια
Λάζος = είδος μαχαιριού που διπλώνει
Λιμά = τα λόγια χωρίς σημασία

Μάγκας = ο σωστός άνδρας




Μαγκιόρος = Μεγάλος, ξεχωριστός
Μάλε βράσε = πρόκειται για έκφραση Πειραιωτών κρητικής καταγωγής που κατοικούσαν στην Καστέλα που μόλις μπλέκονταν με Μανιάτες προκαλούσαν φασαρίες. Ειδικά οι προερχόμενοι από τα Μάλια της Κρήτης μόλις τους προκαλούσαν οι Μανιάτες έβραζαν από θυμό
Μανίτα = Μέθοδος εξαπάτησης που εφαρμόζονταν όπως και ο "παππάς" σε αδαείς επαρχιώτες και μετανάστες
Μάπας = ο αργιλές
Μαστούρα = η χασισική μέθη
Ματσαράγκα = κατεργαριά
Μαύρης = χασίς
Μαχμούρικο = Βαρύθυμο, νωθρό, ζαλισμένο από αλκοόλ ή από άλλη αιτία
Μερακλής = Μανιώδης, παθιασμένος
Με γειά το κούρεμα = το κούρεμα αποτελούσε ειδικά στα χρόνια του Μεταξά μέσο τιμωρίας, επίσης τους άταχτους νέους τους κούρευαν με την ψιλή για να τους τιμωρήσουν. Έτσι όποιον έπιανε η αστυνομία για παραβάσεις περί "αλητείας" αφού τους κούρευαν πρώτα μετά έτρωγαν και μερικές ψιλές (φάπες). Έτσι έμεινε και σήμερα τους φρεσκοκουρεμένους να τους ρίχνουν φάπες στο σβέρκο "για το καλό"
Μόρτης = συνώνυμο του Μάγκα
Μόκο = η σιωπή (κάνε μόκο)
Μπαγιόκο = Λεφτά, κομπόδεμα
Μπαλαμούτι = απάτη χαρτοπαικτική κυρίως
Μπαμπεσιά = η δόλια, η ύπουλη πράξη
Μπαρμπουτζής = αυτός που κουμαντάρει τυχερό παιχνίδι με ζάρι το οποίο ονομάζεται "μπαρμπούτι".
Μπαρμπούτι = τυχερό παράνομο παιχνίδι με ζάρια
Μπαχτσές = ο κήπος
Μπελαλής = αυτός που γίνεται συνεχώς αφορμή για καυγάδες, φασαρίες, ο δύστροπος
Μπιλαντέρια = τα αδέλφια
Μπιτιρίνι = η οργανωμένη μπαρμπουτιέρα
Μπουλασιλίκη = κόλλημα, επιμονή, πείσμα


Νταβατζής = μαστρωπός
Νταής = παλληκαράς
Νταλκάς = δυνατή επιθυμία, πόθος
Νταμίρα = το φυτό Datura stramonium ή αλλιώς Τάτουλας που είναι πλούσιο σε αλκαλοειδείς ουσίες και ατροπίνη και χρησιμοποιούνταν ως υποκατάστατο του χασισιού
Ντερβίσης = άντρας του κόσμου της μαγκιάς αλλά κλειστός τύπος σαν χαρακτήρας όπως ο μουσουλμάνος μοναχός δερβίσης που είναι γεμάτος μυστήριο
Ντέρτι = ψυχικός πόνος
Ντουζένι = το κέφι
Ντουνιάς = ο κόσμος
Ντράβαλα = μπελάδες



Ξεφτέρι = το αρπακτικό πουλί κατά συνέπεια ο Ξύπνιος άνδρας

Παπατζής = αυτός που αεξαπατά θύματα παίζοντας με τα χαρτιά το παιχνίδι "παππάς"
Παπαγαλάκι = όπως το πτηνό παπαγάλος μπορεί να επαναλάβει κάτι που ακούει συνεχώς, έτσι και τύποι που το "έπαιζαν" μάγκες στον πειραιά αλλά δεν ήταν, μόλις τους έκαναν προσαγωγή στο τμήμα έλεγαν τι είχαν ακούσει στην "πιάτσα"
Πεζεβέγκης = ο Μαστρωπός (Ο πεζεβέγκης που τάχει στην πούγκα)
Πετσί = το πορτοφόλι
Πιάτσα = από την ιταλική λέξη piazza που σημαίνει πλατεία. Ήταν ο τόπος που συγκεντρώνονταν οι μάγκες
Ποδαράδες = παλιά ονομασία της Νέας Ιωνίας
Πούγκα = το κομπόδεμα
Πρεζάκιας= ο εξαρτημένος από ηρωίνη

Ρεφάρω = ξανακερδίζω όσα έχασα

Σεβνταλής = ο ερωτευμένος
Σεβντάς = ο ερωτικός καημός
Σεκλέτια = στεναχώρια
Σερέτης = ο δύστροπος, ο σκληρός, ο ευέξαπτος άνδρας
Σερετλίκι = η σκληρότητα
Σπαχάνι = από το Ισπαχάν της Περσίας
Συνάχης = άνδρας θυμωμένος, τσατισμένος ή υπό την επίδραση ναρκωτικών που λαμβάνονται από την μύτη
Σώτος = ο κερδισμένος

Ταρίφας = ο ταξιτζής
Τεκές = χασισοποτείο
Τεκετζής = ο ιδιοκτήτης του τεκέ
Τέρτσος= ο χαμένος
Τεφαρίκι = το εκλεκτό πράγμα
Τζάμπα = δωρεάν
Τζαμπατζής = αυτός που δεν πληρώνει
Τζιμάνι = ο αξιαγάπητος, ο σεβαστός
Τουμπεκί = ο καπνός
Τσίφτης = στα αλβανικά είναι το γεράκι, και τσίφτηδες είναι αυτοί που είναι ξύπνιοι όπως τα αρπακτικά πουλιά
Τσίμα = Τσίμα τσίμα, επτανησιακή έκφραση που σημαίνει κοντά
Τουφατζής = αυτός που έχει κάνει φυλακή

Φάσκελο = η μούτζα. Προέρχεται από τον φάκελο που στέλνουμε (ταχυδρομούμε) κάτι σε κάποιον.
Φελέκι = Λέξη αραβικής προέλευσης που σημαίνει τύχη (γ...ώ το φελέκι μου δηλαδή την τύχη μου)
Φιλέτο = κατά κυριολεξία είναι η μικρή κλωστή. Επειδή συνήθιζαν να μαγειρεύουν τα καλά κρέατα δεμένα με σπάγκο έμεινε το φιλέτο να σημαίνει το καλύτερο.
Φούφουτος = σημαίνει ο άλφα, ο βήτα, ο τάδε, ο δείνα. Οι μάγκες όταν δεν ήξεραν το όνομα κάποιου αντί να πούνε το έκανε ο τάδε όπως έλεγαν οι καθώς πρέπει, απαντούσαν το έκανε ο Φούφουτος. Κατά άλλη εκδοχή προέρχεται από την πίεση που υπήρχε από την αστυνομία να "μιλήσουν" να δώσουν το όνομα του συνεργάτη τους έλεγαν όνομα το οποίο δεν υπήρχε.

Χαράμι = Μάταια, αυτό που πήγε άδικα. Βγήκε από το αραβικό χράμι που ενώ είναι κομψοτέχνημα και κεντητό οι μουσουλμάνοι το στρώνουν στο πάτωμα και πατάνε πάνω του για να προσευχηθούν.

Χαρμάνης = ο χρήστης χασίς που βρίσκεται σε κατάσταση στέρησης

Ψιλά = τα λεφτά



Πηγή:
γλωσσάρι διαδικτυακού ρεμπέτικου φόρουμ,
Ελληνικό Λεξικό Τεγόπουλου - Φυτράκη (εκδόσεις ελευθεροτυπία 1993)

Οι «γενίτσαροι» του αξιότιμου κ. Στουρνάρα


Ο Στουρνάρας είναι διορισμένος και μάλιστα με συγκεκριμένο concept. Τον επέλεξαν ως αναλώσιμο προϊόν προκειμένου να κάνει το… θέλημα, τη δουλειά. Κάτι σαν παιδί του μαγαζιού να το πω;

Τέλος πάντων. Οσονούπω θα τον απολύσουν τα εξ’ εσπερίας «αφεντικά» αφού δεν θα είναι χρήσιμος πλέον. Φυσικά ο ίδιος μπορεί να θέλει να μείνει, να φτιάξει και κόμμα όπως ακούω αλλά τον βλέπω… χλωμό. Πολύ χλωμό!!!
Ο εν λόγω όμως χθες έκανε κάτι το οποίο και αντισυνταγματικό είναι αλλά κυρίως είναι...
αντιδημοκρατικό. Έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του την Δικαιοσύνη, σχετικά με την απόφαση για το χαράτσι το οποίο είναι ενσωματωμένο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ!

Δεν θέλει να καταλάβει ο «υπάλληλος των συμφερόντων» και υπηρέτης του άκρατου καπιταλιστικού συστήματος ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να καταπατάει του νόμους και κυρίως την βούληση του Ελληνικού λαού. Αυτός τα κάνει και τα δυο.

Και σα να μην έφτανε αυτό έχει μαζέψει γύρω του μια στρατιά κουκουλοφόρων- γενίτσαρων των οποίων η μόνη απασχόληση είναι να καρφώνουν και να ρουφιανεύουν  στους τροϊκανούς τα λάθη και τις παραλείψεις των Υπουργών.

3-2 ηττήθηκε η Νίκη Αιγινίου από τον Παμβοχαϊκό σε ματς θρίλερ


Δε μπόρεσε να κερδίσει η Νίκη στο παρθενικό της παιχνίδι στο κατάμεστο ΔΑΚ Αιγινίου για τη ΒΟΛΕΥ ΛΙΓΚ
2012-13....
Ηττήθηκε με 3-2 σετ από την ομάδα του Παμβοχαϊκού, έπειτα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι
Set 1Set 2Set 3Set 4Set 5
ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ22524222513109
Γ.Α.Σ. ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ32326251415103
Time31'29'28'21'18'127'









Βρε μην είσαι βλάκας! Έχεις ακόμη το ευρώ!


Ώρες ώρες αναρωτιέμαι μήπως τελικά είμαστε ένας αχάριστος λαός 9.999.700 ανθρώπων που κατηγορεί τους πολιτικούς οι οποίοι προσπαθούν να μας σώσουν!

Αφορμή; Η συζήτησή μου με κάποιον ευρωπαϊστή φιλο-μνημονιακό. Βρε μην είσαι βλάκας μου είπε, έχεις ακόμη το ευρώ. Ξέρεις τι θα συμβεί άμα πτωχεύσουμε;

Τι θα συμβεί; Τον ρώτησα.

- Η ανεργία θα εκτιναχθεί στα ύψη.

- Η αγορά θα μείνει χωρίς...
καύσιμα (…και ποιος αγοράζει σκέφτηκα από μέσα μου).

- Θα μπουν λουκέτα σε πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά της οικονομίας

- Η εγκληματικότητα θα χτυπήσει κόκκινο.

- Δε θα μας δίνει κανείς τίποτε

- Θα πέσει μεγάλη πείνα

- Ο κόσμος θα αυτοκτονεί στις πλατείες

- Τα νοσοκομεία θα υπολειτουργούν

- Πολλοί θα μείνουν άστεγοι

- Δε θα μας εμπιστεύονται ως κράτος

- Δε θα έρθουν ξένες επενδύσεις αφού θα είμαστε αναξιόπιστοι (…ενώ τώρα έρχονται)

- Θα ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία και θα την πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί

- Θα υπάρξουν ελλείψεις στα σούπερ μάρκετ (…λες και τώρα ψωνίζουμε, ξανασκέφτηκα)

- Δε θα υπάρχει κράτος

- Η πολιτεία δε θα ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της

Οπότε τον διέκοψα για να τον ρωτήσω κάτι.

- Αυτά στοιχειοθετούν καθεστώς χρεοκοπίας;

- Μα φυσικά!

- Αλλά εμείς ακόμη δεν έχουμε χρεοκοπήσει, έτσι;

- Όχι βέβαια!

- Ναι αλλά όλα όσα περιγράφεις συμβαίνουν αυτή τη στιγμή.

- Εμμμ, ναι ξέρεις, εμμμ. Είμαστε όμως στο ευρώ!

- Και τι μ’αυτό;

Μισούν θανάσιμα την κοινωνία…



Μέσω της γνωστής γερμανικής φυλλάδας Bild πληροφορηθήκαμε το …όραμα του Σαμαρά, να μετατρέψει την Ελλάδα σε «υπόδειγμα χώρας».
Προφανώς, ο εξαπατήσας τους πολίτες πρωθυπουργός (ακόμη και μέχρι πριν λίγα 24ωρα, διαβεβαίωνε ανερυθρίαστα πως βρίσκεται δίπλα στη μεσαία τάξη) εξέφρασε τους μύχιους πόθους της υποτελούς κυβέρνησής του να αναδείξει την αποικία της Ευρωζώνης σε οικονομικό και κοινωνικό ερειπιώνα.

Ετσι, ουδόλως εκπλήσσει η νέα φορολογική επιδρομή σε βάρος του ήδη εξαθλιωμένου
εχθρού λαού.

Ωστόσο ανακύπτει το (πραγματικό) δίλημμα: Είναι πολιτικά διεστραμμένοι ή μισούν θανάσιμα την Κοινωνία;

Οι Έλληνες περιόρισαν ακόμη και την κατανάλωση τροφίμων


Δραματική είναι η κατάσταση στις αγορές της Ελλάδας σύμφωνα με έρευνα και πρόσφατες μετρήσεις του Boston Consulting Group, που δείχνουν ότι οι Έλληνες περιόρισαν ακόμη και την κατανάλωση τροφίμων.
Πρόκειται για μια πραγματική αλλαγή σε ό,τι αφορά το μοντέλο αγορών στη χώρα, καθώς για πρώτη φορά μεταπολεμικά σημειώνεται κάμψη στο συγκεκριμένο τομέα. Σύμφωνα με τη μελέτη, οι Έλληνες έχουν μειώσει σημαντικά τις δαπάνες σε βιολογικά τρόφιμα και φρέσκα προϊόντα κάθε είδους.
Σε δείγμα 780 Ελλήνων, βάσει της έρευνας, το 87% των ερωτηθέντων δήλωσε μείωση της διάθεσης αγοράς αθλητικού εξοπλισμού, 86% είπε το ίδιο για τις αγορές ηλεκτρικών ειδών, αντίστοιχο ήταν το ποσοστό και για τις μικροσυσκευές, στο 83% έφτασε η άρνηση αγοράς λευκών συσκευών, ειδών πολυτελείας, υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, ειδών διακόσμησης, επίπλων και στο 82% οι υπηρεσίες κομμωτηρίου.

«Ελεεινοί και τρισάθλιοι παιδοκτόνοι»



Του Νίκου Καρούτζου
nkaroutzos@gmail.com
Δεν ξέρω ποιοι νοσηροί εγκέφαλοι του Υπουργείου Οικονομικών εισηγούνται τη φορολογική πολιτική. Είναι βέβαιον όμως ότι την πρώτη και κύρια ευθύνη για τα όσα γίνονται έχει η πολιτική ηγεσία με αποτέλεσμα να γεννάται το ερώτημα αν οι άνθρωποι έχουν σώας τας φρένας τους.
Σε μια χώρα που γερνά και η υπογεννητικότητα ξεπερνά κάθε όριο (έχουμε αυτή την απίστευτη ΕΛΣΤΑΤ που αν δούλευε ως σοβαρή στατιστική θα πρέπει να είχε πλήρη στοιχεία και να τα δίνει στη δημοσιότητα) οι εγκέφαλοι του ΥΠΟΙΚ ασκούν φορομπηχτική πολιτική σε όσους έχουν παιδιά.
Όσο ποιο πολλά παιδιά έχεις τόσο περισσότερα καλείσαι να πληρώσεις σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν και μάλιστα σε περίοδο μεγάλης κρίσης. Και υποτιμούν τη νοημοσύνη κάθε Έλληνα με αυτή τη γελοιότητα της παροχής επιδομάτων με εισοδηματικά κριτήρια. Δήθεν πληρώνουν από το πρώτο παιδί αλλά στην ουσία δεν πληρώνουν και στην πραγματικότητα τιμωρούν όποιον έχει πολλά παιδιά.
Μήπως δεν γνωρίζουν πόσο κοστίζει κάθε παιδί. Έχει πάει ποτέ η αφεντιά τους να αγοράσει πάνες και γάλατα για ένα παιδί που βρίσκεται στο πρώτο έτος της ηλικίας του; Αν δεν έχει πάει να τους πληροφορήσω ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων θες 150 Ευρώ το μήνα. Και αυτοί δίνουν 40 Ευρώ για το πρώτο παιδί και μάλιστα με 6000 Ευρώ ανώτερο ετήσιο εισόδημα.
Θα τους έλεγα λοιπόν αυτά τα 40 ΕΥΡΩ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό; Υπάρχουν και οι συνεχείς μειώσεις του αφορολόγητου. Πρώτα ξέσκισαν τους έχοντες πάνω από 3 παιδιά κατεβάζοντας κατά 11.000 και πλέον αφορολόγητο και τώρα το καταργούν πλήρως. Χώρια την κατάργηση των υπόλοιπων φοροαπαλλαγών περιλαμβανόμενης της περίφημης απάτης της φορολόγησης των ασφαλιστικών εισφορών που είναι υποχρεωτικές ως εισόδημα.

Αυτό είναι το μεγάλο «κόλπο» για την αύξηση των φορολογικών εσόδων




Τα συνήθη υποζύγια καλούνται να πληρώσουν και πάλι το λογαριασμό της εφορίας. Οι επιβαρύνσεις για τους πολλούς γνωστούς, μισθωτούς και... ...συνταξιούχους και ελαφρύνσεις για λίγους επιφυλάσσει η τελική πρόταση του υπουργείου Οικονομικών προς τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους για τη φορολογία εισοδήματος. 

Το μεγάλο «κόλπο» για την αύξηση των φορολογικών εσόδων είναι η θέσπιση επιβαρυντικής κλίμακας για το ατομικό εισόδημα των περισσότερων φορολογούμενωνκαι η παροχή του επιδόματος παιδιών όχι με βάση το ατομικό εισόδημα, αλλά με βάση το οικογενειακό. 

Αυτό σημαίνει ότι εκατομμύρια οικογένειες που σήμερα έχουν όφελος από το αφορολόγητο όριο των παιδιών θα επιβαρυνθούν σημαντικά καθώς θα αυξηθεί ο φόρος κλίμακας από την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου. 

Μάλιστα για όσες οικογένειες το οικογενειακό τους εισόδημα ξεπερνά το κρίσιμο όριο εισοδήματος των 21.000 έως 25.000 ευρώ θα έχουν σημαντική επιβάρυνση παρά το γεγονός ότι θα λάβουν και το νέο επίδομα τέκνων. 

Από την επεξεργασία των νέων φορολογικών ρυθμίσεων για τη φορολογία εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων προκύπτει ότι στους χαμένους της μεταρρύθμισης περιλαμβάνονται οι εξής κατηγορίες φορολογούμενων: 

- οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι χωρίς παιδιά που έχουν ατομικό εισόδημα άνω των 25.000 ευρώ. 
- οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι χωρίς παιδιά με χαμηλότερο εισόδημα από 25.000 ευρώ καθώς η όποια ελάφρυνση έχουν από τη νέα κλίμακα ψαλιδίζεται λόγω κατάργησης των περισσότερων φοροαπαλλαγών, όπως είναι η έκπτωση για τόκους αʼ κατοικίας, η δαπάνη ενοικίου κύριας κατοικίας, κ.ά. 
- οι οικογένειες με παιδιά που το συνολικό οικογενειακό εισόδημά τους ξεπερνά τα 21.000 έως 25.000 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών

Πωλείται η βίλα του Λάκη


 Πωλείται η βίλα του Λάκη
“Μοναδική βίλα 1.100τ.μ., στην Φτελιά Μυκόνου. Διαθέτει 8 υ/δ, 7 μπάνια και 4 w/c. Μία ονειρεμένη βίλα, η οποία βρίσκεται σε οικόπεδο 4.007 τ.μ. και προσφέρει θέα την θάλασσα, από την οποία απέχει μόλις 150μ. Επίσης, θα σας συναρπάσει ο περιβάλλοντας χώρος, καθώς διαθέτει μία φανταστική ανοιχτή πισίνα, η οποία καταλήγει στο εσωτερικό της βίλας. Στη συγκεκριμένη βίλα έχουν διαμείνει διάσημες προσωπικότητες του εξωτερικού. Αποτελεί μία ιδανική επιλογή, καθώς βρίσκεται σε μία περιοχή η οποία φημίζεται για τις πανέμορφες παραλίες με τη χρυσή αμμουδιά και τα γαλανά νερά”…

Νορβηγικό κρουαζιερόπλοιο στο Ηράκλειο με περισσότερους από 2000 επισκέπτες


image.jpeg

«Χειμωνιάτικες ανάσες» στην τοπική οικονομία αναμένεται να δώσει η Νορβηγική εταιρεία Norwegian με το κρουαζιερόπλοιο “Norwegian Jade”, ένα πλοίο χωρητικότητας 2.446 επιβατών και 1.100 μελών πληρώματος, το οποίο θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένες αφίξεις στο Ηράκλειο κατά τη διάρκεια του χειμώνα.


Η αρχή γίνεται σήμερα Κυριακή 9/12, όπου ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, ο πρόεδρος του, στελέχη αλλά και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων από το Δήμο Ηρακλείου και το Επιμελητήριο Ηρακλείου θα καλωσορίσουν το πλοίο, τον καπετάνιο και επισκέπτες με Κρητικούς παραδοσιακούς χορούς στον προβλήτα και πολλές εκπλήξεις.
Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί εθιμοτυπική επίσκεψη στο πλοίο για ανταλλαγη δώρων.
Πάνω από 50000 επισκέπτες στο Ηράκλειο

Άνεργες νοικοκυρές έγιναν πόρνες πολυτελείας


 Άνεργες νοικοκυρές έγιναν πόρνες πολυτελείας
Πηγή: egnomi.gr