ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Η μαέστρος Μανωλίδου και το playback που προκάλεσε αντιδράσεις επωνύμων στο twitter




Η Ευγενία Μανωλίδου και η Νίνα Λοτσάρη εμφανίστηκαν στο Dancing with the stars!



Οι δύο γυναίκες δεν χόρεψαν, αντιθέτως η Ευγενία Μανωλίδου εμφανίστηκε σε ρόλο ...
μαέστρου να διευθύνει την ορχήστρα και μαζί της η εντυπωσιακή Νίνα Λοτσάρη να ερμηνεύει το τραγούδι «Un ano de Amor». Μπορεί η εμφάνισή τους να ήταν εντυπωσιακή, ωστόσο, δεν άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους, αφού σχολιάστηκε αρνητικά μια... λεπτομέρεια. Η μαέστρος διεύθυνε μία ορχήστρα που δεν έπαιζε live. Το τραγούδι που ερμήνευε η Νίνα Λοτσάρη ήταν playback με αποτέλεσμα η Ευγενία Μανωλίδου να λάβει αρκετά σχόλια, κυρίως χιουμοριστικά, στο twitter!




Ένα από αυτά ήταν του Χρήστου Δάντη ο οποίος έγραψε: «Εντάξει, μην ξανακούσω κανέναν να λέει "Αυτός εδώ τραγουδάει playback"! Εδώ το διευθύνουν ρε φίλε, δεν πάμε καλά!! Χααααααχαχαχαχα». Το δικό του σχόλιο έκανε και ο Χάρης Βαρθακούρης: «Διηύθυνε καταπληκτικά όμως... (αυτόν που πάτησε το Play στο κασετόφωνο)», καθώς και ο Γιάννης Δόξας: «Εξαιρετική μαέστρος η Ευγενία Μανωλίδου στο DWTS! Ούτε μία νότα δεν ξέφυγε από την ορχήστρα κατά την διάρκεια του playback. Λίγο το' χεις»;

Συνέντευξη Ν.Λυγερού στον "Ενικό'' 17/12/2012

Oι πολιτικοί και οι τεχνοκράτες των μνημονίων εγκαταλείπουν την κολασμένη χώρα!




Oι εμφανίσεις του ΓΑΠ στην Ελλάδα όλο και σπανίζουν. Με άλλοθι τις διαλέξεις στο εξωτερικό ο Παπανδρέου βρισκεται ελάχιστα στην Ελλάδα. Στο «Πρώτο Θέμα» διαβάζουμε ότι την ίδια οδό διαφυγής επιλέγουν και οι τρεις πρώην υπουργοί, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Παύλος Γερουλανος, που τώρα κάνουν το πρώτο βήμα της ακαδημαϊκής τους καριέρας, ακολουθούν τον κ. Παπανδρέου στη νέα του σταδιοδρομία ως ομιλητή με το αζημίωτο σε συνέδρια ανά τον κόσμο με θέμα την ελληνική δυστυχία. 

Θα χαρίσει 12 εκατ. ευρώ η ΔΕΗ στους εργολάβους και θα τα πληρώσει ο φορολογούμενος!




Εύλογα ερωτηματικά προκύπτουν από τους λανθασμένους χειρισμούς της διοίκησης της ΔΕΗ οι οποίες ζημιώνουν όχι μόνο την επιχείρηση αλλά και τον ελληνικό λαό. 

Όπως προκύπτει από το σκάνδαλο που αποκάλυψε το newpost.gr και αφορά σε διαγωνισμό για την κατασκευή και εγκατάσταση ενός σταθμού παραγωγής θερμο-ηλεκτρικής ενέργειας στη Ρόδο, η επιχείρηση ζημιώθηκε με περισσότερα από 37 εκατ. ευρώ. 

Την ίδια στιγμή η κατασκευαστική εταιρεία ΓΕΚ Τέρνα, ανάδοχος του έργου, δηλώνει ότι αμετάκλητα αποσύρεται από το έργο, ζητώντας επιπλέον 12 εκατ. ευρώ ως αντιστάθμισμα των διαφυγόντων κερδών της. Η εταιρεία δε, είχε επιλεγεί ως ανάδοχος του έργου με προσφορά υπερπολλαπλάσια (κατά 52% αυξημένη) της προσφοράς που έκανε για το ίδιο έργο φινλανδική εταιρεία η οποία είχε συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν με τη ΔΕΗ. 

Διαβάζοντας αυτές τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού, καταλήγουμε σε μερικά εύλογα ερωτήματα τα οποία η διοίκηση της επιχείρησης θα πρέπει να απαντήσει άμεσα. 

Γιατί η διοίκηση σπεύδει να υπογράψει συμβάσεις μεγάλων έργων, χωρίς να έχει λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις, με αποτέλεσμα να «γράφει» δεκάδες εκατομμυρίων ζημιές;  

Ποιός τελικά ευθύνεται για αυτό το «πάρτυ» σπατάλης; 

Υπάρχει κάποια σκοπιμότητα που γίνονται όλα αυτά; 

Ποιος θα πληρώσει τα «σπασμένα»; 

«Σημαντικό βήμα ο φράχτης στον Έβρο»

 «Σημαντικό βήμα ο φράχτης στον Έβρο»
«Σημαντικό βήμα σε μια σειρά απαιτούμενων μέτρων για τον έλεγχο της παράνομης διακίνησης ανθρώπων, στο σημείο αυτό της ελληνικής επικράτειας», χαρακτήρισε ο Εισηγητής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Τριαντάφυλλος, την ολοκλήρωση της κατασκευής του φράχτη στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο.
Πρόκειται για ένα έργο «που σχεδιάστηκε και ξεκίνησε επί της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με αρμόδιο υπουργό τον κ. Χρήστο Παπουτσή ως στοιχείο μιας δέσμης ενεργειών στην κατεύθυνση της αποτροπής των ανεξέλεγκτων, μέχρι πρόσφατα, μεταναστευτικών ροών», τόνισε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι « ήδη, σε συνδυασμό με την συνεργασία της ευρωπαϊκής δύναμης FRONTEX, οι προσπάθειες των εκεί δυνάμεων διαφόρων ελληνικών υπηρεσιών έχουν δώσει σημαντικά αποτελέσματα».
Ο κ. Τριαντάφυλλος τόνισε «Τώρα η προσοχή πρέπει να δοθεί και στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου, όπου έχει σημειωθεί αύξηση της παράνομης εισόδου. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, είναι αναγκαίο να δοθεί προτεραιότητα στην αναβάθμιση των αναγκαίων μέσων, του απαραίτητου εξοπλισμού, αλλά και της εκπαίδευσης του προσωπικού».

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με παγωνιά από απόψε


Ραγδαία προβλέπεται να είναι η επιδείνωση του καιρού από σήμερα Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, με πτώση της θερμοκρασίας και έντονα καιρικά φαινόμενα με καταιγίδες και ισχυρούς βόρειους ανέμους...Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ προβλέπονται βροχές, χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια.
Στη Μακεδονία και στη Θράκη θα έχουμε βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 ως 10 βαθμούς, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Από 7 ως 16 βαθμούς θα είναι η θερμοκρασία στα νησιά του Ιονίου όπου θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες.
Ανάλογο το σκηνικό στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο με βροχές και χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία από 5 ως 16 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα έχουμε επίσης βροχές καταιγίδες με δυτικούς και νοτιοδυτικούς ανέμους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 ως 16 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι ισχυρής έντασης ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 ως 17 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε βροχές και καταιγίδες αλλά και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί ενώ θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 ως 9 βαθμούς Κελσίου. 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ


ΕΥΧΕΣ (ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ)


Νέο τσεκούρι… Ακύρωσαν τα μειωμένα τεκμήρια για Ι.Χ και σπίτια



Απίστευτο. Τελικά στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο δεν πέρασαν τα μειωμένα τεκμήρια για Ι.Χ και Ακίνητα παρά το γεγονός ότι οι μειώσεις είχαν ενσωματωθεί και στο 1ο προσχέδιο του φορολογικού νομοσχεδίου και στο 2ο. Τελικώς τα τεκμήρια της επόμενης χρονιάς θα είναι ίδια με της προηγούμενης.
Δείτε για τα Αυτοκίνητα: 
Ακίνητα
ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΕΞΟΧΙΚΗΣ Η ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
 

ΕΥΩΔΙΑ ΒΟΘΡΟΥ


(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)



Γιατί η κυβέρνηση θα δεχθεί μια αύξηση 35% στα τιμολόγια της ΔΕΗ;
Γιατί όταν ο Στουρνάρας είπε ότι κανείς δεν ζει με 500 ευρώ ο Κουβέλης ρώτησε: Και αν κάποιος παρόλα αυτά τα καταφέρει; Έτσι μας προέκυψε η αύξηση. Για να δικαιωθεί ο Στουρνάρας.

 21-12-2012. Το τέλος του κόσμου είναι ένα έκτακτο μέτρο που θα το πληρώνουμε ανά δίμηνο με τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Μετά από 2 χρόνια αν εντέλει δεν υπάρχει κόσμος θα καταργηθεί…

 Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ήταν πολλοί αλλά κάηκαν από την αντιμνημονιακή τους θέρμη.

 Με βάση την Νέα Δημοκρατία περίμενε κανείς μια διαφορετική εξέλιξη; Πρώτ΄απ΄όλα έρχονται σε συνειδησιακή σύγκρουση. Να περνάνε τόσα αντιλαϊκά μέτρα και αυτοί να μην τα ψηφίζουν;

Μετά, τι νέο θα πρόσφερε ένα κόμμα όπου ο αρχηγός του ως υπουργός και βουλευτής με το ένα από τα δύο κόμματα που μας οδήγησαν στην καταστροφή είχε το δικό του μερίδιο ευθύνης;

Και οι βουλευτές που τον ακολούθησαν με αντιμνημονιακό μένος είχαν ψηφίσει το 70% των νόμων που είχε φέρει ο Γιωργάκης στην βουλή. Τότε που το κόμμα τους, η ΝΔ, ήταν υπεύθυνη αντιπολίτευση.

 Και έρχεται ο γνωστός Μανώλης να πει ότι το χαρτάκι στον Παπούλια το είχε δώσει ο Καμμένος.

Αλλά ο Μανώλης έκανε την πάπια παρότι γνώριζε… ή αίφνης ήρθε στον ύπνο του η αποκάλυψη υπό την μορφή ονείρου; Και μάλιστα όχι καλοκαιρινής νύχτας αλλά φουλ χειμωνιάτικης;

Αλλά ο Μανώλης είναι 

διαχρονική αξία… σαν το παλιό καλό κρασί. Και θίγεται μόνο αν τον τσιμπήσει καμιά μύγα.

 Ο άλλος, ο Σταμάτης, αφού έκανε τον αντιμνηνομιακό του αγώνα με τον κατακαημένο βρήκε την κορυφαία εθνική λύση.

Να ενώσει την λαϊκή και εννοείται αντιμνημονιακή δεξιά ο κουρασμένος. Θα αφήσει ο Κωστάκης το play station στο σπίτι και θα γίνει Τσε και Βάρα. Μην με ξυπνάτε… όνειρο ζω!

ΤΑ 20 ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΚΟΝΕΚΤΙΚΑΤ ΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΠΑΜΑ


 ΤΑ 20 ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΚΟΝΕΚΤΙΚΑΤ ΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΠΑΜΑ
Γράφει ο Φελνίκος
Εχθές βράδυ, στο δελτίο ειδήσεων, έβλεπα τον πατέρα ενός από τα νεκρά παιδιά στο Κονέκτικατ να λέει με λυγμούς, μεταξύ άλλων, πως θεωρεί ευλογημένο τον εαυτό του που υπήρξε πατέρας της εξάχρονης νομίζω Έβελυν. Σας ομολογώ ότι δάκρυσα και ‘γω. Όπως πιστεύω και οι περισσότεροι. Όλοι, όσοι είμαστε γονείς, κατανοήσαμε τη συγκλονιστική αλήθεια των λέξεων. Και νοερά προσευχηθήκαμε να μη……….
βρεθούμε ποτέ στη θέση του. Και όλα τα παιδιά θα συγκλονίστηκαν με το χαμό των μακρινών συμμαθητών τους. Και θα φοβήθηκαν. Και θα μάτωσε το μυαλό τους από τα “γιατί”. Όλους μας φρίκαρε το αδιανόητο αυτό μακελειό.
Αναρωτιέμαι πόσο ηλίθιοι και πόσο εγκληματίες είναι οι Αμερικάνοι που δίνουν  τη δυνατότητα, σε όποιον θελήσει, να αφαιρεί ανθρώπινες ζωές. Ναι, τα 20 παιδάκια και τους επτά ενήλικες τους σκότωσε ένας «ψυχάκιας», ο εικοσάχρονος Άνταμ. Αυτός που όμως τράβηξε τη σκανδάλη, ο Κάιν, είναι ο Ομπάμα, ως Πρόεδρος του συστήματος εξουσίας και του κράτους που διευθύνει. Αυτοί είναι οι πραγματικοί δολοφόνοι. Αυτοί αρνούνται να αλλάξουν τη νομοθεσία που επιτρέπει την οπλοκατοχή. Αυτοί επιμένουν να έχουν, από το 1791, στο Σύνταγμά τους την περίφημη 2η τροπολογία, που θεωρεί απαραβίαστο το δικαίωμα των ανθρώπων να κατέχουν και να φέρουν όπλα.
Αυτοί ανταλλάσσουν τις ζωές των ανθρώπων με την οικονομική και πολιτική υποστήριξη που τους παρέχουν οι οπλικές βιομηχανίες και τα χρηματοδοτούμενα, από αυτές, υποσυστήματά τους, όπως οι ενώσεις για την οπλοκατοχή. Αυτοί είναι οι δολοφόνοι 160.000 ανθρώπων τα τελευταία 12 χρόνια στις ΗΠΑ. Ναι, τόσοι σκοτώθηκαν -και άλλοι τόσοι ίσως και περισσότεροι τραυματίστηκαν- στις ΗΠΑ, από το 2000 και μέχρι σήμερα, από τη χρήση όπλων. Αυτοί πρέπει να κατηγορηθούν, που, στο εσωτερικό των ΗΠΑ, σκοτώνονται περισσότεροι από ό,τι στο εξωτερικό, στους πολέμους που διεξάγουν ανά τον κόσμο. Αυτοί πρέπει να καθίσουν στο εδώλιο για το μακελειό των νηπίων στο Κονέκτικατ.

Εκτός Πανελληνιων εξετάσεων οι στρατιωτικές σχολές!


 Εκτός Πανελληνιων εξετάσεων οι στρατιωτικές σχολές!
Κοσμογονία αλλαγών στη στρατιωτική εκπαίδευση Αλλάζουν όλα στις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές και πρώτα απ΄ όλα ο τρόπος εισαγωγής, ακόμη και με εξαίρεση των σχολών από τις Πανελλήνιες εξετάσεις.
Επιπλέον είναι βέβαιο ότι αλλάζει ριζικά το καθεστώς διοίκησης των σχολών με τους καθηγητές να μην έχουν πλέον τις “υπερεξουσίες” που τους εκχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τη περίοδο που ήταν υπουργός Άμυνας και τον έλεγχο των σχολών να περνά ξανά στους στρατιωτικούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση θα αλλάξει τον τρόπο εισαγωγής των υποψηφίων στις στρατιωτικές σχολές με στόχο να εισάγονται σ΄ αυτές όσοι έχουν ως προτεραιότητα την στρατιωτική καριέρα και όχι όσοι επέλεγαν τις σχολές αυτές ως δεύτερες και τρίτες επιλογές σε περίπτωση αποτυχίας τους σε άλλους στόχους που είχαν θέσει.
Η κυβέρνηση ετοιμάζει ήδη σχετικό νομοσχέδιο για να δημιουργηθεί το νέο καθεστώς εισαγωγής στις Στρατιωτικές Σχολές και όλα δείχνουν ότι αυτό θα είναι εκτός Πανελληνίων εξετάσεων.
Η πρόταση έχει γίνει κατά καιρούς από πολλούς στρατιωτικούς παράγοντες αλλά πάντα “σκόνταφτε” στο επιχείρημα της αδιάβλητου που παρέχουν οι Πανελλήνιες εξετάσεις.
Ωστόσο η κυβέρνηση φαίνεται ότι πιστεύει πως το σχέδιο που θα παρουσιάσει θα εξασφαλίζει την απόλυτη αξιοκρατεία εισαγωγής στις σχολές. Επιπλέον θεωρεί σημαντικότερη την εισαγωγή νέων που επιθυμούν να γίνουν στρατιωτικοί.
Οι καθηγητές χάνουν τον έλεγχο

Γενική πρόγνωση καιρού για την Τρίτη 18/12/2012


Αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός στην χώρα μας την Τρίτη με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις σποραδικές καταιγίδες αλλά και... τα χιόνια κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά τμήματα καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στην Δυτική Μακεδονία.

Τα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου την Δυτική Στερεά την Δυτική Πελοπόννησο την Μακεδονία καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά περιόδους ισχυρά.

Άνεμοι: Οι άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν,από το απόγευμα και μετά, και τα 7 Beaufort , στο Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν, από το απόγευμα και μετά, τα 7 Beaufort , στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν, από το μεσημέρι και μετά και τα 7 Beaufort, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 6 Beaufort.

Θερμοκρασία: Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί...

-στην Βόρεια Ελλάδα από 2 - 10 βαθμούς Κελσίου
-στην Κεντρική Ελλάδα από 5 -15 βαθμούς Κελσίου
-στην Δυτική Ελλάδα από 7-16 βαθμούς Κελσίου
-στην Κρήτη και και Δωδεκάνησα από 7 -16 βαθμούς Κελσίου
-στα νησιά του Αιγαίου από 7-17 βαθμούς Κελσίου

Σεισμική δόνηση 3,9 Ρίχτερ νότια της Κρήτης


Σεισμική δόνηση 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 05.39 τα ξημερώματα στο νότιο τμήμα της Κρήτης, σύμφωνα με...προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC).

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 69 χλμ. νότια του Ηρακλείου και 70 χλμ. νότια της Νέας Αλικαρνασσού, ενώ το εστιακό βάθος ήταν 30 χλμ

Καθαρίζοντας τα τζάμια του πιο ψηλού κτιρίου στον κόσμο [video]


Ο πύργος Burj Khalifa, ύψους 829 μέτρων και κάτι ψιλά, βρίσκεται στο Ντουμπάι είναι το πιο ψηλό κτίριο στον κόσμο.
Επίσης, έχει και τα πιο ψηλά παράθυρα στον κόσμο. Τα οποία κάποιοι γενναίοι πρέπει να καθαρίσουν.
Δεν χρειάζεται να υποφέρεις από υψοφοβία για να ζαλιστείς παρακολουθώντας αυτό το βίντεο.
Πού αλλού θα φτάσουμε άραγε;

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΙΕΡΙΑ



ΜΠΗΚΑ ΣΤΗ ΜΑΣΩΝΙΑ ΚΑΙ ΞΕΣΚΕΠΑΖΩ!!!


ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΗΝ ΜΑΣΩΝΟ!!! 
Κεφάλαιο Πρώτο 
 ΜΕ ΤΟ ΞΙΦΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ 
«Κύριε, το ξίφος, ου την αιχμήν αισθάνεσθε, εξεικονίζει τας τύψεις του συνειδότος, αίτινες θα εσπάραττον την καρδίαν σας, αν ποτέ εγίνεσθο επίορκος προς την Εταιρίαν εις ην ζητείτε να εισέλθητε».

Μπροστά στην πόρτα της Στοάς, ανυπόδητος, χωρίς σακάκι, με ξεκούμπωτο το πουκάμισο, χωρίς γραβάτα και μ’ ένα ξίφος στο στήθος, ενώ τα μάτια μου ήταν δεμένα, έγινα δεκτός στη μασονία. Ήταν η πρώτη μου εμπειρία. Η μύηση στον πρώτο μασονικό βαθμό, του Μαθητή. Ο Σεβάσμιος και οι δύο Επόπτες απήγγειλαν τα λόγια της μυήσεως. Χτυπούσαν τα ξύλινα σφυριά τους. Άβουλος ακολούθησα την πορεία μέσα στο σκοτάδι. Με οδηγούσε ένας αόρατος συμπαραστάτης, πού υπάκουε στις εντολές του Σεβάσμιου.

Έκανα γύρους με φωτιές, ήπια πικρό και γλυκό νερό, ένιωσα απειλητικά ξίφη, πέρασα εμπόδια. Και στο τέλος, υποχρεώθηκα να κάνω την επίσημη διαβεβαίωση του τέκτονα λέγοντας:

«Εγώ ο Βασίλης Λαμπρόπουλος οικεία και ελευθέρα βουλήσει, ενώπιον του Μεγάλου Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος και της Σεπτής ταύτης ομηγύρεως των τεκτόνων, επί του γνώμονος και του διαβήτου, εμβλημάτων της συνειδήσεως, της ευθύτητος και του δικαίου, επί του ξίφους, συμβόλου τιμής, και επί της Βίβλου του Νόμου, υπισχνούμαι επισήμως και ειλικρινώς, και ορκίζομαι να μην αποκαλύψω ποτέ τι περί των τεκτονικών μυστηρίων, όσα θέλετε μοι εμπιστευθήτε ειμή εις τακτικόν και αγαθόν τέκτονα ή εις Στοάν κανονικώς συγκεκροτημένην.

Υπόσχομαι ωσαύτως τοις εμοίς Αδελφοίς, αγάπην και άρωγήν εν ταις ανάγκαις αυτών. Υπόσχομαι προς τούτοις πίστιν και υπακοήν εις τα Μεγάλα Συντάγματα του Τεκτονισμού, εις το Σύνταγμα και τον Γενικόν Κανονισμόν της Μεγάλης Στοάς ως και τον ειδικόν κανονισμόν και τα ψηφίσματα της Σεπτής ταύτης Στοάς. Έστω η μνήμη μου αποτρόπαιος, εάν ποτέ παραβώ τον όρκον μου».

Όταν άνοιξα τα μάτια κι όταν είδα τη Στοά αντίκρισα μερικούς κυρίους με ποδιές και ξίφη. Από τότε μπήκα στη μασονική διαδικασία, για να καταλάβω αργότερα ότι:

-Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ζωή του τόπου ελέγχεται από μασόνους.

-ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ του τεκτονισμού είναι μέλη του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των Φορολογικών Δικαστηρίων.

Να ποιοι κρατούν την Ελλάδα όρθια...






Παρά τις αντιξοότητες ο Χρήστος Χρηστίδης επικεφαλής της Εορδαϊκής Δύναμης συνεχίζει με τους αθλητές του να γράφει ιστορία, αποκρούοντας την κρίση


Τρία μετάλλια κατέκτησαν οι τρεις αθλητές του Συλλόγου οι οποίοι ξεχώρισαν από τους 1000 που πάλεψαν στο τερέν



Το χαμόγελο τους έξω από το τερέν, η σοβαρότητα που επέδειξαν σε αυτό (αθλητές και προπονητής) δείχνουν το δρόμο που η Ελλάδα πρέπει να πορευτεί...αν υποθέσει κανείς πως το πεδίο μάχης του taekwondo είναι η μικρογραφία της εμπόλεμης ζώνης που βρίσκεται η χώρα αυτή τη στιγμή


Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Το δικό της νόμο επέβαλε για ακόμη μια φορά η Εορδαϊκή Δύναμη Πτολεμαΐδας, η οποία σε αθηναϊκό έδαφος σάρωσε τα μετάλλια.
Συγκεκριμένα η Ειρήνη Μπουράκη κατέκτησε την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο  στην κατηγορία της, η Τριανταφυλλιά Σάκκου κατέλαβε την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο, ενώ η Δήμητρα Αλεξανδρίδου ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου αποσπώντας την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Εντυπωσίασαν το κοινό με τις επιδόσεις τους
Ο ανταγωνισμός ήταν υψηλού επιπέδου και γενικότερα όλοι οι αγώνες που έδωσαν οι αθλητές της Εορδαϊκής Δύναμης αποτέλεσαν παρακαταθήκη για το ελπιδοφόρο μέλλον του συλλόγου, ο οποίος συνεχίζει να κρατά την σημαία ψηλά.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η ομάδα της Πτολεμαΐδας ήταν μια από τις δύο εκπροσώπους της βόρειας Ελλάδας, στο Β΄ κύπελλο Νοτίου Ελλάδας και παρόλα αυτά δίδαξεtaekwondo στο τερέν! Γεγονός το οποίο επιβεβαίωσαν οι αντιδράσεις του κοινού κάθε φορά που οι αθλητές του συλλόγου (σ.σ Εορδαϊκής Δύναμης) αγωνίζονταν...






Εορδαϊκή Δύναμη και  ΔΙΑΔΡΑΣΙΣ