ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


http://www.kalamata.gr/assets/deltiatypou/20100107-ueofaneia01%28Small%29.jpg

     Από τον Δήμο Κατερίνης ανακοινώνεται ότι η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού κατά την εορτή των Θεοφανείων (Κυριακή 06 Ιανουαρίου 2012), θα γίνει ως εξής:


- Στην Παραλία Κατερίνης, ώρα 15:00.
 
Επίσημη τελετή, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ.Σεραφείμ. Η πομπή θα ξεκινήσει από τον Ιερό Ναό της Αγ. Φωτεινής.

- Στην Παραλία Κορινού, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία και από τον Ιερό Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων.

- Στην Παραλία της Ολυμπιακής Ακτής, ώρα 12 το μεσημέρι. Η πομπή θα ξεκινήσει από τον Ιερό Ναό του Αγ. Προκοπίου.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
                                                                                                                                  
28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη                                   e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr                                                          Τηλ.: 2351 –351208       
Fax:  2351 - 351207                                                       Κατερίνη, 28 Δεκεμβρίου 2012





ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ




Επίσκεψη αγάπης ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012, χαρίζοντας λίγη από τη μαγεία και τη χαρά των εορτών στα μικρά παιδιά που νοσηλεύονται αυτές τις μέρες και που το έχουν τόσο πολύ ανάγκη.

Ο Διοικητής του Γ. Ν. Κατερίνης κ. Φαρμάκης Αστέριος, η Προϊσταμένη της Παιδιατρικής Κλινικής κ. Κακαμούκα Δήμητρα καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υποδέχτηκαν την κ. Μαυρίδου Σοφία που συνοδευόταν από τον Ειδικό Συνεργάτη κ. Μπαρμπαγεωργόπουλο Αθανάσιο.

Η Αντιπεριφερειάρχης μαζί με τις ειλικρινείς ευχές της για γρήγορη ανάρρωση και για ένα αισιόδοξο και υγιές 2013, μοίρασε δώρα στους μικρούς ασθενείς και συνομίλησε με τους γονείς τους.  Τα παιδιά από την πλευρά τους, ευχαρίστησαν με τον δικό τους, μοναδικό τρόπο την κ. Μαυρίδου γι’ αυτήν την πολύ ευχάριστη έκπληξη.

Στη συνέχεια, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ιατρούς και νοσηλευτές της Παιδιατρικής Κλινικής, τονίζοντας τη σπουδαιότητα του ρόλου τους στην αποκατάσταση της υγείας των συνανθρώπων μας.




ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
                                                                                                                                  
28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη                                   e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr                                                          Τηλ.: 2351 –351208       
Fax:  2351 - 351207                                                       Κατερίνη, 28 Δεκεμβρίου 2012



ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28-12-2012 στην φιλόξενη αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Πιερίας, η χριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση για τα παιδιά των υπαλλήλων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, σε συνεργασία με το Σωματείο των Εργαζομένων, σε μια από κοινού προσπάθεια να δείξουν στους μελλοντικούς πρωταγωνιστές αυτού του τόπου πως τα «όνειρα μπορούν να είναι ποτισμένα με χρώμα», διοργάνωσαν την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη γιορτή, αφιερωμένη στα παιδιά του εργατικού δυναμικού της Π.Ε. Πιερίας, «πλυμμηρίζοντας» την αίθουσα συνεδριάσεων του κτηρίου με νεανικότητα, γέλια και αισιοδοξία για ένα λαμπρότερο αύριο, δίνοντας έμφαση στα διαχρονικότερα νοήματα των εορτών: «Αγάπη, Ανιδιοτέλεια, Προσφορά».

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, υποδέχτηκε το εργατικό δυναμικό με τα παιδιά τους, τους έδωσε ευχές εμπνευσμένες από το κλίμα των γιορτών και συγχάρηκε το Σύλλογο γι’ αυτήν την παραμυθένια εκδήλωση.

Υπό τον ήχο χριστουγεννιάτικων μελωδιών ο αγαπημένος των παιδιών Άη Βασίλης, μοίρασε πλούσια δώρα, δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας, εκπλήσσοντας ευχάριστα τα παιδιά και απογειώνοντας τη διάθεση τους.

Την εκδήλωση «έντυσε» η αφήγηση του παραμυθιού «Το χριστουγεννιάτικο όνειρο του κέδρου» από τις υπαλλήλους της Π.Ε. Πιερίας και συντελεστές της ραδιοφωνικής εκπομπής «Μουσικό Αερόστατο» που εκπέμπει στο «Ράδιο Ενημέρωση 92,2 fm» Δομνίκη Καράτζιου και Ειρήνη Παπαδοπούλου και ολοκληρώθηκε με την προβολή της ταινίας «Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστέρι» βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων της Π.Ε. Πιερίας κ. Δομνίκη Καράτζιου χαιρέτησε τα παιδιά και τους συναδέλφους της και ευχήθηκε ό,τι καλύτερο σε όλους για το νέο έτος.




Σε εποχές όπου η καθημερινότητα μοιάζει να ποτίζεται από το σκούρο γκρίζο χρώμα και που το «καλύτερο αύριο» αποτελεί όνειρο των πιο ρομαντικών, αυτό που χρειάζεται για να αναζωπυρωθεί η ελπίδα και να φωτίσουν τα χαμόγελα στα πρόσωπα των ανθρώπων, είναι λίγη «λάμψη» από το μαγικό, σπινθηροβόλο φως των Χριστουγέννων.

«Ποσόστωση αγελαδινού γάλακτος»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Κατερίνη, 28 / 12 / 2012
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
    Αριθμ. Πρωτ.: ΔΥ
Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Ταχ. Δ/νση: 28ης Οκτωβρίου 40

Γραφείο Τύπου Π.Ε. Πιερίας
Ενταύθα


Ταχ. Κώδικας: 60100

Πληροφορίες: Β. Καλιαμπός
ΠΡΟΣ:
Τηλέφωνο: 2351351120

FAX: 2351351111





ΘΕΜΑ:
«Ποσόστωση αγελαδινού γάλακτος»

Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ανακοινώνεται ότι με την 3166/106339/15-10-2012 (ΦΕΚ 2913 Β/2012) απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καθορίσθηκαν οι όροι και προϋποθέσεις για την κατανομή ποσοτήτων αναφοράς αγελαδινού γάλακτος (ποσόστωση) από το Εθνικό Απόθεμα περιόδου 2012-2013.
            Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στην Υπηρεσία μας ή απευθείας στον ΕΛΓΟΔ έως 20-01-2013.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2351351120 με τον κ. Καλιαμπό Βασίλειο και 2319991109 με την κ. Ζτάλιου του ΕΛΓΟΔ.




   Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ
             ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
                                               κ.α.α.




                     ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 

Τροφές που αντικατοπτρίζουν το μέρος του σώματος που οφελούν (pics)


Ακολουθεί μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση που δείχνει πως κάποιες τροφές μοιάζουν σε σχήμα με το μέρος του σώματος που οφελούν!

ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ | Μας δείχνει τον πισινό και το "παράνομο" τατουάζ της! (pics)


Την... σκοτεινή πλευρά του χαρακτήρα της μας αποκάλυψε πασίγνωστη τραγουδίστρια που έχει ξετρελάνει με τα καμώματά της, το φανατικό ελληνικό κοινό της! 
Όχι μόνο μας έδειξε τα απόκρυφά της, αλλά έχει κάνει και τατουάζ ένα φύλλο από μαριχουάνα!
Την φωτογραφία "ανέβασε" στο προσωπικό της λογαριασμό στο "Instagram" η ίδια η τραγουδίστρια...


Δεν είναι άλλη από την διάσημη για τις φωνητικές ικανότητές της... Ριάνα!
Εκτός από το νέο της χόμπι να αγοράζει... βίλες, φαίνεται πως απέκτησε και καινούριο:
Να "χτυπάει" τατουάζ στο κορμί της και μάλιστα... απαγορευμένα.

ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ Ενυδρείο με καρχαρίες έσπασε επάνω στους επισκέπτες!



Δεν πρόκειται για κάποιο σενάριο ταινίας τρόμου αλλά για πραγματικό περιστατικό που καταγράφηκε σε βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας...

Το πάχους 15 εκατοστών γυαλί έσπασε ρίχνοντας 33 τόνους νερό και τα σαρκοφάγα ψάρια επάνω στους αμέριμνους επισκέπτες!




Ένας από τους μεγαλύτερους εφιάλτες έγινε πραγματικότητα σε ενυδρείο με καρχαρίες σε εμπορικό κέντρο στην Σαγκάη...

Τουλάχιστον 15 άτομα τραυματίστηκαν, 8 εκ των οποίων ήταν πελάτες και 7 μέλη του προσωπικού του εμπορικού κέντρου.

Τι συγκεκριμένο ενυδρείο έχει δημιουργήσει και στο παρελθόν προβλήματα, όταν τον περασμένο Ιούνιο, έσπασε μία σωλήνα σκοτώνοντας 2 καρχαρίες και τραυματίζοντας αρκετές θαλάσσιες χελώνες.

Δείτε το απίστευτο βίντεο:

Τρία ξαδέλφια του Παπακωνσταντίνου έλειπαν από τη λίστα!


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ - ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ
Τρία συνολικά άτομα, στενοί συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, έλειπαν τελικά από την πρώτη λίστα Λαγκάρντ που στάλθηκε από τη Γαλλία, όπως τεκμηριώνεται στο υλικό που διαβιβάστηκε νωρίτερα στη Βουλή από τον Άρειο Πάγο μέσω τουυπουργείου Δικαιοσύνης.

Στην συμπληρωματική δικογραφία...
περιλαμβάνονται αντίγραφα τριών αρχείων που περιέχονται στην αυθεντική λίστα Λαγκάρντ τα οποία και δεν περιλαμβάνονταν στο αρχικό usb το οποίο αποτέλεσε αντικειμενο της προκαταρκτικής ποινικής δικογραφίας.

Δηλαδή, από το σύνολο των 2.062 καταθετών στην HSBC της Γενεύης, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου που παρέλαβε την αρχική λίστα Λαγκάρντ είχε αφαιρέσει τα ονόματα των δύο εξαδέλφων του που διατηρούν λογαριασμούς στην Ελβετία από κοινού με τους συζύγους τους.

Οπως προέκυψε από τον έλεγχο των οικονομικών εισαγγελέων, τα ονόματα που «εξαφανίστηκαν» από την αρχική λίστα που παρέλαβε ο κ. Παπακωνσταντίνου από την τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ είναι τα εξής: Η κυρία Ελένη Παπακωνσταντίνου του Μιχαήλ, ο σύζυγός της κ. Συμεών Σικιαρίδης καθώς και ο κ. Ανδρέας Ρωσσώνης, σύζυγος της κυρίας Μαρίνας Παπακωνσταντίνου είναι τα τρία πρόσωπα που είναι δικαιούχοι του λογαριασμού ο οποίος απαλείφθηκε από την αρχική λίστα Λαγκάρντ σύμφωνα με στοιχεία που έγιναν γνωστά από τη διαβίβαση της συμπληρωματικής δικογραφίας στη Βουλή.

Οι κυρίες Ελένη και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου είναι πρώτες εξαδέλφες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και θυγατέρες του αποβιώσαντος πρώην υπουργού της ΝΔ Μιχάλη παπακωνσταντίνου. 

ΠΡΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ !!! ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ..ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΝΟΜΟ!!! ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΚΒΙΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΛΙΣΤΕΣ.


“Συγκοινωνούντα δοχεία στην λίστα Λαγκάρντ από μίζες της Siemens, δείχνουν οι λογαριασμοί συγγενών τ. κορυφαίων υπουργών “. Είναι η είδηση στο πρωτοσέλιδο της “Ελλάδας”.
Από την πρώτη στιγμή φωνάζαμε όταν όλοι σιωπούσαν. Όταν η δικτατορία των διεφθαρμένων, των επίορκων, των καθαρμάτων της Siemens με τις παχυλές καταθέσεις στο εξωτερικό. Έκρυβαν π.χ. τις αποκαλύψεις μας για τα ραντεβού Παπακωνσταντίνου – Χριστοφοράκου. Πήγαιναν τα κτήνη να “διαπραγματευθούν” και οι Μέρκελ της Ευρώπης τους κράδαιναν λίστες Χριστοφοράκων και καταθέσεων. Ουρλιάζαμε για τη Siemens, που όλοι προσπαθούσαν να θάψουν με Βατοπαίδια, “κουρασμένους” και άλλες αθλιότητες. Πήγαιναν οι μίζες σύννεφο στους λογαριασμούς των επίορκων και τα μεγάλα αφεντικά γνώριζαν εως και την τελευταία κίνηση. Με αποτέλεσμα, να ξεπουληθεί η πατρίδα, να ξεφορτώσουν τα Ελληνικά ομόλογα οι ξένοι, να προσημειώσουν την Εθνική περιουσία με το Βρετανικό δίκαιο. Για τα αργύρια ξεπουλήθηκε η πατρίδα. Για τα αργύρια ξεπούλησαν τα Ίμια οι Μαντέληδες όπως έχουμε αποδείξει.
Ο κύριος Παπακωνσταντίνου λοιπόν που σήμερα έχει την τιμητική του, είχε κατονομαστεί και προταθεί από τον Πάνο Καμμένο για περαιτέρω διερεύνηση στην εμπλοκή του στο σκάνδαλο Siemens: “Δεν μπορεί ο Χριστοφοράκος, ο «αρχιμιζαδόρος» της “SIEMENS”, να συναντιέται στο Μαξίμου με εν ενεργεία Υπουργό, σύμβουλο του Πρωθυπουργού και εμείς να τον εξετάζουμε για άλλα αντ’ άλλων.
Καταθέτω, λοιπόν, στα Πρακτικά και στους συναδέλφους το αντίγραφο του ημερολογίου Χριστοφοράκου για τη συνάντηση του κ. Χριστοφοράκου στις 15.00΄ στις 9 Δεκεμβρίου 1999 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Παπακωνσταντίνου.” (9/3/2010, από τα πρακτικά που μεταδίδοντο μόνο από το Ολυμπία).Ο κύριος Παπακωνσταντίνου στην συνέχεια διορίστηκε στο ΔΣ του ΟΤΕ και όπως αποκάλυψε η μεγάλη Κυρία της ηρωϊκής δημοσιογραφίας, Αριστέα Μπουγάτσου στην Ελευθεροτυπία, “ο Γ. Παπακωνσταντίνου προσεφέρετο για σπέκουλα στην υπόθεση της Siemens, καθώς, όταν η εισαγγελική έρευνα κορυφωνόταν, ήταν το πιο ισχυρό όνομα στο Δ.Σ. του ΟΤΕ μετά τα αποκαλυπτήρια για τα εμβάσματα στον Franz, δηλαδή στον Γ. Σκαρπέλη, τότε εντεταλμένο αντιπρόεδρο του ΟΤΕ!”

Το πρακτικό της συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΟΤΕ, στις 18 Ιουνίου 2002. Αν ελεγχθεί η συγκεκριμένη ανάθεση σε Intracom, Siemens και ΑΝΚΟ, τότε θα κληθούν να λογοδοτήσουν και τα άλλα μέλη τής τότε διοίκησης (Το πρακτικό της

Προς τους βουλευτές των Ελλήνων Ήρθε η ώρα της πληρωμής.


Σας αποστέλλω τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ. Εσείς θα τους εξοφλήσετε. Μικρό το τίμημα, χρωστάτε κύριοι σε μένα, χρωστάτε μία ζωή. Μια ζωή που χάθηκε. Η αξία της δεν αποτιμάται, δεν θα σας επιτρέψω αριθμό να την κάνετε στις στατιστικές σας για να βολέψετε τη συνείδησή σας.

Το αίμα που χύσατε έγινε όπλο στα χέρια μου. Όρκος τιμής στην καρδιά μου. Ανταριάζει, αντρειεύεται και θεριεύει την ψυχή μου. Κυλά μέσα μου και δεν ησυχάζει. Όσο ζω κι αναπνέω τον Ελεύθερο αέρα της χώρας μου, θα σας πολεμώ. Θα αγωνίζομαι με όποιον τρόπο μπορώ «και ως τον ύστατο χτύπο της καρδιάς μου θα αντιστέκομαι».
Προς το παρόν μού χρωστάτε κύριοι, κι αυτό το χρέος τελεύει μόνο με Δίκαιο.

Μαρία Αλιφραγκή του Νικολάου

ΜΕΓΑΛΟ ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕ,ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ...




ΤΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΡΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΙΑ; ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΘΕΙ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛ@ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΑΜΕ ΤΡΕΙΣ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΕΛΗ-ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ-ΑΚΡΙΒΗ ΒΕΝΖΙΝΗ-ΚΤΕΟ; 
 ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΜΥΑΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ; ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΜΥΑΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΞΙΣΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ; ΜΑΛΟΝ ΟΧΙ... ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΗΣΑΣΤΑΝ, ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ...

Λίγες ημέρες πριν από την εκπνοή του 2012 και μόνο ένας στους δύο ιδιοκτήτες Ι.Χ. έχει πάει έως σήμερα να

πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013. Αυτό είναι ένα νέο σοκ για την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, που από τον περασμένο Αύγουστο βλέπει τους Ελληνες (και κυρίως τα στρώματα που ήταν πάντα συνεπή σ' αυτό) να αρνούνται να πληρώσουν ακόμα και τον φόρο εισοδήματος.

Τι κι αν πεθάνουν και μερικοί Έλληνες από το κρύο; Σημασία έχει να παραμείνουμε στο ευρώ!


Τζάκια δολοφόνοι!

Μπορεί οι περισσότεροι Αθηναίοι να παραμένουν αυτά τα Χριστούγεννα στην Αθήνα –εξαιτίας της οικονομικής κρίσης- αλλά τα χιλιάδες αναμμένα τζάκια και η μυρωδιά του καμένου ξύλου που απλώνεται πάνω από την πόλη τους κάνει να αισθάνονται πως κάνουν διακοπές στην Αράχοβα ή στα κѠλ⓪χώρια τους.
Αν τις επόμενες μέρες χιονίσει, ο συνδυασμός του χιονιού με την μυρωδιά του καμένου ξύλου θα χαρίσει στους Αθηναίους τα πιο παραμυθένια Χριστούγεννα της ζωής τους και το μόνο που θα λείπει για να ζήσουμε κι εμείς την υπέροχη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της Αθήνας της δεκαετίας του ’60 θα είναι οι γύφτοι με τις αρκούδες.
Ο καπνός πάνω από την Αθήνα σου δίνει την εντύπωση πως προέρχεται από...
πυρκαγιά –και όχι από τα τζάκια-, οπότε καμιά ώρα θα ξεσπάσει καμιά πραγματική πυρκαγιά και δεν θα το πάρει κανείς χαμπάρι, με αποτέλεσμα να γίνει όλη η Αθήνα κάρβουνο.


Οι επιστήμονες είναι ανήσυχοι από τη θεαματική αύξηση της λειτουργίας των τζακιών στην Αθήνα και τη μείωση της χρήσης των καλοριφέρ γιατί το ξύλο δεν είναι τόσο οικολογικό όσο το πετρέλαιο.
Η ατμοσφαιρική ρύπανση είχε μειωθεί στην Αθήνα επειδή οι Αθηναίοι δεν έχουν χρήματα για να βάλουν βενζίνη στα αυτοκίνητά τους αλλά αυξάνεται τώρα επειδή οι Αθηναίοι μπορεί να μην έχουν χρήματα για πετρέλαιο αλλά έχουν ακόμα χρήματα για ξύλα.
Παράλληλα, κάποιοι Αθηναίοι έχουν βάλει τζάκι στις μηχανές των αυτοκινήτων τους και τα έχουν μετατρέψει από βενζινοκίνητα σε ξυλοκίνητα.
Ο κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων της Αθήνας από τα τζάκια και τις ξυλόσομπες είναι πολύ μεγάλος, οπότε –για να αποφύγουν τον καρκίνο και τις καρδιοπάθειες- θα πρέπει να κάθονται μέσα στα σπίτια τους και να ξυλιάζουν, με την ελπίδα να μην αρπάξουν καμιά πνευμονία.
Τραγική είναι η κατάσταση και για τους άστεγους που κινδυνεύουν και από το κρύο και από την κάπνα, ενώ το μαρτύριό τους γίνεται ακόμα πιο αβάσταχτο γιατί η μυρωδιά του καμένου ξύλου τους σπάει τη μύτη και τους υπενθυμίζει πως -ενώ αυτοί κινδυνεύουν να πάθουν κρυοπαγήματα- οι υπόλοιποι είναι μπροστά στο τζάκι με το φανελάκι.

Δείτε την διαφημιση που απαγορευσαν σε 87 χώρες (και στην Ελλάδα) !!! (video +18)



Δείτε την διαφημιση που απαγορευσαν σε 87 χώρες (και στην Ελλάδα) !!! X χ X 18+

______________________

ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Ο Μάκης Παπαδημητρίου παραμένει πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού (ΟΠΠΑΠ)

Ο Αστέριος Μπουσνάκης παραμένει πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ
Ο Δημήτρης Βαϊνάς από αντιδήμαρχος γίνεται πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΚ (στη θέση του Λεμονόπουλου)
Ο Ζήνωνας Σατραζέμης πρόεδρος της "ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ"
Ο Μπάμπης Καρατζόγλου πρόεδρος του ΩΔΕΙΟΥ
Ο Γιώργος Χαζτηκώστας παραμένει πρόεδρος στα Γκαράζ του δήμου
Ο Γιώργος Ίτσιος από αντιδήμαρχος γίνεται πρόεδρος της πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής
Ο Χρυσόστομος Κυραϊλίδης παραμένει αντιπρόεδρος της δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής
Η Πόπη Μπατάλα - Τζουμέρκα από αντιδήμαρχος που ήταν αναλαμβάνει πρόεδρος επικοινωνίας (δημοτικό ραδιόφωνο κ.λ.π)

ΟΙ ΕΠΤΑ ΝΕΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


 Σύμφωνα με πληροφορίες οι νέοι αντιδήμαρχοι του δήμου Κατερίνης θα είναι οι εξής : 


Παναγιώτης Μπερεδήμας, (αντιδήμαρχος Διοικητικού )
Νίκος Μπουρονίκος (Παραμένει στο "περιφερειακό" Τεχνικών Έργων)
Νίκος Παπαζιώγας (από το Πολεοδομίας πάει στο Τεχνικών Έργων  Πόλης)
Θανάσης Λιακόπουλος (από Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου γίνεται αντιδήμαρχος Πολεοδομίας)
Λάζαρος Ντότης (ορίζεται αντιδήμαρχος Καθαριότητας)
Χρήστος Γκουγκουρέλας (αντιδήμαρχος Πρασίνου)
Αναστάσιος Παπαζήσης (αντιδήμαρχος δημοτικής αστυνομίας)

Μετά την εξαφάνιση των εισοδημάτων έρχονται οι καταθέσεις και τελικά τα ακίνητά μας





Ο κόσμος έχει στεγνώσει από ρευστό. Εκτός από τις αναγκαίες και πιεστικές αγορές συγκεκριμένων προϊόντων και υπηρεσιών, τίποτε άλλο δεν κινείται για τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Για να πληρωθούν οι όλο και πιο πολύ αυξανόμενοι (όσο δεν αντιδρά ο λαός) φόροι και τέλη, ο κόσμος οδηγείται στο να κάνει ήδη αναλήψεις από τα όποια χρήματα έχει ακόμα στις τράπεζες.
Μετά την σκληρή εσωτερική υποτίμηση και την έλλειψη ρευστότητας, που οδήγησαν στο φαύλο κύκλο της ύφεσης, τώρα περάσαμε στη μείωση των καταθέσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς για την πληρωμή φόρων και για επιβίωση. Όσο ακόμα οι Έλληνες έχουν κατατεθειμένα χρήματα, τόσο τρόϊκα και ελληνικό Δημόσιο δεν πρόκειται να ησυχάσουν. Μάλιστα η τρόϊκα πρότεινε τώρα να κατάσχονται απευθείας, εντελώς φασιστικά, οι τραπεζικές καταθέσεις των Ελλήνων που θα τύχει να μην μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους φόρους, χωρίς καν το δικαίωμα να ακουστούν πρώτα. Αναρωτιόμαστε αν οι υπεύθυνοι έχουν υπολογίσει ότι με τέτοιες ολοκληρωτικές τακτικές, ενδέχεται να οδηγήσουν σε νέα φυγάδευση από τη χώρα χρημάτων που είναι νόμιμα σε καταθέσεις. Εκείνοι όμως που έχουν μικροποσά και δεν μπορούν ή δεν θέλουν να φυγαδεύσουν τα χρήματά τους τι θα απογίνουν; Προφανώς, είτε θα κατασχεθούν, είτε  θα τα καταβάλουν όλα στους υπέρογκους και αντισυνταγματικούς φόρους, αλλά και για την αναγκαία επιβίωσή τους, μέχρι την εξάντληση των καταθέσεων και την πλήρη εξαθλίωση.
Και που πηγαίνουν όλοι αυτοί οι φόροι; Πηγαίνουν στον «Ειδικό Λογαριασμό» που ελέγχουν οι δανειστές και από τον οποίο εξοφλούνται πρώτα οι ίδιοι. Οι δανειστές όμως, μαζί με το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι εκείνοι που χρέωσαν τον ελληνικό λαό, προκειμένου να ανακεφαλαιοποιήσουν τις τράπεζες. Επομένως εμμέσως πλην σαφώς, όταν γίνεται μια ανάληψη για να πληρωθεί ο φόρος, στην ουσία και με την μεσολάβηση του κρατικού καταναγκασμού, οι καταθέσεις μας, μέσω του κύκλου αυτού, πηγαίνουν κατά ένα μέρος στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών!!!
Μετά το τέλος των όποιων καταθέσεων (όπως είχαμε προβλέψει ήδη από το 2010), αναγκαστικά θα περάσουμε στις κατασχέσεις ή στο ξεπούλημα έναντι ευτελούς τιμήματος των ακινήτων μας που φτιάξαμε με τόσους κόπους και όνειρα, καθόσον η ιδιοκτησία στην Ελλάδα, ως ατομικό δικαίωμα, έχει στην ουσία καταργηθεί από το ίδιο το Σύνταγμα που μετέτρεψε τους Έλληνες σε κατόχους ακινήτων και όχι σε ιδιοκτήτες.
Τα χειρότερα λοιπόν δεν τα έχουμε δει ακόμα.
Είπαμε, η κρίση γεννά ευκαιρίες, αλλά για ποιους; Αυτό θα πρέπει να το απαντήσει ο ίδιος ο λαός, εφόσον καταφέρει να σηκωθεί από τον καναπέ που τον έχουν καθηλώσει, πριν εξαθλιωθεί εντελώς.


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2GJpjZMR0

Όταν ψάχνουμε να βρούμε πως λέγεται ο απατεώνας που παραποίησε την«λίστα Λαγκάρντ»


Η πιο «μοναχική» ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο!


Είναι αφιερωμένη στην Αγία Τριάδα και βρίσκεται σε ένα από τα πλέον «αφιλόξενα» σημεία του πλανήτη, στην Ανταρκτική, και...
πιο συγκεκριμένα στο King George Island στο Νότιο Πόλο, υποδηλώνοντας τρόπον τινά ότι είναι η πιο «μοναχική» ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο!
Χτίστηκε το 1990 εξ ολοκλήρου από ξύλο πεύκου της Σιβηρίας και ο σχεδιασμός της παραπέμπει στο παραδοσιακό αρχιτεκτονικό στιλ των Ρώσων, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει στο εσωτερικό της μέχρι 30 πιστούς.
Επειδή οι καιρικές συνθήκες στην Ανταρκτική είναι δύσκολες, περιλαμβάνοντας δυνατούς ανέμους και ισχυρές χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις, οι κορμοί των δέντρων στερεώθηκαν με ειδικές αλυσίδες, ενώ μια ειδική επένδυση στο εσωτερικό προφυλάσσει την εκκλησία από το νερό της βροχής.

Η Ανταρκτική «βράζει»


Έξω είχαν πέσει οι επιστήμονες αναφορικά με την άνοδο της θερμοκρασίας στους πάγους της Ανταρκτικής.
Όπως υπολόγισε νέα έρευνα η θερμοκρασία στη δυτική Ανταρκτική έχει σημειώσει αύξηση κατά 2,4 βαθμούς Κελσίου από το 1958, δύο φορές περισσότερο από όσο πιστεύονταν μέχρι σήμερα.

Για τους σχετικούς υπολογισμούς οι επιστήμονες που πραγματοποίησαν την τελευταία μελέτη, χρησιμοποίησαν δεδομένα από το 1958 μέχρι το 2011. Η αύξηση είναι μάλιστα τριπλάσια της μέσης ανόδου της θερμοκρασίας της επιφάνειας της Γης κατά την ίδια περίοδο.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι η συνεχής αύξηση της θερμοκρασίας την περίοδο του θέρους στη δυτική Ανταρκτική είναι πιθανόν να διαταράξει την ισορροπία της επιφάνειας των πάγων, γεγονός που σημαίνει ότι η συμβολή της περιοχής στην άνοδο της στάθμης των ωκεανών παγκοσμίως θα είναι ακόμα μεγαλύτερη», αναφέρεται στην μελέτη.

Κακός σύμβουλος ο… εισπρακτικός πανικός!


Του Γιώργου Χαρβαλιά 

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς προφήτης για να εκφράζει αμφιβολίες σχετικά με την τύχη της φορολογικής «μεταρρύθμισης» που επαγγέλλεται ο κύριος Στουρνάρας υπό την… ευγενή εποπτεία της Τρόικας. Γιατί οι προτεινόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις, είτε στη μίνι είτε στη μάξι εκδοχή τους, αποτελούν ανέμπνευστες επαναλήψεις προηγούμενων συνταγών με ένα πρόσθετο στοιχείο: τo δανειακό βρόχο και την έκδηλη ταμειακή απόγνωση!

Μια απλή ανάγνωση των φορολογικών στοιχείων του έτους 2011, όπως προκύπτουν από τα επίσημα στατιστικά της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, καταδεικνύει την παθογένεια του συστήματος και επιβεβαιώνει ότι αυτή δεν πρόκειται να διορθωθεί με το νέο κυβερνητικό νομοσχέδιο. Ακριβώς επειδή δεν αντιμετωπίζονται δραστικά οι χρόνιες αδυναμίες που καθιστούν το ελληνικό φορολογικό σύστημα διάτρητο, αναξιόπιστο και εν τέλει κοινωνικά άδικο.

Τρία είναι τα στοιχεία που προκαλούν κατάπληξη και οδηγούν σε αβίαστα συμπεράσματα:
  1. Η αυξανόμενη (με δραματικούς ρυθμούς) αναλογία των έμμεσων φόρων έναντι των άμεσων με τα κάθε λογής χαράτσια, τις αυξήσεις στο ΦΠΑ, τις αυξήσεις στους φορολογικούς συντελεστές «ειδών πολυτελείας» και άλλων αγαθών μαζικής κατανάλωσης.
  2. Η συγκριτικά μικρή συμμετοχή των νομικών προσώπων (επιχειρήσεων) στο συνολικό ποσό του καταβαλλόμενου φόρου (29,5% σε σχέση με το δυσβάστακτο 55% μισθωτών και συνταξιούχων).
  3. Τα εισοδήματα… πείνας που εξακολουθούν να δηλώνονται από κατηγορίες εργαζομένων που σε αντίθεση με τους μισθωτούς δεν φορολογούνται στηn πηγή (ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι, βιοτέχνες, αγρότες και πάσης φύσεως «επιτηδευματίες»).
Ο πρώτος παράγοντας παθογένειας δεν είναι και τόσο… διαχρονικός. Γιατί αποτελεί συνέπεια των πρόσφατων φοροεπιδρομών που επιβλήθηκαν, χωρίς το παραμικρό εισοδηματικό κριτήριο, στο σύνολο του πληθυσμού, μέσω των διαδοχικών Μνημονίων.

Οι συνεχείς αυξήσεις των έμμεσων φόρων είχαν οριζόντια διάσταση και τυφλό εισπρακτικό χαρακτήρα με αποτέλεσμα το «γονάτισμα» της κατανάλωσης σε πολλούς κλάδους και βεβαίως την τελική υστέρηση στα έσοδα! Παρ’ όλα αυτά, η ίδια συνταγή συνεχίζεται μαζί με δραστικές αυξήσεις και στην άμεση φορολογία.

Η χαμηλή συνεισφορά των επιχειρήσεων στα φορολογικά βάρη, παρά τους υψηλότατους συντελεστές που επιβάλλονται, οφείλεται πρωτίστως στην απόκρυψη κερδών και θα μπορούσε ίσως να θεραπευτεί με την επιβολή φόρου κύκλου εργασιών (τζίρος) που δυσκολότερα επιδέχεται μεθόδων λογιστικής αλλοίωσης. Αλλά κι αυτό απερρίφθη ως σκέψη από τους αρμοδίους με το επιχείρημα ότι ως μέτρο διαπνέεται από… αντι-αναπτυξιακή λογική (σ.σ. εδώ γελάμε…).