ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΑΡΚΕΙ Ο ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΣ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ…



     Με όχημα την αντιμνημονιακή ρητορεία, η ναζιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» θέλει να παρουσιαστεί σαν κόμμα στην Ελληνική κοινωνία που προωθεί και παλεύει απλά πολιτικές θέσεις που θέλουν να γίνουν πλειοψηφικές.
    Σε αυτήν την κατεύθυνση αβαντάρει το ίδιο αστικό πολιτικό σύστημα, που αξιοποιεί σήμερα την «Χρυσή Αυγή» γιατί είναι δύναμη αντικομουνισμού, αποτελεί το πιο σκληρό ανάχωμα για την ενσωμάτωση της δικαιολογημένης λαϊκής οργής και αγανάκτησης από την καπιταλιστική οικονομική κρίση και τις συνέπειες της αστικής πολιτικής διαχείρισης της προς όφελος του κεφαλαίου, παράλληλα βάζει εμπόδια στην ριζοσπαστικοποίηση των εργατικών-λαϊκών δυνάμεων και δρα ως ομάδα κρούσης απέναντι στο οργανωμένο εργατικό-λαϊκό κίνημα.
    Η «Χρυσή Αυγή» οργάνωση βαθιά αντικομουνιστική, συγκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο και την ιδεολογία που πιστεύει. Που είναι η εθνικοσοσιαλιστική-ναζιστική, θεωρία ρατσιστική, φυλετικού μίσους και μισαλλοδοξίας. Καμουφλαρισμένη με το προσωπείο της «Πατριωτικής» οργάνωσης βγαίνει από την ναφθαλίνη που ήταν και διατάσσεται και αυτή με την σειρά της για να παίξει το ρόλο θεματοφύλακα των «λαϊκών συμφερόντων» ρίχνοντας νερό στο μύλο του αποπροσανατολισμού, της παραπλάνησης και σύγχυσης.
     Οργάνωση με έντονη δημαγωγία και λαϊκισμό, η «Χρυσή Αυγή» ορθώνει λόγο με τσιτάτα συνθήματα, κενές από πολιτικό περιεχόμενο και ταξικό υπόβαθρο που στο πρώτο άκουσμα τους μπορεί να γοητεύουν αλλά παράλληλα συσκοτίζουν τις πραγματικές αιτίες για την εξαθλίωση του Ελληνικού λαού και κυρίως δεν βοηθούν να χαραχτεί δρόμος  προοπτικής για τα λαϊκά συμφέροντα και δίκαια. Με αυτόν τον τρόπο η «Χρυσή Αυγή» παίζει το χαρτί του συστήματος και της διαχείρισης προς όφελος της πλουτοκρατίας.
     Η «Χρυσή Αυγή» ούτε ριζοσπαστική οργάνωση είναι, ούτε επαναστατική, ούτε αντισυστημική όπως αφήνει να εννοηθεί η ίδια της αλλά και διάφορα φερέφωνα του αστικού πολιτικού συστήματος. Σαν γνήσιο τέκνο του συστήματος, αποθεώνει την οικονομία της αγοράς, δεν αμφισβητεί την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, βρίσκεται σε ανοικτή ακρόαση με τους μεγαλοεργοδότες-καπιταλιστές για να τους εξασφαλίζει φθηνό εργατικό δυναμικό και βοηθάει στην προώθηση και εφαρμογή των αντεργατικών ρυθμίσεων απόρροια των διαχρονικών αντιδραστικών-αντεργατικών-αντιλαϊκών πολιτικών που γνωρίσαμε κυρίως τα τελευταία 20 χρόνια και συνεχίζονται με τα μνημόνια που δήθεν η «Χρυσή Αυγή» πολεμά.
     Δεκάδες είναι οι επισκέψεις στελεχών της «Χρυσή Αυγή» σε εργοστάσια της χώρας μας που αξιώνουν την απόλυση ξένων εργατών και στην θέση τους να προσληφθούν έλληνες εργάτες με 18 ευρώ ημερομίσθιο, με ανεξάντλητα ωράρια, χωρίς οι εργαζόμενοι να υπόκεινται σε καμία συλλογική σύμβαση εργασίας. Μέτρα που προβλέπονται μέσα από τα μνημόνια για να απαξιώσουν παραπέρα την τιμή της εργατικής δύναμης στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Κατά τα άλλα, η «Χρυσή Αυγή» πολεμάει τα μνημόνια.
    Η «Χρυσή Αυγή» μέσα στην βουλή, ζήτησε νέες φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές την ώρα που μετρούν ήδη 28 φοροαπαλλαγές και οι έλληνες εφοπλιστές μεσούσης της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, αυτοί μετρούνε υπερκέρδη. Την ίδια ώρα η «Χρυσή Αυγή» τσιμουδιά δεν βγάζει για την άρση του «καμποτάζ» που διαλύει ολοκληρωτικά τις εργασιακές σχέσεις των ναυτεργατών, δεν αναγνωρίζει καμιά κλαδική σύμβαση και δίνει την δυνατότητα στους Έλληνες εφοπλιστές να παίρνουν εργάτες από πάμφτωχες εξαθλιωμένες χώρες να δουλεύουν ανασφάλιστοι με εξευτελιστικούς μισθούς. Η «Χρυσή Αυγή» σε κρεσέντο θέσεων υπέρ της
μεγαλοεργοδοσίας και του κεφαλαίου το τελευταίο διάστημα μέσα στην βουλή ζήτησε να δοθούν νέα προνόμια σε φαρμακοβιομηχανίες την ώρα που και αυτές μέσα στην οικονομική κρίση μετράνε υπερκέρδη, επίσης ζήτησε να δοθούν νέες παροχές στους μεγαλοξενοδόχους και κάνει τσιμουδιά ότι μεγάλα ξενοδοχεία έχουν μετατραπεί σε εργασιακά κολαστήρια με άθλιες συνθήκες δουλειάς για τους εργαζόμενους (ανασφάλιστη εργασία, ανεξάντλητα ωράρια, μη αναγνώριση ιδιότητας δουλειάς, ελαστικές μορφές απασχόλησης). Επίσης είναι χαρακτηριστικό πως η «Χρυσή Αυγή» μέσα από την ιστοσελίδα της φιλοξένησε ολόκληρο άρθρο που εξυμνεί έλληνα καπνοβιομήχανο για τον τζίρο και τα κέρδη που είχε το πρώτο εννεάμηνο του 2012. Τα παραπάνω αποτελούν ενδεικτικά, για ποιούς παλεύει με τις θέσεις της μέσα στο αστικό κοινοβούλιο η ναζιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή». Από τις θέσεις της αναδεικνύεται ο αντιδραστικός, αντεργατικός, αντιλαϊκός της χαρακτήρας.
   Η «Χρυσή Αυγή» εμπαίζει και κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό που σήμερα ταλανίζεται από την όξυνση προώθησης και εφαρμογής της φιλομονοπολιακής πολιτικής και της πολιτικής της Ε.Ε. που σε περίοδο καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης γίνεται πιο επιθετική, υπονομεύοντας το βιοτικό επίπεδο του λαού. Διεκδικεί θέση ισχύος στον αντιμνημονιακό χυλό που διαμορφώθηκε τα τελευταία 2-3 χρόνια που δεν είναι τίποτα άλλο από άλλη μορφή αστικής διαχείρισης προς όφελος του κεφαλαίου. Πίσω από το αντιμνημονιακό προσδιορισμό καμουφλάρεται σαν δύναμη φιλολαϊκή και δεν είναι η μόνη.
     Οι λεγόμενες «κοινωνικές δράσεις» της «Χρυσή Αυγή»  αποτελούν κοροϊδία για τον ελληνικό λαό που η «Χρυσή Αυγή» τον θέλει επαίτη, μοιρολάτρη, ηττοπαθή ,να μην αγωνίζεται, να μην αμφισβητεί-διεκδικεί για να στριμώχνεται στα συσσίτια της «Χρυσή Αυγή» και από κει να προπαγανδίζει, τις επικίνδυνες και σκοταδιστικές της θέσεις και να αυτοπροβάλλεται σαν φιλολαϊκή δύναμη. Αυτή η κοροϊδία αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί και ο ελληνικός λαός με πολιτικά μέσα θα δώσει την απάντηση που πρέπει στην ναζιστική συμμορία και θα την απομονώσει.
     Ο λαός έχει πείρα και εμπειρία, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά δυνάμεις αποπροσανατολισμού και παραπλάνησης όπως η νεοναζιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή». Ο λαός δεν έχει ανάγκη να αναθέσει σε κανέναν την επίλυση τον προβλημάτων και κυρίως να βρίσκεται σε αναμονή την ώρα που καταστρατηγούνται συνολικά τα δικαιώματα του και τον βάζουν σε έναν φαύλο κύκλο μόνιμης φτώχειας και ανασφάλειας.
    Τώρα η λαϊκή οργάνωση πρέπει να μεγιστοποιηθεί και να διευρυνθεί σε γειτονιές, στα εργοστάσια, σε χώρους δουλειάς, σε υπηρεσίες, σε σχολεία, σε σχολές-πανεπιστήμια, σε συνοικίες-χωριά. Να οργανωθεί η εργατική λαϊκή πάλη σε ταξική βάση για να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση. Να αμφισβητήσει την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, τα μονοπώλια, την τάξη των αστών, τους καπιταλιστές, οι οποίοι ζουν με αμύθητα πλούτη από τον κλεμμένο μόχθο της εργατικής δύναμης.
     Πάλη τώρα για εργατική λαϊκή εξουσία, την μοναδική διέξοδο από την καπιταλιστική οικονομική κρίση, προς όφελος των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων. Με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, με εργατικό κοινωνικό έλεγχο, κεντρικό σχεδιασμό του κράτους, της εργατικής εξουσίας και των συμμάχων, υπάρχουν σήμερα οι αντικειμενικές προϋπόθεσης και οι υλικοί όροι ώστε ο λαός να ευημερήσει και να ζήσει αρμονικά με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες της εποχής. Το ζήτημα είναι να μεγαλώσει και ο υποκειμενικός παράγοντας εκείνη η πολιτική δύναμη, η τάξη η οποία αποφασιστικά θα αξιοποιήσει την αντικειμενική τάση της εποχής για να περάσουμε σε ένα άλλο σύστημα, ανώτερο, που θα ικανοποιούνται οι σύγχρονες κοινωνικές-εργατικές-λαϊκές-ανθρώπινες ανάγκες.
    Το Κ.Κ.Ε. με συνέπεια στην επαναστατική θεωρία του και επαναστατική πορεία του παλεύει κάτω από δύσκολες συνθήκες να μετατρέψει τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση σε δύναμη προοπτικής για την εργατική-λαϊκή εξουσία, τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό.
      Αυτό επιτάσσει η εποχή μας, που είναι εποχή περάσματος από τον καπιταλισμό που σαπίζει στον σοσιαλισμό-κομμουνισμό. Στην ιστορική αυτή ανάγκη πρέπει να ανταποκριθούμε με επάρκεια, επαναστατική πίστη και αποφασιστικότητα. Σε αυτό το καθήκον η πολιτική πρωτοπορία της εργατικής τάξης, το Κ.Κ.Ε. με τα μέλη και τα στελέχη του, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πάλης.


    Σαββίδης Παναγιώτης
Μέλος της ΚΟ Πιερίας του ΚΚΕ