ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Οι Λιστοπαρέες (και οι παρίες)...


Εφυγε ο κ. Βενιζέλος απ’ το Υπουργείο Οικονομικών και πήρε τη λίστα μαζί του!!!

Κι ύστερα, όταν «έσφιξαν τα γάλατα», την έστειλε στον κ. Σαμαρά πεσκέσι. Θεσμικά πράγματα. Βεβαίως ο κ. Σαμαράς δεν άνοιξε το «παγιδευμένο δεματάκι», αλλά το πάσαρε αρμοδίως στον εισαγγελέα.

Παρά ταύτα, σήμερα ο κ. Σαμαράς υπερασπίζεται τον κυβερνητικό του συνέταιρο, Βενιζέλο, τον οποίον καταγγέλλει ακόμα κι ο κυρ Πάγκαλος. «Ομορφος κόσμος ηθικά, αγγελικά πλασμένος» που έλεγε και ο ποιητής, πριν να βελτιωθεί αυτός ο κόσμος ακόμα περισσότερο.

Η υπόθεση Παπακωνσταντίνου βγάζει στο φως ένα αξεδιάλυτο κουβάρι τη γνωστή διαπλοκή όπου εμπλέκονται πολιτικοί, συγγενείς, κολλητάρια, κόμματα, δημοσιογράφοι, ΜΜΕ, με μαύρο χρήμα, off shore, ΜΚΟ, διασυνδέσεις με ξένα κέντρα, άσκηση επιρροής σε κρίσιμους τομείς όπως η Παιδεία και η εξωτερική πολιτική, με εμπόρους όπλων, δάνεια, θέσεις σε ΔΣ κρατικών εταιρειών, σχέσεις με κρατικοδίαιτες ιδιωτικές εταιρείες, ένας «θαυμαστός γενναίος κόσμος» ο κόσμος του εκσυγχρονισμού, ο κόσμος του Γιωργάκη, όπου, όποιο σκάνδαλο κι αν ανοίξεις, μέσα θα βρεις ΜΚΟ, offshore, διαύγεια, τυχάρπαστους τύπους, τυχοδιώκτες κι όλα τα άλλα λουλούδια του συστήματος. Τα άνθη του σοσιαλισμού και του νεοφιλελευθερισμού.

Αίφνης νομική σύμβουλος στο ΤΑΙΠΕΔ η κυρία Ελένη Παπακωνσταντίνου – εκεί που κόβεται η χώρα σε φιλέτα! – τυχαίο;

Εμποροι όπλων, εξαδέλφες, μίζες οπλικών συστημάτων, Υπουργός Οικονομικών ο ένας, Αμύνης ο άλλος, άκρες της μιας κυρίας με το περίφημο ΕΛΙΑΜΕΠ, μαραζωμένα τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, αεροπλάνα που δεν πετάνε, υποβρύχια που γέρνουν και στο τέλος, ως αποτέλεσμα, ένα στράτευμα που διαθέτει βενζίνη μόνον για τα ποδήλατα.
  
Κι όμως ο λαμπρός αυτός κόσμος έχει αξιοθαύμαστη δικτύωση.

Διαθέτει πλάτες που ανοίγουν όλες τις πόρτες.

Κι εσένα ο υιός σου μνέσκει άνεργος. Διότι «μαζί τα φάγατε»! Μαζί με τον αξιότιμο κύριο Ρωσσώνη(της εξαδέλφης Μαρίνας), μαζί με τον Γιωργάκη που σε έλεγε διεφθαρμένο και τεμπέλη, μαζί με τον κ. Παπακωνσταντίνου που αποκάλεσε τη χώρα «Τιτανικό» και την «έβγαλε» απ’ τις αγορές, για να τη σκλαβώσουν στα Μνημόνια, αυτός κι όλο μαζί το παρεάκι όσων ακολούθησαν, Σαμαράς – Βενιζέλος – Κουβέλης.

Εκατομμύρια τα Ευρώ σε Ιδρύματα (και πάντα σε ΜΚΟ) κι εσύ, αν πεις κρυώνω, είσαι λαϊκιστήςκαι θα σε βάλει στη θέση σου το όποιο Megaσκάσε και κρύωνε, σκάσε και πλήρωνε, για να θρέψεις τους λογαριασμούς όχι μόνον της Λίστας Λαγκάρντ, αλλά μιας ολόκληρης κάστας που ζει σε πενήντα τέτοιες λίστες κι απομυζά τη χώρα χρόνια τώρα. Διότι «σόι πάει το βασίλειο»

Ο παππούς Παπακωνσταντίνου, δωσίλογος και γερμανοντυμένος, γνωστός στην εποχή του ως «μποτάκιας», πήρε άδεια απ’ την «κυβέρνηση» Τσολάκογλου για εκμετάλλευση ηλεκτρικού σταθμού (τον οποίον αργότερα εθνικοποίησε μέσω ΔΕΗ ο πρεσβύτερος Κωνσταντίνος Καραμανλής)(σημείωσις: Ω ναι! οι...ιδιωτικοποιήσεις ανθούσαν κι επί Κατοχής!) – όμως θα παραδεχθώ ότι δεν υπάρχει «οικογενειακή ευθύνη» (παρά μόνον στη ναζιστική ιδεολογία και πρακτική), συνεπώς δενφταίει ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τις βρωμοδουλειές του δωσίλογου και γερμανοντυμένου παππού του. Φρόντισε να έχει ο ίδιος τις ίδιες εαυτού ευθύνες για την υπαγωγή της Ελλάδας σε μια νέα κατοχή.

(Δεν πρόκειται περί τραγικής ειρωνείας, αλλά λογικής αλληλουχίας).
Μέρκελ – Παπακωνσταντίνου.
Μέρκελ – Βενιζέλος.
Μέρκελ – Σαμαράς.
Μέρκελ – Κουβέλης,
αυτός ο «θαυμαστός κόσμος», ο «όμορφα κι αγγελικά πλασμένος» ο «νόμιμος και ηθικός», αυτός ο «χορός των καταραμένων» που «υμνεί της πατρίδας τον χαμό» με ψεύτικα λόγια, με δουλικές συνθήκες (όπως τα Μνημόνια), με αποτρόπαιους εφαρμοστικούς «νόμους», αυτοί που έχουν κάνει τη διάκριση ανάμεσα σε πολιτικές και ποινικές ευθύνες τσιγαρόχαρτο ή μάλλον, συγκοινωνούν δοχείο, αυτοί που έσπρωξαν το ένα τρίτον του εργατικού δυναμικού στην ανεργία, αυτοί που κλείνουν μαγαζιά και σπίτια, αυτοί που διέσυραν και σκλάβωσαν τη χώρα, οι ίδιοι που ακόμα χαλκεύουν δεσμά για το μέλλον, οι ίδια που χαμογελούν στις κοσμικές φωτογραφίες, που έχουν βίλες (με μισθό βουλευτή μόνον για τους κηπουρούς τους), αυτοί που βγαίνουν στις οθόνες μας, μας κοιτούν ανερυθρίαστοιστα μάτια και μόνον μαλάκες δεν μας λένε, τι ευθύνες έχουν;

Τι ευθύνες έχει η πολιτική Στουρνάρα για τις αυτοκτονίες που συνεχίζονται; Τι ευθύνες έχουν αυτοί που δεν πιάνουν το λαθρεμπόριο καυσίμων και βάζουν τον κοσμάκη να πληρώσει τηνανικανότητα ή τον δόλο τους;

Ποιος ευθύνεται για έναν πολίτη (δηλαδή εκατομμύρια πολιτών) που είναι σήμερα 25-30 χρονώκαι σε δέκα χρόνια θα του έχει «φύγει» η ζωή με άλλο τρένο;

Που κατοικούν αυτές οι ευθύνες;

Μόνον στη Λίστα Λαγκάρντ ή και στα Πρωθυπουργικά γραφεία; Δεν ήξερε τίποτα ο κ.Καραμανλής, παρά μόνον να αποκαλεί «αρχιερέα της Διαπλοκής» τον κ. Σημίτη, για να κάνει στη συνέχεια η Ν.Δ. ακριβώς τα ίδια με τον σημιτισμό; Ο οποίος τώρα μάλιστα μεταμορφίζεται σε Στουρνάρα! Μεταμορφίζεται και επανέρχεται στο στρατηγικό (τρομάρα του) σχέδιο Σαμαρά για αναδιάταξη των «αστικών δυνάμεων» της χώρας.

Ποιων «αστικών δυνάμεων»; των εφοπλιστών που δεν δίνουν δίφραγκο για την Ψωροκώσταινα; Των Τραπεζιτών που τη βυζαίνουν; Των κομπραδόρων που βγάζουν μίζες απ’ τα οπλικά συστήματα; Των φοροφυγάδων; - ποιων «αστικών δυνάμεων»;
  
Η φάρσα έχει λάβει τέλος! Ολοι αυτοί οι καλοί σοσιαλιστές, Γιάννος, Ακης, Γιωργάκης, Πάγκαλος, Βενιζέλος, Παπακωνσταντίνου, Λοβέρδος, Σημίτης και λοιποί ερίτιμοι, έφαγαν τα ψωμιά της χώρας έως ψίχουλου.

Το ίδιο και οι νεοφιλελεύθεροι, Μητσοτάκης, Ντόρα, Καραμανλής, Αλογοσκούφης, Σαμαράς κι άλλοι ων ουκ έστιν αριθμός – πιράνχας.

Ή θα αλλάξει σελίδα η Ελλάδα, έστω με κόπουςρίσκα και θυσίες, ή αυτοί οι τύποι θα της γράψουν την τελευταία σελίδα. Σε έναν πρόχειρο τάφο (χαμηλού κόστους), με ένα άδοξο επιτύμβιο, πείτε το επίγραμμα: Ενθάδε κείται η Ελλάς, εκτός Λίστας Λαγκάρντ – άστεγη στα στερνά της η φτωχοπουτάνα...


Του Στάθη από enikos, μοντάζ Γρέκι