ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Σ. Χιονίδης: "Να επικρατήσει η λογική. Λύσεις υπάρχουν"

Συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Κατερίνης για το θέμα των διοδίων Αιγινίου



Συνέντευξη τύπου για το επικείμενο άνοιγμα των διοδίων στο Αιγίνιο παραχώρησε χθες ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης, ο οποίος συνέστησε να επικρατήσει η λογική, δηλώνοντας επίσης την αμέριστη συμπαράστασή του στους Δημότες αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού.
"Η θέση μας είναι ξεκάθαρη ήδη από το 2009. από τότε είχαμε συντεταγμένη γραμμή" είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κατερίνης, ο οποίος θύμισε επισκέψεις του πρώην υφυπουργού Υποδομών κ. Μαγκριώτη όπου ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει τότε πως η επαναδιαπραγμάτευση συνεχίζεται.

"Όταν χρησιμοποιείς ένα οδικό δίκτυο, σίγουρα πρέπει να πληρώνεις" πρόσθεσε ο Δήμαρχος Κατερίνης λέγοντας "πως είναι δυνατόν λοιπόν κάποιοι να "κόβουν" αυτούς τους δρόμους;" σημειώνοντας πως όλοι οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι θα έπρεπε να είχαν μία ενιαία χρέωση καθώς επίσης θα έπρεπε να υπάρχει μία εκπτωτική κάρτα ενιαία.

Όσον αφορά τις αιτιάσεις της παραχωρησιούχου εταιρείας για τη χρηματοδότηση των έργων αλλά και τη μείωση των οχημάτων στο εθνικό δίκτυο που έχει επιφέρει η κρίση και η αύξηση της βενζίνης τόνισε πως "από μόνο του το ρήμα "επιχειρώ" εμπεριέχει ρίσκο.

Άρα και η επιχείρηση αυτή πρέπει να λάβει τα δικά της ρίσκα. Εμένα μου έρχεται στο μυαλό ο μικρός επιχειρηματίας που αναγκάστηκε να κλείσει το μαγαζί του, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει ρευστότητα, αλλά και καμία χρηματοδότηση από τις τράπεζες.

Δεν μπορούμε να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά για τις επιχειρήσεις", είπε.

"Γιατί πρέπει να ταλαιπωρούμε τον κόσμο" αναρωτήθηκε "όταν πολύ εύκολα η εταιρεία θα μπορούσε να λάβει μία παράταση ορισμένων ετών. Ή μήπως η εταιρεία περιμένει αυξάνοντας τα διόδια και τα κόστη στο οδικό δίκτυο να αυξηθούν τα οχήματα, όταν μάλιστα την ίδια στιγμή άλλες περιοχές δεν διαθέτουν διόδια. Είναι ξεκάθαρο ότι η Πιερία πλήττεται" είπε και συνέστησε λογική καθώς λύσεις υπάρχουν.

Επίσης ο Δήμαρχος Κατερίνης πρότεινε να υπάρξει ενοποίηση των διοδίων των Μαλγάρων με αυτών του Αιγινίου και παράλληλα να υπάρξει μείωση του κόστους του αντιτίμου των διοδίων αλλά και μία "ενοποίηση" των αυτοκινητόδρομων, αφού όπως είπε αυτοί δεν αποτελούν μεμονωμένο κομμάτι, αλλά μέρος ενός διευρωπαϊκού δικτύου.

"Η Πιερία έχει ένα πολύ καλό οδικό δίκτυο προσβασιμότητας, ας μην το κάνουμε μειονέκτημα λόγω του κόστους του" είπε τέλος ο Δήμαρχος Κατερίνης προσθέτοντας πως τη Δευτέρα στη διαμαρτυρία στα διόδια του Αιγινίου θα υπάρξει εκπρόσωπος και από το Δήμο.