ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Συνάντηση για θέματα περιβάλλοντος, ενέργειας και φυσικών πόρων στην Π.Ε.Πιερίας


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη                         e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                                                Κατερίνη,  22   Ιανουαρίου 2013


                                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνάντηση για θέματα περιβάλλοντος, ενέργειας και φυσικών πόρων  στην Π.Ε.Πιερίας

Ενημερωτική συνάντηση για θέματα περιβάλλοντος, ενέργειας και φυσικών πόρων πραγματοποιήθηκε,   την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου και του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ. Φάνη Παππά.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στo  πλαίσιο  της νέας δομής που δημιουργήθηκε με την ανάθεση θεματικών τομέων στους Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με σκοπό το  συντονισμό των δράσεων και την υποβολή απλών και λειτουργικών προτάσεων, προκειμένου  να υπάρξει ενιαία λειτουργία  και αντιμετώπιση των προβλημάτων  στους τομείς του περιβάλλοντος της ενέργειας και των φυσικών πόρων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκαν  ο Περιφερειακός  Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Αλέξανδρος Θάνος, οι  Περιφερειακοί  Σύμβουλοι της Π.Ε.Πιερίας, κ.κ. Νίκος Μακρίδης και Δημήτρης Τσιμήτρης,  ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε.Πιερίας, κ. Δημήτρης Ρουκάς, ο Ειδικός  Συνεργάτης της Π.Ε.Πιερίας σε θέματα υγείας, κ. Γιώργος Μπιτόπουλος,  ο Ειδικός Συνεργάτης της Π.Ε.Πιερίας, Αθανάσιος Μπαρμπαγεωργόπουλος, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε.Πιερίας, κ. Γιώργος Βλάχος, υπάλληλοι  της Διεύθυνσης Ανάπτυξης καθώς και  του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε. Πιερίας, συζήτησαν  θέματα που αφορούν περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργούνται από τις βιομηχανικές δραστηριότητες, την ανάγκη εναλλακτικών προτάσεων για τη διαχείριση των απορριμμάτων εκτός των ΧΥΤΑ σε περιφερειακό επίπεδο, τη λειτουργία των βιολογικών καθαρισμών των οικισμών της Π.Ε.Πιερίας, προβλήματα ρύπανσης από τις μονάδες οστρακοκαλλιέργειας καθώς και θέματα υδροοικονομίας και διαχείρισης του υδατικού δυναμικού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.