ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ: "... ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΘΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ"... ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ??? ΠΟΣΟ??



Στουρνάρας στο CNN: Έρχονται νέα μέτρα
Νέα σκληρά μέτρα για το 2013 και το 2014 προανήγγειλε ο Γιάννης Στουρνάρας τα οποία όπως δήλωσε στο CNN θα είναι τα τελευταία  (ΓΙΑ ΑΚΌΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΆ ..ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ..ΧΑΧΑΧΑΧΑ) , εφόσον επιτευχθούν (ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ ..ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΠΑΤΩΝΟΥΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΝΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ)....) στο ακέραιο οι στόχοι των Μνημονίων. Όπως προκύπτει όμως από τις τοποθετήσεις της Κριστίν Λαγκάρντ και του επικεφαλής οικονομολόγου του ΔΝΤ οι στόχοι είναι ανεδαφικοίΣυνεπώς η λήψη πρόσθετων μέτρων φέτος και τα επόμενα χρόνια θεωρείται βέβαιη, ενώ όπως επισημαίνει ο Ολιβιέ Μπλανσάρντ οι αναπτυξιακοί στόχοι δεν είναι επιτεύξιμοι καθώς έχουν σχεδιαστεί χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ζημιά που έχει προκαλέσει στην οικονομία και τα μοντέλα προβλέψεων η παρατεταμένη και βίαιη ύφεση.
Προσπαθώντας να δειξει ότι δεν είναι ανάλγητος (ΕΔΩ ΞΑΝΑΓΕΛΑΜΕ ..Ο ΙΔΙΟΣ ΔΗΛΩΣΕ ΩΜΑ ΣΤΗΝ ΣΤΑΗ ΟΤΙ "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ") υποσχέθηκε παροχές αν επιτευχθούν οι προβλέψεις του προϋπολογισμού το 2013, αλλά επισήμανε ότι το τρέχον έτος θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά, υποσχόμενος πως υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ.
Στη συνέντευξή του στο CNN μίλησε για «την τελευταία σοβιετικού τύπου οικονομία της Ευρώπης» και εξήγησε ότι για το λόγο αυτό προωθήθηκε η απελευθέρωση των αγορών και η «λελογισμένη απελευθέρωση της αγοράς εργασίας».
Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως «Αν εφαρμόσουμε σωστά το πρόγραμμα προσαρμογής είμαι σίγουρος ότι τα μέτρα που συμπεριλήφθηκαν στους προϋπολογισμούς του 2013 και του 2014 θα είναι τα τελευταία σκληρά μέτρα».
Οσον αφορά την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012 ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως «πήγε καλύτερα σε σύγκριση με τις αρχικές εκτιμήσεις, ελπίζω ότι θα γίνει το ίδιο και το 2013 και αν αυτό επιβεβαιωθεί τότε το 70% του πλεονάσματος θα μπορούσε να δοθεί σε αυτούς που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες. Αν τα καταφέρουμε, τα μέτρα δεν θα είναι τόσο σκληρά το 2014. Συνειδητοποιώ την κατάσταση και θέλω να πω στους πολίτες ότι το 2013 θα ναι μια πολύ δύσκολη χρονιά, υπάρχει όμως σαφέστατα φως στην άκρη του τούνελ».
Για το θέμα της επιχειρηματικότητας είπε ότι «δεν είναι πλέον δύσκολο να ανοίξει κανείς μια επιχείρηση στην Ελλάδα γιατί έχουμε απλοποιήσει τις διαδικασίες».


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2IMDGqiGK