Κατάργηση της πολιτικής διοδίων απαιτείται, να κινητοποιηθούμε επιτέλους. Να παραιτηθούν ομοίως ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί Σύμβουλοι Κατερίνης σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
 
ΤΟΥ Β.ΝΟΥΛΕΖΑ
 
Ζούμε σε κοινοβουλευτική χούντα, σε μία κατ’ επίφαση ψευδοδημοκρατία οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας που ασκείται με μεθόδους στρατοκρατικής καταστολής κάθε διαμαρτυρίας, ατομικά εργασιακά δικαιώματα καταργούνται, καταπατούνται βάναυσα, επιβάλλονται αντισυνταγματικά, πραξικοπηματικά έκτακτοι φόροι, οι λαϊκές αντιδράσεις καταστέλλονται με βία και τρομοκρατία οι απεργοί συλλαμβάνονται και τιμωρούνται με υπέρμετρη αυστηρότητα, δεν υπάρχει κράτος δικαίου. καταπατείται κάθε έννοια δικαίου και ισοπολιτείας. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να ξεσηκωθούμε, να έλθουμε σε σύγκρουση με τα εργολαβικά συμφέροντα των μεγάλων κοινοπραξιών που εκμεταλλεύονται ασύδοτα τους αυτοκινητόδρομους που εμείς πληρώσαμε εδώ και δεκαετίες. Το Υπουργείο μας κοροϊδεύει μας προτείνει να αγοράσουμε κάρτες έκπτωσης ώστε να μετακινούμαστε φθηνότερα, αντί να συζητήσει ουσιαστικά, καλόπιστα την απάλυνση η κατάργηση ορισμένων σταθμών διοδίων που έχουν κατακλύσει ,πλημμυρίσει τις εθνικές οδούς. Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια, πρέπει να αποτραπεί το ενδεχόμενο να λειτουργήσει ο σταθμός διοδίων στο Αιγίνιο.
Η ραγδαία επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας μας έχει φέρει σε δύσκολη θέση επιχειρήσεις κλείνουν η Πιερία δεν θα αντέξει και άλλη επιβάρυνση, ήδη το κλίμα είναι αρνητικό και οι προβλέψεις για τις τουριστικές επιχειρήσεις είναι δυσοίωνες .Είχαμε πρόσκαιρα επαναπαυτεί, ανακουφιστεί , όμως ο εφιάλτης, η πληγή των διοδίων Αιγινίου επιστρέφει δεν μπορούμε να περιμένουμε μοιρολατρικά, παθητικά τις εξελίξεις, βλέπουμε τις πρακτικές της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου που είναι ανυποχώρητη. Η ελληνική βουλή επικύρωσε εν μία νυκτί αυτές τις αποικιοκρατικές Συμβάσεις παραχώρησης της εκμετάλλευσης των εθνικών οδών ,ανάλογο δεν συμβαίνει σε καμία χώρα στην Ε.Ε., ορισμένοι που ψήφισαν τότε σήμερα ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα αδιαφορώντας για τις βλαπτικές επιπτώσεις στην Πιερία.
Η παραίτηση του β Πολύζου και του Δ.Σ. ήταν πράξη πολιτικής ανδρείας, παλλικαριάς που εκπέμπει σαφές πολιτικό μήνυμα στην ανάλγητη Κυβέρνηση, Οφείλουμε ενωμένοι να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι δεν θα υποκύψουμε ότι θα αντισταθούμε δυναμικά μέχρι την πλήρη κατάργηση των διοδίων, η χρήση των εθνικών οδών είναι  έννομο αγαθό που στερούμαστε και πληρώνουμε πανάκριβα. Η πολιτική αυτή και η νομοθεσία πρέπει να αλλάξουν, δεν αντέχουμε άλλους φόρους και χαράτσια, να υπάρξει κοινωνική αντίσταση. Να μην επιτρέψουμε την περιθωριοποίηση και υποβάθμιση της Πιερίας , φορείς συνδικαλιστές πολίτες να βρεθούμε όλοι την Δευτέρα στο Αιγίνιο να διατρανώσουμε την αντίθεση μας να λειτουργήσουν αυτά τα διόδια.