ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ενωμένη η Αυτοδιοίκηση απέναντι στα Διόδια


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη                         e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                                                Κατερίνη,  31  Ιανουαρίου 2013


                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Ενωμένη η Αυτοδιοίκηση απέναντι στα Διόδια

Συμπαράσταση σε αιρετούς και πολίτες της Πιερίας που συνελήφθησαν για τα επεισόδια στα διόδια Αιγινίου, εξέφρασε σύσσωμο το Περιφερειακό Συμβούλιο της ΠΚΜ


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ανάπτυξε το θέμα για τη λειτουργία των μετωπικών διοδίων στο Αιγίνιο Πιερίας καθώς και των παραπλευρων διοδίων στη Λεπτοκαρυά, τα οποία αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα στην καθημερινή ζωή του κοινωνικοοικονομικού και επιχειρηματικού ιστού της Πιερίας αλλά και ευρύτερα όλης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ανακοινώθηκε στο σώμα η εκτέλεση εισαγγελικής διαταγής με τη σύλληψη του Δημάρχου Πύδνας – Κολινδρού, κου Ευάγγελου Πολύζου  και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του ίδιου Δήμου, κου Ευάγγελου Λαγδάρη.

Σύσσωμο το σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Κεντρικής Μακεδονίας, ο Πρόεδρός του, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, οι Αντιπεριφερειάρχες και όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στην άδικη αντιμετώπιση των αιρετών του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού.

Σε δήλωσή της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, τονίζει με νόημα, ότι όλοι οι αιρετοί είναι εκπρόσωποι του λαού  και εκφράζουν το κοινό αίσθημα των τοπικών κοινωνιών που εκπροσωπούν.

Η σημερινή στοχοποίηση – δίωξη των δύο αιρετών του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού, δεν μπορεί να πτοήσει το λαϊκό αίσθημα ενάντια στη λειτουργία των διοδίων του Αιγινίου και της Λεπτοκαρυάς, ούτε να παύσει τις διαδηλώσεις αγανάκτησης της τοπικής κοινωνίας, επιβάλλοντας επιτακτική  την ανάγκη για  άμεση επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν από τη λειτουργία των διοδίων.

Όλοι οι αιρετοί της Περιφερειακής Αρχής της Κεντρικής Μακεδονίας συντασσόμαστε στο πλευρό των δύο αιρετών του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού αλλά και των πολιτών που συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις, γιατί ο καθένας μας μπορεί να βρεθεί σε αυτή τη θέση, είτε ως αιρετός είτε ως πολίτης, δηλώνει χαρακτηριστικά η κ. Σοφία Μαυρίδου.

Δεν μπορούν να μπούνε διόδια στη σκέψη και στα αισθήματα του κόσμου και των εξουσιοδοτημένων εκπροσώπων του, για θέματα που περιορίζουν κατάφορα την ελευθερία της έκφρασης και της μετακίνησης ατόμων και ιδεών, οξύνοντας τα επιπρόσθετα προβλήματα που δημιουργούνται στην ήδη επιβαρημένη κατάσταση που βιώνει ο τόπος μας,  εξαιτίας της δυσμενούς οικονομικής κρίσης καθώς και την ευαισθητοποίηση – ενεργοποίηση των συναρμόδιων υπουργείων για την άμβλυνση των κοινωνικών αντιδράσεων που καταγράφονται από τη λειτουργία των διοδίων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας
Σοφία Μαυρίδου