ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΝΕΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού η Σοφία Μαυρίδου



    Το νέο μοντέλο διοίκησης και τους στόχους που θέτει ως νέος περιφερειάρχης παρουσίασε ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Πρώτος στόχος της νέας διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι να γίνει πιο λειτουργική, δεύτερος στόχος είναι γίνει πιο ευέλικτη και τρίτος στόχος να γίνει πιο αποτελεσματική.

Στο Νέο Μοντέλο Διοίκησης υπάρχουν εννέα Αντιπεριφέρειες: 

Την Αντιπεριφέρεια Αναπτυξιακού Προγραμματισμούκαι Σχεδιασμού αναλαμβάνει ο κύριος Θεόδωρος Θεοδωρίδης, Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας. 
Την Αντιπεριφέρεια Οικονομικών και Δημοσιονομικής Πολιτικής αναλαμβάνει η κυρία Αθηνά Αηδονά. 
Την Αντιπεριφέρεια Τουριστικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο κύριος Γιάννης Γιώργος, Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής. 
Την Αντιπεριφέρεια Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας αναλαμβάνει ο κύριος Χρήστος Γκουντενούδης, Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς. 
Την Αντιπεριφέρεια Βιομηχανικής Ανάπτυξης και Εμπορίου αναλαμβάνει ο κύριος Κώστας Καραπαναγιωτίδης, Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας. 
Την Αντιπεριφέρεια Υποδομών και Χωρικού Σχεδιασμού αναλαμβάνει ο κύριος Γιάννης Μωυσιάδης, Αντιπεριφερειάρχης Σερρών. 
Την Αντιπεριφέρεια Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων αναλαμβάνει ο κύριος Φάνης Παπάς. 
Την Αντιπεριφέρεια Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού αναλαμβάνει η κυρία Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας. 
Την Αντιπεριφέρεια Εξωστρέφειας, Νέων Τεχνολογιών και Καινοτομίας αναλαμβάνει η κυρία Τζελίνα Μακραντωνάκη. 
"Οι εννιά Αντιπεριφέρειες έχουν ξεκάθαρο αναπτυξιακό προσανατολισμό. Είναι η μεγάλη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας. Δεν θα κριθούμε με βάση τις προθέσεις. Δεν θα κριθούμε ως διαχειριστές της κατάστασης. Θα κριθούμε για τα αποτελέσματα που θα πετύχουμε. Θα κριθούμε για την ανατροπή, για την ανάκαμψη. Για τη νέα αντίληψη που φέρνουμε στη δημόσια διοίκηση. Σε αυτή την κατεύθυνση δημιουργούμε, πρώτοι σε όλη την Ελλάδα, την Αντιπεριφέρεια «Εξωστρέφειας, Καινοτομίας και Νέων Τεχνολογιών»" δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας μετά την παρουσίαση των αντιπεριφερειαρχών.
Οι προγραμματικές θέσεις, οι στόχοι και οι κατευθύνσεις της νέας διοίκησης θα παρουσιαστούν σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 7 Φεβρουαρίου ενώ ο απολογισμός για το προηγούμενο έτος θα γίνει στις 31 Ιανουαρίου.