ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

10 fashion trends που μισούν οι άντρες


από τη Νίκη Συλεούνη
Τι θα βάλεις το βράδυ που θα βγεις με τα παιδιά; Και ακολουθεί τουλάχιστον μια ώρα συζήτησης επί του θέματος. Τρέχουμε στα μαγαζιά, ώρες στα δοκιμαστήρια και στις βιτρίνες, διαβάζουμε...
περιοδικά μόδας, «τσεκάρουμε» τις τάσεις στα fashion blogs πηγαίνουμε και σε καμιά εβδομάδα μόδας αν είμαστε στην πρωτεύουσα! Σίγουρα κάτι αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα κάθε γυναίκας.

Κακά τα ψέματα παιδιά. Η γυναίκα θέλει να αρέσει, το έχει στη φύση της βρε παιδί μου. Και μάλιστα θέλει να αρέσει σε όλους, όχι μόνο στον άντρα της ή σε αυτόν που τη φλερτάρει, στον έρωτα της ζωής της, στον κολλητό της ή ακόμη και σε κάποιον άγνωστο με τον οποίο διασταυρώνεται στο δρόμο, όλες μας αισθανόμαστε κολακευμένες μόλις εισπράξουμε εκείνο το βλέμμα που λέει «Μ’ αρέσεις».

Η σύγχρονη γυναίκα είναι δραστήρια και δυναμική, ευπροσάρμοστη και με ένα μυαλό που δουλεύει με χίλιες στροφές, έτοιμη για κάθε πρόκληση ή υποχρέωση που προκύπτει, θέλει να τα κάνει όλα! Και μάλιστα, ντυμένη με τον πιο κατάλληλο και in fashion τρόπο.

Τι γίνεται όμως με «εκείνον»; Και με αυτή τη λέξη τους εννοώ όλους. Τον άντρα, τον αδερφό, τον πατέρα, τον συνάδελφο, τον προϊστάμενο, τον φίλο, τον φίλο του φίλου ακόμη και τον στραβωμένο γείτονα.

Μάλλον έχω άσχημα νέα! Οι άντρες όχι απλά γνωρίζουν από τάσεις της μόδας, αλλά έχουν και σοβαρή άποψη. Άποψη που δεν περιορίζεται μόνο στα ρούχα, αλλά και στα μαλλιά, τα αξεσουάρ, το μακιγιάζ και ότι άλλο συνθέτει το σύνολο. Και δυστυχώς υπάρχουν fashion trends που οι άντρες στην καλύτερη των περιπτώσεων δεν καταλαβαίνουν και στην χειρότερη, σιχαίνονται. Και όταν τα σιχαίνονται δεν θέλουν να τα βλέπουν σε καμία γυναίκα! Ούτε στην καλή τους, ούτε στη συνάδελφο, ούτε στην αδερφή τους. Και εκεί δεν τους πείθεις ούτε με μόδες, στυλ, vintage, ούτε καν με prada.

Και το εύλογο ερώτημα είναι τι να κάνουμε τώρα που και τα ψωνίσαμε και στο κομμωτήριο πήγαμε και δώσαμε και ένα σωρό λεφτά; Εμείς δεν έχουμε γούστο δηλαδή ή θα τα βάλουμε στην άκρη επειδή δεν τους αρέσουν; Όχι βεβιασμένες κινήσεις. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σας υποδείξω, ποιά είναι αυτά τα trends που δεν κέρδισαν την ανδρική αποδοχή κι εσείς πράξτε κατά βούληση.

1. Baggy pants
Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και ότι πιο κολακευτικό για το γυναικείο σώμα.

2. Πλατφόρμες
Κανένας τους δεν καταλαβαίνει πόσο βολικό είναι να φοράμε πλατφόρμες αντί για δωδεκάποντες γόβες. Οι άντρες θέλουν να βλέπουν τακούνι στο γυναικείο πόδι και μάλιστα στιλέτο, και όχι ενιαίους, άκομψους πάτους, κοθόρνους που λέει και η μαμά μου.

3. Πολύ δέρμα
Το sexy δεν συνδέεται απόλυτα και με το γυμνό βέβαια. Ειδικά όταν το ευνοεί και ο καιρός μερικές το παρακάνουμε. Είναι ανώφελο να φαίνεται το 90% του δέρματός σου, άσε και κάτι στην φαντασία. Οι άντρες δεν ασχολούνται με κάτι που έχουν συνηθίσει να το βλέπουν από τις αποκαλυπτικές εμφανίσεις σου.

4. Πολλά κοσμήματα
Είναι αλήθεια ότι είναι της μοδός, αλλά η υπερβολή δεν είναι πουθενά καλή. Δεν χρειάζεται να «στολιστείτε» με κολιέ, σκουλαρίκια, βραχιόλια και δαχτυλίδια για να σας προσέξουν. Ωραία τα κοσμήματα, αλλά όχι όλα μαζί. Άλλωστε θεωρούν ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από τον ήχο των αμέτρητων βραχιολιών στα χέρια σας.

5. Υπερβολικό μακιγιάζ
Κανένας δεν θέλει να ξυπνήσει με έναν άλλο άνθρωπο δίπλα του. Ακούγεται αστείο, αλλά είναι αλήθεια. Να προτιμάτε να τονίζεται μόνο τα χείλη και όχι τα μάτια η το αντίστροφο.

6. Πολύ άρωμα
Μην το επιχειρείτε. Αυτό δεν αρέσει σε κανέναν. Είναι ωραίο να αφήνεις το στίγμα σου με το άρωμά σου, αλλά όχι και να μην μπορεί να πάρει ο άλλος ανάσα.. μην το παρακάνουμε!

7. Ψηλόμεσα μαγιό
Έχουν συνηθίσει να βλέπουν μέση και κοιλίτσα έξω στις παραλίες, τι να κάνουμε. Το θεωρούν άκομψο και αντισεξουαλικό.

8. Ψηλόμεσα παντελόνια
Η μόδα τα έφερε ξανά στο προσκήνιο και πολλές από εμάς τα αγαπήσαμε αμέσως. Είναι βολικά, μακραίνουν το πόδι και το καλύτερο… «συμμαζεύουν» τα πλαϊνά μας παχάκια που τα χαμηλόμεσα παντελόνια έκαναν να εμφανίζονται ακόμα και στις πιο αδύνατες. Δυστυχώς η μαμά του τα φορούσε στα νιάτα της όταν ξαναήταν στη μόδα τη δεκαετία του ‘ 70 και κινδυνεύεις να ακούσουμε σχόλια του τύπου «Μου θυμίζεις τη μάνα μου, χαχαχα».

9. Ugg boots
Βολικές, ζεστές, άνετες και πρωτότυπες. Γέμισαν οι βιτρίνες και παπουτσοθήκες και… δεν αρέσουν σε κανέναν άντρα άνω των 5 ετών. Τις θεωρούν κακόγουστες, χοντροκομμένες, την πλήρη «δολοφονία» της θηλυκότητας με λίγα λόγια. Εδώ που τα λέμε, δεν ξέρω πόσο άδικο έχουν…

10. Φωσφοριζέ νύχια
Ναι, ναι τα νύχια τα κοιτάνε πάντα. Το νέον φορέθηκε πολύ αλλά μην το βάλεις και στα νύχια σου, δεν θα του αρέσει καθόλου.

roadstory.gr