ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για την κατάσταση στα στρατόπεδα και τις δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στον Έβρο



            Οι νέοι στρατευμένοι της χώρας μας δεν έχουν καμία ανάγκη από τα «κούφια λόγια» και την «πατρική στοργή» της κυβέρνησης και του Υπουργού Άμυνας.
            Η πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι εχθρική απέναντι στη ζωή και τα δικαιώματα των λαϊκών οικογενειών και των νέων στρατευμένων που ανήκουν σ’ αυτές. Μέσα σε συνθήκες γενικευμένης επίθεσης, οι λαϊκές οικογένειες σηκώνουν στις πλάτες τους και το δυσβάστακτο βάρος της θητείας.

            Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση και τα στελέχη της όπου σταθούν και όπου βρεθούν επαναλαμβάνουν πως ο λαός πρέπει να κάνει θυσίες για να «σωθεί η χώρα» και φτάνουν στο σημείο προκλητικά να επικαλούνται το «φιλότιμο» των φαντάρων και των ένστολων, το αστικό κράτος δίνει απλόχερα οικονομική στήριξη και προνόμια στους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και τους βιομηχάνους, δαπανά δισεκατομμύρια για Νατοϊκούς εξοπλισμούς, δημιουργεί «υπερσώματα» ειδικών δυνάμεων για την καταστολή του «εχθρού λαού».
            Από τη μια τα βάρβαρα μέτρα των κυβερνήσεων που τσακίζουν το λαό και περικόπτουν τα δικαιώματα των στρατιωτών και του μόνιμου προσωπικού, από την άλλη οι κίνδυνοι που προκύπτουν από την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, δημιουργούν ασφυκτική κατάσταση μέσα στα στρατόπεδα όλης της χώρας.
            Ενώ η κυβέρνηση και η στρατιωτική ηγεσία κωφεύουν, την ίδια στιγμή πυκνώνουν οι καταγγελίες για τις συνθήκες ζωής και στράτευσης, συνολικά για την κατάσταση που επικρατεί μέσα στα στρατόπεδα από στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους, με τραγικό επιστέγασμα αυτής της άθλιας κατάστασης τις δύο αυτοκτονίες στον Έβρο.
             Η κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεσα μέτρα κάλυψης βασικών αναγκών των νέων που υπηρετούν:
  • Να καταβάλει επίδομα που να καλύπτει τις βασικές τους ανάγκες.
  • Να υλοποιήσει το αίτημα για δωρεάν μετακίνηση σε όλη τη διάρκεια της θητείας.
  • Να πάρει μέτρα ώστε ούτε 1€ να μην πηγαίνει από την τσέπη των στρατιωτών για αγορά υλικών, σημάτων και άλλων αντικειμένων που αφορούν την εκπαίδευση.
  • Να εξασφαλίσει πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη των στρατευμένων, για όλες τις ασθένειες, στα στρατιωτικά ή Δημόσια Νοσοκομεία.
  • Να πάρει μέτρα για την ουσιαστική βελτίωση των όρων ζωής και διαβίωσης μέσα στα στρατόπεδα με εξασφάλιση σύγχρονων και ανθρώπινων υποδομών, πρόγραμμα εκπαίδευσης και υπηρεσιών που να εξασφαλίζει ξεκούραση και ελεύθερο χρόνο, ανάπτυξη δικτύου ψυχολογικής υποστήριξης των στρατιωτών από εξειδικευμένο προσωπικό.