ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Πανικός από νέα πτώση των εσόδων



Πανικός από νέα πτώση των εσόδων
- Ωρολογιακή βόμβα για την κυβέρνηση η ύφεση και η ανεργία.-Νέα βουτιά στα έσοδα, διαφαίνεται και για το Φεβρουάριο.


- Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία, σε ότι αφορά τα δημόσια έσοδα, για το Φεβρουάριο.

Οι μέχρι τώρα ενδείξεις, αποδεικνύουν ότι η πτώση εσόδων και η κατακόρυφη πτώση στα έσοδα από το Φ.Π.Α, που συνδέονται με την κατανάλωση, δεν ήταν αποσπασματικό και παροδικό φαινόμενο.
Η κατάσταση αυτή παγιώνεται και θα καταγραφεί και το μήνα Φεβρουάριο παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση, να αναστρέψει ή ακόμα και να ωραιοποιήσει την εικόνα αυτή.
Είναι φανερό ότι ένα μεγάλο μέρος των πολιτών έχει προχωρήσει σε στάση πληρωμών, σε ότι αφορά τις φορολογικές του υποχρεώσεις, αδυνατώντας να ανταπεξέλθει. Το ίδιο ισχύει και για αρκετές επιχειρήσεις, τα χρέη των οποίων προς το δημόσιο συσσωρεύονται και αυξάνονται.
Ταυτόχρονα, καταγράφεται νέα βουτιά στην κατανάλωση, κάτι που μεταφράζεται σε νέα πτώση των εσόδων από το Φ.Π.Α, σε λουκέτα, ανεργία και διάψευση των εκτιμήσεων για τους δείκτες της ύφεσης.
Αν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.
Το χειρότερο είναι ότι η ανεργία θα ξεπεράσει το 30% και η ύφεση θα ξεπεράσει κάθε πρόβλεψη, υπερβαίνοντας ίσως το 6%.
Μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα, εντείνονται οι προβληματισμοί κυβερνητικών στελεχών αλλά και βουλευτών, που ζητούν να υπάρξει αλλαγή πολιτικής σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, έστω και αν αυτή τη στιγμή οι δανειστές δεν δείχνουν τέτοια πρόθεση
Θεωρούν ότι αν η τρόικα απαιτήσει νέα μέτρα, αυτά δεν μπορούν να περάσουν από τη Βουλή ενώ θα πυροδοτήσουν και κοινωνικές αντιδράσεις.
ΠΗΓΗwww.newsbomb.gr