ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Ο Σύλλογος Φοιτητών ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ συμπαραστέκεται στον αγωνιζόμενο λαό της Πιερίας



ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους αγωνιζόμενους πολίτες της Πιερίας
ΟΧΙ στα διόδια Αιγινίου – ΟΧΙ στην τρομοκρατία
   Στα διόδια του Αιγινίου στην Πιερία εφαρμόζεται το νέο δόγμα μηδενικής ανοχής της κυβέρνησης ενάντια στην όποια κινητοποίηση. Όταν χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στις  28 & 29/1 στο σταθμό διοδίων, 
διαμαρτυρόμενοι ενάντια στην επιχειρούμενη έναρξη της λειτουργίας τους, οι δυνάμεις των ΜΑΤ επενέβησαν βίαια, κάνοντας χρήση χημικών και συλλήψεις στο σωρό.
   Οι 11 συλληφθέντες της 28/1 (μεταξύ των οποίων δημοτικοί σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί και 2 ανήλικοι) αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς οι κατηγορίες αποσύρθηκαν και διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για τα γεγονότα. 
Την Τρίτη 29/1 συνελήφθησαν 1 νεαρή γυναίκα (που δικάστηκε στο αυτόφωρο και αθωώθηκε) και 1 μαθητής (που θα δικαστεί τον Ιούνιο). Και τις δύο μέρες (29 & 30/1) πλήθος πολιτών κατέκλυσαν τα δικαστήρια Κατερίνης, συμπαραστεκόμενοι 
στους συλληφθέντες αγωνιστές.
   Παράλληλα, την Τετάρτη 30/1 εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης κατά του Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού Β.Πολύζου
 και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Β.Λαγδάρη, για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις.

  • Καταγγέλλουμε τη βίαιη επέμβαση των ΜΑΤ ενάντια στους δίκαια αγωνιζόμενους πολίτες της Πιερίας.

  • Καταγγέλλουμε την ποινικοποίηση του αγώνα των πολιτών της Πιερίας. Απαιτούμε να σταματήσουν οι διώξεις πολιτών και να αθωωθεί ο κατηγορούμενος μαθητής.

  • Καταγγέλλουμε τις συλλήψεις και τις ποινικές διώξεις των αιρετών εκπροσώπων του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού. Απαιτούμε την άμεση απόσυρσή τους.

  • Τασσόμαστε κατά της λειτουργίας των διοδίων Αιγινίου, που οδηγεί όλη την περιοχή στην απομόνωση και στον οικονομικό μαρασμό. 

Σύλλογος Φοιτητών ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ