ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
08/02/2013
Στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης (Κ.Α.Θ. Α.Ε.)   βρέθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας  Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος,όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διευθύνων σύμβουλο κ. Παναγίωτη Κακαφίκα και τον πρόεδρο κ.Κωσταντίνο Σαββίδη.
              

Η Κ.Α.Θ. είναι μια κερδοφόρα ΔΕΚΟ που έχει αυτοτελής πόρους και συνεισφέρει οικονομικά στον κρατικό προϋπολογισμό.Συμβάλει δραστικά στην ανάπτυξη της περιοχής και αποτελεί σύνδεσμο και ομπρέλα προστασίας  για τους χιλιάδες παραγωγούς που διοχετεύουν τα προϊόντα τους μέσω των εμπόρων,στην αγορά της Βορείου Ελλάδος και όχι μόνο.
Αποτελεί πόλο ανάπτυξης της περιοχής της δυτικής Θεσσαλονίκης, μιας και στις εγκαταστάσεις της στεγάζει την κρεαταγορά με 20 ενεργές επιχειρήσεις και κτίρια 6 στρεμμάτων,αλλά και την λαχαναγορά με 280 ενεργές  επιχειρήσεις και κτίρια 27 στρεμμάτων.
Ο στόχος που τέθηκε στην συζήτηση είναι η απόλυτη πληροφόρηση και ενημέρωση των καταναλωτών για την ποιότητα και  την τιμή των προϊόντων .

Σύμφωνα με τον κ. Κακαφίκα: Η πληροφόρηση είναι το μεγάλο όπλο των καταναλωτών,για αυτό τον λόγο υπάρχει πρόθεση δημιουργίας παρατηρητηρίου τιμών.Θα δημιουργηθούν panels με αναγραφόμενες  τιμές και θα τοποθετηθούν στην Κ.Α.Θ.,αλλά και στις λαϊκές αγορές.Είναι μια κίνηση που αποσκοπεί στην ένταση του υγιούς ανταγωνισμού και στην προσαρμογή των τιμών προς όφελος των καταναλωτών.
Ο κ Διαμαντόπουλος ύστερα από την ενημέρωση που του έγινε,προέβη στην ακόλουθη δήλωση: στα πλαίσια συνεργασίας που υπάρχει, αλλά οφείλει να αναπτυχθεί ανάμεσα στον οργανισμό και την Περιφέρεια έχουμε την διάθεση να λειτουργήσουμε ως αρωγοί για την καλύτερη λειτουργία και την ανάπτυξη εμπορικότητας και επισκεψιμότητας της Κ.Α.Θ..
Η διοίκηση του οργανισμού εντόπισε την πτώση πωλήσεων προϊόντων από τους παραγωγούς και καταθέτει ένα στρατηγικό επιχειρησιακό πλάνο,με στόχευση την τόνωση των εμπορικών σχέσεων με τις Βαλκανικές χώρες.
Αυτή η ειδική πολιτική στρατηγικής προσέγγισης,είναι που επιτάσσουν οι καιροί και κρίνεται αναγκαία με βάση τους αριθμούς.
Η περιφέρεια έχει το χρέος να συμπαραστέκεται και να τονώνει με τις κινήσεις της την τοπική αγορά διευκολύνοντας ,επί του προκειμένου,το έργο των  παραγωγών και των εμπόρων της κεντρικής αγοράς και όχι μόνο.