ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Οι γυναίκες προτιμούν να έχουν πλούσιο στήθος παρά μυαλό


Σοκάρει μία νέα έρευνα που έγινε από Βρετανούς επιστήμονες ανάμεσα σε γυναίκες ηλικίας 18 έως 25 ετών, καθώς οι μισές από όσες ρωτήθηκαν δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν να είχαν μεγάλα βυζιά παρά μυαλό... ξυράφι! Και μάλιστα όπως είπαν, αν γινόταν, θα χάριζαν αρκετή από την ευφυΐα τους για να κερδίσουν λίγους πόντους παραπάνω στους μυς που έχουν στο στήθος!
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το αποτέλεσμα της έρευνας δείχνει την εμμονή που έχουν οι νέες γυναίκες με τους celebrities και πως έχουν επηρεαστεί από τη βιομηχανία των πλαστικών επεμβάσεων.
Το ένα τέταρτο από όσες ρωτήθηκαν πιστεύουν ότι τα μεγάλα βυζιά κάνουν τη γυναίκα πιο ευτυχισμένη, ενώ το 60% θεωρεί ότι θα μπορούσε να προσελκύσει ευκολότερα το ενδιαφέρον των ανδρών αν είχαν... πλούσια προσόντα.
Οι επιστήμονες λένε ότι θα πρέπει να προβληματιστούμε από την πίεση την οποία υφίστανται οι γυναίκες από τα μοντέρνα περιοδικά και τις διαφημίσεις.
Η Kat Banyard από τη γυναικεία οργάνωση UK Feminista λέει: «Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν πλέον πρωτοφανή πίεση για το σώμα τους. Από παντού δέχονται μηνύματα ότι εκείνο που μετράει περισσότερο είναι η εμφάνιση και όχι το ποιες πραγματικά είναι. Οι συνέπειες μπορεί να οδηγούν σε διατροφικές διαταραχές ή και σε ακραίες αποφάσεις, όπως να κάνουν πλαστική χειρουργική».
Στην έρευνα όπως διαβάζουμε στο 69magazine που διεξήγαγε το website, www.MyVoucherCodes.co.uk, πήραν μέρος 1.142 γυναίκες.
Αλλα συμπεράσματα της έρευνας ήταν ότι το 40% των γυναικών πιστεύει ότι η ελκυστική εμφάνιση αποτελεί διαβατήριο για μια πετυχημένη καριέρα, ενώ το 80% θεωρεί ότι οι συνάδελφοί τους σχολιάζουν περισσότερο την εμφάνισή τους από την εξυπνάδα τους.