ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ο Αλεξανδρος Διαμαντόπουλος στο Τ.Ε.Ι.Θεσσαλονίκης «΄Εχουν ευθύνες ο Δήμος Δέλτα και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας»


6/2/2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Για δεύτερη φορά τις τελευταίες πέντε ημέρες,ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας , Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος, επισκέφτηκε το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης και παρευρέθηκε στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου αλλά και στην σύσκεψη των φορέων αντιστοίχως.

Το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης που είναι το 4ο σε μέγεθος εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας μεταξύ Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., δέχεται ένα ισχυρό χτύπημα από το υπουργείο παιδείας με το σχέδιο ‘’ΑΘΗΝΑ’’.
Ένα χτύπημα που σκοπό έχει την συρρίκνωση του ιδρύματος κατά 60%,μιας και η σχολή τεχνολογίας γεωπονίας και η σχολή διοίκησης και οικονομίας αποκόπτονται και μεταφέρονται σε Φλώρινα και Σέρρες αντίστοιχα.
Το Τ.Ε.Ι.Θ. είναι ένα ίδρυμα με ιστορία δεκαετιών,με τμήματα καταξιωμένα για την επιστημονική και τεχνολογική τους αυτοτέλεια και με ολοκληρωμένα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.
Τα ερωτήματα που δημιουργούνται εύλογα είναι τα εξής:Τι θα απογίνει ο εξειδικευμένος εργαστηριακός εξοπλισμός και το αγρόκτημα πολλών στρεμμάτων το οποίο βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία και εκμετάλλευση για την πρακτική εκπαίδευση των σπουδαστών;Πως θα καταφέρουν οι καθηγητές και οι διοικητικοί υπάλληλοι,να μετακομίσουν και να επανδρώσουν άλλα ιδρύματα όταν οι ήδη περικομμένοι μισθοί τους δεν επαρκούν για επιπρόσθετα έξοδα;
Κύριο ρόλο στην αποστροφή πολιτικής κατεύθυνσης που εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση έχουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Δέλτα.
Οφείλουν άμεσα να συγκαλέσουν τα συμβούλιά τους και να πάρουν αποφάσεις οι οποίες θα αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα που πάει να δημιουργηθεί για την πνευματική ανάπτυξη της Περιοχής.
Οι πολίτες της Περιφέρειας και του δήμου Δέλτα Θα είναι παρών στις κινητοποιήσεις που εξαγγέλλουν τα συνδικαλιστικά όργανα του Τ.Ε.Ι.Θ.,και θα συμπαρασταθούν σ τους σπουδαστές και τις οικογένειες τους που δεν μπορούν να υποστηρίξουν τα δυσβάστακτα έξοδα και κινδυνεύουν να μην ολοκληρώσουν τις σπουδές τους καθώς σε πολλές περιπτώσεις η μετακόμιση κρίνεται απαγορευτική.