ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Εικόνες καταστροφής στην Αθήνα λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης (φωτό)


Εικόνες καταστροφής αντίκρισαν οι Αθηναίοι λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων που έπληξαν την Πέμπτη την πρωτεύουσα. Μία νεαρή γυναίκα έχασε τη ζωή της λόγω ανακοπής, ενώ μία άλλη σώθηκε την τελευταία στιγμή.


Εικόνες καταστροφής προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την Αθήνα την Παρασκευή.


Μία 24χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια του κατακλυσμού που μετέτρεψε περιοχές της πρωτεύουσας σε ποτάμια. Η άτυχη γυναίκα οδηγούσε στην περιοχή του Αμαρουσίου - Χαλανδρίου, όταν σταμάτησε να λειτουργεί το αυτοκίνητό της.

Η κοπέλα δεν βγήκε από το όχημα και στη συνέχεια περαστικοί τη βρήκαν αναίσθητη στη θέση του οδηγού. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η κοπέλα υπέστη ανακοπή. Διακομίστηκε στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Εν τω μεταξύ, πάλι στην περιοχή του Χαλανδρίου, μία άλλη γυναίκα σώθηκε την τελευταία στιγμή αφότου τα ορμητικά νερά την παγίδευσαν στο αυτοκίνητό της. Η γυναίκα κρατιόνταν από την πόρτα του αυτοκινήτου της όταν τελικά οι περίοικοι κατάφεραν να τη σώσουν.

Την ίδια στιγμή, μονοκατοικία στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα κατέρρευσε υπό την πίεση του υδάτινου ρεύματος. Το κτήριο είχε σφραγισθεί πριν από μία εβδομάδα και δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

Σοβαρότατα προβλήματα σημειώθηκαν στην κυκλοφορία σε πολλές περιοχές της Αθήνας, ενώ «θύματα» της θεομηνίας ήταν και τα μέσα μεταφοράς.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, δέχθηκε περίπου 1.850 κλήσεις για άντληση υδάτων, εκ των οποίων έχουν ελεγχθεί οι 1.100.

Η Διάσωση...






... και η καταστροφή









Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/224447/eikones-katastrofis-stin-athina-logo-tis-sfodris-vrohoptosis-foto/#ixzz2LefPSCTf
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook