ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ένας στους δέκα γονείς ξεχωρίζει τα παιδιά του


Για τους γονείς είναι θέμα ταμπού και πολλοί παρότι το κάνουν δεν το παραδέχονται ανοιχτά.Σύμφωνα όμως με μια έρευνα που έγινε σε 1.237 γονείς από τη Μεγάλη Βρετανία, ένας στους δέκα ομολογεί ότι ξεχωρίζουν τα παιδιά τους και προτιμούν περισσότερο κάποιο από αυτά.

Στην έρευνα συμμετείχαν μαμάδες και μπαμπάδες από 18 και άνω με τουλάχιστον δύο παιδιά ηλικίας από τριών ετών και πάνω, προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα για τις συνήθειες και τη συμπεριφορά των γονέων στη χώρα.

Στην ερώτηση «δίνετε την ίδια προσοχή σε όλα σας τα παιδιά;» η πλειοψηφία (ποσοστό 62%) απάντησε «όχι».

Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (45%) παραδέχτηκαν ότι δεν περνούν τον ίδιο χρόνο με τα παιδιά τους κι αυτό γιατί το καθένα από αυτά έχει «διαφορετικές ανάγκες». Πάνω από το ένα πέμπτο δήλωσαν ότι το κάνουν αυτό γιατί ξεχωρίζουν ένα από τα υπόλοιπα.

Μάλιστα, το 13% αυτών δήλωσε ανοιχτά ότι περνούν περισσότερο χρόνο με ένα από τα παιδιά τους επειδή είναι «το αγαπημένο τους».

Οι λόγοι για τους οποίους ανέφεραν ότι προτιμούν κάποιο από τα παιδιά τους ήταν ότι μπορούσαν να κάνουν περισσότερα πράγματα μαζί τους, με το 42% αυτών να δηλώνει ότι είχε «αναπτύξει πιο ισχυρό δεσμό με το συγκεκριμένο παιδί».

Το 18% ανέφεραν ότι «τους άρεσαν τα ίδια πράγματα» ενώ ένα άλλο 14% επειδή «συμπεριφερόταν καλύτερα από τα υπόλοιπα».

Ο Mark Pearson, πρόεδρος της ιστοσελίδας myvouchercodes.co.uk, που διεξήγαγε την έρευνα δήλωσε: «Ακούγεται πολύ περίεργο να δηλώνει ένας γονιός ότι προτιμά κάποιο από τα παιδιά του, όμως εκτιμώ ότι έχει να κάνει με το γεγονός ότι μοιράζονται περισσότερα πράγματα, παρά με το ότι το αγαπούν περισσότερο από τα υπόλοιπα».