ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Στην 5η Διεθνή Μαθηματική Εβδομάδα η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη                         e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                                              Κατερίνη,  28    Μαρτίου  2013

                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Χαιρετισμό στην 5η Διεθνή  Μαθηματική Εβδομάδα που  διοργανώνει το Παράρτημα της Κεντρικής Μακεδονίας της  Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με την Ελληνική  Μαθηματική Εταιρεία και τα περισσότερα ανά την Ελλάδα παραρτήματα,  που άνοιξε τις πύλες της την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013 στη Θεσσαλονίκη,  παρουσία  σημαντικών προσωπικοτήτων της εκπαιδευτικής κοινότητας, φοιτητών, μαθητών  και πλήθος ενδιαφερομένων,  απηύθυνε η  Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.




Η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού,  που εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο θεσμός πλέον,  της μαθηματικής εβδομάδας, καθώς όπως είπε  δίνεται η ευκαιρία σε όλους του ενδιαφερομένους να ενημερωθούν για τις εξελίξεις της εν λόγω επιστήμης, για τις σπουδές στα μαθηματικά, να συμμετάσχουν σε εργασίες και παιχνίδια ευφυΐας, να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα  εκπαιδευτικά προγράμματα και παρουσιάσεις εργασιών καθώς και τις τελετές βράβευσης μαθητών που διακρίθηκαν σε μαθηματικούς διαγωνισμούς.


Άλλωστε, η κ. Σοφία Μαυρίδου επεσήμανε την ανάγκη στήριξης και ανάδειξης  του έργου των μαθηματικών,  αναβάθμισης  της μαθηματικής παιδείας στην Ελλάδα και υπογράμμισε τη  συμβολή  των μαθηματικών στις άλλες επιστήμες και στην καθημερινότητά μας. Άλλωστε, όπως είπε χαρακτηριστικά  τα μαθηματικά μπορούν να αποτελέσουν το « όχημα» εξόδου από την κρίση.


«Μέσα σε ένα άκρως ανταγωνιστικό  περιβάλλον  γεμάτο από προκλήσεις και δυσκολίες , η παιδεία είναι το κλειδί,  είναι  η επένδυση για το μέλλον. Θεωρώ ότι η επένδυση στην παιδεία είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη, την ατομική πρόοδο και την κοινωνική ευημερία » δήλωσε  η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης  Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού.


Παράλληλα, πρόσθεσε ότι  μεσούσης της  οικονομικής κρίσης, ο τομέας της παιδείας δυστυχώς δεν έμεινε  ανεπηρέαστος. Παρόλο, αυτά, όμως με αισιοδοξία, με θετική ενέργεια, με διάθεση και πίστη στο όραμα για μια ουσιαστική, ποιοτική και δωρεάν παιδεία πρέπει όλοι να αγωνιστούμε για να μην παρεκκλίνουμε από το στόχο μας.  


Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης  Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενθάρρυνε τους μαθητές να ασχοληθούν με την επιστήμη των μαθηματικών και τους εκπαιδευτικούς να διαδώσουν με αγάπη τις γνώσεις τους  στα μαθηματικά. 


Τέλος, η κ. Σοφία Μαυρίδου  συνεχάρη τους διοργανωτές και ευχήθηκε καλή επιτυχία στα αποτελέσματα των εργασιών της μαθηματικής εβδομάδας.