ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ στο Βερολίνο


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη                         e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                                              Κατερίνη,  14   Μαρτίου  2013



                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



             

Εποικοδομητικές συναντήσεις πραγματοποίησε η Σοφία     Μαυρίδου, που εκπροσώπησε την Π.Ε.Πιερίας

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, δια της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πιερίας και τομεακής Αντιπεριφερειάρχη σε θέματα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας της ΠΚΜ, κ.  Σοφίας Μαυρίδου, δηλώνει δυναμικά παρούσα, στην υλοποίηση του ολοκληρωμένου προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το 2013, συμμετέχοντας στην έκθεση ITB (Internationale Tourismus – Börse Berlin), τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή έκθεση τουρισμού, που διοργανώθηκε στο Βερολίνο από 6 έως 10 Μαρτίου 2013.
Εποικοδομητικές ήταν οι συναντήσεις της κ.  Σοφίας Μαυρίδου, με την Υπουργό Πολιτισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ.  Αθ. Τσαυτάρη, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, κ. Α. Ανδρεάδη, αλλά και πλήθος άλλων υπηρεσιακών και επιχειρηματικών παραγόντων που παραβρέθηκαν στις παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης.
Για ακόμα μια φορά, τόνισε η κ.  Αντιπεριφερειάρχης, πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Πιερία έχουν δυναμικά να επιδείξουν νέους προορισμούς, καινοτόμες τάσεις και προτάσεις με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και την ευεξία των επισκεπτών, αναδεικνύοντας την αειφορική τουριστική ανάπτυξη.
Σε αυτή τη συνάντηση της διεθνούς βιομηχανίας τουρισμού, η κ.  Μαυρίδου, προσκάλεσε όλους τους επισκέπτες αλλά και τους ομογενής να κάνουν ένα ταξίδι εικόνων, γεύσεων και αρωμάτων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και στην Πιερία  Γη των μύθων, των θεών και των Μουσών. Χώρος ρεαλισμού και ονείρου, πνεύματος και πολιτισμού με πλούσιο παρελθόν και ελπιδοφόρο μέλλον, ένας ευλογημένος τόπος που ζωντανεύει τις αισθήσεις από τη μαγεία του τοπίου και την ακεραιότητα της φύσης, ένας τόπος που συνδυάζει με θαυμαστή αρμονία το βουνό με τη θάλασσα, το πράσινο με το γαλάζιο, το μύθο με το λόγο.
Κατά τη διάρκεια της συμβολικής επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου κ. Άγκελα Μέρκελ και πολυμελούς ακολουθίας αποτελούμενης από εξέχουσες προσωπικότητες της γερμανικής πολιτικής και σημαντικούς επιχειρηματικούς τουριστικούς παράγοντες, στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, είχε την ευκαιρία να αναλύσει μαζί με την υπόλοιπη ελληνική αντιπροσωπεία, το πολυμορφικό τουριστικό προϊόν της περιοχής. Η ανάδειξη και η αειφορική αξιοποίηση των πολιτισμικών δραστηριοτήτων σε συνδυασμό με την ποιοτικά εξειδικευμένη προσφορά εναλλακτικών ή/και παραδοσιακών υπηρεσιών φιλοξενίας και εστίασης, το οποίο αντιπροσωπεύει τη σύγχρονη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και τη σύγχρονη Πιερία, η οποία με την πολυπολιτισμική της διαφορετικότητα, είναι σε θέση να προσελκύσει και να μαγέψει κάθε επισκέπτη.
Η επίσκεψη της Καγκελαρίου στο περίπτερο της Κεντρικής Μακεδονίας, ερμηνεύεται ως ουσιαστική πράξη στήριξης του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα και παρότρυνση της κ. Α. Μέρκελ στους συμπολίτες της να απολαύσουν τη μοναδική εμπειρία στην παράδοση, τον πολιτισμό, την κουλτούρα και τις φυσικές ομορφιές, τις μνημιακές αλλά κυρίως τις ζωντανές – βιωματικές στιγμές της Κεντρικής Μακεδονίας.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του τέταρτου μεγαλύτερου  ταξιδιωτικού γραφείου της Γερμανίας οι οποίοι επισκέφτηκαν το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι κρατήσεις προς τη Χώρα μας, έχουν αυξηθεί για την επόμενη περίοδο, αποδεικνύοντας ότι έχει αντιστραφεί η αρνητική εικόνα που δημιουργήθηκε στο πρόσφατο παρελθόν στους γερμανούς επισκέπτες, λόγω της οικονομικής κρίσης και λιτότητας στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας το μεγάλο απόθεμα της τουριστικής ελληνικής βιομηχανίας, που κατάφερε να ξεπεράσει αυτή την κρίση.
 «Διεκδικούμε για ακόμα μία χρονιά, ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ως Πιερία,  τον τίτλο ενός από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη, επενδύουμε δυναμικά στην ευρεία έννοια του Πολιτισμού, που τον θεωρούμε τη δυναμική μας ταυτότητα στη δημιουργική μας πορεία προς το μέλλον, πηγή έμπνευσης στις συνθήκες της κρίσης αλλά και πρεσβευτή μας στο εξωτερικό για την επανάκτηση της αξιοπιστίας μας και του σεβασμού», επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.