ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΩΠΑ!!! ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΤΡΟΙΚΑ!! Ο ΔΗΛΩΣΙΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ "ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ" ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ "ΟΧΙ' ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ!!!... ΡΕ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!! ΕΙΣΤΕ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ! ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ''ΟΧΙ ''...



ΕΚΤΑΚΤΟ...
Οι εξελίξεις στην Κύπρο ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.
“H Ευρώπη οφείλει να αναθεωρήσει την ...
απόφασή της για την Κύπρο” δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης βγαίνοντας από την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις είπε ότι επιμένει στις θέσεις του για την διοικητική μεταρρύθμιση και για την κατάργηση του “χαρατσιού.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αναγνωρίσει ότι βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και ότι με τέτοιες αποφάσεις δεν αντιμετωπίζεται η κρίση πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης και είπε ακόμη ότι γίνεται εμφανής η ανάγκη να υπάρξει ένα διαφανές τραπεζικό σύστημα στην Ευρώπη στο οποίο ανθίσταται η Γερμανία.

“Η ελλάδα συμπαρίσταται και στηρίζει την Κύπρο. Οφειλόμενη ενέργεια από την ΕΕ είναι  να αναθεωρήσει την απόφασή της για την Κύπρο” είπε χαρακτηριστικά. Ανέφερε ακόμη ότι μία δυσμενής εξέλιξη στην Κύπρο θα έχει αντανακλάσεις στην Ελλάδα όμως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι θωρακισμένο.

Ο κ. Κουβέλης απάντησε και στο θέμα των απολύσεων λέγοντας ότι “η μόνη αναφορά στην σύσκεψη ήταν η διοικητική μεταρρύθμιση η οποία προχωρά συστηματικά και θα καταγράψει σημαντικά αποτελέ Το Ειδικό Τέλος λήγει τον Μάιο.  Ο ειδικός φόρος ακινήτων είναι δυνατόν να έχει το ισοδύναμο αποτέλεσμα”.

Για ιστορικό σφάλμα της Ευρωζώνης αναφορικά με την Κύπρο έκανε λόγο για ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελός Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι “οφείλει να την διορθώσει για να σταθεροποιηθεί η Κύπρος και να αποφευχθούν οι παρενέργειες”. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει διπλό ενδιαφέρον εθνικό αλλά και οικονομικό και ότι υπάρχουν τα περιθώρια ώστε στις επόμενες ημέρες να βρεθεί λύση. “Η δική μας η συμπαράσταση είναι δεδομένη, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως διασφαλισμένο. Μπορούν να βρεθούν λύσεις για την Κύπρο και μπορούν να συμβάλλουν σε αυτές και χώρες εκτός Ευρωπαικής Ένωσης” είπε ακόμη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμη ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο εκτός από όσους έχουν καταδικαστεί ενώ και για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων ότι θα πρέπει να αντικατασταθεί από τον ενιαίο φόρο και πρόσθεσε ότι οι συνθήκες είναι πλέον διαφορετικές από το Νοέμβριο του 2011 όταν επιβλήθηκε.

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας  ο οποίος ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Eurogroup είπε ότι η Eλλάδα δεν κινδυνεύει.


από fimotro