ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Μαζική δηλητηρίαση στο κορυφαίο εστιατορίο παγκοσμίως

 Μαζική δηλητηρίαση στο κορυφαίο εστιατορίο παγκοσμίως
Συμβαίνει και στα καλύτερα εστιατόρια… καθώς μπορεί το Noma στη Δανία να θεωρείται κορυφαίο αυτό όμως δεν απέτρεψε τη μαζική δηλητηρίαση 63 ατόμων που έφαγαν σε αυτό.
Η δηλητηρίαση προκλήθηκε στους πελάτες μέσα σε διάστημα πέντε ημερών τον περασμένο Φεβρουάριο, γεγονός που αποδίδεται εν πολλοίς σε άρρωστο εργαζόμενο στην κουζίνα του εστιατορίου, που μόλυνε και τα περίφημα όσο και πανάκριβα εδέσματά του.
Το εστιατόριο χρεώνει περίπου 880 δολάρια για μενού δύο ατόμων με ποτά, ενώ οι κρατήσεις γίνονται μήνες πριν και στην τιμή περιλαμβάνεται ξενάγηση στην κουζίνα των 50 σεφ του εστιατορίου.
Τα συμπτώματα των πελατών του εστιατορίου, που είχαν κάνει κράτηση από τον προηγούμενο χρόνο και δηλητηριάστηκαν ήταν διάρροια και εμετός.
Αξιωματούχος της Υπηρεσίας Κτηνοτροφίας και Τροφίμων της Δανίας ανακοίνωσε ότι το ξέσπασμα ήταν «μαζικό».
«Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι και ζητούμε συγγνώμη για όλο αυτό και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τις αρχές όσο και με τους πελάτες μας, που αντιμετώπισαν πρόβλημα, ώστε να τους αποζημιώσουμε» δήλωσε ο διευθυντής του εστιατορίου Πίτερ Κράινερ, ο οποίος διέψευσε την είδηση πως θα κλείσει το εστιατόριο.