ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με τον Πρόεδρο της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής



ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη                         e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                                               Κατερίνη,  22    Μαρτίου  2013



                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



                               


Με τον Πρόεδρο της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, κ.  Κώστα Χατζηστεφανίδη,συναντήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου,την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013,  στο γραφείο της στην έδρα της Π.Ε.Πιερίας.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας υποδέχτηκε θερμά τον Πρόεδρο της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής και μίλησε με θαυμασμό για το σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζει η Ένωση στην προσπάθεια διατήρησης και ανάδειξης του ελληνικού στοιχείου στο εξωτερικό.

«Οι Έλληνες του εξωτερικού δεν ξεχνούν ποτέ την Ελλάδα. Είναι πιο Έλληνες από τους Έλληνες που ζούμε σ΄αυτή τη χώρα»,τόνισε η κ. Σοφία Μαυρίδου. Άλλωστε, επεσήμανε το δυναμισμό, την υπερηφάνεια  και  την υπέρμετρη αγάπη των ομογενών για την πατρίδα, την οποία αποδεικνύουν έμπρακτα σε κάθε ευκαιρία , είτε υπερασπιζόμενοι τα εθνικά μας συμφέροντα, είτε προβάλλοντας την ελληνική μας ταυτότητα, τα ελληνικά προϊόντα, τον ελληνικό τουρισμό κ.α. 


« Οι μέρες που βιώνουμε ως λαός είναι δύσκολες. Περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη από το ενδιαφέρον , την αγάπη και τη στήριξη των ομογενών μας» , πρόσθεσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.
Από την πλευρά του ο κ. Χατζηστεφανίδης ενημέρωσε την κ. Μαυρίδου για την ιστορία, τις δράσεις,  τα μελλοντικά σχέδια της
Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής καθώς και για το ετήσιο συνέδριο της Ένωσης που θα λάβει χώρα στο Αλεξάνδρειο Ίδρυμα στο Λιτόχωρο Πιερίας, από τις 8 ως τις 12 Ιουλίου 2013.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ευχαρίστησε τον κ. Χατζηστεφανίδη για τη συνάντηση και δεσμεύθηκε να συμβάλει στο μέτρο του δυνατού στις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες της Ένωσης.