ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ




                
Με τη συμμετοχή όλων των επιχειρηματιών που μετέχουν στα προγράμματα διαρθρωτικής προσαρμογής εργαζομένων και επιχειρήσεων εντός της οικονομικής κρίσης τα οποία υλοποιεί ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 4 Μαρτίου 2013 η συνάντηση εργασίας για την έναρξή τους και την υπογραφή των τελικών συμβάσεων με το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ). Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον υπεύθυνο του έργου για την εξέλιξη των προγραμμάτων αυτών, την όλη διαδικασία επιχορήγησής τους αλλά και γενικά επί όλων των θεμάτων που αφορούν την ομαλή διεξαγωγή των επιδοτούμενων σεμιναρίων παρακολούθησης στα οποία συμμετέχουν. Κατά την έναρξη των εργασιών ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Κουλούμογλου Μάρκος απεύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους ενώ ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης κ. Ρέχας Κωνσταντίνος κατά την ομιλία του ανέφερε :
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης θα ήθελα να σας καλωσορίσω στη σημερινή εναρκτήρια συνάντησή μας των προγραμμάτων «διαρθρωτικής προσαρμογής εργαζομένων  και επιχειρήσεων εντός της οικονομικής κρίσης». Παρά τη μεγάλη καθυστέρηση, τις αντιξοότητες και τις αμφιβολίες για την υλοποίησή τους, τελικά τα προγράμματα θα ξεκινήσουν άμεσα με τη δική σας συμμετοχή και στήριξη.
Οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, όπως είναι οι δικές μας, δεν έχουν τη δυνατότητα στις μέρες μας να συμμετέχουν σε προγράμματα επιδοτούμενα για την επιμόρφωση των ίδιων των επιχειρηματιών αλλά και των εργαζομένων σ’ αυτές. Γι’ αυτό θεωρούμε τα προγράμματα αυτά ως μια σημαντική ευκαιρία. Γιατί τα οφέλη από τη διοργάνωση τέτοιων προγραμμάτων είναι πολλαπλά : εκτός από τη συμβουλευτική υποστήριξη εξειδικευμένων συνεργατών προς τις επιχειρήσεις μας, την κατάρτισή μας ως επιχειρηματίες αλλά και του προσωπικού μας σύμφωνα με το είδος δραστηριοποίησής μας, ιδιαίτερα σημαντικά είναι και τα οικονομικά οφέλη τα οποία θα έχουμε από τη συμμετοχή μας στην όλη διοργάνωση.
Τα προγράμματα τα οποία κατατέθηκαν από τον Εμπορικό μας Σύλλογο και εγκρίθηκαν ήταν δύο, με εξειδικευμένο αντικείμενο κατάρτισης στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ και στον τομέα του οικιακού και επαγγελματικού εξοπλισμού. Συνολικά συμμετέχουν 108 επιχειρήσεις και το συνολικό ποσό το οποίο θα κατανεμηθεί και θα εισρεύσει στην τοπική μας αγορά είναι 808.000,00 Ευρώ.
Είναι δύο από τα μεγαλύτερα προγράμματα τα οποία διεκδικήσαμε ως Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι σήμερα που οι κόποι όλων μας γίνονται επιτέλους πραγματικότητα.  Ειδικά σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο για όλους μας που η ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεών μας είναι ουσιαστικός παράγοντας επιβίωσής  μας, εμείς, ως Διοικητικό Συμβούλιο, με κάθε τρόπο και μέσο προσπαθούμε να στηρίζουμε τις τοπικές μας επιχειρήσεις σε όλα τα επίπεδα. Τα γραφεία του Συλλόγου μας είναι ανοικτά για όλους και για οτιδήποτε χρειαστείτε, για οποιοδήποτε πρόβλημα και εάν αντιμετωπίζετε, είμαστε πάντα στη διάθεσή σας, στο πλευρό σας.
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω το Ινστιτούτο Απασχολησιμότητας τον κ. Χριστόπουλο καθώς και το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΘΑΛΗΣ και τον κ. Σατραζέμη με την ομάδα του για την άριστη συνεργασία και την επιτυχή πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων αυτών αλλά κυρίως να ευχαριστήσω θερμά όλους εσάς για τη συμμετοχή και τη στήριξή σας σε όλες τις δράσεις του Εμπορικού μας Συλλόγου.
Σας ευχαριστούμε πολύ όλους.


16ης Οκτωβρίου 2,   Κατερίνη  601 00    Τηλέφωνο : 23510 – 27713   Fax : 23510 – 77713
e-mail :  eskat@otenet.gr