ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Πήγε στις Βρυξέλλες να μας πει για το χαράτσι (ΒΙΝΤΕΟ)......


Τη διατήρηση του ειδικού τέλους ακινήτων και φέτος -αν και με ελαφρύνσεις- επιβεβαίωσε από τις Βρυξέλλες ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος παράλληλα προανήγγειλε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων το 2014.

«Είχαμε πει ότι θα μειωθεί η επιβάρυνση, θα καταργηθούν όλοι οι φόροι της τελευταίας τριετίας και θα θεσπιστεί ενιαίος φόρος. Μιλήσαμε για μικρότερη επιβάρυνση όσων σήμερα πληρώνουν. Αυτό...
θα ισχύσει από 1/1/2014», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι οι κάτοχοι ακινήτων θα πληρώσουν λιγότερα φέτος σε σχέση με πέρυσι. Όπως είπε, έχει λυθεί το πόσο θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας και μένει να συζητηθεί το «πως», δηλαδή αν θα γίνει μέσω της ΔΕΗ ή με άλλη μέθοδο.

Προαναγγελία απολύσεων για το 2014

Όσον αφορά στις απολύσεις στο Δημόσιο, προανήγγειλε απομακρύνσεις υπαλλήλων το 2014, αφού πρώτα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αξιολόγησης των θέσεων εργασίας και των εργαζομένων.

«Το 2014 θα δούμε ποιες θέσεις θα πρέπει να καταργηθούν, στόχος μας να επικρατήσει λειτουργικότητα και αξιοκρατία», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ μίλησε μίλησε για απομάκρυνση επίορκων, «κοπανατζήδων» και ατόμων που δεν προσελήφθησαν με αξιοκρατικά κριτήρια, ενώ συμπλήρωσε ότι η απομάκρυνσή τους θα επιτρέψει τη είσοδο στο Δημόσιο ατόμων που έχουν πετύχει στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Ανεργία και πόροι από το ΕΣΠΑ

Όσον αφορά στην ανεργία, που έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και κυριάρχησε στην ατζέντα της συνόδου, ο Αντώνης Σαμαράς θυμήθηκε το... Ζάππειο, λέγοντας ότι «γίνεται αναφορά από τους εταίρους σε αυτό που παγίως λέγαμε, ότι το Μνημόνιο πρέπει να συνδυάζεται με μέτρα για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή».

Ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια επανασχεδιασμού του ΕΣΠΑ, ώστε να μεταφερθούν πόροι από άλλες κατευθύνσεις στα προγράμματα για την απασχόληση νέων.

"Ναι μεν, αλλά" για τη στήριξη στην Κύπρο

Όσον αφορά στο κυπριακό μνημόνιο, επιβεβαίωσε ότι δεν βρέθηκε στην ατζέντα της συνόδου. Εξέφρασε την υποστήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο, αναφέροντας όμως ότι «η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να εκτροχιαστεί η ίδια» -σχολιάζοντας εμμέσως τις πληροφορίες περί αιτήματος στήριξης των κυπριακών τραπεζών με ελληνικούς πόρους.

Σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις στην Αθήνα με την τρόικα, αρνήθηκε ότι υπήρξε αδιέξοδο, ενώ καταλήγοντας, ανέφερε ότι ο ανασχηματισμός δεν είναι στις άμεσες προθέσεις του....
Από nonews-NEWS μοντάζ Γρέκι, βίντεο enikos