ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Ποιοι έφαγαν τα λεφτά στις θεραπευτικές κοινότητες ναρκωτικών;




Του Γιάννη Ντάσκα 

«Στο χώρο της υγείας τα μαύρα χρήματα είναι στο τεράστιο ύψος τους. Το ένα τρίτο από αυτά να πιάσουμε φτάνουν για την οικονομική ανάκαμψη όχι της υγείας αλλά της χώρας». Έτσι είχε απαντήσει ο Κώστας Καραμανλής παραμονές εκλογών του 2004 στο ερώτημα που θα βρει τα χρήματα. 

Δεν έκανε απολύτως τίποτα και εκείνος και ο προηγούμενος και ο επόμενος. Από σήμερα οι Έλληνες πολίτες χάνουν όχι μόνο την περίθαλψη σε (ανύπαρκτης λειτουργίας) κρατικά νοσοκομεία αλλά και τα φάρμακα αφού θα καλούνται να πληρώσουν μεγαλύτερο ποσοστό. Όσοι δεν έχουν να πληρώσουν, δεν θα παίρνουν φάρμακα. Σε μία ώρα (στις 11.30) ο υπουργός Οικονομικών θα δεχθεί την επικεφαλής τουΟΚΑΝΑ, Μένη Μαλλιώρη για τα προβλήματα του χώρου. 

Ποια είναι τα προβλήματα; 

Η πλήρης κατάρρευση των υπηρεσιών ΟΚΑΝΑ με τις θεραπευτικές κοινότητες λόγω έλλειψης χρημάτων. Μόνο για την μισθοδοσία κατάφεραν οι αθεόφοβοι να χρειάζονται 17 εκατομμύρια το χρόνο. Μόνο τα χρέη τους κατάφεραν οι αθεόφοβοι να τα έχουν φτάσει στα 28 εκατομμύρια ευρώ. Μόνο τα λειτουργικά έξοδα το χρόνο κατάφεραν οι αθεόφοβοι να τα έχουν φτάσει στα 28 εκατομμύρια το χρόνο. 

“Αν αυτό ήταν ιδιωτική επιχείρηση θα λειτουργούσε με το 1/5 των εξόδων και ούτε” μας είπε επιχειρηματίας που είχε προσπαθήσει να εργαστεί στο χώρο και πρόσθεσε: 

“Για ρωτήστε πόσα χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο αυτό η κ.Μαλλιώρη; Πότε είχε ξεκινήσει με τη σύζυγο Λαλιώτη στο χώρο αυτό; Ποιά αποτελέσματα είχαν και η ίδια και οι άλλοι που εργάστηκαν; Με ποιά κριτήρια επιλέχθηκαν;” 

Στην Κύπρο καταρρέει το σύστημα και ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανήγγειλε ποινικούς εισαγγελείς που θα ερευνήσουν ευθύνες. Αν καταρρεύσει ο ΟΚΑΝΑ και μείνουν εκατοντάδες παιδιά χωρίς βοήθεια οι ποινικοί εισαγγελείς πρέπει να πιάσουν δουλειά για να βρουν πως, πότε, γιατί, που και από ποιούς ξοδεύτηκαν αυτά τα χρήματα. 

Και να προσέξουν την εξέλιξη. Χώρος χρήσης και διακίνηση ναρκωτικών πια με συναλλαγές σχεδόν φανερές έγινε το πνευματικό κέντρο της ιστορικότερης πόλης του κόσμου. Της Αθήνας. Και οι χρήστες μισόγυμνοι κυκλοφορούν στο προαύλιο της Νομικής Αθηνών. Ντροπή!