ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Επίσκεψη του Αγροτικού, Μορφωτικού, Εκπολιτιστικού και Τουριστικού Συλλόγου Καρίτσας "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ" στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη                         e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                                                


                                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, επισκέφθηκε το Διοικητικό  Συμβούλιο του  Αγροτικού,  Μορφωτικού,  Εκπολιτιστικού  και Τουριστικού Συλλόγου  Καρίτσας "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ" , στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.



Η συνάντηση  πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβούλου Καρίτσας, κ. Αστεριου Πατρή, προκειμένου να ενημερωθούν από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την πορεία των εργασιών στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που υλοποιεί η Π.Ε.Πιερίας στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καρίτσας,  για τις ανάγκες των πολιτιστικών εκδηλώσεων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Δ. Δίου- Ολύμπου.



Παράλληλα, ενημέρωσαν την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τις δράσεις και το πρόγραμμα του συλλόγου που σκοπό έχει να διατηρήσει αναλλοίωτα τις παραδόσεις, τα ήθη και  τα έθιμα της περιοχής.




Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε.Πιερίας, κ. Δημήτρης Τσιμήτρης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Δομών- Περιβάλλοντος   της  Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων  της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας,  κ. Δημήτρης  Λαφαζάνης,    ο Τοπικός Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Καρίτσας, κ. Αστέριος Πατρής, ο Πρόεδρος του Αγροτικού,  Μορφωτικού,  Εκπολιτιστικού  και Τουριστικού Συλλόγου  Καρίτσας "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ", κ. Ιωάννης Τσιλιμίγκας, ο Α΄Αντιπρόεδρος, κ. Κωνσταντίνος Μπέης, ο Β΄Αντιπρόεδρος, κ. Δημήτρης Μπούσιας, ο Ταμίας, κ. Νεκτάριος Παπαϊωάννου, ο Υπεύθυνος των Χορευτικών Τμημάτων του συλλόγου, κ. Νίκος Γκίνας και ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος  Δήμου Δίου- Ολύμπου, κ. Διονύσης Φόλιος.




Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο του Τμήματος Δομών- Περιβάλλοντος   της  Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων  της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας,  κ. Δημήτρη Λαφαζάνη, για την ολοκλήρωση και λειτουργία της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, ως Πολιτιστικού Κέντρου, συντάσσεται η τεχνική μελέτη των υπολειπομένων εργασιών και θα ακολουθήσει άμεσα η δημοπράτηση αυτών.



Το κτίριο έχει συνολικό εμβαδόν 903,09 τμ.  και  σύμφωνα με την αρχική μελέτη και τη  μελέτη αποπεράτωσης προβλέπονται η εγκατάσταση όλων των απαραίτητων για τη  λειτουργία της αίθουσας,  που αφορούν το  φωτισμό (εσωτερικό, εξωτερικό και σκηνής), την τοποθέτηση καθισμάτων, τη  θέρμανση, την ύδρευση και την αποχέτευση, τους ανελκυστήρες, το αλεξικέραυνο, καθώς επίσης και όλες τις  ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , τηλεφωνικές εγκαταστάσεις, εγκαταστάσεις αερισμού, κλιματισμού,  εγκατάσταση τηλεόρασης  και λοιπές μικροεγκαταστάσεις  καθώς και τη διαμόρφωση της εξωτερικής όψης και του αύλειου  χώρου.



Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας αφού τους ευχαρίστησε για την επίσκεψη, υποσχέθηκε πως η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα  είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια και ενέργεια που έχει κατεύθυνση την ανάπτυξη και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου. Άλλωστε, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο  του Συλλόγου και καλή δύναμη στα μέλη του για την προσφορά τους στην παράδοση.