ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Προκήρυξη της Πρωτοβουλίας γυναικών ενάντια στο χρέος και στα μέτρα λιτότητας


feministiko_blog_600_203795_352319

« Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΙΑ»
ΕΠΕΙΔΗ στην εποχή της Τρόικας εμείς οι γυναίκες είμαστε οι πρώτες που πληρώνουμε το υψηλότερο τίμημα για τις πολιτικές που επιβάλλονται στο όνομα του Χρέους και τις επιπτώσεις τους τις ζούμε καθημερινά σ’ όλους τους τομείς της ζωής μας, ΓΙΑΤΙ:
·   Τίναξαν στον αέρα το δικαίωμα στην εργασία…
Η ανεργία στις γυναίκες από το 12% που ήταν πριν την κρίση φτάνει σήμερα στο 30% και στις νέες γυναίκες έως 25 χρονών στο εφιαλτικό 61% οδηγώντας τες στην απόγνωση μιας και συνειδητοποιούν ότι δεν έχουν πια μέλλον.
Αυξάνονται διαρκώς οι απολύσεις ενώ έχουν επιβάλλει το καθεστώς της ελαστική απασχόλησης, της εκ περιτροπής εργασίας, της μείωσης των ωραρίων και των αποδοχών μας πάνω από 40%, τις ατομικές συμβάσεις και παράλληλα θεριεύει το καθεστώς της «μαύρης εργασίας» με πρώτα θύματα τις μετανάστριες.
·   Τίναξαν στον αέρα το δικαίωμα στην ελεύθερη μητρότητα…
* Η ειρωνία της ιστορίας! Σαράντα χρόνια πριν αγωνιζόμασταν κατά της καταναγκαστικής μητρότητας και υπέρ του δικαιώματος στην έκτρωση ενώ σήμερα μας στερούν το δικαίωμα να αποκτήσουμε παιδί.. Η φτώχεια, η ανεργία, η ανασφάλεια έχουν οδηγήσει στη μείωση κατά 15% των γεννήσεων.
Ο τοκετός κοστίζει πολύ ακριβά για τις ανασφάλιστες γυναίκες: 600 ευρώ ο φυσικός τοκετός και 1200 η καισαρική!Κρατάνε μωρά ως «ενέχυρο» όταν δεν έχεις να πληρώσεις!!!Ακόμα κι όταν έχουμε τα χρήματα για να γεννήσουμε σε δημόσιο νοσοκομείο, γεννάμε πολλές φορές χωρίς την παρουσία γυναικολόγου βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τη δική μας και του παιδιού μας, λόγω των περικοπών στην υγεία!
Κόβουν τα επιδόματα τοκετού σε όσες γυναίκες γεννούν σε δημόσιο νοσοκομείο, ενισχύοντας έτσι το σχέδιο της εμπορευματοποίησης της υγείας.
Απολύουν τις έγκυες με επαπειλούμενη κύηση - που εργάζονται ως αναπληρώτριες στην εκπαίδευση – αν πάρουν άδεια πάνω από 15 ημέρες!!
·   Τίναξαν στον αέρα το «κράτος πρόνοιας»…
Διέλυσαν όλες τις δομές και δημόσιες υπηρεσίες παροχής φροντίδας και περίθαλψης – βρεφονηπιακούς σταθμούς, «φροντίδα στο σπίτι» για ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες, συμβουλευτικά κέντρα, «καταφύγια» κακοποιημένων γυναικών, γηροκομεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη – φορτώνοντας στις πλάτες μας αυτό το βάρος και μάλιστα ως απλήρωτη εργασία!! Τα χρήματα που εξοικονομούν τα δίνουν στις Τράπεζες και στα τοκοχρεολήσια! Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ληστεία του αιώνα, βάζοντας τα κέρδη πάνω από τις ανθρώπινες ζωές!!
·   Τίναξαν στον αέρα τη δημοκρατία…
Ζούμε καθημερινά την αύξηση της βίας και της καταστολής, τον εκφασισμό της κοινωνίας, την αστυνόμευση και την αναστολή δημοκρατικών ελευθεριών γιατί μόνο μ’ αυτόν τον τρόπο επιβάλλουν τα μνημόνια και τα μέτρα λιτότητας. ΄Ετσι όμως στρώνεται ο δρόμος στην άκρα δεξιά και στους φασίστες της Χ.Α. που απειλούν με τις εγκληματικές επιθέσεις τους τις εθνικές και σεξουαλικές μειονότητες και βγάζουν το μίσος τους ενάντια στις γυναίκες και στα φεμινιστικά δικαιώματα.
΄Εγινε αφόρητη η καθημερινότητα η δικιά μας και των παιδιών μας!! Χάνουμε τα παιδιά μας ή σαν μετανάστες/στριες ή από κατάθλιψη και παραβατικές συμπεριφορές που τους γεννά αυτή η αφόρητη κι αδιέξοδη μνημονιακή καθημερινότητα, κι από πάνω μας διασύρουν τα «παπαγαλάκια» των ΜΜΕ για τον τρόπο που τα μεγαλώσαμε..
ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ:
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ
Τηλ. Επικοινωνίας: 6974796621 και 6948688241