ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Ταλεγόν: Ο Παπανδρέου έπρεπε να σηκώσει το μεσαίο δάχτυλο (Βίντεο)



Για μια ακόμη φορά έκλεψε την παράσταση η ισπανίδα Μπεατρίς Ταλεγκόν στην διημερίδα διάλογου που διοργανώνει σήμερα και αύριο στο πολυχώρο «ΑΘΗΝΑΙΔΑ» το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής (ΙΝΕΡΠΟΣΤ).

Η γενική γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Σοσιαλιστικών Νεολαιών (IUSY) την οποία θυμόμαστε όλοι από την πρόσφατη έντονη κριτική που άσκησε στον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργο Παπανδρέου για τα χλιδάτα συνέδρια που διοργανώνει η Σοσιαλιστική Διεθνής, ξαναχτύπησε σήμερα απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ανάγκη συμμαχία των χωρών του Νότου της ΕΕ.

¨Όταν ο Σαρκοζί ρωτούσε τον Παπανδρέου στις Κάννες «Είσαι ηλίθιος;» αναφορικά με την πρόθεσή του να διεξάγει δημοψήφισμα στην Ελλάδα για τη νέα δανειακή σύμβαση, η κ. Ταλεγκόν είπε ότι... 
κανονικά έπρεπε ο κ. Παπανδρέου, αλλά και οι κ. Θαπατέρο (πρωθυπουργός Ισπανίας) και Γκονζάλες (πρωθυπουργός Πορτογαλίας) να σηκώσουν το μεσαίο δάχτυλο απέναντι στη Μέρκελ και τον Σαρκοζί, κάνοντας την χαρακτηριστική κίνηση, προκαλώντας τα θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων!

Η Μπεατρίζ Ταλεγόν, είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολή του φημισμένου Πανεπιστημίου της Αλκάλα. Σε ηλικία μόλις 24 ετών εκλέγεται δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Καμπανίγιας ντελ Κάμπο, και στη συνέχεια αναλαμβάνει υπεύθυνη για θέματα Νεότητας στην περιφέρεια Γκουανταλαχάρα της Κεντρικής Ισπανίας, ενώ το 2012 στο Συνέδριο της Νεολαίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη Στοκχόλμη εκλέγεται γενική γραμματέας της Οργάνωσης.

Στα τέλη της ίδιας χρονιάς θα συναντηθεί με τον Παπανδρέου και γοητευμένη από την προσωπικότητά του θα γίνει φανατική του θαυμάστρια.

Λίγους μήνες μετά και με την οικονομική κρίση να σαρώνει την Ευρώπη η Μπεατρίζ Ταλεγόν αποφασίζει ότι δεν αρκούν οι συμπαθειες και τα προσχήματα ως προοδευτική απάντηση στα προβλήματα. Προσκεκλημένη στο 24ο Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που έγινε σε 5άστερο ξενοδοχείο σε πορτογαλικό θέρετρο βρήκε την ευκαιρία και κατακεραύνωσε τους συντρόφους της για την απάθειά τους και την αδυναμία τους να δώσουν μια λύση στην κρίση ξαφνιάζοντας φυσικά τους πάντες και κυρίως τον πρώην Πρωθυπουργό.

«Απαιτούμε επιτέλους η Σοσιαλιστική Διεθνής να έχει λόγο ύπαρξης, μην μας κάνετε εμάς τους νέους να ντρεπόμαστε», είπε η Μπεατρίθ Ταλεγόν.

Από newsit