ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να φιμώσει το Periodista.gr επειδή ανήρτησε το πρωτοσέλιδο του περιοδικού Unfollow


 “ Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού κ. Γιώργος Μουρούτης ζητά να παρέμβει εισαγγελέας ... επειδή το Periodista.gr ανήρτησε το πρωτοσέλιδο του περιοδικού Unfollow ” 
Του Δημήτρη Μπεκιάρη  

Το ότι αυτή η κυβέρνηση έχει υπερβεί εδώ και καιρό τα όρια ανοχής και αντοχής του ελληνικού λαού είναι γνωστό. Το βιώνουν στο πετσί τους εκατομμύρια Ελλήνων καθημερινά.

Ο ελληνικός λαός βιώνει στο πετσί του τις καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής που ασκεί η τρικομματική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά: Μειώσεις μισθών και συντάξεων, καταστολή, περιστολή δημοκρατικών ελευθεριών και...
κοινωνικών δικαιωμάτων, καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, κατασυκοφάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος και των αγώνων του λαού υποχωρητική πολιτική έναντι της Τουρκίας στο θέμα της ΑΟΖ, απόπειρες φίμωσης του Τύπου, αυτοκτονίες, βασανιστήρια κρατουμένων, θάνατοι από τις συνέπειες της πολιτικής της κυβέρνησης στο θέμα του πετρελαίου θέρμανσης, φτωχοποίηση και εξαθλίωση. Όλα τα παραπάνω είναι κομμάτι της καθημερινότητας του ελληνικού λαού, με την οποία, ωστόσο, κανείς δεν πρέπει να συμβιβάζεται.

Εκεί, όμως, που νομίζαμε ότι τα έχουμε δει όλα (ή τουλάχιστον εγώ νόμιζα), έρχεται το Μέγαρο Μαξίμου για να επιβεβαιώσει ότι «όσο ζει κανείς μαθαίνει».

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο κύριος Γιώργος Μουρούτης, ζητά να παρέμβει εισαγγελέας για μία ανάρτηση του Periodista.gr.

Ορίστε τι γράφει ο κύριος Μουρούτης στο Facebook: «Στην ίδια ιστοσελίδα (Periodista.gr) ανάρτηση κατά του Πρωθυπουργού που χρήζει την παρέμβαση εισαγγελέα». (Έχει προηγηθεί άλλη ανάρτηση του κυρίου Μουρούτη για το Periodista.gr στον «τοίχο» του φίλου του George Antoniou, αναφορικά με αναδημοσίευση που κάναμε σε ρεπορτάζ του avantipopolo.gr)

Ποια είναι, όμως, η ανάρτηση για την οποία πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας, σύμφωνα πάντα με τον κύριο Μουρούτη; To Periodista.gr αναδημοσίευσε το πρωτοσέλιδο του τεύχους Μαρτίου του μηνιαίου περιοδικού Unfollow, το οποίο φέρει τον τίτλο «Photoshop στον πρωθυπουργό, η πολιτική πρέπει να είναι αναγνωρίσιμη» (Δείτε ΕΔΩ). Αυτός είναι ο λόγος που ζητά ο κύριος Μουρούτης να παρέμβει ο εισαγγελέας. Ναι καλά διαβάσατε. Το έτος 2013, ένας διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ζητά να παρέμβει εισαγγελέας επειδή μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ανήρτησε το πρωτοσέλιδο ενός περιοδικού που κυκλοφορεί ελεύθερα στα περίπτερα της χώρας. Το επιχείρημα του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού εν έτει 2013, είναι ότι το Periodista.gr πρoχώρησε σε «ανάρτηση κατά του πρωθυπουργού».

Μα κύριε Μουρούτη, ξεχνάτε, ότι ζείτε σε ευρωπαϊκή χώρα; Σε ποιες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κύριε Μουρούτη, τα MME δεν δικαιούνται να ασκούν κριτική στον πρωθυπουργό; Ακόμη κι έτσι όμως, έστω και αν εσείς θεωρείτε ότι η φτωχή Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Νότου, στην παρούσα συγκυρία της μετατροπής της από προτεκτοράτο σε αποικία, δεν μπορεί να ακολουθεί τα παραδείγματα των ευρωπαϊκών χωρών, τουλάχιστον σκεφτείτε ότι η παρεξηγημένη (και δικαίως για πολλές παθογένειες) μεταπολίτευση, είναι η μοναδική περίοδος στην ιστορία του ελληνικού κράτους που επετράπη η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και που οι πολίτες δεν διώχθηκαν για τις ιδέες τους ή για τα κοινωνικά και πολιτικά τους φρονήματα. Ας διαφυλάξουμε αυτό το καλό στοιχείο τουλάχιστον, αυτής της ιστορικής περιόδου. Δεν ζούμε στο μετεμφυλιακό κράτος και στις δεκαετίες του 1950 ή του 1960, ούτε βέβαια στην περίοδο της ξενοκίνητης Χούντας των Συνταγματαρχών.

Και ερωτώ εγώ τώρα: Γιατί κύριε Μουρούτη να παρέμβει ο εισαγγελέας; Τι έπραξε το Periodista.gr ώστε εσείς να θεωρείτε ότι είναι αναγκαία η εισαγγελική παρέμβαση για την προβολή του πρωτοσέλιδου ενός δημοσιογραφικού – ερευνητικού περιοδικού, το οποίο επαναλαμβάνω κυκλοφορεί ελεύθερα; Μήπως η συγκεκριμένη ανάρτηση είναι η αφορμή; Μήπως σας έχει ενοχλήσει για άλλους λόγους το Periodista.gr; Μήπως σας ενοχλεί το γεγονός ότι το Periodista.gr στέκεται στο πλευρό του ελληνικού λαού δίνοντας καθημερινή μάχη ενάντια στη λαοκτόνα πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης, την οποία επιβάλλει το Βερολίνο; Μήπως σας ενόχλησαν οι αποκαλύψεις του και η κριτική του;

Αν έχετε κάτι να μας πείτε, μπορείτε να το πείτε ελεύθερα ή και να το γράψετε. Το Periodista.gr δίνει βήμα σε όλους.

ΥΓ: Κύριε Μουρούτη, υποψιάζομαι ότι στο σχολείο κάτι θα πήρε το αυτί σας για τον Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό, τουλάχιστον. Ή μήπως όχι;

Από periodista