ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Επίσκεψη μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης στην Π.Ε.Πιερίας


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη                         e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                                              Κατερίνη,  9 Απριλίου 2013

                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ








Την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας επισκέφθηκαν μαθητές της δευτέρας τάξης του τμήματος οικονομίας του  2ου  ΕΠΑΛ Κατερίνης.  



Στο πλαίσιο του μαθήματος «Ειδική θεματική δραστηριότητα» οι καθηγήτριες, Πολυξένη Βουνίσιου και Ελένη Κραγιοπούλου,   συνόδευσαν τους μαθητές προκειμένου να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών της Π.Ε.Πιερίας.



Τους μαθητές υποδέχθηκε  με χαρά  στο γραφείο της στην έδρα της  Π.Ε.Πιερίας,  η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου και ο Ειδικός Συνεργάτης της Π.Ε.Πιερίας- εκπαιδευτικός, κ. Αθανάσιος Μπαρμπαγεωργόπουλος.



Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας συζήτησε με τους μαθητές για το ρόλο  και τις αρμοδιότητες του Αντιπεριφερειάρχη, τα όργανα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για τις σημαντικές αλλαγές στην περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση που επέφερε η  διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη»,  τα έργα κα τις δράσεις  που υλοποιούνται μέσα από το στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας  καθώς και για την αντιμετώπιση θεμάτων παιδείας  αρμοδιότητας της περιφέρειας.



Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τον κ. Μπαρμπαγεωργόπουλο σε όλες τις υπηρεσίες της Π.Ε.Πιερίας, να ενημερωθούν για  τον τρόπο λειτουργίας αλλά και το αντικείμενο εργασίας της κάθε διεύθυνσης από τους προϊσταμένους των τμημάτων.



Οι μαθητές  εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για  την επίσκεψη και το τουριστικό υλικό που τους διανεμήθηκε προκειμένου να αντλήσουν γνώσεις και πληροφορίες για την ιστορία, τον πολιτισμό, τα μνημεία, τη γαστρονομία και το φυσικό περιβάλλον της Πιερίας.