ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Μαθητές του 3ου Λυκείου Κατερίνης στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» της ΕΟΔνΠ



Image
Ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών του 3ου Λυκείου Κατερίνης,  επισκέφτηκε χθες, Δευτέρα 8 Απριλίου 2013, το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας στον Καπνικό Σταθμό.
Μέλη της ΕΟΔνΠ εξήγησαν στις μαθήτριες και στους μαθητές τον τρόπο λειτουργίας του «Κοινωνικού Παντοπωλείου», τους σκοπούς που εξυπηρετεί η λειτουργία του, τη συνεργασία των μελών της ομάδας με τους «Γιατρούς του Κόσμου» και την ομάδα των Κοινωνικών Λειτουργών, όπως και τη διαδικασία επιλογής των δικαιούχων οικογενειών.
Image

Μετά από μια σύντομη ενημέρωση, τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά στη μεταφορά, το διαχωρισμό και τη συσκευασία τροφίμων, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί τις τελευταίες ημέρες στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με στόχο την ενίσχυση του «Κοινωνικού Παντοπωλείου». Τέλος, ενημερώθηκαν για τον τρόπο διανομής των τροφίμων και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες που ζητούν σήμερα τη στήριξη από την ομάδα των εθελοντών της πόλης μας.

Image

Στην αυλή του Καπνικού Σταθμού έγινε συζήτηση για τη συλλογή μεταχειρισμένων μαγειρικών ελαίων (τηγανέλαιο) και το συλλογικό λαχανόκηπο.
--