ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ 5ΜΗΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ


 Η συντονιστική επιτροπή αγώνα των εργαζόμενων στα 5μηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Π.Α.ΜΕ για την προάσπιση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) και την επέκταση των κλαδικών συμβάσεων. Μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους πρέπει να εμποδίσουμε την απαράδεκτη αυτή κατάργηση ενός βασικού δικαιώματος μας.

Απαιτούμε να υπογραφεί νέα ΕΓΣΣΕ με επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, ως βάση για συζήτηση και διαπραγμάτευση για αυξήσεις στις Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις.
            Ταυτόχρονα προβάλουμε το διεκδικητικό πλαίσιο πάλης μας για να μπορέσουν να ικανοποιηθούν οι ανάγκες οι δικές μας και των οικογενειών μας.
Ο αγώνας φέρνει αποτελέσματα κι εμείς οι εργαζόμενοι στα 5μηνα της Πιερίας το ξέρουμε καλά αφού αμέσως μετά την κινητοποίηση δεκάδων εργαζόμενων του προγράμματος που συμμετείχαν στο κάλεσμα της συντονιστικής επιτροπής αγώνα αλλά και τη συμμετοχή πολλών από εμάς στην πανελλαδική απεργία στις 20 Φλεβάρη, μας δόθηκαν τα δεδουλευμένα μας (ήμασταν μέχρι τότε απλήρωτοι για 3 μήνες).
            Δεν περιμένουμε τίποτα από κανέναν, ούτε από φιλεύσπλαχνα κόμματα που μοιράζουν φαγητό σε πεινασμένους και εξαθλιωμένους ανθρώπους για να τσιμπήσουν ψήφους ούτε από ΜΚΟ και άλλες οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο νομό μας και  διοργανώνουν διάφορα τέτοιου είδους χάπενινγκ.
                        Για να ζήσουμε σαν άνθρωποι, έτσι όπως πρέπει να ζει ένας άνθρωπος του 21ου αιώνα πρέπει να κινητοποιηθούμε, να αγωνιστούμε, να διεκδικήσουμε και κάτω από τη μαζική κινητοποίησή μας να ασκήσουμε πίεση και τελικά να αποσπάσουμε κατακτήσεις.
                        Πολύτιμο όπλο μας για να κάνουμε έναν τέτοιο αγώνα είναι η θέλησή μας για ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα και για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να μην απελπιζόμαστε, να μην λέμε ¨δεν γίνετε τίποτα¨ αλλά να φροντίσουμε να αγωνιστούμε καλύτερα, με πιο μαζικούς και οργανωμένους αγώνες μαζί με όλους τους εργαζόμενους που κι εκείνοι πλήττονται από αυτή την αντιλαϊκή πολιτική.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

1.ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΜΑΣ
2.ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
3.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ   ΑΝΕΡΓΙΑΣ
4.ΠΛΗΡΗ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
5.ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Όλοι το Σάββατο 13 Απριλίου στις 11.30πμ στην κεντρική πλατεία Κατερίνης στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Π.Α.ΜΕ